Libán-tető - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Libán-tető

Libán-tető

A (Székelyudvarhely)-Fenyédről Gyergyótekerőpatak-Gyergyószentmiklósra vezető út választja el a Görgényi-havasokat a Hargitától, ennek legmagasabb pontja a Libán tető, ez a gyönyörű havasi világ. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség bejelentkezés után.

***
Néhány további kép: 104 106 170 171 172 174 Google Föld kép Libán-tető Piabánya A láda Hardware. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Libán-tető fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Libán-tető! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a közelben?
20837 Jézus lábnyoma Gyergyócsomafalva Hargita megye. 22941 Kőbánya. (érdekes hely geoládával) 24655 Nagyloki-borvíz. A Nagyloki borvíz a Nagylok-patak földrajzi baloldalán található, Madicsafürdőtől 6 km-re nyugatra.
25604 Veresvirág sípálya és kilátó. A faluturizmus kedvelők figyelmébe ajánlott ez a település. (látnivaló és geodoboz)
25789 Asztalkő. (turisztikai hely geoládával) 25789. (érdekes hely geoládával) 26194 Kicsiloki-borvíz. Az csíkkarcfalvi Alsó- vagy Kicsiloki borvízforrás a Nagylok-patak földrajzi jobb partján található.
26257 Sikaszó. Sikaszó a Fenyéd és Gyergyótekerőpatak közötti 138-as számú úton taláható, a Libáni-hágótól 11 km-re, az Alsó-Veresbükk-patak torkolatánál.
27067 Disznórió. 8.6 km-re. A Fertő-nyeregtől a Ferő-tető felé érdemes kitérni a Disznó-hegyre, vagy ahogy még a térképen szerepel a Disznórió, ahonnan nagyon jó kilátás nyilik egyrészt a Hargita vonulataira, valamint a csíki medencére, és a falvakra.
28232 Bálinték forrása Csíkkarcfalva. 28725. 28945 Pucsek Jani ládája a Fertő-nyeregben. júliusában másodszor jártam végig a Hargita gerincét, és ebből az alkalomból 3 ládát helyeztem el az útvonalon, amelyeket a Hargita-túrázóknak ajánlok.
31827 Várköve. Hogy bár nagy távolra van, bár útja kényelmetlen és fáradságos, én egy várrom felfedezésének vágyától lelkesedve, mégis elhatároztam oda (ki)rándulni.
32107 Felső-Nyírkert Gyergyócsomafalva. A Felső - Nyírkert tanösvény a Maros bal partján, a Holtágon belüli területen létesült.
32829 Faharangláb Tinkák. 32848 Kis-patak völgye. A völgy oldalában egy érdekes gyökérből, száraz ágból és kövekből alkotott műalkotást találunk, mely igazából csak egy felfordult facsonk.
33783 4457. 34462 Bánya pataka Csíkmadaras. Csíkmadarastól nyugatra, a Vasér- vagy Bánya-patakában tör fel a Küpüs-borvíz.
35171 Szent Péter és Pál katolikus templom. Gyergyócsomafalva Gyergyóalfalu és Gyergyóujfalu között terül el ott, ahol a Nagy-Somlyó vize a Marosba ömlik.
35281 Bojzás-forrás. A Bojzás-forrás Marosfő pompás bükkerdejének öléből ered, különösen tavasszal vagy ősszel érdemes egy erdei sétát tenni odáig.
35630 Bánya-tető. A kilátást korlátozzák a felnövő fák, és nem egyszerü a szirtre való feljutás sem.
36132 Szederjesi borvíz. 11.5 km-re. A Nagy-Madaras-patak és a Császárok pataka összefolyásánál tör a felszínre, egy régi geológiai fúrásból.
38544 Visszafolyó vizesárok. Régóta keressük a Visszafolyónak is nevezett vizesárkot.
38729 Az ivói szfinx. Eseménytelen az utunk, aztán feltűnik az út bal oldalán egy andezit sziklacsoport.
39084 Szent Róza kápolna. 40239 Madicsa-fürdő Csíkkarcfalva.   Az Olt vetőrendszerére merőleges kelet-nyugat irányú völgyben törnek elő Madicsa-fürdő és Lok-pataka borvízforrásai.
41021 Katolikus templom. A Gyergyói-medence keleti peremén elterülő Tekerőpatak körtefája Bálint István házának kertjében él már több mint 50 éve.
41115 Síugrósánc. A gyergyótekerőpataki síugrósánc a falutól keletre, a Kútfő nevű helyen található.
41244 Lövészárok. A Gyergyótekerőpataktól kelet-délkeletre fekvő dombokon több helyen is találunk lövészárkokat.
42374 Szem-gyógyforrás. 43762 Nyerges via ferrata vasalt mászóút Madarasi Hargita. Ahol a kék sáv gerincjelzés letér az Ivó felé vezető útról a Fertő-nyereg irányába, mi is jobbra térünk.
43869 Gréces-tető. 44469. 45326 Vadaspark. 14.4 km-re. Ez alkalommal nem sikerült bejutnunk a vadasparkba, mert nem jelentkeztünk be előre.
45806 Pihenő a Fekete-rez felé. 45806 Madarasi Hargita-csúcs. 14.6 km-re. A déli oldalból ered a Hargita leghosszabb folyóvize, a Vargyas-patak.
45847 Tetőterasz. 14.6 km-re. A Madarasi Hargita tetőteraszán, alkonyatkor, remek naplementés fotókat lehet készíteni.
46252. 46274 1637. A gyergyói medence keleti oldalán a Marosba ömlő Heveder patak, majd az ide csatlakozó Borzóka  patak fogadja be a barlangból kiömlő Súgó-patakot, amelyet a hegyben összegyűlt karsztvíz táplál.
46321 Súgó-barlang. 14.8 km-re. A Keleti-Kárpátok középső részének egyik jelentős barlangja, a Sugó-barlang, a Gyergyói-havasok Siposkő nevű hegytömbjének a déli lábánál található.
46356 Túlfolyó-ág. A gyergyótekerőpataki Sugó-barlang Buzogányok-terméből kiágazó Tulfolyó ágát 1966.
46566 Parlament. 14.8 km-re. Parlament, vegyes üzlet és kiskocsma - Székelyvarság.
47222 Maros forrása Fekete-Rez Hargita megye. 48051 Szökő vízesés. A vulkáni kitörések idején a Madarasi Hargita oldalában létrejött kisebb lejtésű plató a csúcs alatti 100-150 méternyi területnek lépcsőzetes külsőt kölcsönöz.

