Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Rosec-vízesés - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Rosec-vízesés turisztikai látnivalói

Cociu (Rosec)-vízesés..

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Rosec-vízesés fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22626 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Rosec-vízesés!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Herkulesfürdő, 4,55 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Rosec-vízesés közelében?
- Rablóbarlang Herkulesfürdő 3,7 km-re. Félkész ládaoldalak - Sajnálom, hogy félkész ládaoldalakat fogtatok ki.
- Fehér kereszt 4,8 km-re. Félkész állapotban levő ládaoldal - Ez most még csak egy félkész állapot.
- Serban barlangja 4,9 km-re.
- Kis-Domogléd-csúcs 5 km-re.
- Nagy-Domogléd-csúcs 5,4 km-re.
- Páfrányos-szoros Herkulesfürdő 6,8 km-re. A Páfrányos-szoros, románul Cheile Feregari, Herkulesfürdőtől délre, a Nagy-Domogléd-csúcstól nyugatra található A feregari, ferigari szó valószínűleg a feriga szóból ered, ami magyarul páfrányt, harasztot jelent.
- Miháld vár Mehádia 7,4 km-re. Mehádia a Belaréka-patak völgyében, Orsovától 23 km-re nyugatra, Herkulesfürdőtől 11 km-re északnyugatra fekszik. (itt geodobozt is lehet keresni)
- Vasútállomás Herkulesfürdő 8,6 km-re. Herkulesfürdőtől 8 km-re esik a jellegzetes, monarchia korabeli vasútállomás. Még müködik - Miután egy órát töltöttünk Herkulesfürdön barangolva, megnéztük az állomás barokk épületét is. (látnivaló és geodoboz)
- Fekete-szakadék Mehádia 8,8 km-re.
- Római erődítmény Mehádia 9,2 km-re.
- Bánsági Szfinx 10,5 km-re. A bánsági szfinxnek nevezett kőszikla a Herkulesfürdőhöz tartozó terület délnyugati szélén, a Cserna folyó partján, a DN 6 jelzésű műút közelében található.
- Falétra Scarisoara felé 12,7 km-re.
- Scarisoara temploma 12,9 km-re.
- Robbantott-szikla 13,5 km-re. A Robbantott-szikla a Cserna folyó jobb partján található, a Iuta-patak beömlésének közelében. (látnivaló és geodoboz)
- Őslénytani lelőhely Kiskirálymező 16,6 km-re. Rétekkel és erdős részekkel borított domboldal, ahol a mészkövekben, agyagban és homokban, miocén időszakhoz tartozó ősmaradványokat lehet találni.
- Rejtett sziklakapu 18,4 km-re.
- Krajova-szoros Kiskirálymező 18,5 km-re. A Kiskirálymező falutól nyugatra található Krajova- (Craiova, Globu) patak szurdoka gneiszben és palában alakult ki.
- Vízimalmok Kismiháld 20,7 km-re. Nevében a kicsinyítő képző Mehádiára utal - Mehadika hírnevét 14 vízimalmának köszönheti, melyek a 20-dik század elején épültek.
- Ramnuta Mare vízesései 21,4 km-re. Gépelési hiba - Javítottam.
- Porta Orientalis-hágó Domásnya 23,6 km-re. A Keleti Kapu a Mehádiai-völgyet köti össze a Temes völgyével.
- Karrmezők Zaton-tó 24 km-re. A karrmező (karrosodás) a vízerózió egyik formája a karszt, azaz a mészkő, dolomit és gipszkőzetekben. (látnivaló és geodoboz)
- Isten hídja 24,2 km-re. Az Isten hídja, a legnagyobb természetes híd Romániában, és a második legnagyobb Európában.
- Ciucevele védett terület 24,9 km-re. A Gorj megyei Pádes községhez tartozó Cserna-falu területén található. Nem volt a helyén? - Miért írod azt, hogy "csak úgy oda van téve az út mellé"? Én a geodobozt egy szikla ferde repedésébe rejtettem, egy kő mögé.
- Ad Orientem-alagút Teregova 25 km-re. A vasútvonalat, mely a Domásnya-hágó (Porta Orientalis, Keleti Kapu) közelében, északnyugatra körülbelül 1,6 km-re található, a nyugati világ és a Kelet fő összeköttetésének tekintették.
- Nagy-Szviniecsa-csúcs Almás-hegység 27,6 km-re. Nagy-Szviniecsa-csúcs, románul Svinecea (Sviniecea) Mare.
- Vízimalmok Ógerlistye 29,3 km-re. A Rudaria-patak szurdokvölgyében huszonkét, fából készült vízszintes vízimalom található, többségüket ma is használják. Folyamatosan zuhogó esőben - Nem kirándulni indultam, de erre vezetett az utam.
