Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Kankóskert - Erdőfüle - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Geotrekker

Kankóskert - Erdőfüle | Hol van ez a hely?

A Kankóskert Erdőfüle észak-keleti dombján, a Fok-tető alatt található. Megközelíthető a Fosztó utcából. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Kankóskert 1 Kankóskert 2 Nárcisz 1 Nárcisz 2 Kankós virágok a Kankóskertben Kankós kert kankó nélkül Ritkás erdő Legelésző tehenek Őszi kikerics Nárciszok Kosbor. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Kankóskert Erdőfüle fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Erdőfüle és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Kankóskert! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a Kankóskert Erdőfüle közelében?
Benedek Elek fürdő Kisbacon. A régi Benedek Elek fürdő, vagy más néven Kisbaconi feredő, a Faluborvize vagy Rezes-forrás mellett található. (különleges hely geodobozzal)
Sási borvíz Kisbacon. Kormos völgye. A Kormos-patak völgyében fekszik Erdőfüle, mely közigazgatásilag Bardochoz tartozik. (látnivaló és geodoboz)
Benedek Elek sírja Kisbacon. Benedek Elek sírja a Kisbacontól nyugatra fekvő temetőben található. (látnivaló és geodoboz)
Veres János borvíz. Vízimalom Kisbacon. A székely ezermesterség még mindig működő csodája, a kisbaconi Fülöp-malom. (látnivaló és geodoboz)
Református templom Bibarcfalva. Bibarcfalva látnivalója a református templom Szent László-legendát ábrázoló freskótöredékei.
Benedek Elek nagy mesemondó szobra. Délceg, javakorabeli férfi ül a kisbaconi iskola előtti padon, arca derűs, mellette egy üres hely.
Református templom Kisbacon. Az 1567-es regestrumban jelentkezik először Kws Baczon néven.

Természeti értékek - Kovászna megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Erdőfüle térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Kankóskert gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Nárcisz - A Kankós kertet magtaláltam, viszont a dobozt nem sikerült...
 • Fülest kaptunk - Fülest kaptunk hogy már nyílnak a nárciszok...
 • Esőben - Erdőfülét elhagyva, jobbbra a sárga keresztjelzésen közelítve jól el lehet érni ezt a helyet...
 • Rossz időpontban, de jó helyen - A kertjáró kocsimmal indultam neki a rejtekhely megközelítésére...
 • Sikerült eljutni Erdőfüle környékére? Tetszett a Kankóskert? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.


Turisztikai látnivalók a közelben


Ferenczy-Boda kúria
Ferenczy-Boda kúria - Erdőfüle.
Kopjafás temető
Erdőfüle a nevét a hagyomány szerint onnan kapta, hogy a Kormos-patak völgyébe mintegy fülként ékelődik be Baróttól pár kilométerre.
Tortomai halomsirok
Bardóc és Bibarcfalva közt, a Kerekhegyen és a Csutakos tetőn egy 18 halomból álló, kora bronzkori temető van.
Katolikus templom romjai
A múlt század közepén még elég magasan álló romokból egy középkori templom maradványait azonosították, amelyeket Orbán Balázs ismertet: 8 lépés hosszú és ugyanilyen széles poligon záródású szentély, 17 lépés hosszu és 11 lépés széles hajó.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Kovászna megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Felhasználóink eddig több mint 3.550 természeti értéket és történelmi-kulturális vonatkozású helyszínt mutattak be, a Kárpát-medencében.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.