Hete település (Kovászna megye) Központ: Előpatak. Hete román elnevezése: Hetea.
Regisztráció --> Turisztikai látnivalók - Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben teljeskörű hozzáférés esetén.

Hete (Kovászna megye) és környéke turisztikai látnivalói

A vasúti híd alatt

A vasúti híd alatt Tusnádfürdő 38,79 km-re
A vasúti híd alatt A sínek alatt - Köszönjük a rejtést, nagyon ötletes. Tusnádfürdői kirándulás 6 - Előre egy kicsit vacilláltunk, hogy a vajon a híd melyik oldalán lehet a doboz. Új geodoboz a régi rejtekben - A román geojátszótérről jelezték, hogy talán eltűnt a tusnádfürdői vasúti hídnál elrejtett geodobozom.

Bükkfej

Bükkfej 23,97 km-re
A Baróti-hegység turisztikai szempontból alig feltárt, alig használt vidék, pedig lombos erdőivel, hangulatos ligeteivel üdítő változatosságot jelent a körötte lévő magashegységek zordon rengetegeihez képest. Barótról indultam - Kiváncsi voltam, hogy a hóban hogy fogom megtalálni, de szerencsére a pontos GPS koordinátáknak köszönhetően nem volt nehéz. Kemény tél - Örülök, hogy a kemény télben is vállalkoztál, ez még előttem van, szeretnék egyszer igazán nagy télben is felmenni. Segitseggel - Hat ugy valamikor egy jo par evvel ezelott talaltam meg ezt a ladat.

Miklós borvíz 32,43 km-re
Miklós borvíz, a Borvizek Tanösvény térképen Rossz borvíz.

Tamina-vízesés

Tamina-vízesés 33,02 km-re
A Nagy-kő-havas csúcsától délre, az Esztena-völgy középső szakaszán, ott ahol a Hasadt-kő éle és a Bánya-bérc gerince a völgyet összeszűkíti, a patak útját egy 70 m magas, középen kettéhasadt mészkőszirt, a Hasadt-kő zárja el. Ott voltam - Ott voltam a rejtesnel. Minikanyon - Egy csodálatos, ragyogó napsütésben kerestük fel ezt a csodaszép kanyont.

SZNM 8 Eresztevény

SZNM 8 Eresztevény Gábor Áron síremléke 20,71 km-re
Gábor Áron 1849 július 2-án hunyt el a kökösi csatában. Gabor Aron de nem a rezagyuja - Ez mar egy mas nap volt mas rejtekkeresessel, de szinten a SZNM-e nyomaban. V. Állomás - Hol is a hézag? A korábbiakhoz képest eléggé megváltozott az emlékmű környéke, úgyhogy nem találtuk meg sem a hézagot, sem a dobozt. Sikertelenül - Gyakran járok sétálni, bringázni erre a környékre, háromszor is kerestem a dobozkát de nem találtam.

Millecentenáriumi emlékmű Újtusnád 42,29 km-re
Az Újtusnád és Tusnádfürdő közötti országúttól nem messze, Nádasfürdő irányában letérve, áll a Millecentenáriumi emlékmű.

Kockás tulipán-erdő

Kockás tulipán-erdő Szacsva 19,78 km-re
Meli útmutatása szerint Szacsváról a templom mellett jobbra, a mezei úton tovább indultuk Magyaros irányába. Szentgyörgy-napi tumultusból kiszabadulva - Megkerestem ezt a rejtekhelyet. Megegyszer ugyanitt - Meg 2016 februarjaban jartam itt es akkor masodiknak (meliek utan) talaltam meg a dobozt. Szép hely - Szép hely, könnyű megtalálni.

Martonosról Ozsdola fele 49,56 km-re
A Felsőháromszék legfelső csücskében vándorolva megcsodáltuk a medencét Kézdimartonos és Ozsdola között félúton. Elso tobbek kozott - Na meg ilyent, hogy elso legyek egy haromszeki rejteknel.

