Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Vízimalmok - Ógerlistye - Turisztikai látnivalók <-- Bejelentkezés
 


Vízimalmok - Ógerlistye

Vízimalmok - Ógerlistye turisztikai látnivalói

Vízimalmok - Ógerlistye. A Rudaria-patak szurdokvölgyében huszonkét, fából készült vízszintes vízimalom található, többségüket ma is használják...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - teljeskörű hozzáféréssel.

***

Néhány kép a Vízimalmok - Ógerlistye képtárból:

1325
1325
1327
1327
Úttestre zuhant kövek
Úttestre zuhant kövek
1335
1335
1336
1336
1338
1338
1339
1339
1341
1341
1343
1343
1345
1345

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Vízimalmok Ógerlistye fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22819 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Ógerlistye és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Vízimalmok!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Ógerlistye, 1,57 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Vízimalmok Ógerlistye közelében?
(részletek teljeskörű hozzáféréssel)
Nagy-Szviniecsa-csúcs Almás-hegység
Mocsáros-vízesés
Krajova-szoros Kiskirálymező A Kiskirálymező falutól nyugatra található Krajova- (Craiova, Globu) patak szurdoka gneiszben és palában alakult ki.
Bigar-vízesés Szemenik-hegység Bigér. Az igazat megvallva valami másra számítottam. Jogos vagy jogtalan hírnév?. Kerékpár túrám egyik célja volt ennek a vízesésnek a megtekintése. Szép. Szép a vízesés, de gondolom még szebb amikor nincs ilyen szárazság. Hadd okoskodjak egy picit. István bejegyzésének címében feltett kérdés válaszírásra késztetett.
Őslénytani lelőhely Kiskirálymező Rétekkel és erdős részekkel borított domboldal, ahol a mészkövekben, agyagban és homokban, miocén időszakhoz tartozó ősmaradványokat lehet találni.
Fekete-szakadék Mehádia
Római erődítmény Mehádia
Rudina-tisztás Almás-hegység
Miháld vár Mehádia Mehádia a Belaréka-patak völgyében, Orsovától 23 km-re nyugatra, Herkulesfürdőtől 11 km-re északnyugatra fekszik.
Vasútállomás Herkulesfürdő Bánság. Az állomást nem hiába tartják a Monarchia legszebb vasutállomásának. Megvan. E Még müködik. Miután egy órát töltöttünk Herkulesfürdön barangolva, megnéztük az állomás barokk épületét is.
Bánsági Szfinx
Vízimalmok Kismiháld Nevében a kicsinyítő képző Mehádiára utal - Mehadika hírnevét 14 vízimalmának köszönheti, melyek a 20-dik század elején épültek.
Bizarr-vízesés Ménes-völgy Mindenekelőtt többet lát az ember belőle - egy, szerintem csodálatos barlangot és vízesést fedeztem fel nem messze az úttól.
Beusnica-vízesés Itt sem sikerült. Mivel nincs segítő információ, itt sem sikerült a dobozt megtalálni. Tufa. Na, ez szerintem szebb mint a Bigér, de ez nincs útban.
Herkules talpa Sirina-mészkőszurdok
Páfrányos-szoros Herkulesfürdő
Bég Szeme-tó Bánság. Pontosabb leirás nélkül nem sikerült megtalálni. Ali baba. Gyönyörű tó, a lehetetlen zöld színével.
Fehér kereszt Félkész állapotban levő ládaoldal. Ez most még csak egy félkész állapot.
Serban barlangja
Gőzölgő-barlang Herkulesfürdő Szauna. Tényleg nagyon profi a hely.
Rablóbarlang Herkulesfürdő Hűsülő. Talán lehetne egy kicsit célratöröbb a segítség, mert ez így GPS-nélkül elég tág. Félkész ládaoldalak. Sajnálom, hogy félkész ládaoldalakat fogtatok ki.
Sirina hercegnő vízesése Kozlatelep
Kis-Domogléd-csúcs
Nagy-Domogléd-csúcs
Drankó vára Drenkova Vár a Dunában. A vár a jelzőtábla szerint 100 m-re van, csakhogy 90 m az a Duna vizében.
