Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Vízimalmok - Eszenyő - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Geotrekker

Vízimalmok - Eszenyő | Hol van ez a hely?

Garda Dezső történész adatai szerint az első gyergyóremetei malmok valószínűleg a Kőpatak mentén jöttek létre, majd a 18. században éppen a malmoknak köszönhetően alakult ki Eszenyő település. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Mosógép Vízimalom kapuja Mozgás áttétel Rózsi néni szövőszéke. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Vízimalmok Eszenyő fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Eszenyő és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Vízimalmok! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a Vízimalmok Eszenyő közelében?
Tatárdomb Gyergyószárhegy. 8.9 km-re. (turisztikai hely geoládával) Levendula Galócás. A galócási levendulakert a település déli szélén található, csendes környezetben.
Görgényi kőgombák. (turisztikai hely geoládával) Méhes-tető tőzegláp Görgényi havasok. (turisztikai hely geoládával) Kőgomba Bakta-patak. (turisztikai hely geoládával) Hideg-kút Gyergyószárhegy. A Hideg-kúti pihenőhely Gyergyószárhegy közelében található.
Barlangi forrás Gyergyóditró. A gyergyóditrói Barlangi-forrás szomszédságában található a Szent Ioachim-ház és az Anna-kápolna.
Szármány-hegyi kápolna Gyergyószárhegy. A fenyvesekkel borított Szármány-hegy alatt fekvő Szárhegy a Gyergyói-medence egyházi, idegenforgalmi és művelődési szempontból egyik legjelentősebb községe.

- Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Eszenyő térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Vízimalmok gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni Eszenyő környékére? Tetszett a Vízimalmok? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.


Turisztikai látnivalók a közelben


Kápolna
A XVIII– XIX.
Templom-téri park
A gyergyóremetei Szent Lénárd plébániatemplom 1771-ben épült.
Borvizfürdő
A gyergyóremetei borvizfürdő messze földön hires volt a múlt században.
Jézus Szent Szíve római katolikus templom 6.32 km-re
RH4670 Jézus Szent Szíve római katolikus templom Ditró

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Felhasználóink eddig több mint 3.550 természeti értéket és történelmi-kulturális vonatkozású helyszínt mutattak be, a Kárpát-medencében.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.