Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Nagydisznód - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Geotrekker

Nagydisznód | Hol van ez a hely?

Nagydisznód központjában található a 13. században épített, középkori jellegű evangélikus erődtemplom. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Erődített templom Információk Bejárat Erődítmény Napóra 3833 Felújítva 1905 májusában Gótikus portál Feltárt románkori ablak Felirat Kaputorony. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Nagydisznód fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Nagydisznód! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a Nagydisznód közelében?
Erlenpark Nagyszeben. A nagyszebeni Erlenpark (Erlen égerfa) az egyik legrégebbi park a mai Románia területén, 1856-ban hozták létre. (látnivaló és geodoboz)
Rosen Garten. Az 1979-ben épített Rosen Garten menedékhely közelében levő erdő.
Petőfi Sándor-park Nagyszeben. 8.9 km-re. Emlékére egy kis parkot neveztek el a városban. (itt geodobozt is lehet keresni)
Kistorony evangélikus templom Nagyszeben. (turisztikai hely geoládával) Fazekasok tornya Nagyszeben. A Vár utca monotóniáját megtöri a három őrtorony, amelyek a harmadik várgyűrűhöz tartoztak.
Szent János-templom Nagyszeben. A Szent János (Johannis) templom a nagyszebeni Mitropoliei utcában áll. (látnivaló és geodoboz)
Románul - in limba romana: Cisnadie

Történelmi-kulturális értékek - Szeben megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Nagydisznód gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Nagydisznód? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.


Turisztikai látnivalók a közelben


Kisdisznódi vár
Kisdisznód (Cisnadioara, Michelsberg) csupán néhány kilométerre található Nagyszebentől.
Kisdisznód
Kisdisznód, románul Cisnadioara, németül Michelsberg, Nagyszebentől 10 km-re délnyugatra, a Csindrel-hegység aljában fekszik.
Kisdisznódi mészkövek 4.56 km-re
RH1690 Kisdisznódi mészkövek
Cód vára
Nagyszebentől délre, a korábban Nagydisznód, most Cód falu határához tartozó területen, a községtől nyugatra, 2 km-re, az 1305 m magas Götzenberg északkeleti nyúlványának végén, 875 m magas hegyen található a vár.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Szeben megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Felhasználóink eddig több mint 3.550 természeti értéket és történelmi-kulturális vonatkozású helyszínt mutattak be, a Kárpát-medencében.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.