Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Mezőbergenye - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Mezőbergenye turisztikai látnivalói

Először 1334-ben a pápai tizedjegyzékben jelentkezik a neve Bergune, Borgone formában. 1575-ben Bergenie, 1632-ben mai formájában, Bergenye néven említik...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Néhány kép a Mezőbergenye képtárból:

Mezőbergenye - 2
Mezőbergenye - 2
Mezőbergenye - 3
Mezőbergenye - 3
Temető
Temető
Nyitvatartás
Nyitvatartás
Álomház?
Álomház?

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Mezőbergenye fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22623 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Mezőbergenye!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Mezőbergenye, 0,52 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Mezőbergenye közelében?
- Isten dombja Mezőbánd Maros megye 2,9 km-re. A Bándról Marosvásárhelyre bevezető út nyugatról megkerüli ezt a magaslatot.
- Református templom Mezőpanit 3,9 km-re. Pambusnak Arva.
- Knöpfler kastélykert Maroskeresztúr 5,5 km-re. Egyetlen gazdasági épület áll még a kastély melléképületeiből, az Iskola utca 139 szám alatt. Közel van - Közel volt a doboz ;-) Ebed utan megkerestuk.
- Református templom Mezőbánd 5,6 km-re. A régi templom a falu délkeleti részén állott, a falu akkori központjában, 1884-ben lebontják és felépítik a ma is álló új templomot.
- Kisvasút hídja 5,8 km-re. A kisvasút világáról sokat tudhatunk meg a maroskeresztúri Varga Istvántól, aki valaha még gőzmozdonyt is vezetett ezeken a vonalakon. Elmenve - Nem találtam meg. (itt geodobozt is lehet keresni)
- Katolikus templom Mezőbánd 5,9 km-re. A reformáció idején az egész lakosság református lesz, a templommal együtt.
- Malomfalvi várdomb 6 km-re. Nyugati szélén, a Maros északi partja mentén haladó út fölött egy észak-dél irányú dombnyúlványon található a malomfalvi őskori vár középkorban is használt központi dombja. Malomfalva nem látható látnivalója - Horgászhelyek, mármint a Maros partján? Malomfalva látványossága viszont a község melletti dombnyúlványon található őskori vár maradványai.
- Marosvásárhelyi Csernobil 6,1 km-re. Ha ködös idő ereszkedik Marosvásárhely fölé, akkor azt már mindenki tudja, hogy megint elgázosítás következik. Miért - M (látnivaló és geodoboz)
- Aranyhalacska Marosszentkirály 6,8 km-re. Az erdő szélén, egy dombon helyezkedik el. Sikerült - Ahogy a rejtekhez közeledtem a fekete hattyúk elkezdtek lármázni, a kicsiket féltve. (itt geodobozt is lehet keresni)
- Római katolikus kápolna Náznánfalva 6,9 km-re. Az eredetileg székelyek által lakott településről az első írásos forrás 1293-ból származik. Nekem is zárva - Elég korán érkeztem, de mint az elöttem ott járok, a kapukat én is zárva találtam. (itt geodobozt is lehet keresni)
- Nyugta-tó Marosszentkirály 6,9 km-re. A helyfoglalással, nyitvatartással, a tóban levő halfajtákkal, sporthorgászattal, illetve egyéb tevékenységekkel kapcsolatban, lásd a hely képtárába feltöltött képeken levő adatokat.
- Bissingen-Lázár vadászház Meggyesfalva 7 km-re. A Vadászház földszintes épület az egykori meggyesfalvi kastély szomszédságában, a Felszabadulás és a Vlegyásza utcák sarkánál.
- Zöld-tó Marosszentkirály 7,2 km-re. A Zöld-tó Marosszentkirályon található, a Polgármesteri Hivatal háta mögött, nagyon közel Marosvásárhelyhez. Káka tövén - Megtaláltuk a leírás szerint.
- Panoráma Maroskeresztúr 7,3 km-re. 1493-ban már a nép nyelvén írják: Kereszthur Az 1567. Drájvinozás a temetőben - Nyárádtő felől érkezve, hamarabb letértem a főútról, mint kellett volna.
- Református templom Mezőmadaras 7,5 km-re.
