Kovászna település (Kovászna megye) Központ: Kovászna. Kovászna román elnevezése: Covasna.
Regisztráció --> Turisztikai látnivalók - Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben teljeskörű hozzáférés esetén.

Kovászna (Kovászna megye) és környéke turisztikai látnivalói

Berecz asztala

Berecz asztala Kézdiszentlélek 23,04 km-re
A Perkő délnyugati oldalában egy sziklacsoport vonja magára a figyelmet. Sokszor jártunk már itt - Sokszor jártunk itt, s nem sejtettük hogy kincstalálat lesz a vége. Asztal - A rejteket többször is körbejártam.

Rakodó források újratöltve

Rakodó források újratöltve 34,63 km-re
E források kristály hullámai esésükben habbá törődve számtalan apró zuhatagban, zeneszerű csörgedezéssel rohannak le a meredélyes szirtlapon, azt napsugarakban ragyogó kristály tükörré változtatva át. Mészkőtufa - Az igazság az, hogy itt GPS nélkül nem nagyon boldogulok.

Leány-vár

Leány-vár Bereck 24,56 km-re
Az Ojtuz fele tarto muut jobb oldalan, a Leanyvar arka es a Kicsi Csura patakok kozott, 711 m magas kopasz hegyen emelkedik az a varteto amit a helybeliek Leanyvarnak neveznek. Leány csak volt - Megtaláltuk a geodobozt. Hétszer megkerülni - A bereckiek úgy tartják, hogy hétszer kell megkerülni, de térden, a várat, és akkor lehet hallani a pincéből a zenét. Szerencsére nem találkoztam szépasszonyokkal - Miután megtaláltam a Farkasvárat és a Venetúrné várát, átjöttem a műút másik oldalára.

Hammas-fürdő

Hammas-fürdő Zsombor-patak fürdői 35,31 km-re
A múlt század közepén a Büdös-hegy délkeleti és délnyugati lejtőjén, közvetlenül a Rövid-sarok vízválasztója alatt fürdőtelepeket létesítenek. Székely barnulás - Milyen jó, bár én vagyok a rejtekgazda, én is kereshettem itt geodobozt, megtalálhattam a ládagazda rejtését. Borvíz - Na, ez is megvan. Csak egy csuprot találtam - Sajnos nem találtuk meg, mindenütt néztük ami esőtől védett lehet, csak egy csupor volt felakasztva egy szögre, továbbiakban nekem elképzelésem sincs hol lehet vagy lehetett a láda mert az is lehet, hogy eltűnt.

Gőzmozdony

Gőzmozdony Sepsiszentgyörgy 28,4 km-re
A vadi új vasútállomás előtt vesztegel vakvágányon egy régi és érdekes korabeli igazi gőzmozdony. Egy meglepően jó rejtés - Bevallom, picit tartottam ettől a rejtéstől. Megy a gőzös - Eső után, vizes volt minden, de a geodoboz jól elrejtve, szárazon maradt. Soros mozdony es nem Berci - Kersd elol, ahova befersz.

Református templom

Református templom Egerpatak 16,43 km-re
A Feketeügy felé siető Szacsva patak völgyében fekvő Egerpatak nyugatról a Rétyi-nyírrel határos, területét már az őskorban is lakták. Szégyen helyett - Kedves Eseslevi. A templom egere - Kedves Kinga. Mégis megtaláltuk - Hittünk a gyermekeknek, mikor a kapuhoz rohanva közölték, lelakatolták.

Pincevár Zalán 32,42 km-re
A Baróti-hegységnek egy keleti irányba benyúló vonulata van, ami Zalánt dél felől határolja, azt pedig dél felől a Kóréh-patak határolja. Várjuk - Gábor, várjuk akkor türelmetlenül az új ládáid bejelentéseit a rengeteg meglepetéssel. Türelmetlenül - A rejtekhelyek megtalálásáról szóló bejelentéseket türelmesen várjuk, az új ládák bejelentését türelmetlenül :-). Pincevarrol megegyszer - Na most ez a var is bekerul a rejtekek korforgasaba.

Nagy Murgó alatt a Hatodon

Nagy Murgó alatt a Hatodon 38,21 km-re
A Hargita hegység és a Baróti hegyek között, a Hatodon vezet át az út, az Oltfejből, Háromszékről Erdővidékre.

Gyógyvízforrások

Gyógyvízforrások Bálványosfürdő 34,29 km-re
Bár nem tartoznak a Zsombor-patak forrásvidékéhez, közelségük miatt érdemes megtekinteni a szállodától nem messze, Bálványosfürdő irányában levő, közvetlenül az út mellett levő Gyógyvízforrásokat. Vegso erokifejtes ugy mar szurkuletben - Utolso erommel, meg a vilagossag mellett erre is elindultam. Másodjára - A mai nap ez az utolsó megtalálásunk. Bálványos IV - A következő állomásunk a Gyógyvízforrások volt, ahol sajnos nem jártunk sikerrel.

Szent Bertalan római katolikus templom Bélafalva 26,21 km-re
Bélafalva gótikus temploma legkésőbb a 15-dik századból származik, újraépült 1758-ban, átépítették a XIX-XX-dik században. Szép ép templom - Kár, hogy zárva volt. Zárt templomok látogatása - Majdnem minden templom esetében, az épület mellett van a papilak, a kántor vagy a harangozó lakása.

