Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Néra alagútjai - Turisztikai látnivalók <-- Bejelentkezés
 


Néra alagútjai

Néra alagútjai turisztikai látnivalói

A Néra alagútjai közelébe, a Bég hídjáig kocsival is el lehet jutni, majd egy rövid séta következik a látványos sziklába vájt átjárókig...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - teljeskörű hozzáféréssel.

***

Néhány kép a Néra alagútjai képtárból:

Bejárat az alagútba
Bejárat az alagútba
Néra alagútjai
Néra alagútjai
Sziklába vésett ösvény
Sziklába vésett ösvény
Néra
Néra
Az alagútból 1
Az alagútból 1
Az alagútból 2
Az alagútból 2
Az alagútból 3
Az alagútból 3
Néra
Néra
Néra alagútjai
Néra alagútjai
Néra alagút
Néra alagút

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Néra alagútjai fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22819 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Néra alagútjai!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Szászka, 2,09 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Néra alagútjai közelében?
(részletek teljeskörű hozzáféréssel)
La Vaioaga-vízesés Bánság. A BEAC Bánsági túráján egyetlen találatunk. Dübörgő víz. Szerencsénk volt, hogy eddig esőkkel teli időjárásunk volt, mert a vízesések meg a patakok bő hozamúak, és látványos a megjelenésük.
Bég Szeme-tó Bánság. Pontosabb leirás nélkül nem sikerült megtalálni. Ali baba. Gyönyörű tó, a lehetetlen zöld színével.
Beusnica-vízesés Itt sem sikerült. Mivel nincs segítő információ, itt sem sikerült a dobozt megtalálni. Tufa. Na, ez szerintem szebb mint a Bigér, de ez nincs útban.
Mocsáros-vízesés
Kis-tó Oravicabánya
Vízesés Német-völgy A 30 m magas vízesés román neve Buraul Mare.
Bizarr-vízesés Ménes-völgy Mindenekelőtt többet lát az ember belőle - egy, szerintem csodálatos barlangot és vízesést fedeztem fel nem messze az úttól.
Római katolikus templom Stájerlakanina Stájerok. A templom ajtaja nyitva volt, így sikerült képeket készítenem az üvegen keresztül.
Bigar-vízesés Szemenik-hegység Bigér. Az igazat megvallva valami másra számítottam. Jogos vagy jogtalan hírnév?. Kerékpár túrám egyik célja volt ennek a vízesésnek a megtekintése. Szép. Szép a vízesés, de gondolom még szebb amikor nincs ilyen szárazság. Hadd okoskodjak egy picit. István bejegyzésének címében feltett kérdés válaszírásra késztetett.
Zagyhíd Osztrovó Ómoldova
Attila halma Osztrovó Ómoldova
Lászlóvára A Duna túloldalán levő Galambóc várával szemben található.
Babakáj-szikla Lászlóvára A Vaskapu-erőmű megépítése előtt 14-15 m magas volt.
Török-híd Kákófalva Elődjét a törökök építették a 17-dik században.
Legyes-barlang Lászlóvára A bejárat előtt egy iható vizű forrás van.
Torony a Templom-dombon Kákófalva A település temetőjéhez tartozó, egykori templom maradványa.
Galambóc vára
Baross emléktábla
Vízimalmok Ógerlistye Folyamatosan zuhogó esőben. Nem kirándulni indultam, de erre vezetett az utam.
Rudina-tisztás Almás-hegység
Popovác-barlang
Nagy-Szviniecsa-csúcs Almás-hegység
Drankó vára Drenkova Vár a Dunában. A vár a jelzőtábla szerint 100 m-re van, csakhogy 90 m az a Duna vizében.
Levendula Krassóvár
Herkules talpa Sirina-mészkőszurdok
Sirina hercegnő vízesése Kozlatelep
Néra-forrás
Ferencfalva tava
Krajova-szoros Kiskirálymező A Kiskirálymező falutól nyugatra található Krajova- (Craiova, Globu) patak szurdoka gneiszben és palában alakult ki.
Őslénytani lelőhely Kiskirálymező Rétekkel és erdős részekkel borított domboldal, ahol a mészkövekben, agyagban és homokban, miocén időszakhoz tartozó ősmaradványokat lehet találni.
Vízimalmok Kismiháld Nevében a kicsinyítő képző Mehádiára utal - Mehadika hírnevét 14 vízimalmának köszönheti, melyek a 20-dik század elején épültek.