- Gyalogos híd és komp Mezőszentmargita 7,8 km-re. Akik autóval akarnak átkelni, két lehetőség közül választhatnak: kerülnek néhány kilométert a Kerelőszentpál és Magyardellő között épült új hídig, vagy átkelnek a gyalogoshíd melletti kompon. Néhány óra eltérés - A Mihai Eminescu szobra - Marosvásárhely és a MOGYE Könyvtár - Marosvásárhely rejtekhelyeket én még a com-os oldalról néztem ki.
- Alsó gát Marosvásárhely 8,3 km-re. Megközelíthető az Alsógát (Barajului) utcából. Nem végleg - Nem adtam fel végleg a keresést ezen a helyen, majd visszatérek és ez ugy lesz a többi meg nem talált geodoboz esetében is.
- Remeteszeg Marosvásárhelyi panoráma 8,4 km-re. Remeteszeg közigazgatásilag Marosvásárhelyhez tartozik, ma már összenőtt a várossal. Rejtettem itt egy új geodobozt - Ma kibicikliztem Remeteszegre, hogy megkeressem az itt elrejtett geodobozt.
- Gróf Lázár család sírkertje Meggyesfalva 8,4 km-re. A temető a konzervgyár mögötti dombon található, melynek egy részét özvegy gróf Bissingen Ottóné, született Lázár Nóra adományozta a falu népének.
- Levendulaültetvény Mezőmadaras 8,4 km-re. Június közepétől 3 héten és 4 hétvégén át, virágzó levendulabokrokkal, illóolajokkal, a levendula virágából készült termékekkel várják a látogatókat.
- Munkás Marosvásárhely 8,7 km-re.
- Téglagyári tó Marosvásárhely 8,9 km-re. Marosvásárhelyen, a Meggyesfalvi negyedben, a Téglagyár háta mögött, egy nagyméretű tó található, zöld környezetben. Őszi tó - Nagyon szép most ősszel a tó, néhányan horgásztak benne amikor ott jártam.
- Lovaspálya 9,1 km-re. A marosvásárhelyi Lovaspálya (Lovasiskola, Méntelep) az új gát közelében található. Az apostolok lován - Özönlött a tömeg az ócskapiacról, de nagyrészt az apostolok lován.
- Keskeny nyomtávú mozdony kocsiszín Marosvásárhely 9,2 km-re. április 1-jén, veszteségre hivatkozva, a Román Vasúttársaság megszüntette a marosvásárhelyi keskeny nyomtávú vasút mezőségi szárnyvonalán a közlekedést, egypár járatot üzemeltetve Nyárádszereda – Marosvásárhely között, majd április 14-én végleg megszűnt a személyszállítás. Tetszett a geodoboz! - Igazán tetszett ez a szokatlan geodoboz.
- Régi gőzmozdony 9,5 km-re. Pótvizsga - No, ez a pótvizsga sikeres volt, de meglett a doboz ezennel.
- Fertőző betegségek kórház Marosvásárhely 9,5 km-re. Épült 1910-ben.
- Kisvasút-állomás Marosvásárhely 9,6 km-re. Ujrakeresés - Miután rejtettem a kisfiammal a keskeny nyomtávú mozdony depónál, átjöttünk a kisvasút állomásra.
- Régi városi stadion Marosvásárhely 9,7 km-re. A marosvásárhelyi régi városi stadiont 1906-ban nyitották meg, itt hazai és nemzetközi mérkőzéseket és atlétikai versenyeket bonyolítottak le. Terepszemle - Egy kicsit szétnéztem a rejtek körül, és ha az érzékem nem csal, a doboz a kerítésen belül van.
- Váluskút Marosvásárhely 9,9 km-re. A csorgó ma már sajnos nem csorog, mert amikor a Kövesdomb nyugati oldalában, 15 évvel ezelőtt házakat építettek, a csorgó vize eltűnt. Újra csorog a víz - Újra csorog a víz.
- Csatornaház Marosvásárhely 10 km-re. A marosvásárhelyi Csatornaház az egykori vízművekhez tartozott, a Maros alatt áthaladó alagút vezetékeinek karbantartó műhelye és szolgálati lakása volt.
- Nyíres utcai csorgó Marosvásárhely 10 km-re. Majd ti eldöntitek. Eleg forgalmas - Nem is tudtam, hogy itt is van forras.
- Kövesdombi forrás Marosvásárhely 10 km-re. A Kövesdombi forrás az 1848-as sugárút mellett találató, a Válús-kúttól feljebb, az unitárius templom alatt.
