Erdőfüle település (Kovászna megye) Központ: Bardoc. Közeli települések: Bardoc (Bradut) 1.87 km-re, Székelyszáldobos (Doboseni) 3.08 km-re, Olasztelek (Talisoara) 5.01 km-re, Vargyas (Varghis) 5.15 km-re, Bibarcfalva (Biborteni) 6.11 km-re. Erdőfüle román elnevezése: Filia. Egyéb neve: Füle.
Szállás

Szállás Erdőfüle (Filia) - Bardoc, Kovászna


Keress szállást Erdőfüle közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés

Erdőfüle (Kovászna megye) és környéke turisztikai látnivalói

Ferenczy-Boda kúria 0.21 km-re. Ferenczy-Boda kúria - Erdőfüle. Műemléképület a XVIII-XX századból.
Kopjafás temető 0.33 km-re. Erdőfüle a nevét a hagyomány szerint onnan kapta, hogy a Kormos-patak völgyébe mintegy fülként ékelődik be Baróttól pár kilométerre.
Ésfalu 1.06 km-re. Bardóc községközpontot csak egy néhányszáz méteres szakasz választja el Erdőfülétől, a helybeliek ezt Ésfalunak hívják. A 80-as években itt egy üzletközpont és orvosi rendelő épült.
Ravaszlik 2.14 km-re. Tortomától csekély távolra a Hermánból Bardóczra vezető út mellett van egy most össze omladozott, Ravaszlik-nak nevezett sziklaüreg, mely régi harczias időkben a vidék lakóinak erőditett védhelyül szolgált.
Kankóskert 2.26 km-re. A Kankóskert Erdőfüle észak-keleti dombján, a Fok-tető alatt található. Megközelíthető a Fosztó utcából.
Tortomai halomsirok 3.31 km-re. Bardóc és Bibarcfalva közt, a Kerekhegyen és a Csutakos tetőn egy 18 halomból álló, kora bronzkori temető van. A halmok egy részét már a 19.
Dobói kápolna 4.48 km-re. Erdőfülén felül egy határrészt a Kormospatak völgyében Faluhelynek neveznek. Itt feküdt a középkorban egy Dobó nevű falu.
Katolikus templom romjai 4.68 km-re. A múlt század közepén még elég magasan álló romokból egy középkori templom maradványait azonosították, amelyeket Orbán Balázs ismertet: 8 lépés hosszú és ugyanilyen széles poligon záródású szentély, 17 lépés hosszu és 11 lépés széles hajó. A szentély 3 öl magasságban, a hajó két öl magasságban állott még.
Református templom 5.06 km-re. Olasztelek református templomának késő román és átmeneti stílusban faragott kapuzata van. Faragott kövei gótikus átalakításokról vallanak.
Daniel-kastély 5.22 km-re. A Daniel-kastély az erdővidéki Olasztelek központjában található, reneszánsz stílusú épület, a falu egyik legfontosabb műemléke. A kastély helyén már a 16-dik században állt egy udvarház, mely 1609-ben került a vargyasi Dániel-család birtokába.
[ Fel ↑ ]
Dénes István emléktúra - Gódra-karszt
Dénes István emléktúra - Gódra-karszt
A Dénes István emléktúra 2006 szeptember 9-én, szombaton, a vargyasi kőbányától indult. Majd a Súgólik megtekintése után a Gódra-karszton folytatódott és a Vargyas-szorosban ért véget.
Orbán Balázs-barlang - Vargyas-szoros
Orbán Balázs-barlang - Vargyas-szoros
(2004-07-02, 2008-02-24)
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Alsótömös - Turisztikai látnivalók Vasláb - Turisztikai látnivalók Colibasi - Turisztikai látnivalók Surdesti
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.