Beganyiresd tava
Mozdonymúzeum Resicabánya Mozdonyok közt. Jó pár kilométer után tűző napsütés alatt érkeztem meg Resicabányára, és már nagyon szerettem volna tudni, hogy hol lesz a szállásom, de azért jó volt végignézni minden egyes mozdonyt, latolgatni teljesítményét, elképzelni, hogy kik tervezték, és építették meg, milyen körülmények között, és hol végezte munkáját. Resitza. Utban a Néra völgye felé meglátogattuk a resicai mozdonymúzeumot. Vonat. A doboz nem lett meg, viszont láttam sok mozdonyt.
Danila-domb Vaskő Sportmászásra alkalmas hely, ugyanis egy több mint 50 m magas függőleges sziklafallal rendelkezik.
Római erődítmény Mehádia
Fekete-szakadék Mehádia
Kemenceszék tava A közelben szénbányák és több cseppkőbarlang van.
Ad Orientem-alagút Teregova A vasútvonalat, mely a Domásnya-hágó (Porta Orientalis, Keleti Kapu) közelében, északnyugatra körülbelül 1,6 km-re található, a nyugati világ és a Kelet fő összeköttetésének tekintették.
Miháld vár Mehádia Mehádia a Belaréka-patak völgyében, Orsovától 23 km-re nyugatra, Herkulesfürdőtől 11 km-re északnyugatra fekszik.
Constantin Gruescu ásványgyűjtemény Vaskő Itt, Koszti bácsi (nea Costica) több mint 2000 bányavirágot gyűjtött össze, Vaskő, Dognácska, Oravicabánya, Stájerlakanina, Újmoldova környékéről, de határon túlról is.
Porta Orientalis-hágó Domásnya A Keleti Kapu a Mehádiai-völgyet köti össze a Temes völgyével.
Vasútállomás Herkulesfürdő Bánság. Az állomást nem hiába tartják a Monarchia legszebb vasutállomásának. Megvan. E Még müködik. Miután egy órát töltöttünk Herkulesfürdön barangolva, megnéztük az állomás barokk épületét is.
Bánsági Szfinx
Páfrányos-szoros Herkulesfürdő
Római kasztrum Teregova A kasztrumot Mehádia és Tibiscum közé helyezték el, azon útvonal mentén, mely Dácia délnyugati határát jelentette.
Gőzölgő-barlang Herkulesfürdő Szauna. Tényleg nagyon profi a hely.
Rablóbarlang Herkulesfürdő Hűsülő. Talán lehetne egy kicsit célratöröbb a segítség, mert ez így GPS-nélkül elég tág. Félkész ládaoldalak. Sajnálom, hogy félkész ládaoldalakat fogtatok ki.
Fehér kereszt Félkész állapotban levő ládaoldal. Ez most még csak egy félkész állapot.
Serban barlangja
Teregova-szoros Örményes A Teregova szűk szorosán keresztül kapcsolódik északra a Teregova-felszín a Karánsebesi-medencével.

Természeti értékek - Krassó-Szörény megye
* Részletek bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Teljeskörű hozzáférés esetén

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Néra alagútjai adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • Bánság - Sajnos, nem találtuk, pedig elég sokáig keresgéltünk. Gyanus volt a két alagut közötti "ablak"...
 • Megtalálást segítő szöveges információ - Úgy néz ki nem olvastátok el a geodoboz megtalálását segítő szöveges információt. Hát persze, ki kell mászni az alagút fölé...
 • Érdekes hely - Szászkáról gyalogosan a Néra mentén vagy kocsival Potokon keresztül (aszfaltos úton) lehet a Bég és a Néra találkozásához jutni. A közelben vannak a meglehetösen alacsony alagutak...
 • Alagutak - Szerintem jó helyen kerestem, csak nem eléggé. Kimásztam az alagutak fölé, a rejtek fotó szerint jó helyen, az összes x-hez hasonlító repedést, mohaalakzatot, színes mintázatokat megkutattam, de nem jártam sikerrel...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Néra alagútjai? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8238 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Látnivalók a közelben

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Krassó-Szörény megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3753 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.