Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Nagyvár - Keresztvár - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Természeti látnivaló(általános kép - természeti látnivalók)

Nagyvár - Keresztvár | Hol van ez a hely?

Brassótól kelet-északkeletre, a Csukás-hegység északi lábánál, a Barcaság síkságának keleti szélén, a Nyén-patak mellett fekszik a körülbelül 6 km hosszan elnyúló Keresztvár község. A község határában két várhely is található, egyikük a Nagy-Várhegyen terül el.

Ami a Nagy-Várhegyen lévő várat illeti, egyes vélekedések szerint valószínűleg egy őskori erődítmény helyén az Árpád-korban keletkezett a 12. század környékén. Dr.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Nagyvár Keresztvár fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel Keresztvár és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Nagyvár! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Nagyvár Keresztvár közelében?
Szacsva vára. Vadlesben - Az út nagyon sáros volt, de ezt feledtette velünk a sok vad megpillantása. (érdekes hely geoládával) (érdekes hely geoládával) SZNM 11 Uzon Református erődtemplom. stáció - Uzon - Református erődtemplom Az én kezem sem ért be - Elég sokat ástunk, találtunk benne törött üveget, fóliát, PET palack maradékot, de a dobozt nem értük el.
Csere-tető Lisznyó. A Csere-teto, vagy a helybeliek szerint 718 m magas Lisznyo-teto, a Lisznyo-patak es a Beldi-patak festoi kornyezeteben, a Bodzaforduloi-hegyek labanal fekszik. (különleges hely geodobozzal)
Mező-tető Sepsimagyarós. Sepsimagyarós Háromszék egyik kis települése a bodzafordulói hegyek előterében, a Cseretető alatt. Mező-tető újra - Ha már erre jártunk visszarejtettük a dobozt egy szív alakú mélyedésbe, kövek takarásába. (látnivaló és geodoboz)
Kockás tulipán-erdő Szacsva. Az úttól balra van a csodálatos tulipánmező. Szép hely - Szép hely, könnyű megtalálni.

Természeti értékek - Brassó megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Keresztvár térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Nagyvár gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

  Sikerült eljutni Keresztvár környékére? Tetszett a Nagyvár? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Turisztikai látnivalók a közelben

  Nagy Piliske
  Nagy Piliske
  A Nagy Piliske, az 1223 méterével, Brassó és Háromszék határán található és a Bodzai-havasok egyik jellegzetes csúcsaként ismeretes.
  Viadukt
  Viadukt
  1924 és 1928 között a Brassó–Bodzaforduló vasút építése a fellendülés időszakát jelentette Keresztvár életében.

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Brassó megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

  A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.