Állattemető - Székelyudvarhely - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Állattemető - Székelyudvarhely fotó

Állattemető - Székelyudvarhely

A székelyudvarhelyi kisállat-temető a Szentimre utcán indulva közelíthető meg, a várostól délkelet irányba, a katonai egységen túl, az erdei focipálya előtt. Az engedély nélküli, de nem törvénytelen létesítmény az erdő szélén található. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség bejelentkezés után.

***
Néhány további kép: Kisállattemető Mária-út és Via Transilvanica Sötétedés után figyelni kell a medvékre! Téli táj Az erdő széle Te négylábú! Itt pihen Medve Lili Maci Gombóc Hűséges Brunó. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet az Állattemető Székelyudvarhely fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Székelyudvarhely és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen az Állattemető! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak Székelyudvarhely közelében?
7793 Rákóczi utca feletti fenyves Székelyudvarhely Hargita megye. Székelyudvarhely déli részében, a II Rákóczi Ferenc utcával párhuzamosan, attól keletre, egy hosszú és keskeny fenyves található. (látnivaló és geodoboz)
7950 Udvarhely körüli túraösvény. Az Udvarhely körüli túraösvény az Erdélyi Kárpát-Egyesület Székelyudvarhelyi Osztálya által kijelölt helyismereti, gyalogtúra útvonal.
7954 4977. A letapogatható bronz dombormű kőtalapzaton áll.
8095 Székelytámadt vár. 2.6 km-re. Az egykori udvarházból, a domokosrendi kolostorból, illetve a négysaroktornyos erődítményből mára csak a Csonkavár maradt meg.
8111 Jézus-kápolna. Székelyudvarhely nyugati, Székelykeresztúr felé vezető kijáratánál, kőfallal körülvéve áll a kis kápolna, amelyet Jézus szíve kápolnának is neveznek. (látnivaló és geodoboz)
8120 3820. A Haberstumpf-villa Székelyudvarhely egyik régi szép épülete, jelenleg sajnos nagyon rossz állapotban van.
8145 Vass kalapos ház. Sajnos a gyerekek eladták, most a Demokrácia központ működik benne.
8195 Csillagvizsgáló Székelyudvarhely. A székelyudvarhelyi csillagvizsgáló a nyolvanas évek végén épült, soha nem használták, jelenleg üresen és romos állapotban áll. (látnivaló és geodoboz)
8274 4261. (turisztikai hely geoládával) 8299 Ferences templom és kolostor. Ferences templom és kolostor - Székelyudvarhely.
8434 Kopjafás építmények. Székelyudvarhely déli bejárata a Csicser és a Mondó-hegy között, a Nagy-Küküllő völgyében található.
8679 Bocskai István emlékmű. Bocskai István emlékmű, Székelyudvarhely.
8952 Szekelyudvarhelyi Varosi Park. Színtere lehet nagyobb buliknak, egy kellemes délutáni sétának is.
9012 Itt es jobb mint Csíkban sírkő. Egy városi legenda szerint, az egyik székelyudvarhelyi temetőben van, vagy volt egy sírkő, melyen a következő felirat olvasható: "Itt nyugszik Székely Tam.
9034 Napozó nő. 9071 Tomcsa Sándor mellszobra. Tomcsa Sándor mellszobra, Székelyudvarhely.
9141 Gróf Széchenyi István mellszobra Székelyudvarhely. Gróf Széchenyi István mellszobra, Székelyudvarhely.
9172 Református templom Patakfalva Hargita megye. 2.9 km-re. Patakfalva régi temploma az 1802.
9222 Sütő András szobra. 9241 Elek apó kútja. Elek apó kútja egy többtonnás sziklatömbből készített alkotás, melyet a Szeltersz völgyéből szállítottak Székelyudvarhely központi parkjába.
9376 Mezítlábas park. Elfáradtál a hintán vagy a csúszdán? Sétálj mezítláb! Cipő nélkül? Igen, mert érdekes és egészséges.
9392. 9593 Fahíd a Nagy-Küküllő felett Székelyudvarhely Hargita megye. 9819 A Fehéres-patak vízesései. 3.1 km-re. Ennek a kis pataknak a felső szakaszán több meglepetés is várja a kíváncsi túrázót.
10127 Budvár-sósfürdő. Egykori helye megközelíthető a Budvár, majd Fürdő utcákon keresztül, át a Székhídján.
10434 Fekete-tó fürdő. Az egykori Kollégium-kert, a mostani labdarúgópálya és a vasúti sín közötti rész, köré csoportosulnak Székelyudvarhely szabadtéri sportpályái.
10977 Elpusztult középkori templom. 3.5 km-re. 12130 Budvár Székelyudvarhely. Székelyudvarhely nyugati, Székelykeresztúr irányába vezető kijáratánál, a város legrégebbi műemlékével, a Jézus-kápolnával szemben emelkedik félig kopaszon a Budvár (625 m).
12579 Szapulj Kati iszapvulkán. A Szapulj Kati elnevezésű iszapvulkán Székelyudvarhely északnyugati határában, a szombatfalvi részben, a Farcád felé vezető út és a Fehér-patak közötti Fehérvíz düllőn található, Simó János csűre mögött.
12978 Bikafalva. 1334-ben jelentkezik először az oklevelekben de Luce néven.
13094 Székelyudvarhely legöregebb élő tölgyfája. Székelyudvarhely legöregebb élő fája Jakab Árpád, a város zöldövezeteit karbantartó kertészmérnöke szerint Szombatfalván van.
13684 Székelyudvarhely. 15998 1855. 17364 Orbán Balázs sírja és emlékműve. Orbán Balázs (1829-1890) a legnagyobb székely író, történész, etnográfus, publicista és közéleti személyiség sírhelye és emlékműve a Borvízoldalban van.
17603 Szejkefürdő. Székelyudvarhelytől észak-északnyugati irányban, az egykori Szombatfalva határában, a Parajd felé vezető országút mentén, a várostól 3 km-re, a Sóspatak völgyében, 517 méter tengerszint feletti magasságban fekszik Szejkefürdő.
17973 Katolikus templom. 18275 Rez-tető. Mindenképpen ajánlom a kadicsfalvi templom mellett elvezető úton indulni, amely a Bagjospataka nevezetű erdőn vezet keresztül.
18576 Nagy-aratás. Most már sejtjük, honnan jönnek a teherautók, és minek lett ott aszfalt.
18692 Egykori szélmalom. Messze környéken nem látni hasonló épületet.
18702 Szejkefürdői Borvízmúzeum és Mofetta. 18749 Kannásné fájának maradványa. Székelyudvarhelynek egy régi érdekessége, egy öreg 200-300 éves fa az Ugron Gábor utcában, az egyik tulaj kertje végében, amit a köztudat Kanásné fájának nevezett.
18966 Vörös oldal. 19192 Tibód tölgyfája. Lakói katolikusok, templomuk nincs, Székelyszenttamásra járnak templomba.
19917 Református templom Lókod. 20018 Síugrósánc. Az udvarhelyi síugrósánc Szejkefürdővel szemben, a főút túlsó oldalán található, a Székelylengyelfalva felé vezető út baloldalán.