Születés szoborkompozició

Születés szoborkompozició Sepsiszentgyörgy 8,37 km-re
A Születés nevű szoborkompozició Sepsiszentgyörgyön, a Császár Bálint és a Nicolae Iorga utcák találkozásánál, tömbházak között található. Hol a szuletes? - Hat igen, megszuletni nem nagy dolog, csak lehet fajdalmas.

Garcsin mezeje

Garcsin mezeje Nagy-kő havas 28,47 km-re
A Mozsár-patakán felül, Fürészmezőtől egy jó órai távolságra a Garcsin völgye kiszélesedik, partjain egy havasi községnek fekhelyül kinálkozó, szép térség terül el, buja tenyészetű bekeritett kaszálókkal. A Garcsin völgyéből a Nagy-kő havasra - A drájvinos Nagy-kő-túrából hazafele tartva, bár nagyon siettem, nem hagyhattam ki a Garcsin-mező szűz geodobozát. A farsang temetese a Garcsinban - A rejtek szomszedsagaban reszt vettunk, a brassoi EKE szervezeseben, az ez evi farsangon.

Nyírkert-rétláp Nagytusnád 44,74 km-re
Az összesen 4 hektáron elterülő Nyírkert-rétláp, a Benes-rétláp folytatása, Nagytusnádtól dél-nyugatra, a Tusnád-patak földrajzi baloldalán terül el.

Tölgyfa a Nagy Murgó alatt

Tölgyfa a Nagy Murgó alatt Uzonkafürdő 29,91 km-re
A Nagy Murgó északkeleti részén, az erdő szélén, egy 4 m kerületű kocsánytalan tölgyet láthatunk. Csavargás a Murgó alatt - Egy honismereti túra alkalmával, amíg készült a parázs a szalonnasütéshez, elindultam kincskeresésre.

Sólyomkő vára

Sólyomkő vára Sepsibükszád 34,19 km-re
Sólyomkő vára az Alsó-Sólyomkő sziklacsúcsára épült, 1421-ben említik először az irások. Ez az egyetlen doboz van csak ott - A sepsibükszádi Sólyomkő váránál, vagy másik nevén Alsó-Sólyomkő tetején jelenleg egyetlen geodoboz van. Nincs doboz - Egy pár napja voltam fenn a bunkernél és a dobozt nem találtam a fa üregében. Bunker - Egy igazi kánikula időben jól esett az erdei séta, s utána egy gübbenés az Olton túli feredőben.

Szegények feredeje

Szegények feredeje Tusnádfürdő 37,89 km-re
Szegények feredeje - Tusnádfürdő. Ha már itt jártunk - Utólag jöttünk rá, hogy a kőfal vége az nem az elején van, hanem a végén. EKE-tábor 2015 - Hát ez tényleg a szegények feredeje, ha egyáltalán a szegények is igénybe vették valaha. Feredő - Hát eléggé lerobbant egy hely.

Vízimalom

Vízimalom Kisbacon 31,16 km-re
A székely ezermesterség még mindig működő csodája, a kisbaconi Fülöp-malom. Vízimalom - Miután Elek apó nem volt hajlandó elárulni a doboz helyét, kénytelen voltam megválni tőle, és a malomhoz jöttem. Közös vonások - Sok hasonlóság van az eszenyői vízimalom és e között, itt viszont a fa elemek helyét már átvette a vas. Malom - Mikor bevettük a kanyart a malom felé, találkoztunk a molnárral és a feleségével.

Unitárius templom

Unitárius templom Ürmös 22,58 km-re
A XVIII-dik században unitárius anyaegyház. Nincs talalat - Eppen takaritottak a templomudvart amikor odaertem, igy korbe tudtam nezni. Készülődés - Nehezen de meglett. Amit nem szeretek - Heureka, vegre megvan.

Kincsás vára

Kincsás vára Bodok-hegység 23,68 km-re
A Bodoki-tetőtől délre található az a havasi legelő, melyet Kincsás-tetőnek neveznek és amely tulajdonképpen Kincsás várának belterülete. Bronzkori várra épült középkori vár - Késő bronzkori - kora vaskori várra építették a középkorban, valószínű, hogy menedékkének használták a tatár és török betörések idején. Hollók vára - A megadott koordináták közelében lévő nagy bükkfákat átkutattuk, de nem találtunk dobozt. Menedékkunyhó - Ezt a dobozt már évekkel ezelőtt is kerestem, de akkor sem találtam meg.

