Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Állattemető - Székelyudvarhely - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Állattemető - Székelyudvarhely

Állattemető - Székelyudvarhely turisztikai látnivalói

A székelyudvarhelyi kisállat-temető a Szentimre utcán indulva közelíthető meg, a várostól délkelet irányba, a katonai egységen túl, az erdei focipálya előtt. Az engedély nélküli, de nem törvénytelen létesítmény az erdő szélén található...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Néhány kép a Állattemető - Székelyudvarhely képtárból:

Mária-út és Via Transilvanica
Mária-út és Via Transilvanica
Sötétedés után figyelni kell a medvékre!
Sötétedés után figyelni kell a medvékre!
Téli táj
Téli táj
Az erdő széle
Az erdő széle
Te négylábú!
Te négylábú!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet az Állattemető Székelyudvarhely fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22623 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Székelyudvarhely és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen az Állattemető!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Székelyudvarhely, 2,63 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: A Csonkavár A Csonkavár 1301-ben. János Zsigmond Székely Támadtja. E vár rövid története, mostan is álló maradványainak ismertetése, alaprajza.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak az Állattemető Székelyudvarhely közelében?
- Kőkép - Verőfény-tető - Székelyudvarhely 1,8 km-re. A húsvéti határkerülők egyik hagyományos stációja...
- Szarkakő - Székelyudvarhely 2,2 km-re. A tetőre érve viszont egy fából épített pihenő fogad, mellette a csúcsjelző oszlop és a feliratos EKE-kő... A varos folott - Mindenkinek ajanlani tudom a Szarkako Cekend teto feloli megkozeliteset, kedvezo latasviszonyok mellett nagyon szep panoramakilatasban lehet reszunk az egesz medencerol... (turisztikai hely geoládával)
- Márton Áron tér - Székelyudvarhely 2,3 km-re. A Felső Piactér, a jelenlegi Márton Áron tér, Székelyudvarhely múltbeli és jelenlegi központjának része... Lépcsők - Szép rendezett a tér... (látnivaló és geodoboz)
- A tudás kútja - Székelyudvarhely 2,4 km-re. A Modern Üzleti Tudományok Főiskolája fennállásának tizedik évfordulóján rendezett emlékünnepség keretében leplezték le a Kubanek László képzőművész által tervezett emlékművet...
- Vasszékely 2,4 km-re. A Székelyudvarhelyen áthaladó idegeneknek is ismert megállóhelye aPatkó... Megtalaltam - Üdvözletem! Megtaláltam az emlékmüvet...
- Kápolna melletti Sóskert-sósfürdő - Székelyudvarhely 2,5 km-re. Már az 1800-as években létezett itt egy fürdő, melyet Sóskert néven ismertek...
- Református templom Székelyudvarhely Hargita megye 2,5 km-re. Épült 1781-ben...
- Rákóczi utca feletti fenyves - Székelyudvarhely 2,5 km-re. Az erdőcsík a Jézus Szíve-kápolna szomszédságánál kezdődik, keresztezi az Éltetőkút utcát, és a Rákóczi és Kuvar utcák kereszteződésénél levő körforgalomnál ér véget... (turisztikai hely geoládával)
- Udvarhely körüli túraösvény 2,5 km-re. Az Udvarhely körüli túraösvény az Erdélyi Kárpát-Egyesület Székelyudvarhelyi Osztálya által kijelölt helyismereti, gyalogtúra útvonal...
- Székelyudvarhelyi városmag tapintható dombormű 2,5 km-re. A Székelyudvarhely történelmi városközpontját méretarányosan bemutató bronz térplasztika a Kossuth utca Városháza felőli sarkán került elhelyezésre...

Állattemető Székelyudvarhely románul - in limba romana: Cimitirul de animale Odorheiu Secuiesc


Történelmi-kulturális értékek - Hargita megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

  • Hozzászólás és bejelentés
  • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
  • Utolsó megtalálások és hozzászólások
  • Állattemető adatlapjának követése
  • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában - Székelyudvarhely térkép
  • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
  • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  • Újkeletű hely - Az állattemető teljesen újkeletű, most 10-15 éve kezdték az erdőben eltemetni a kedvenceiket az emberek...

Sikerült eljutni Székelyudvarhely környékére? Tetszett az Állattemető? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Rejtett látnivalók a közelben

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3727 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.