Románul - in limba romana: Pasul Liban

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Újfalvi kőbánya
Újfalvi kőbánya - Az Újfalvi bányában kitermelt kő vulkanikus eredetű andezit, amely piroxént és hornblendát tartalmaz.
Csudáló-kő
Csudáló-kő - A Görgényi-havasok 1529 m magas Csudáló-kő nevű csúcsáról, érdekes formájú szikláiról nagyszerű rálátásunk van a Gyergyói-havasokra, a Gyergyói-medencére és a Nagy-Hagymásra.
Borvíz-forrás
Borvíz-forrás - Az 5 hektáros Ördög-(Seholsincs)-tó, egy magashegyi láp, az Osztoros nyugati kráterében, a Sikaszó patak forrásvidékén.
Csomafalvi Dél-hegy
Csomafalvi Dél-hegy - A Dél-hegy (1694 m) csúcsa alatt levő kilátó sziklapereméről ráláthatunk a Sikaszó-patak völgyére, a Hargita vonulatára, a Csudáló-kőre, a Nagyhagymásra, a Gyergyói-havasokra és a Gyergyói-medence délkeleti részére.
Hegyi menedék
Hegyi menedék 6.1 km-re. RH4754 Hegyi menedék Ördög-tó Észak-Hargita

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Libán-tető gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Hűsítő forrásvíz - Első alkalommal jöttünk a Libán tetőre, de nem bántuk meg...
 • Soha nem sejtettük - Ma Udvarhelyre mentünk...
 • Idillikus hely - Rozsdas kutakodas, kutyas nyomozas utan erkeztem a Liban tetore, ahol frissito forras, geodoboz, meg a tudat, hogy egy alapos lanckimelo ereszkedes kovetkezik (ne beszeljek az izmaimrol)...
 • At a Libanon - A megtalalas idopontjaban  a forras elegge elhanyagolt allapotban leledzett...
 • Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Libán-tető? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.