Sóskút-forrás

Sóskút-forrás Oltszem 21,48 km-re
Oltszem Sepsiszentgyörgytől északra fekszik, itt található Mikó Miklós gróf 1827-ben épült vadászkastélya. Sóskút sötétben - Sötétben minden doboz fekete, még a fekete doboz sőt a fekete lyuk is. A szív dobog - A Leánykavárnál nem találtunk ládát, de reménykedve mentünk a sós forráshoz. Új doboz - Már másodszor jártunk ezen a helyen, és nem tudtuk megállni, hogy ne hagyjunk itt egy dobozt, ha már nem kereshettünk mi.

Városi kórház

Városi kórház Pszichiátriai osztály Kézdivásárhely 39,2 km-re
Az egykori kézdivásárhelyi Öregek Otthona, ma a Városi Kórház Pszichiátriai osztálya, az Állomás utca 35 szám alatt található.

Kádár László emlékplakett Kovászna 36,72 km-re
Dr Kádár László emlékplakett, Vargha Mihály - Kovászna.

Kreutzburg vára

Kreutzburg vára Bodzavám 48,06 km-re
Az 1A főúton kell menni, Négyfalut elhagyva, Ploiesti felé, Cheia üdülőfalu után találunk egy köves utat Valea Stanii felé.

Jancsó Benedek mellszobra Gelence 43,53 km-re
Jancsó Benedek mellszobra, 2001 - Gelence.

Millennium szálló

Millennium szálló Kézdivásárhely 39,5 km-re
A város egyik legdrágább étterme működött itt, Sinkovits Aurél építette 1895-ben.

Aldoboly 6,8 km-re
Aldoboly neve első ízben 1461-ben jelenik meg oklevélben, Feldobollyal együtt, 1567-ben Aldobolj néven írják.

Iskola és községháza

Iskola és községháza Homoród 40,18 km-re
Iskola és községháza - Homoród

Sós kút Recsenyéd 48,13 km-re
Homoródrecsenyéden a sósforrás a falutól keletre, a Bakó-hegy oldalán, a templomtól 2 km-re található.

Szentkatolnai emlékpark és temető

Szentkatolnai emlékpark és temető 38,72 km-re
Szent Katalinnak ajánlották a katolikus templomot Szentkatolnán, előtte emlékpark áll, a falu szellemét dícséri. Kőkereszt - Miután megtaláltam a fából kinőtt keresztet, már nem volt nehéz betájolni a rejteket. Kacsintgatós üzemmódban, háttal a kőkeresztnek - A geodoboz tényleg a temetőben van elrejtve, és nem az emlékparkban. A dobozt sajnos nem találtuk meg - A 6 évvel ezelőtti utolsó bejegyzés óta a terepet alaposan átrendezték, a leírásban említett fábazárt kőkereszt megvan, de a fának már csak a korulbelul méteres tuskója van meg.

Bolond-borvíz Olasztelek 32,15 km-re
Az olaszteleki Bolond-borvíz a Kormos-patak és az egykori Malom-árok találkozása közelében, attól délkeletre található.

Református templom

Református templom Kézdimartonfalva 32,96 km-re
Középkori templomáról az oklevelek nem beszélnek. Van doboz vagy nincs doboz - A kézdimartonfalvi temetőbe mentünk gyertyát gyújtani, és így kihasználva a lehetőséget megnéztem a református templomot is.

Református templom Fotosmartonos 15,67 km-re
Az 1567-i regestrumban Fotos 10 kapuval, Martonos 11 kapuval szerepel, 1602-ben Fotos a neve, középkori templomról nincs adat.

Kisvár Keresztvár 19,18 km-re
Brassótól kelet-északkeletre, a Csukás-hegység északi lábánál, a Barcaság síkságának keleti szélén, a Nyén-patak mellett fekszik a körülbelül 6 km hosszan elnyúló Keresztvár község.

