Csáklya-kő - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Raicani Galda de Jos - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Fehér megye

Csáklya-kő

A Csáklya-kő a Torockói-hegység egyik elszigetelt, olisztolitként beágyazódott és szelektiv erózió során felszinre került mészkőcsúcsa. 1233 m magas csúcsát egy betonoszlop jelzi, mely sűrű bozótosban, erdőben található. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Információs tábla Csáklya-kő Információs tábla Csáklyakő A Csáklya-kő csúcsán Lólyuk-zsomboly Ez jó hely lesz Szivárvány... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Csáklya-kő rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
17060 Mariuta-szikla. A Csáklyakő mögött eredő Csáklya pataka mentén két hasadék is képződött, amelyek közül a leglátványosabb a Csáklya-hasadék. 17399 Ticuiata-szikla. A Csáklya-szoros környéke régészeti lelőhely, bronzkori halomsíros temetők találhatók itt. 18115 Remetei panoráma. A Felsőenyed. 19242 Kecskekő vára. Gyulafehérvártól észak-északnyugatra, a Királypataka település északi határában nyúlik a magasba az 1090 m magas sziklapiramis, a Kecskekő. 25691 Szív-tisztás. A Szív-tisztás Kecskekő várától 2,4 km távolságra található, dél-kelet irányba. 30087 Templomrom. Borosbenedek egykori gótikus temploma a falu feletti magaslaton az elmúlással küszködik. 35539 Nagyponor-hágó. Felső-Szolcsváról Nagyponor irányába, a Malom-patak mentén, a földút kis autóval is járható. 37401 Szolcsvai víznyelő. 39762 Diód vára. Diód várának romját Diód belterületének északnyugati szélén, a Diód-patak partján, az ottani tó melletti kisebb kiemelkedésen találjuk. 40939 Szolcsvai-búvópatak barlangja 2. Édesapám egyik kedvence volt ez a barlang, gyerekkoromban nagyon sokszor jártunk itt. 41234 Szolcsvai búvópatak barlangja 1. A Szolcsvai-búvópatak barlangja a Torockói-hegységben található egyetlen védett barlang. 42321 Magyarigeni-tengerszem. A Magyarigeni-tengerszem a Torockói-hegység egyetlen nagyobb méretű, természetes képződésű, állandó tava. 45122 Kőközi-szoros. Torockó és Nagyenyed között az autóút áthalad a Kőközi-szoroson. 46117 La Rogoaze forrás. 48526 Katolikus templom. Hunyadi kolostortemploma. 48629 Bedellői-szoros.

Természeti értékek - Fehér megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Remetei-sziklaszoros
A Remetei-sziklaszoros a Torockói-hegység egyik legszebb, bár zord, nehezen megközelíthető sziklaszorosa.
Sziklakapu
A Havasgáldi-szoros földrajzi bal oldalán, érdemes a sziklák között is barangolni.
Gombostű-szikla 4.1 km-re
RH4688 Gombostű-szikla Havasgáldi-szoros
Sziklakürtő
A Havasgáldi-szoros monumentális sziklakapujához vezető jelzetlen ösvény elvezet egy kisebb sziklakürtő, vagy kilyukadt zsomboly teteje mellett.
Havasgáldi-szoros
A Havasgáldi-szoros a Torockó-hegységben, a Gáld völgyének középső szakaszán található.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Geokrety-k támogatása - Értem, tehát az utazó nevében szünet van a betűk és a számjegyek között, ezért nem találtam meg én...
 • Geokopacz03 Geokret - Ez a geokopacz03 utazó vakond be van jelentve a geokrety...
 • Geokopacz03 Geokret - Errol volna szo...
 • Geokret - Betettem a geokopacz03 geokretet...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.