Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Vízimalmok - Kismiháld - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Történelmi-kulturális érték(általános kép - történelmi-kulturális értékek)

Vízimalmok - Kismiháld | Hol van ez a hely?

Mehadika, 1911 és 1918 között Kismiháld, község a Bánságban, Krassó-Szörény megyében. Orsovától 46 km-re észak–északnyugatra, a Szörényi-Érchegység egyik patakvölgyében fekszik. Nevében a kicsinyítő képző Mehádiára utal.

A Mehadika-patak völgyében sorakozó vízimalmok az Orzasca, Aurasca, Piatra Surului, Vegeasca, Gherghineasa, Stiubei, Gaiceasca, Chiceasca, Mica, Salciile Late, Zacatoare, Anin, és Giurceasca neveket viselik.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Vízimalmok Kismiháld fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel Kismiháld és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Vízimalmok! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Vízimalmok Kismiháld közelében?
(érdekes hely geoládával) (érdekes hely geoládával) Páfrányos-szoros. Robbantott-szikla. A Robbantott-szikla a Cserna folyó jobb partján található, a Iuta-patak beömlésének közelében. (látnivaló és geodoboz)
Vízimalmok. Vízimalmok - Ógerlistye. Folyamatosan zuhogó esőben - Nem kirándulni indultam, de erre vezetett az utam. (látnivaló és geodoboz)
Bigar-vízesés. Bigér - Az igazat megvallva valami másra számítottam. Bánsági Szfinx. 24.5 km-re. A bánsági szfinxnek nevezett kőszikla a Herkulesfürdőhöz tartozó terület délnyugati szélén, a Cserna folyó partján, a DN 6 jelzésű műút közelében található.
Nagy-Szviniecsa-csúcs. Bizarr-vízesés. Popovác-barlang. Ciucevele védett terület. A Ciucevele védett terület, a Cserna-folyó és a Szén pataka között terül el. Nem volt a helyén? - Miért írod azt, hogy "csak úgy oda van téve az út mellé"? Én a geodobozt egy szikla ferde repedésébe rejtettem, egy kő mögé.
Olán-csúcs. Olán-csúcs, románul Varful Olanelor.
Római katolikus templom. Ha a Ménes völgyéből Resicabánya fele vesszük utunkat, egy nagyon érdekes városon haladunk át, ahol feltétlenül érdemes megállnunk és egy kicsit körülnéznünk. Stájerok - A templom ajtaja nyitva volt, így sikerült képeket készítenem az üvegen keresztül.
Szárkő-hegység. A Szárkő név az ómagyar "szár" szóból ered, kopaszkövet jelent.

Vízimalmok Kismiháld románul - in limba romana: Ansamblul de mori din Mehadica


Történelmi-kulturális értékek - Krassó-Szörény megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Kismiháld térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Vízimalmok gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

  Sikerült eljutni Kismiháld környékére? Tetszett a Vízimalmok? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Turisztikai látnivalók a közelben

  Miháld vár
  Miháld vár
  Mehádia a Belaréka-patak völgyében, Orsovától 23 km-re nyugatra, Herkulesfürdőtől 11 km-re északnyugatra fekszik.
  Szentháromság sziklája
  Szentháromság sziklája
  A sziklába vájt Írott kő ortodox remetekolostor Örményes határában, a Temes felett átívelő vasúti híd tövében található.

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Krassó-Szörény megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.