Tatárlik

Tatárlik Vargyas-szoros 45,38 km-re
Az Orbán Balázs-barlangtól nyugati irányban, a vele átellenben, a patak túlsó partján lévő sziklafalban, a Lócsűr-barlang felett körülbelül 15 méterrel található a Tatárlik-barlang, amely egykor mesterségesen rakott, kőfalakkal védett menedékhely volt. Ugron barlang - A térképen helytelenül jelenik meg a Tatárlik helye. Javítás és magyarázat - Köszönöm az észrevételt, a térképen tényleg tévesen jelent meg a Tatárlik helye.

Tepő vára

Tepő vára Alsórákos 29,93 km-re
A Kárpát-kanyar hágói a legfontosabb átjárócsoport, amely a Kárpát-medencét a Fekete-tenger térségével összeköti. A nevekrol - Utolag meg egy kerdes. A Rákosi és Ürmösi Töpe rejtekhelyei - A tartalmas leírásnak nem én vagyok a szerzője. Különböző helynevek - Tepő, Töpe, és Tepej csak változatai ugyanannak a helynévnek, valószínűleg csak a különböző kiejtés miatt.

Református templom

Református templom Lisznyó 15,27 km-re
Lisznyó a Székelyföld déli részén, a Bodzafordulói hegység egyik völgytorkolatában, a Háromszéki medence keleti peremén található. Nap és Hold - A képeknek hála, nem volt nehéz elékeresni a rejtekből. Templom novemberi napsütésben - A novemberi napsütés kissé csípős, rövid a nappal, ezért könnyen elérhető rejtekhelyeket választottunk. Nagytakarítás volt - Ismét meglátogattuk e helyet, pihenőül szolgált egy biciklitúrán.

Benedek Elek fürdő

Benedek Elek fürdő Kisbacon 32,51 km-re
A régi Benedek Elek fürdő, vagy más néven Kisbaconi feredő, a Faluborvize vagy Rezes-forrás mellett található. Legyen inkább újjászületés - Azért remélem, nem lesz itt igazi forradalom, és nem végzem gyűlölt diktátorként :-). Lepusztult feredő - Aznap a Fenyős-patak völgyében rejtettem, a Bodvaj környékén. Feredő - Nem volt nehéz megtalálni a dobozt, mert a kőrisfák között egy bükkfa van.

Milleniumi fenyves

Milleniumi fenyves Rétyi Nyír 19,03 km-re
A Rétyi-nyír egy több hektáros természetvédelmi terület, növény- és állatritkaságai miatt Európa egyik csodája, a környékbeliek kedvelt turisztikai célpontja. A honvéd küldött - át a műút másik oldalára. Sárga geotojás - A szobor után ezt is megkerestük, hamar ráleltünk a fotón látható jellegzetes gyökerekre. Kis laza séta után - Kellemes, árnyékos hely, felüdülésnek kellemes.

Régi kőhíd

Régi kőhíd Csernáton 29,58 km-re
Régi, 1907-ben épült kőhíd - Csernáton. Kétlyukú híd - Szimpatikus hídacska. Hidacska :D - Történelem versenyre készülve ellátogattunk a csernátoni múzeumba. Kilencedik Állomás - Ki kellett várni a megfelelő pillanatot, amíg a szomszéd udvarról nem figyelt senki.

Világháborús bunker

Világháborús bunker 3,6 km-re
Az előpataki hágó is, mint megannyi más erdélyi hágó, a második világháborúban a harcok színtere volt. Nahát... - Ha nincs ez a játéktér, valószínű ezt az érdekességet sem fedezem fel soha. Régi hely új fényben - A környék lakóinak (és nem csak) felkapott piknikező helye a társuló hangos zenével együtt, ezért az utóbbi időben nem sokat ücsörögtünk itt. A célnak biztos megfelelt - A célnak biztos megfelelt, jó rálátás kínálkozik az Előpataki-hágóra.

Serbán malma

Serbán malma Göndör hídja 25,07 km-re
Egyike azon malmoknak, amelyek a napjainkig fennmaradtak, a Salamon-kőnél épült egykori turistaház mögött, amit sokan még vengéglőként láthattak működni.