La Vaioaga-vízesés Bánság. A BEAC Bánsági túráján egyetlen találatunk. Dübörgő víz. Szerencsénk volt, hogy eddig esőkkel teli időjárásunk volt, mert a vízesések meg a patakok bő hozamúak, és látványos a megjelenésük.
Néra alagútjai Alagutak. Szerintem jó helyen kerestem, csak nem eléggé. Bánság. Sajnos, nem találtuk, pedig elég sokáig keresgéltünk. Megtalálást segítő szöveges információ. Úgy néz ki nem olvastátok el a geodoboz megtalálását segítő szöveges információt. Érdekes hely. Szászkáról gyalogosan a Néra mentén vagy kocsival Potokon keresztül (aszfaltos úton) lehet a Bég és a Néra találkozásához jutni.
Rosec-vízesés Szép hely csak kicsit száraz. Voltunk a vízesésnél, vagyis a GPS szerint.
Római katolikus templom Stájerlakanina Stájerok. A templom ajtaja nyitva volt, így sikerült képeket készítenem az üvegen keresztül.
Porta Orientalis-hágó Domásnya A Keleti Kapu a Mehádiai-völgyet köti össze a Temes völgyével.
Ad Orientem-alagút Teregova A vasútvonalat, mely a Domásnya-hágó (Porta Orientalis, Keleti Kapu) közelében, északnyugatra körülbelül 1,6 km-re található, a nyugati világ és a Kelet fő összeköttetésének tekintették.
Vízesés Német-völgy A 30 m magas vízesés román neve Buraul Mare.
Néra-forrás
Kis-tó Oravicabánya
Popovác-barlang
Római kasztrum Teregova A kasztrumot Mehádia és Tibiscum közé helyezték el, azon útvonal mentén, mely Dácia délnyugati határát jelentette.
Baross emléktábla
Legyes-barlang Lászlóvára A bejárat előtt egy iható vizű forrás van.
Scarisoara temploma
Falétra Scarisoara felé
Ferencfalva tava
Lászlóvára A Duna túloldalán levő Galambóc várával szemben található.
Babakáj-szikla Lászlóvára A Vaskapu-erőmű megépítése előtt 14-15 m magas volt.
Teregova-szoros Örményes A Teregova szűk szorosán keresztül kapcsolódik északra a Teregova-felszín a Karánsebesi-medencével.
Robbantott-szikla Ezen a helyen a mészkövek a völgy beszűkülését eredményezték.
Galambóc vára
Zagyhíd Osztrovó Ómoldova
Szentháromság sziklája Az újrarejtett ládát találtátok meg. Hát, ez volt a . Majdnem drive-in rejtés. A vasúti híd, illetve a Szentháromság sziklájának közelében, mindkét oldalon hatalmas parkoló áll rendelkezésre.
Örményesi-szoros Örményes A Teregova falutól északra található szoros mellett, Örményesnél is szép, vadregényes, epigenetikus szurdokvölgy alakult ki.
Beganyiresd tava

Történelmi-kulturális értékek - Krassó-Szörény megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Teljeskörű hozzáférés esetén

  • Hozzászólások, bejelentések
  • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
  • Utolsó megtalálások és hozzászólások
  • Vízimalmok adatlapjának követése
  • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában - Ógerlistye térkép
  • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
  • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  • Folyamatosan zuhogó esőben - Nem kirándulni indultam, de erre vezetett az utam. Egy fél szabad délelőtt állt a rendelkezésemre, de a folytonosan zuhogó eső miatt túrázni nem volt lehetőség...

Sikerült eljutni Ógerlistye környékére? Tetszett a Vízimalmok? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8238 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Látnivalók a közelben

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Krassó-Szörény megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3753 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.