Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Bükkfej - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Geotrekker

Bükkfej | Hol van ez a hely?

A Baróti-hegység turisztikai szempontból alig feltárt, alig használt vidék, pedig lombos erdőivel, hangulatos ligeteivel üdítő változatosságot jelent a körötte lévő magashegységek zordon rengetegeihez képest. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: A dobozt rejtő bükkfa A doboz nem a fa odvában van! A közeli gerincút egy szakasza A közeli gerincút egy másik szakasza Jellegzetes fa a közelben A doboz Kincskeresők. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Bükkfej fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Bükkfej! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a Bükkfej közelében?
Református templom Nagybacon. Nagybacon látnivalója az 1930-as években épített, Kós Károly által tervezett és szépen felújított kultúrotthon.
Unitárius templom Ürmös. A XVIII-dik században unitárius anyaegyház. (látnivaló és geodoboz)
Kisbaconi régi temető. Bár itt a sírok már gondozatlanok, és az egész temetőt felveti a növényzet, talán épp ezért is, érdemes felkeresni. (itt geodobozt is lehet keresni)
Református templom Olasztelek. Faragott kövei gótikus átalakításokról vallanak.
Daniel-kastély Olasztelek. A Daniel-kastély az erdővidéki Olasztelek központjában található, reneszánsz stílusú épület, a falu egyik legfontosabb műemléke.
Benedek Elek sírja Kisbacon. (turisztikai hely geoládával) Kerék-domb alatti vízesés Ágostonfalva. (turisztikai látnivaló geodobozzal) Református templom Kisbacon. Románul - in limba romana: Dealul Crucii

Természeti értékek - Kovászna megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Bükkfej gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Segitseggel - Hat ugy valamikor egy jo par evvel ezelott talaltam meg ezt a ladat...
 • Kemény tél - Örülök, hogy a kemény télben is vállalkoztál, ez még előttem van, szeretnék egyszer igazán nagy télben is felmenni...
 • Barótról indultam - Kiváncsi voltam, hogy a hóban hogy fogom megtalálni, de szerencsére a pontos GPS koordinátáknak köszönhetően nem volt nehéz...
 • Két fontos dolog - A rejtekhely leírását igyekeztem úgy fogalmazni, hogy kiderüljön belőle két fontos dolog...
 • Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Bükkfej? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.


Turisztikai látnivalók a közelben


Tartogóvára
Tartogóvára Miklósvár fölött található a Csutakosnak nevezett erdőrészen.
Reformatus templom
A szép, rendezett iskola előtti emlékmű szomoru történelmi eseményt idéz.
Református templom
Bodos a Barót felől jövő főúttól kicsit bennebb,  nyugalmas környezetben, dombok között, egy teknőben fekszik.
Zathureczky-temető
Barót északkeleti végében, a Szőlős-oldalon található a Zathureczky-temető, a helység egy régebbi temetője, mely a hatvanas évek elejéig volt használatban.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Kovászna megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Felhasználóink eddig több mint 3.550 természeti értéket és történelmi-kulturális vonatkozású helyszínt mutattak be, a Kárpát-medencében.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.