Cycle Map, környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe

Bükkfej - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Bükkfej

Bükkfej

A Baróti-hegység turisztikai szempontból alig feltárt, alig használt vidék, pedig lombos erdőivel, hangulatos ligeteivel üdítő változatosságot jelent a körötte lévő magashegységek zordon rengetegeihez képest...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

***

Néhány kép a Bükkfej képtárból:

A doboz nem a fa odvában van!
A doboz nem a fa odvában van!
A közeli gerincút egy szakasza
A közeli gerincút egy szakasza
A közeli gerincút egy másik szakasza
A közeli gerincút egy másik szakasza
Jellegzetes fa a közelben
Jellegzetes fa a közelben

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Bükkfej rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Érdekes helyek a közelben:
* Reformatus templom 4.05 km-re - A szép, rendezett iskola előtti emlékmű szomoru történelmi eseményt idéz. * Református templom 4.54 km-re - Bodos a Barót felől jövő főúttól kicsit bennebb,  nyugalmas környezetben, dombok között, egy teknőben fekszik. * Köpeci szil 5.59 km-re - Az 2011-es év fája Romániában, a köpeci 300 éves szilfa. * Református templom 6.53 km-re - Bibarcfalva látnivalója a református templom Szent László-legendát ábrázoló freskótöredékei. * Református templom 7.37 km-re - Nagybacon látnivalója az 1930-as években épített, Kós Károly által tervezett és szépen felújított kultúrotthon. * Református templom 8.45 km-re - Olasztelek református templomának késő román és átmeneti stílusban faragott kapuzata van. * Daniel-kastély 8.5 km-re - A Daniel-kastély az erdővidéki Olasztelek központjában található, reneszánsz stílusú épület, a falu egyik legfontosabb műemléke. * Református templom Kisbacon 8.56 km-re - Az 1567-es regestrumban jelentkezik először Kws Baczon néven. * Benedek Elek nagy mesemondó szobra 8.61 km-re - Délceg, javakorabeli férfi ül a kisbaconi iskola előtti padon, arca derűs, mellette egy üres hely. * Bolond-borvíz 8.69 km-re - Az olaszteleki Bolond-borvíz a Kormos-patak és az egykori Malom-árok találkozása közelében, attól délkeletre található. * Sündisznó-szikla 8.75 km-re - * A hivatkozások regisztrált felhasználók számára elérhetőek, bejelentkezés után.

Néhány székely szó jelentése:
Tepelák = Ügyefogyott, ügyetlen. Tepentók = Önmagával tehetetlen, fogyatékos ember. Tepölődik = Igyekszik. Terpe = Törpe. Terpecske = Törpe. Tét fa = A vetellő közepén levő rudacska, erre teszik a csövet. Tippadt = Száradt, szikkadt. Tirkol = Hizeleg. Tömlecke = Persely. Tongyó = Mintha villával hányták volna rá a rongyos gúnyát.

Turisztikai látnivalók a közelben


Tartogóvára
Tartogóvára
Tartogóvára Miklósvár fölött található a Csutakosnak nevezett erdőrészen.
Zathureczky-temető
Zathureczky-temető
Barót északkeleti végében, a Szőlős-oldalon található a Zathureczky-temető, a helység egy régebbi temetője, mely a hatvanas évek elejéig volt használatban.
Tiborc vára
Tiborc vára
Tiborc vára, Bibarcfalvától délre fekvő, Várbükk nevű hegyen épült.
Kisbaconi régi temető
Kisbaconi régi temető
Kisbacon temetőjével átellenben, egy dombon található a falu régi temetője.
Benedek Elek sírja
Benedek Elek sírja
Benedek Elek sírja a Kisbacontól nyugatra fekvő temetőben található.
Kerék-domb alatti vízesés
Kerék-domb alatti vízesés
Ágostonfalva közelében, a román térképeken Fenes-pataknak nevezett, a régi osztrák térképeken Pétrisiú-ként megjelenő patak fejében levő egyik oldalágban, a Kerék-domb alatt egy mély gödörbe ömlő, 4-5 méter magas, csinos vízesés található.
Vadasi várhegy
Vadasi várhegy 8.63 km-re. A Vadasi varhegyet foleg Kozepajtarol lehet latni espedig pontosabban a falu feletti Domosrol.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Segitseggel - Hat ugy valamikor egy jo par evvel ezelott talaltam meg ezt a ladat...
 • Kemény tél - Örülök, hogy a kemény télben is vállalkoztál, ez még előttem van, szeretnék egyszer igazán nagy télben is felmenni...
 • Barótról indultam - Kiváncsi voltam, hogy a hóban hogy fogom megtalálni, de szerencsére a pontos GPS koordinátáknak köszönhetően nem volt nehéz...
 • Két fontos dolog - A rejtekhely leírását igyekeztem úgy fogalmazni, hogy kiderüljön belőle két fontos dolog...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.