Hete település (Kovászna megye) Központ: Előpatak. Közeli települések: Előpatak (Valcele) 3.36 km-re, Árapatak (Araci) 3.46 km-re, Sepsiszentkirály (Sancraiu) 5.22 km-re, Erősd (Ariusd) 5.37 km-re, Aldoboly (Dobolii de Jos) 6.75 km-re. Hete román elnevezése: Hetea.
Szállás

Szállás Hete (Hetea) - Előpatak, Kovászna


Keress szállást Hete közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés

Hete (Kovászna megye) és környéke turisztikai látnivalói

Fenyőerdő 2.79 km-re. Fenyőerdő - Benedekmező
Borvíz Útja 3.04 km-re. Előpatak falu Kovászna megyében, Sepsiszentgyörgytől 10 km-re nyugatra, az Előpatak völgyében fekszik. Előpatak községhez tartozik, melynek azonban nem itt van a központja, hanem Árapatak faluban.
Damokos Ákos villa 3.2 km-re. Az előterében egy bástyával ellátott épület a régi képeslapokon Damokos Ákos villájaként van feltüntetve. Utoljára még vendéglőként üzemelt, de ma már elhagyottan áll.
Református templom 3.54 km-re. Árapatak gazdag népművészeti hagyományokkal rendelkező falu. Többségében romák lakják.
Damokos-kúria 3.54 km-re. Damokos-kúria - Árapatak.
Világháborús bunker 3.6 km-re. Az előpataki hágó is, mint megannyi más erdélyi hágó, a második világháborúban a harcok színtere volt. Erről tanúskodik jónéhány betonbunker és védőárok is.
Régi kőhíd 4.12 km-re. Ez a régi kőhíd Sepsiszentkirály határában található, egy jó km távolságra a Baróti hegység gerince felé. Valamikor Előpatak helyett, itt jártak át a Barcaság irányába, szekerekkel.
Unitárius templom 4.57 km-re. 1334-ben de Sancta Rege, 1508-ban Zenthkiralij néven jelentkezik az oklevelekben. Az 1567-i regestrumban Zenthkiralt 30 kapuval jegyzik.
Csókás vára 4.86 km-re. Erősd község előtt, az Olt és a Várpatak által körülölelt Csókás nevű hegycsúcson  a hagyomány egy várat helyez el.
Református templom 5.15 km-re. 1334-ben de Sancta Rege, 1508-ban Zenthkiralij néven jelentkezik az oklevelekben. Az 1567-i regestrumban Zenthkiralt 30 kapuval jegyzik.
[ Fel ↑ ]
Veczerkő
Veczerkő
A Veczerkő Erősd falutól délre, 3 km-re található, a Felső-Veczer nevű hely déli lejtőjén. A magas dombot körbefolyta az Olt, a folyó fölé óriásokhoz hasonló konglomerátum-sziklák nyúlnak be.
Rétyi-tó - Kovászna megye
Rétyi-tó - Kovászna megye
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Ragman - Turisztikai látnivalók Suseni - Turisztikai látnivalók Floresti - Turisztikai látnivalók Brosteni
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.