Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Vízimalmok - Ógerlistye - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Vízimalmok - Ógerlistye

Vízimalmok - Ógerlistye | Hol van ez a hely?

Vízimalmok - Ógerlistye. A Rudaria-patak szurdokvölgyében huszonkét, fából készült vízszintes vízimalom található, többségüket ma is használják. 1874-ben még ötven ilyen malom működött a völgyben.

Ógerlistye első említése: Gerlista (1410). Gerlistye és Rudaria (Rwdarya, 1484) eredetileg két külön falu lehetett, de az újkor elején egybeolvadtak. A helységnévrendezés idején a felélesztett név elé a Gerlistyével való névazonosság miatt illesztették az Ó- előtagot.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: 1317 1325 1327 Úttestre zuhant kövek 1335 1336 1338 1339 1341 1343 1345. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Vízimalmok Ógerlistye fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Ógerlistye és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Vízimalmok! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Vízimalmok Ógerlistye közelében?
Beusnica-vízesés. Tufa - Na, ez szerintem szebb mint a Bigér, de ez nincs útban. (érdekes hely geoládával) Páfrányos-szoros Herkulesfürdő. 25 km-re. A Páfrányos-szoros, románul Cheile Feregari, Herkulesfürdőtől délre, a Nagy-Domogléd-csúcstól nyugatra található A feregari, ferigari szó valószínűleg a feriga szóból ered, ami magyarul páfrányt, harasztot jelent.
(érdekes hely geoládával) Fehér kereszt. 25.9 km-re. Félkész állapotban levő ládaoldal - Ez most még csak egy félkész állapot. Serban barlangja. Rablóbarlang Herkulesfürdő. Félkész ládaoldalak - Sajnálom, hogy félkész ládaoldalakat fogtatok ki. Kis-Domogléd-csúcs.

Vízimalmok Ógerlistye románul - in limba romana: Morile de apa Eftimie Murgu


Történelmi-kulturális értékek - Krassó-Szörény megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

  • Hozzászólás és bejelentés
  • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
  • Utolsó megtalálások és hozzászólások
  • A látnivalók adatlapjának követése
  • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
  • Ógerlistye térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
  • Vízimalmok gps koordináta letöltés
  • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
  • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

  • Folyamatosan zuhogó esőben - Nem kirándulni indultam, de erre vezetett az utam...

Sikerült eljutni Ógerlistye környékére? Tetszett a Vízimalmok? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Bigar-vízesés
Bigar-vízesés 19.1 km-re
RH3433 Bigar-vízesés Szemenik-hegység
Miháld vár
Miháld vár
Mehádia a Belaréka-patak völgyében, Orsovától 23 km-re nyugatra, Herkulesfürdőtől 11 km-re északnyugatra fekszik.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Krassó-Szörény megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.