- Dávid Ferenc téri unitárius templom Marosvásárhely 10 km-re. A kövesdombi unitárius templomot 1999 november 21-én kezdték el építeni. Utólagos moderáció - Friss bejegyzés alapján, úgy néz ki, hogy eltűnt az általam itt elrejtett geodoboz.
- Turbina-villanytelep Marosvásárhely 10 km-re. A városi park (a régi Erzsébet liget) mellett található a ma is üzemképes turbina (vízi erőmű). Rejtés - Ideje volt új dobozt rejteni, ma végre sor került erre.
- Csonka-ház Marosvásárhely 10,1 km-re. Épült 1910-ben.
- Malomkő utca Marosvásárhely 10,1 km-re. 1912-ben Dugonics Titusz utca. Remélem túlélő-típus lesz - Ma erre sétáltam, azzal a gondolattal, hogy keresek egy új rejteket, és újrarejtem az itt eltűnt geodobozt.
- Régi városi strand Marosvásárhely 10,1 km-re. 1904-ben épült Nyári hidegfürdő néven. Mi derült ki? - Nem tudom mi derül ki erről a rejtésről, de a megálló-táblát áttapogttuk, és nem került elő semmi sajnos.
- Csonka villa Marosvásárhely 10,1 km-re. Cuza Voda utca 35 szám, Marosvásárhely.
- Aranykakas Marosvásárhely 10,2 km-re. Az 1938-as gazdasági válságban a család tönkrement és kénytelen volt eladni a villát, amelyet 1948-ban államosítottak. Navigáció a térképen - Megtaláltam a geodobozt, de én már kaptam pontot ezért a rejtekhelyért.
- Egykori tanítóképző Marosvásárhely 10,2 km-re. Egykori tanítóképző, ma a Szakszervezetek Művelődési Háza, épült 1902-ben.
- Segesvári úti forrás Marosvásárhely 10,2 km-re. A forrásnál nem találtam vízfogyasztást tiltó, figyelmeztető táblát. Szerda - Általában mindenkinek van egy kedvenc napja és van akinek van kevésbé kedvenc napja.
- Átjáróház Marosvásárhely 10,2 km-re. A Dózsa György, volt Sándor János utca 34 szám alatt található épület a századforduló után épült, szecessziós stílusban. Segítséggel sem sikerült - Harmadszorra voltam itt.
- Kacsalábon álló ház Marosvásárhely 10,2 km-re. Nem palota, és királykisasszony sem lakik benne. Betonoszlop - A ház a kacsalábon megvan de a dobozt sajnos nem találtam meg.
- Mária-kápolna Kerelőszentpál 10,2 km-re. A szabadulást kép is szemlélteti. Letérő - A Google térképen műhold nézetben láthatóak a földutak is, ezért gondoltam, hogy nem szűkséges feltölteni a letérő koordinátáit.
- Kisiparosok műhelyei Marosvásárhely 10,2 km-re. Kisiparosok műhelyei, ma üzlethelyiségek.
- Egykori inasotthon Marosvásárhely 10,2 km-re. Egykori inasotthon, ma az Avram Iancu Iskolaközpont bentlakása és étkezője.
- Kereskedelmi és Iparkamara Marosvásárhely 10,3 km-re. Kereskedelmi és Iparkamara, 1912 - Városháza utca 1 szám, Marosvásárhely.
- Egykori Avram Iancu román inasotthon Marosvásárhely 10,3 km-re. Iuliu Maniu utca 2 szám, Marosvásárhely.
- Egykori Albina Bank Marosvásárhely 10,3 km-re. Egykori Albina Bank, Federalcoop Bank, jelenleg irodaépület - 1910.
- Bodon-hegy Marosvásárhely 10,3 km-re. Panoráma a Kövesdombra - Bodon-hegy - Marosvásárhely. Folytatódott a séta - Ha már ide vetődtünk folytattuk a sétát.
- Egykori városháza Marosvásárhely 10,3 km-re. Egykori városháza, ma Kormánybiztosi hivatal és a Maros megyei tanács épülete - Győzelem tér 2 szám, Marosvásárhely.
- Marosszentanna 10,3 km-re. Marosszentanna Marosvásárhely egyik külvárosa.
- Óratorony Marosvásárhely 10,3 km-re. Az egykori Városháza északkeleti részén levő Óratorony, díszes majolikacserepekkel fedett sisakjával Marosvásárhely majdnem minden pontjáról látható. Újdonság - Ahogy másoknak is, nekem is ez volt az első alkalom, hogy fent jártam a toronyban.
