Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Borziatelep tava - Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Borziatelep tava

Borziatelep tava | Hol van ez a hely?

Borziatelep mellett egy sziklafal tövében található egy tó. Valamikor a vasútról is látható volt, de mára már a tó körül eléggé felnőttek a fák és a bozót. A tó mellett sátorozásra alkalmas hely is található, de ajánlott a helyiektől engedélyt kérni...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Borziatelep tava 1 Borziatelep tava 2 Borziatelep tava 3 Borziatelep tava 4 Borziatelep tava 5 Borziatelep tava 6 2332 A felső ösvényről nézve 1 A felső ösvényről nézve 2 8663 Sziklaüreg. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Borziatelep tava fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22741 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Borziatelep tava! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Galonya, 0.64 km távolságra található.
Szállás

Szállás Galonya - Maros vármegye


Keress szállást Galonya közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 7.2 km-re levő látnivalókkal: Isten széke - Kelemen-havasok (24 kép).
14714753041100
14714753061101
14714753091102
14714753121103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Borziatelep tava közelében?
Keleti kilátó. Az Istenszéke a Kelemen-havasok legnyugatibb része, és bár csupán 1380 m magas, de jellegzetes formája amely az emberek fantáziáját igencsak megmozgatta, és amiről talán legszebben Wass Albert írt, valamint a fenséges kilátás, amit biztosít, annak egyik leglátogatottabb helyévé teszi. Nem találtam megfelelő rejteket egy új geodoboznak - A kék pont jelzésen, a Bisztra-patak völgyéből indulva, a Hidas-patak völgyén keresztül jutottunk fel az Istenszéke csúcsplatójára.
Nyugati kilátó. Az Isten széke a Kelemen-havasok leglátogatottabb kilátópontja, különösen a Maros megyeiek kedvenc túracélpontja. (látnivaló és geodoboz)
Ruszu-mező a Nagy-Égett-kő mellett. Ruszu-mező a Nagy-Égett-kő, vagyis Cibles mellett. (különleges hely geodobozzal)
Nagy-barlang. (turisztikai hely geoládával) Vasúti megálló. Pontosabban a vonat ajtajából nem kis szintkülönbségről kell leugrani a talaj szintjére.
(érdekes hely geoládával) Sziklaablak. A Ládás Háza-barlang, illetve a felette levő sziklatető kilátójához vezető, piros ponttal jelzett turautvonalat követve, az ösvény mellett érdekes sziklaalakzatokat fedezhetünk fel. Egy túra megkoronázása - Egy kellemes tavaszi délután találtam meg ezt a dobozt.
Ládás Háza-barlang. Barlang, első barlang - Délben jött ránk, hogy túrázzunk, és elfutottunk Ratosnyára. Ládás Háza-kilátó. Jó nap a mozgásra - A mai napom igen mozgékonyra sikerült. Sárkány-barlang. Sánc-tető töltése. A Sánc-tető töltése Görgényüvegcsűrtől észak-keletre, a Nagyág-patak forrásaitól és a Jód-mezőtől nyugatra található.
Funtineli forrás. A Funtineli patak, vagy ahogy a térképeken szerepel, a Kutaspatak Palotailvánál ömlik a Marosba. Kirándulás a funtineli mezőre - Gyönyörüszép időben értünk mintegy 120-an a funtineli mezőre.
Szalárdtelep sziklái. Innen az ösvény ereszkedni kezd.
[ Fel ↑ ]

Természeti értékek - Maros megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Borziatelep tava adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Néhány hozzászólás

 • Egy kis nosztalgia - Fontos hely ez számomra, mert egy barátomnak hétvégi háza van Borziatelepen és sokszor jártam meg a környéket...
 • Havazas - Miutan leszalltunk a vonatrol, ez volt az elso megkeresendo doboz...
 • Csodálatos őszi színek - Miután megtaláltam a Bisztra völgyében, a mosógépnél elrejtett geodobozt, folytattam az utamat a Maros völgyén felfelé...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Borziatelep tava? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Víg Albert köve
Víg Albert köve
Galonya fölött egy híd vezet át a Maros folyón, mely egy nagy sziklára épült.
Panda-kő
Panda-kő
A Panda-kő Galonya és Ratosnya között, a Maros bal oldalán található, a Görgényi-havasokban.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Maros megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3600 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.