- Corcoaia-szoros Cserna völgye 30 km-re. Ide kocsival is el lehet jutni, Herkulesfürdőtől 43 km-re van, ebből körülbelül 17 km poros, köves út. Szomorú helyzet - Én személy szerint nagyon sajnálom, hogy ez az egész így alakult.
- Római kasztrum Teregova 30,5 km-re. A teregovai római kasztrum a Hideg- és a Temes folyók összefolyásánál, körülbelül 2 km-re a falutól északra, a Hideg-folyó és az európai út között, a folyó bal partján volt.
- Teregova-szoros Örményes 32,9 km-re. A Teregova szűk szorosán keresztül kapcsolódik északra a Teregova-felszín a Karánsebesi-medencével.
- Olán-csúcs Godján-hegység 32,9 km-re. Olán-csúcs, románul Varful Olanelor.
- Szentháromság sziklája 35,6 km-re. A sziklába vájt Írott kő ortodox remetekolostor Örményes határában, a Temes felett átívelő vasúti híd tövében található. Majdnem drive-in rejtés - A vasúti híd, illetve a Szentháromság sziklájának közelében, mindkét oldalon hatalmas parkoló áll rendelkezésre.
- Örményesi-szoros Örményes 36 km-re. A Temes-folyó két szakaszon is bevágta magát a Szemenik-hegység kemény, kristályos kőzetébe.
- Tucsila-csúcs Godján-hegység 36,6 km-re. Tucsila-csúcs, románul Varful Tucila.
- Kis-Tucsila-csúcs Godján-hegység 36,6 km-re. Kis-Tucsila-csúcs, romanul Varful Tucila Mic.
- Tucsila-nyereg Godján-hegység 36,9 km-re. Tucsila-nyereg, románul Saua Tucila.
- Godján-csúcs Godján-hegység 37,7 km-re.
- Szárkő-hegység 40,7 km-re. A Szárkő név az ómagyar "szár" szóból ered, kopaszkövet jelent.
- Moraru-csúcs Godján-hegység 40,7 km-re.
- Macska-nyereg Godján-hegység 40,8 km-re. Macska-nyereg, románul Saua Matului.
- Bigar-vízesés Szemenik-hegység 40,9 km-re. Bigér - Az igazat megvallva valami másra számítottam.
- Szkerisóra köve-csúcs Godján-hegység 41,5 km-re. Szkerisóra köve-csúcs, románul Varful Piatra Scarisoarei.
- Kis-Lépcső-csúcs Godján-hegység 41,8 km-re. Kis-Lépcső-csúcs, románul Varful Scarita.
- Néra-forrás 42,3 km-re.
- Mikusa-csúcs Godján-hegység 42,6 km-re. Mikusa-csúcs, románul Varful Micusa.
- Szkerisóra-tó Godján-hegység 42,7 km-re. Szkerisóra-tó, románul Lacul Scarisoara.
- Gugu-csúcs Godján-hegység 43,2 km-re.
- Herkules talpa Sirina-mészkőszurdok 44,4 km-re.
- Rudina-tisztás Almás-hegység 44,9 km-re.
- Mocsáros-vízesés 45,1 km-re.
- Galbena-csúcs Godján-hegység 45,4 km-re.
- Branu-nyereg Godján-hegység 45,5 km-re.
- Bizarr-vízesés Ménes-völgy 46,1 km-re. A Bigár vízeséstől folytatva utam Stájerlakanina fele a Ménes-völgyben - lévén, hogy kerékpárról nézve más a világ mint autóból, mindenekelőtt többet lát az ember belőle - egy, szerintem csodálatos barlangot és vízesést fedeztem fel nem messze az úttól.
- Branu-csúcs Godján-hegység 46,2 km-re.
- Sirina hercegnő vízesése Kozlatelep 46,7 km-re.
- Paltina-csúcs Godján-hegység 47,1 km-re.
- Ferencfalva tava 47,6 km-re.
- Oszlea-csúcs Vulkán-hegység 48,6 km-re.
- Beganyiresd tava 49 km-re.
- Kis-havas Szárkő 49,7 km-re. A térképen egy eldőlt, egyenlő szárú háromszögre hasonlít, melyet nyugaton a Temes völgye választ el a Szemeniktől, északon a Bisztra a Ruszka-havastól, délen a Hideg patak a Godjántól és a Csernai-havasoktól, keleten a Sesz és a Nagy patakok a Retyezáttól. V@lybra_3 - A túránk legmagasabban fekvö dobozát a Kis-havasi kereszt alatt találtuk meg.
- Drankó vára Drenkova 49,7 km-re. Az egykori Krassó–Szörény vármegyében, Berszászka falu szomszédságában, Drenkova település keleeti szélén a Duna partján, a Suva Recska-patak torkolatánál állt valaha Drankó vára. Vár a Dunában - A vár a jelzőtábla szerint 100 m-re van, csakhogy 90 m az a Duna vizében.
- Campusel 50 km-re. A Campu lui Neag - Gura Butei - Szkokul-szoros - Bárány-mező - Campusel útvonal a Nyugati-Zsil mentén halad, földrajzilag előbb a Vulkán-hegység és a Retyezát, majd az Oszlea-hegy és a Kis-Retyezát határvonalát követi. Megtaláltuk sikeresen - Jorgován-kő mászás előtt kerestük meg a ládát.