- Városháza Marosvásárhely 10,3 km-re. A marosvásárhelyi Főtér déli részén impozáns, tornyos épület hívja fel magára a figyelmet, amely 1907-ben épült szecessziós, eklektikus stílusban Komor Marcell és Jakab Dezső építészek tervei alapján.
- A kultúrpalota homlokzatának alsó domborművei Marosvásárhely 10,3 km-re. A Kultúrpalota homlokzatának alsó domborművei a főhomlokzaton, a bejárat felett - Kallós Ede 1913.
- Hódolat Hungária előtt Marosvásárhely 10,3 km-re. Körösfői Kriesch Aladár szecessziós stílusú, 1913-ban készült, mozaik kompozíciója a marosvásárhelyi Kultúrpalota főhomlokzatán látható.
- A Tükörterem színes üvegablakai Marosvásárhely 10,3 km-re. A Tükörterem színes üvegablakai, a Kultúrpalota első emeletén, a Tükörteremben.
- I Ferenc József megkoronázása Marosvásárhely 10,3 km-re. I Ferenc József megkoronázása a Kultúrpalota előcsarnokában, szemben a főbejárattal - Sidló Ferenc 1913.
- Zsinagóga Marosvásárhely 10,4 km-re. Zsinagóga - Marosvásárhely, 1899-1900, szakralis építmény.
- Haller-kastély Kerelőszentpál 10,4 km-re. Kerelőszentpál Marosvásárhelytől 20 km-re található - látnivalói a Haller család 18-dik században épült, barokk stílusú, jelenleg romos kastélya és temető kápolnája. Szomorú - Ma délben jártam a romos Haller kastélynál.
- Bernády-ház Marosvásárhely 10,4 km-re. Létrejötte a város egykori neves, építő polgármesterének nevét viselő Bernády György Közművelődési Alapítványnak köszönhető.
- Kultúrpalota Marosvásárhely 10,4 km-re. Bernády György polgármester idején, a város közösségének áldozatkészségéből, szecessziós stílusban. Tetszett - Teszett ez a rejtés.
- A zene allegóriái Marosvásárhely 10,4 km-re. Rózsák tere, Marosvásárhely.
- Hangya-ház Marosvásárhely 10,4 km-re. Jelenleg a Népújság szerkesztősége és pár politikai szervezet honol a falai között. Hibás koordináták - Hála a segítö információnak egyböl meglett a dobozka (hangyák nélkül).
- Holokauszt emlékmű Marosvásárhely 10,4 km-re. Előbb helyi gettókba, majd az auswitzi koncentrációs táborba szállítottak őket. Ami késik nem múlik - Szerintem biztos fogunk találkozni.
- Bernády György általános iskola Marosvásárhely 10,4 km-re. Az új, kétnyelvű névtábla kikerült az iskola homlokzatára. Ez igaz - Egyetértek.
- Román katona szobra Marosvásárhely 10,4 km-re. A hősi katonaemlékművet Románia, illetve Erdély fasizmus alóli felszabadulásának 20-dik évfordulóján avatták fel.
- Petőfi Sándor bronzszobra Marosvásárhely 10,4 km-re. Petőfi Sándor bronzszobra az egykori Kossuth Lajos utca, és az Arany János utca találkozásánál lévő kis köztéren áll. Cipőfűzős módszer - Elég csendes volt a környék dél körül is.
- Aranka György szobra Marosvásárhely 10,5 km-re. Aranka György munkássága nagyon széles körű és művelődéstörténeti fontosságú. Újrarejtés - Eltelt egy pár év, amióta eltűnt az itt elrejtett geodoboz.
- Gyalogoshíd Marosvásárhely 10,5 km-re. Szombat esti felderítés I. rész - Úgy adódott, hogy szombat délutánomat a városban kellett töltenem.
- Bethlen Gábor-szobor Marosvásárhely 10,5 km-re. A várost ő emelte Szabad Királyi Város rangra, 1616-ban.
- Kripta-hegy Nagyteremi 10,5 km-re. Nagyteremi református temetőjének délnyugati végében, a Kripta-hegy tetején, két kriptát találunk.
- Radó-ház Marosvásárhely 10,5 km-re. A Mikszáth Kálmán, jelenleg Művészet utca 7 szám alatti épületet Radó Sándor tervezte 1912-ben saját maga számára. Művészet utca - A Művészet utcán járva megnéztem a Radó házat, de a geodobozt nem tudtam elökeriteni.
