Cycle Map Sutu Ciurila - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Kolozs megye

Horgásztavak - Csürülye - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Horgásztavak - Csürülye

Horgásztavak - Csürülye

Csürülye községközponttól, illetve az autópályától délre, Alsófüle és Sütmeg között, egy több horgásztóból álló tórendszer található...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

***

Néhány kép a Horgásztavak - Csürülye képtárból:

Gát
Gát
8163
8163
8164
8164
8165
8165

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Horgásztavak Csürülye rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Érdekes helyek a közelben:
* Szilvás-patak völgye 1.63 km-re - * Járabányai mosógép 10.01 km-re - Járabányát nyugat felé elhagyva a DJ107R jelzésű úton, az utolső házaktól kb. * Arkhai szoborpark 11.76 km-re - Az Arkhai szoborpark Magyarfenesen, Bartha Ernő szobrászművész telkén található, hivatalosan 2014. * Agrobotanikus kert 14.54 km-re - A kolozsvári Agrobotanikus kert az Agrártudományi és Állatorvosi Egyetem területén található.

Néhány székely szó jelentése:
Eisze = Azt hiszem. Ejsze = Körülbelül. Ejtel = Gabona mérő eszköz. Éjtő = Méreg. Elbójávul = Eltéved. Elisze = Körülbelül. Ellepcsel = Ellágyul a hal a bő zsírban. Emeletes veréb = Gólya. Éppeg = Éppen.

- Kolozs megye

Turisztikai látnivalók a közelben


Octavian Felecan kripta
Octavian Felecan kripta
A magyarszilvási Veres kastély udvara melletti hatalmas csalán-ültetvényen :-) keresztül, a domboldalon levő szilvafák között, egy érdekes, elhagyott kriptára bukkanhatunk.
Veres kastély
Veres kastély
Veres kastély - Magyarszilvás, Kolozs megye.
Majláth-kút
Majláth-kút
A Majláth-kút Kolozsvártól délre, a Mikes-házaktól északra, a monostori Bükk-erdőben található.
Feleki gömbkövek
Feleki gömbkövek
A Kolozsvárról déli irányba kiránduló természetjárók gyakran találnak kisebb-nagyobb gömbalakú köveket, melyeket a tudományos irodalom feleki konkrécióknak nevez.
Léta-vára
Léta-vára
Magyarléta falutól 3 km-re, a Jára völgye fölött emelkedő kősziklára épült Léta-vára, másik nevén a Géczy-vár.
Kiépített forrás
Kiépített forrás
Szent László kútját keresve, Tordatúr közelében, a Koppánd felől Magyarpeterdre vezető út felett egy kiépített forrást láttam.
Csodaszarvas fa
Csodaszarvas fa
A kolozsvári Bükk erdő egyik régi érdekessége a Csodaszarvas fa, amelyről dr Xántus János jópár évtizede irt egy cikket fénykepes ilusztrációval, amelyet sajnos nem sikerult fellelnem.
Szent László kútja
Szent László kútja
Szent László kútja Magyarpeterd határában, az észak-erdélyi autópálya közvetlen közelében található.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Találgatás - "Egy odvas fa és egy korhadt facsutak, két teljesen különböző dolog...
 • Korhadt facsutak és az odvas fa - Egy odvas fa és egy korhadt facsutak, két teljesen különböző dolog...
 • Őszi bicajozás - Hát ennél a keresésnél nagy csalódásom volt mert a koordinátták szerinti 50 m-es körzetben csak egy odvas fát találtam (a tévedés kizárva) amelynek oduja  telis tele volt dinoszaurusz hangyákkal...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!



A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.