Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Talmács vára - Túracélpont-adatbázis és turisztikai tudástár - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Talmács vára

Talmács vára | Hol van ez a hely?

A Szebeni-havasok Resinári hegysorának keleti végében, az északról érkező Szeben folyó és a nyugatról jövő Cód patak találkozásánál fekszik Nagytalmács falu. A Vöröstoronyi-szorost védő három vár (Talmács vára, Vöröstorony, Lator-vár) közül az északi erődítménynek, Talmács várának (Koronavárnak, Landskron) romjai koronázzák a településtől délre eső hegy tetejét...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Falmaradvány Talmács vára 2392 A várból Észak-keleti falmaradvány Nyílások a falban Távközlési antennák 2399 Kilátás Az észak-keleti sarok Talmács vára. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Talmács vára fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22741 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Talmács vára! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Nagytalmács, 1.67 km távolságra található.
Szállás

Szállás Nagytalmács - Szeben vármegye


Keress szállást Nagytalmács közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 23.53 km-re levő látnivalókkal: Negoj-csúcs - Fogarasi-havasok (18 kép).
14714711931100
14714711941101
14714711961102
14714711971103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Talmács vára közelében?
Brukenthal Palota. Erdély kormányzója - Épp egy bicikli verseny közepébe csapodtunk be. Szuru-menedékhely. Szuru-menedékhely, románul Refugiul Suru.
Nyugodt víz forrás és nyereg.
Kisdisznódi vár. A kisdisznódi erődtemplomot 1223 körül építette Gocelinus magister, román stílusban. Szent Mihály - Egyedi a templom építési stílusa.
Kisdisznód. 1428-ban, Mulenbecher Miklós plébánossága idején, Szent Mária tiszteletére szentelt, gótikus templomot építettek a falu közepén. Kazetták - A vár jegyszedőjénél érdeklődtünk a templomba való bejutás lehetőségéről és kaptunk egy telefonszámot, egy nagyon kedves szász hölgy engedett be.
Hermány. 1302-ben Castenholz, 1339-ben Castenholez, 1409-ben Castenhalez néven jelentkezik az oklevelekben. Megvan - Megvan a doboz. (látnivaló és geodoboz)
Panoramic Dino Park. Felek közelében található zöldövezet, játszótér gyerekeknek.
Fordított ház. A Felek közelében található Brambura Park legfontosabb látnivalója a Fordtott ház.
Kisdisznódi mészkövek. Béka - Látszott, hogy jó idő volt. (érdekes hely geoládával) Rosen Garten. Az 1979-ben épített Rosen Garten menedékhely közelében levő erdő. Rossz állapotban - Megtaláltam a dobozt, nedves füzettel.
Szuru-nyereg. 14.9 km-re. Szuru-nyereg, románul Saua Suru.
Oltszakadát. 14.9 km-re. Meg van - A templomot ismertem, jártam már a toronyban is (most is nyitva volt). (turisztikai hely geoládával) Szuru feje-csúcs. Szuru feje-csúcs, románul Varful Capul Surului.
Szarvasfarm Szeben megye.

Talmács vára románul - in limba romana: Cetatea Talmaciu

[ Fel ↑ ]

Történelmi-kulturális értékek - Szeben megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Talmács vára adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Ez meg a Cserna volgye volt - Ezt rejteket meg a Cserna volgyi talalkozo alkalmabol kerestem meg...
 • Megtaláltuk - A doboz rendben, egerek nem voltak...
 • A var egerei - Megtaláltam a dobozt es 2 egeret...
 • Egerek - ...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Talmács vára? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Törttorony Bojca
Törttorony Bojca
Bojca község a Szebeni-havasok főágának keleti végében, a Vöröstoronyi-szoros északi felében, az észak-keletről érkező és itt délre forduló Olt jobb partján fekszik.
Evangélikus erődtemplom
Evangélikus erődtemplom
1311-ben Feneufalua néven említik a források.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Szeben megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3582 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.