- Jorgován köve-csúcs Retyezát-hegység 50,5 km-re. Jorgován köve-csúcs, románul Varful Piatra Iorgovanului.
- Popovác-barlang 50,6 km-re.
- Sztanulec-menedékhely Nagy-Lepusnyik Retyezát-hegység 51,2 km-re. Sztanulec-menedékhely (Refugiul Stanuleti) - Nagy-Lepusnyik (Lapusnicul Mare).
- Római katolikus templom Stájerlakanina 51,5 km-re. Ha a Ménes völgyéből Resicabánya fele vesszük utunkat, egy nagyon érdekes városon haladunk át, ahol feltétlenül érdemes megállnunk és egy kicsit körülnéznünk. Stájerok - A templom ajtaja nyitva volt, így sikerült képeket készítenem az üvegen keresztül.
- Beusnica-vízesés 52,1 km-re. A mintegy 15 méter magasságból lezúduló víz, az erdő közepén található tisztáson, egyedi és festői tájat teremt. Tufa - Na, ez szerintem szebb mint a Bigér, de ez nincs útban.
- Zlata-csúcs Retyezát-hegység 53 km-re.
- Bég Szeme-tó 53,1 km-re. Ali baba - Gyönyörű tó, a lehetetlen zöld színével.
- Zenóguca-tó Retyezát-hegység 53,4 km-re. Zenóguca-tó, románul Zanoguta.
- Piszkos-tó Retyezát-hegység 53,7 km-re.
- Sebestorony 53,8 km-re. A falutól 1 km-re északkeletre található a 420 m magas Stirminica-hegy, melynek ormán többemeletes toronyrom dacol az idők múlásával. V@lybra_2 - A szervesdi tó után megkererstük a Sebestoronynál elrejtett dobozt is.
- Klincs-csúcs Retyezát-hegység 54,5 km-re. Klincs-csúcs (fordítás kiejtés alapján), románul Varful La Clince.
- Szervesdi nárciszrét 54,7 km-re.
- La Vaioaga-vízesés 55,1 km-re. Dübörgő víz - Szerencsénk volt, hogy eddig esőkkel teli időjárásunk volt, mert a vízesések meg a patakok bő hozamúak, és látványos a megjelenésük.
- Zenóga-tó Retyezát-hegység 55,2 km-re.
- Szervesd tava 55,4 km-re. V@lybra_1 - Miután leparkoltunk megkerültük a tavat.
- Kis-Zenóga-tó Retyezát-hegység 55,4 km-re. Kis-Zenóga-tó, románul Zenoaga Mica.
- Turcselu-tó Retyezát-hegység 55,5 km-re. Turcselu-tó, románul Taul Turcelu.
- Horog-tó Retyezát-hegység 55,6 km-re.
- Arágyes-tavak Retyezát-hegység 56 km-re. Arágyes-tavak, románul Taurile Radesului, Lacul Rades.
- Csavart-tó Retyezát-hegység 56,2 km-re. Csavart-tó, románul Lacul Rasucit.
- Csúnya-tó Retyezát-hegység 56,4 km-re. Csúnya-tó, románul Taul Urat.
- Néra alagútjai 56,5 km-re. A Néra alagútjai közelébe, a Bég hídjáig kocsival is el lehet jutni, majd egy rövid séta következik a látványos sziklába vájt átjárókig. Alagutak - Szerintem jó helyen kerestem, csak nem eléggé.
- Szlevej-tó Retyezát-hegység 56,7 km-re. Szlevej-tó, románul Slaveiu.
- Fekete-tó Retyezát-hegység 56,7 km-re. Fekete-tó, románul Lacul Negru.
- Szlevej-csúcs Retyezát-hegység 56,9 km-re.
- Zsudele-tó Retyezát-hegység 57 km-re.
- Kemenceszék tava 57 km-re. Kemenceszék tava.
- Birlea-csúcs Retyezát-hegység 57,1 km-re. Birlea-csúcs, románul Varful Barlea.
- Zergék tava Retyezát-hegység 57,6 km-re. Zergék tava, románul Lacul Caprelor.
- Bukura-torok Retyezát-hegység 57,6 km-re. Bukura-torok, románul Gura Bucurei.

Rosec-vízesés románul - in limba romana: Cascada Roset


Természeti értékek - Krassó-Szörény megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

  • Hozzászólás és bejelentés
  • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
  • Utolsó megtalálások és hozzászólások
  • Rosec-vízesés adatlapjának követése
  • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
  • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
  • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  • Szép hely csak kicsit száraz ;-) - Voltunk a vízesésnél vagy is a GPS szerint...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Rosec-vízesés? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Rejtett látnivalók a közelben

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Krassó-Szörény megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3730 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.