Julis-borvíz

Julis-borvíz Újtusnád 43,65 km-re
A Julis-borvíz Újtusnád Bátord nevű falurészének északi szélén, a vasútállomás felé vezető utca mellett található.

Pincevár Zalán 16,14 km-re
A Baróti-hegységnek egy keleti irányba benyúló vonulata van, ami Zalánt dél felől határolja, azt pedig dél felől a Kóréh-patak határolja. Várjuk - Gábor, várjuk akkor türelmetlenül az új ládáid bejelentéseit a rengeteg meglepetéssel. Türelmetlenül - A rejtekhelyek megtalálásáról szóló bejelentéseket türelmesen várjuk, az új ládák bejelentését türelmetlenül :-). Pincevarrol megegyszer - Na most ez a var is bekerul a rejtekek korforgasaba.

Református templom

Református templom Zalán 17,69 km-re
Orbán Balázs és Entz Géza szerint Zalán templomának román kori kapuzata feltehetőleg 12-13-dik századi eredetű, a zaláni református templom építésének legkésőbbi lehetséges időpontja 1319. Szilvások - Na, ebbe már nem sikerült bejutnom. Rejtekhelyek - Megtudja-e valaki mondani, miért nem jön elé az összes rejtekhely. Én vagyok a megmondó ember - Kedves Levi, ez a kérdés nem tartozik a zaláni református templom weboldalához.

Székelykapu

Székelykapu Imecsfalva 38,6 km-re
Kézdivásárhely és Kovászna között félúton érdemes megállni a kis templomnál, és a falu végén megszemlélni a Fortyogót, a pipáló Zágoni hegyeket, amiről ezt írta Mikes Kelemen: Úgy szeretem már Rodostót, hogy el nem felejthetem Zágont. A doboz valóban a régi helyen - A doboz valóban a régi helyen, a kapuláb alatt van, ahogy írja a leírás és ahogy Hangyalka is írta 6 évvel ezelőtt. Ajánlott koordinátaformátum - A fok-perc-másodperc formátumú koordináta a legrosszabb választás. A székelykapu odalett - Sokszor áthaladtam a kapu alatt az elmúlt évek során, de most már sajnos nincs meg a kapu, csak oszlop mered az ég felé.

Romok Fejtető 42,94 km-re
A Bodoki-hegység észak-keleti vége Kézdiszentlélek felé magasodik, az egyik mellékgerinc legmagasabb pontja, a Fejtető.

Herecz vára

Herecz vára 22,3 km-re
Az Olt és a Herec patak között, a Bodoki-havasok egyik nyugati hegylábának közvetlenül az Olt fölött emelkedő, Várhegynek nevezett magaslatán található Herecz vára. Sokadjara - Nem is tudom , hogy mar hanyadszor is jartam itt fenn a romoknal. Oltszem I - Szép erdei séta után felértünk a hegytetőre. A szerecsen óriások kincse - Miután beléptünk a várba, a koordinátákat is figyelve, megkerestük a fát, amit a doboz lát (eseslevi fotója alapján), és utána gyorsan meglett a doboz is.

Szemmosó-kút

Szemmosó-kút Torja 35,69 km-re
Torja igen csodálatos, és értékes természeti kincsekben gazdag. Egy erdekes gyogyforras - Nahat, hogy meg ilyen forras is letezik Felso-Haromszeken, nem is gondoltam volna.

[ Fel ↑ ]
Vármege bükkfái

Vármege bükkfái Máréfalva 62,16 km-re. Máré várától lefele, a meredeken ereszkedő ösvényt követve, a Vármege elnevezésű helyen, az erdőben egy vastag, legalább 3 m kerületű bükkfára bukkantam.

Keskenylevelű ezüstfa

Keskenylevelű ezüstfa Csíkszereda 60,28 km-re. Forgalmas helyen, a Cosbuc utca sarkán, a Venczel József utcában, a volt Femina üzlettel szembeni Hirsch-ház udvarán, árválkodik egy göcsörtös fa a kapu mellett.