Románul - in limba romana: Cimitirul de animale Odorheiu Secuiesc

Történelmi-kulturális értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Kerekerdői focipálya 0.2 km-re. Székelyudvarhelytől délkeletre létezik egy kedvelt kirándulóhely, amit Kerekerdő néven ismernek.
Kőkép
Kőkép - A Kőkép elnevezésű kőkereszt Székelyudvarhelytől keletre, a Szarka-kőtől északnyugatra található, a 689 m magas Verőfény-tetőn.
Szarkakő
Szarkakő - Az Udvarhelyi-medencét keretező dombok legmagasabbika, a 886 méter magas Szarka-kő, messziről csak erdővel borított csúcsnak látszik.
Márton Áron tér
Márton Áron tér - A Felső Piactér, a jelenlegi Márton Áron tér, Székelyudvarhely múltbeli és jelenlegi központjának része.
A tudás kútja 2.37 km-re. A Modern Üzleti Tudományok Főiskolája fennállásának tizedik évfordulóján rendezett emlékünnepség keretében leplezték le a Kubanek László képzőművész által tervezett emlékművet.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Székelyudvarhely térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Állattemető gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Újkeletű hely - Az állattemető teljesen újkeletű, most 10-15 éve kezdték az erdőben eltemetni a kedvenceiket az emberek...
 • Sikerült eljutni Székelyudvarhely környékére? Tetszett az Állattemető? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.