Kankóskert - Erdőfüle - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Filia Bradut - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Kovászna megye

Kankóskert - Erdőfüle

A Kankóskert Erdőfüle észak-keleti dombján, a Fok-tető alatt található. Megközelíthető a Fosztó utcából. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Kankóskert 1 Kankóskert 2 Nárcisz 1 Nárcisz 2 Kankós virágok a Kankóskertben Kankós kert kankó nélkül Ritkás erdő Legelésző tehenek Őszi kikerics Nárciszok Kosbor... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Kankóskert Erdőfüle rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
18130 Benedek Elek fürdő. A régi Benedek Elek fürdő, vagy más néven Kisbaconi feredő, a Faluborvize vagy Rezes-forrás mellett található. 18498 Sási borvíz. A Sási borvíz a Barót-patak vízgyűjtő medencéjében található, Kisbacontól észak-északkeletre, kb. 18909 Kormos völgye. A Kormos-patak völgyében fekszik Erdőfüle, mely közigazgatásilag Bardochoz tartozik. 19041 Benedek Elek sírja. Benedek Elek sírja a Kisbacontól nyugatra fekvő temetőben található. 19358 Veres János borvíz. 19471 Vízimalom. A székely ezermesterség még mindig működő csodája, a kisbaconi Fülöp-malom. 19547 Református templom. Bibarcfalva látnivalója a református templom Szent László-legendát ábrázoló freskótöredékei. 19700 Benedek Elek nagy mesemondó szobra. Délceg, javakorabeli férfi ül a kisbaconi iskola előtti padon, arca derűs, mellette egy üres hely. 19936 Református templom Kisbacon. Az 1567-es regestrumban jelentkezik először Kws Baczon néven. 20297 Mackó bácsi feredője. Mackó bácsi egy nagy termetű ember volt, aki rendszeresen járt e fürdőhöz. 20423 Miklós borvíz. Miklós borvíz, a Borvizek Tanösvény térképen Rossz borvíz. 20708 Fingós borvíz. Derültséget keltett a forás neve, csalódás volt az állapota. 20887 Kisbaconi régi temető. Kisbacon temetőjével átellenben, egy dombon található a falu régi temetője. 21679 Református templom. Olasztelek református templomának késő román és átmeneti stílusban faragott kapuzata van. 22259 Daniel-kastély. A Daniel-kastély az erdővidéki Olasztelek központjában található, reneszánsz stílusú épület, a falu egyik legfontosabb műemléke. 22303 Kuvaszó-patak vízesése. 22548 Tiborc vára. Tiborc vára, Bibarcfalvától délre fekvő, Várbükk nevű hegyen épült.

Néhány székely szó jelentése:
Ángyó = Sógornő. Ánkál = Állingál. Ánkó = Ügyetlen. Annyiég = Olyan sokáig. Anyó = Nagyanya. Áperté = Nyílt, egyenes beszéd.

Természeti értékek - Kovászna megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Ravaszlik 2.3 km-re. Tortomától csekély távolra a Hermánból Bardóczra vezető út mellett van egy most össze omladozott, Ravaszlik-nak nevezett sziklaüreg, mely régi harczias időkben a vidék lakóinak erőditett védhelyül szolgált.
Ferenczy-Boda kúria
Ferenczy-Boda kúria - Erdőfüle.
Kopjafás temető
Erdőfüle a nevét a hagyomány szerint onnan kapta, hogy a Kormos-patak völgyébe mintegy fülként ékelődik be Baróttól pár kilométerre.
Ésfalu 3.16 km-re. Bardóc községközpontot csak egy néhányszáz méteres szakasz választja el Erdőfülétől, a helybeliek ezt Ésfalunak hívják.
Tortomai halomsirok
Bardóc és Bibarcfalva közt, a Kerekhegyen és a Csutakos tetőn egy 18 halomból álló, kora bronzkori temető van.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Nárcisz - A Kankós kertet magtaláltam, viszont a dobozt nem sikerült...
 • Fülest kaptunk - Fülest kaptunk hogy már nyílnak a nárciszok...
 • Esőben - Erdőfülét elhagyva, jobbbra a sárga keresztjelzésen közelítve jól el lehet érni ezt a helyet...
 • Rossz időpontban, de jó helyen - A kertjáró kocsimmal indultam neki a rejtekhely megközelítésére...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.