Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Horgásztavak - Csürülye - Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Horgásztavak - Csürülye

Horgásztavak - Csürülye | Hol van ez a hely?

Csürülye községközponttól, illetve az autópályától délre, Alsófüle és Sütmeg között, egy több horgásztóból álló tórendszer található...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: 8158 Gát 8163 8164 8165 Esztena Gomba Az egykor szebb napokat is megélt gát 1 Az egykor szebb napokat is megélt gát 2 Visszapillantás a gát másik oldaláról A hagyákkal teli odu. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Horgásztavak Csürülye fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22747 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Csürülye és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Horgásztavak! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Sütmeg, 1.36 km távolságra található.
Szállás

Szállás Sütmeg - Kolozs vármegye


Keress szállást Sütmeg közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 9.02 km-re levő látnivalókkal: Embernagyságú gömbkövek - Erdőfelek (18 kép). Kolozsvártól déli irányban, Sárosbükk erdejében, a keletkezési helyükön találhatók a híres feleki gömbkövek.
14714791031100
14714791051101
14714791071102
14714791091103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Horgásztavak Csürülye közelében?
Csodaszarvas fa. A kolozsvári Bükk erdő egyik régi érdekessége a Csodaszarvas fa, amelyről dr Xántus János jópár évtizede irt egy cikket fénykepes ilusztrációval, amelyet sajnos nem sikerult fellelnem. Mégsem legenda - Mégsem legenda a csodaszarvas, Kommandón meg is mutatta magát. (látnivaló és geodoboz)
Szent László kútja. Te vagy az egyetlen kincskereső, aki gps nélkül keres - Legalábbis nem tudok másról. (turisztikai hely geoládával) Járaszurdoki barlang. Előtte, mindkét oldalon, 1-2 autónak való parkoló is található. (itt geodobozt is lehet keresni)
Római katolikus templom. Kis-Balika-barlang. Tömeg - A rejtekhelyet megtaláltam, de nem volt lehetőségem keresni a rejteket és a dobozt, mert a barlang bejárata mellett nagy tömeg volt. (turisztikai látnivaló geodobozzal) Arkhai szoborpark. Az Arkhai szoborpark Magyarfenesen, Bartha Ernő szobrászművész telkén található, hivatalosan 2014.
Hili-odú. Hili magyarpeterdi szolgalegény volt, 1860-ban, húsvét alkalmával a hegytetőről leereszkedett a dúsan zöldelő borsfenyő bokrokhoz.
Vaskereszt. A Tordai-hasadék bal oldalán, a Szind-tető szélén, egy 1939-ben emelt vaskereszt található. Címkézett fotó - A Kis Balika barlangnál nem volt lehetőségem keresni a dobozt, de nem gondoltam, hogy itt sem lesz.
Szászfenesi Leányvár. Elfelejtett megtalálás - Egy tavaszi túra alkalmával találtuk meg ezt a ládát, csak elfelejtettem bejelenteni. Túri-hasadék vasalt ösvény. 12.2 km-re. szeptember 24.
Túri-hasadék nyugati oldal. Fentről szebb - Tordatúrról indultam, és mivel a doboz a nyugati oldalon van, ezért az én választásom is erre az oldalra esett. Kőcsorgó. A közelben van a Vágottkő római kőfejtő.
Berkesi-szoros. A Berkesi-szoros körülbelül 5 km távolságra található a Tordai-hasadéktól, dél-nyugat irányba. Torockó fele - Útban Torockó fele megálltunk, és megnéztük, bejártuk  ezt a szép kis szorost.
Régészeti lelőhely. Rókalik - Láttunk egy szép rókát, de sajnos olyan gyors volt, nem sikerült utolérjük :) A rejtek és a doboz is egy kis mászás után meglett.
[ Fel ↑ ]

Természeti értékek - Kolozs megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Horgásztavak adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Csürülye térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Néhány hozzászólás

 • Találgatás - "Egy odvas fa és egy korhadt facsutak, két teljesen különböző dolog...
 • Korhadt facsutak és az odvas fa - Egy odvas fa és egy korhadt facsutak, két teljesen különböző dolog...
 • Őszi bicajozás - Hát ennél a keresésnél nagy csalódásom volt mert a koordinátták szerinti 50 m-es körzetben csak egy odvas fát találtam (a tévedés kizárva) amelynek oduja  telis tele volt dinoszaurusz hangyákkal...

Sikerült eljutni Csürülye környékére? Tetszett a Horgásztavak? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Octavian Felecan kripta
Octavian Felecan kripta
A magyarszilvási Veres kastély udvara melletti hatalmas csalán-ültetvényen :-) keresztül, a domboldalon levő szilvafák között, egy érdekes, elhagyott kriptára bukkanhatunk.
Veres kastély
Veres kastély
Veres kastély - Magyarszilvás, Kolozs megye.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Kolozs megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3613 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.