- Mézeskalács-ház Marosvásárhely 10,6 km-re. A Vámos-ház a Rózsák tere 18 szám alatt található, a Bartók Béla utca sarkán.
- Befejezetlen baptista templom Marosvásárhely 10,6 km-re. Befejezetlen baptista templom - Marosvásárhely. Félreeső hely - A Hangya-lépcsőnél is nyugis volt a környék, de itt már senki sem járt.
- Nemzeti Színház Marosvásárhely 10,6 km-re. Nincs a lemez, itt a lemez - A színház előcsarnokában tartott 22.
- Múzsasor Marosvásárhely 10,6 km-re.
- Főtéri hátsó udvarok Marosvásárhely 10,6 km-re. De lépjünk be a kapukon, és nézzük meg ezeknek az épületeknek a hátsó részét, rejtettebb udvarait is. Képek feltöltése - Egy rejtekhely weboldalán a képek a jobb oldali oszlopban találhatók, a Rejtekhely-fotók című dobozban.
- Toldalagi-palota Marosvásárhely 10,6 km-re. 1759-1772 között épült, Luidor János tervei szerint. Dobozok - A toronytól idejövet már távolról megláttam a dobozt.
- Csók Marosvásárhely 10,6 km-re. Az egyik, egy szenvedélyesen csókolózó párt ábrázol, annyira kifejezően (és annyira meztelenül), hogy az egyáltalán nem jellemző a kommunista diktatúra gondolkodásmódjára. Szombat esti felderítés III. rész - Visszasétálva a városi tumultusba elértem egy újabb rejtekhelyhez.
- Barock Marosvásárhely 10,6 km-re. A Barock kávézó egy marosvásárhelyi, főtéri bár, melynek bejárata nem közvetlenül a Rózsák terére, hanem az épület alatti átjáróra nyílik.
- Szentgyörgyi István szobra Marosvásárhely 10,6 km-re. Második próbálkozásra - Az első alkalommal a Marosvásárhelyi Színművészeti Egyetem, illetve Studió Színház előtti kis kertben személyek álldogáltak.
- Egykori ferences kolostor harangtornya Marosvásárhely 10,6 km-re. A ferencesek marosvásárhelyi jelenléte egyenes összefüggésben van a reformációval, ami a XVI. A torony megvan - De szerintem a mágneses dobozka nincs már meg.
- A volt Városi Közüzem Aquaserv épületei Marosvásárhely 10,7 km-re. Marosvásárhely kiemelkedő épületeiről van szó, amelyek mindig egy picit háttérbe szorulnak a város központi épületeivel szemben. Szep epulet - A helyszint megtalaltam, a tujakat is.
- Katolikus templom Kerelőszentpál 10,7 km-re. 1332-ben de Sancto Paulo, 1343-ban de S.
- Hangya-lépcső Marosvásárhely 10,7 km-re. Hangya-lépcső - Marosvásárhely. Délben - Délben, dél körül is nyugis volt a környék.
- Minoriták temploma Marosvásárhely 10,7 km-re. Onnan rövid idő után Vásárhelyre költöztek, és 1741-től templomot és rendházat építettek Páduai Szent Antal tiszteletére. A műsor folytatódik - Vasárnapi városismertető séta közben ide is eljutottunk.
- Ortodox-zsidó temető Marosvásárhely 10,7 km-re. Az ortodoxok a Kövesdombon szereztek területet erre a célra, ahol még a 20-dik század közepén is csak zöldséges kertek voltak elvétve egy-két házzal. Zörgessetek és megnyittatik néktek - Sikerült bejutnom a temetőbe (a kapun át).
- Szerelmes pár Marosvásárhely 10,7 km-re.
- Bolyaiak szobra Marosvásárhely 10,8 km-re. Izsák Márton és Csorvássy István alkotása, melyet a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Líceum előtti Bolyai téren 1957. Eltűnt - Ez a doboz is eltűnt.
- Bolyai Farkas Elméleti Líceum Marosvásárhely 10,8 km-re. Nehéz visszarejteni - Meglepett ez a rejtés.
- Keresztelő Szent János templom Marosvásárhely 10,8 km-re. Keresztelő Szent János templom - Marosvásárhely, 1623, 1725-1749.

Történelmi-kulturális értékek - Maros megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Mezőbergenye adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Mezőbergenye? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Rejtett látnivalók a közelben

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Maros megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3727 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.