Asszony-bosszantó csárda

Asszony-bosszantó csárda Lövéte 53,06 km-re. Az Asszony-bosszantó csárda három út kereszteződésénél található, melyek Kirulyfürdőről, Szeltersz felől, illetve Lövétéről érkeznek.

Fejedelemasszony kútja

Fejedelemasszony kútja Fogaras 57,93 km-re. Fejedelemasszony kútja, Fürsten Brunnen - Fogaras.

Szurduk-vízesés

Szurduk-vízesés Szeltersz 56,06 km-re. A Szurduk a Vargyas-patak völgyének a Szeltersz klimatikus üdülőhely északi bejáratánál található, szurdok jellegű helye.

Unitárius vártemplom

Unitárius vártemplom Homoródszentmárton 50,98 km-re. A Nagy-Homoród völgyében, a Gyepes- és a Lókod-patakkal való találkozásnál települt Homoródszentmárton községközpont. Faltemplom - Tényleg szebb a fal mint a templom, ahogy jkgábor is írja. Őszi séta IV - Sajnos a templom zárva volt, és a geodoboz sem került elő hosszas keresés után sem. Szentmárton - Egy ember meg egy kasza csodákra képes.

Kisgalamb Levendula Kisgalambfalva 67,59 km-re. A Kisgalamb Levendula egy kis levenduláskert Kisgalambfalván, a református templommal szemben, a Hősök emlékműve mellett.

Katolikus templom

Katolikus templom Székelylengyelfalva 66,01 km-re. Székelylengyelfalva temploma 1500-ban épült, amint egy 1776 május 9-én kelt összeírás megállapítja. Időjárás előrejelzés - Minden lengyelfalvi ember tudja.

Homoród-tető Kápolnásfalu 61,6 km-re. Homoród-tető, Kápolnásfalu felett.

Ló-patak-forrás Fogarasi-havasok 69,29 km-re. Ló-patak-forrás, románul Izvorul Paraul Calului.

Harangláb

Harangláb Bözsefalva 68,7 km-re. A Székelyudvarhely és Székelykeresztúr közötti főútról tábla jelzi a letérőt a település felé, mely egyszerre utca és város, falu. Hangulatos hely - Rugonfalváról jöttem jöttem át, felkeresni ezt a nyugis helyet. Erzsébet? Bözse? - Megkaptam a sebességkorlátozó táblát, a harangot (és a lábát).

Udvarhely körüli túraösvény

Udvarhely körüli túraösvény 60,22 km-re. Az Udvarhely körüli túraösvény az Erdélyi Kárpát-Egyesület Székelyudvarhelyi Osztálya által kijelölt helyismereti, gyalogtúra útvonal.

Apóka-csúcs Fogarasi-havasok 69,9 km-re. Apóka-csúcs, régi osztrák térképen Musuleata, románul Mosuleata és Varful Mosuletei.

Tibód tölgyfája

Tibód tölgyfája 65,22 km-re. A Székelyuvarhelyhez tartozó Kadicsfalván keresztül, a városközponttól 6 km-re, a Bosnyák-pataknak a Rez-patakkal való egyesülésénél fekszik Tibód.

Csere bérce kilátópont

Csere bérce kilátópont Szeltersz 55,67 km-re. Jó rálátás nyílik innen a Déllői-borvízforrás melletti kőbányára, legalábbis télen.

Református templom Bögöz 60,01 km-re. A település eredetét a XI-XII század fordulójára teszik, mert ebből a korból származó, félig földbe ásott lakások nyomait tárták fel.

Dagadókúp

Dagadókúp Csicsói Hargita 65,18 km-re. A Csicsói-Hargita északi csúcsrégiójában, a kilátópont szikláitól körülbelül 120 méterre nyugatra, egy piramis formájú csúcsot láthatunk.

Lutheránus templom Zsiberk 51,79 km-re. Mivel XIII-dik századi szász telepítés, román stílusú temploma is a XIII-dik században épül.

[ Fel ↑ ]
© 2005-2024 Rejtekhely.ro. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.