Patikamúzeum

Patikamúzeum Finta-ház Kézdivásárhely 17,41 km-re
A kézdivásárhelyi Patikamúzeum a Finta faház emeletén található, a 12-es udvartér 1 szám alatt.

Sólyom-kő

Sólyom-kő Tusnádfürdő 42,04 km-re
A Sólyomkő csupasz tetején fakereszt áll, alattunk szédítő, 200 méteres mélység tátong. A mai nap fénypontja volt - Télen még nem voltam ott, de mindig szép. Magaslat - Éppen delet ütött az óra, amikor felértem a kereszthez. A láda könnyen meglett - Sokkal könnyebb ide feljutni mint a Toronykövekhez, itt is szenzációs a kilátás, érdemes korán reggel menni így ellehet kerülni a tömeget, na meg a kilátás is jobb fentről.

Katolikus templom

Katolikus templom Imecsfalva 10,28 km-re
1561-ben Imecsfalva néven jelentkezik az oklevelekben, 1567-ben Imechfalva a neve, temploma 1583 előtti. A földön - A dobozra a kereszttől pár méterre, a földön talált rá a lányunk. Érdekes parkolóhely a templom előtt - Nekem nem okozott gondot a geodobozhoz való hozzáférés. A fedett kereszt eltűnt - A leírásban szereplő fedett kereszt már nem létezik, legalábbis ott ahol korábban volt most nincs.

Jancsó Benedek mellszobra Gelence 11,49 km-re
Jancsó Benedek mellszobra, 2001 - Gelence.

Nemere tavai Nemere-hegység 47,53 km-re
A Nemere tavai

Romok Fejtető 30,92 km-re
A Bodoki-hegység észak-keleti vége Kézdiszentlélek felé magasodik, az egyik mellékgerinc legmagasabb pontja, a Fejtető.

Kovásznai Pokolsár

Kovásznai Pokolsár 0,48 km-re
Kovászna híres székelyföldi gyógyüdülőhely. Működő gázfeltörés - Ugyan tudtam róla, de tiszta véletlenül kerültünk a Pokolsár közelébe.

Venetúrné vára

Venetúrné vára Bereck 24,91 km-re
Berecktol eszak-keletre a Micskeberc nevezetu helyen, szabalyos negyszog alaku folderoditmeny all. A berecki Venetúrné vára - A szemben levő Leány várról nagyon jól látszanak ennek az erődítménynek a falmaradványai. Római castrum - Augustia római castrum a fenti castrumhoz hasonló lehetett. Venetúrné átváltozása - A helyszínre érkezve, először a román geojátszótér rejtését akartam megkeresni, mely az egykori római fürdő nyomainak közelében volt elrejtve.

Kőmöge Torjai-hegység 32,2 km-re
Kőmöge

Vallató-fürdő és mofetta

Vallató-fürdő és mofetta 35,64 km-re
A Mikes fürdőkhöz a piros kereszttel jelzett ösvény visz, a volt tüdőszanatóriumtól. Moffeta - A mai nap utolsó doboza is megvan. Pont és vessző - Kérlek, a pont és vessző után mindig hagyj egy szünetet. Pontos rejtés - Nem volt nehéz megtalálni, az 50 m az tényleg 5 0m nagyon pontos, kicsit feltűnő is volt.

Milleniumi fenyves

Milleniumi fenyves Rétyi Nyír 18,29 km-re
A Rétyi-nyír egy több hektáros természetvédelmi terület, növény- és állatritkaságai miatt Európa egyik csodája, a környékbeliek kedvelt turisztikai célpontja. A honvéd küldött - át a műút másik oldalára. Sárga geotojás - A szobor után ezt is megkerestük, hamar ráleltünk a fotón látható jellegzetes gyökerekre. Kis laza séta után - Kellemes, árnyékos hely, felüdülésnek kellemes.

Benes rétláp

Benes rétláp Csíkverebes 46,67 km-re
A Benes rétláp területét borvízforrások táplálják, több helyen okkerlerakódások figyelhetők meg. Láp - A geodobozkát könnyen megtaláltuk. Fűzfa - A térkép alapján hamar kisakkoztam a rejtekfűzet. Egyre jobban beszorulva - Nem a legjobb időpontot választottam egy rétláp meglátogatására, elég hideg is volt, így csak gyorsan a geodobozt kerestem meg.

Kosztándi borvíz

Kosztándi borvíz Tusnádfürdő 42 km-re
A Kosztándi-borvíz a tusnádfürdői állomás feletti, az Olton átívelő vasúti híd jobb oldali részén található borvízforrásások egyike. Ez is borviz - Eleg vekonykan csordigalt de azert ennek is a vizet hasznalhatjak azt hiszem.

Sási borvíz

Sási borvíz Kisbacon 47,01 km-re
A Sási borvíz a Barót-patak vízgyűjtő medencéjében található, Kisbacontól észak-északkeletre, körülbelül 1 km távolságra.

Benedek Elek sírja

Benedek Elek sírja Kisbacon 47,09 km-re
Benedek Elek sírja a Kisbacontól nyugatra fekvő temetőben található. Síremlék - Ő volt, akinek ''könnyű a toll és nem nehéz a kasza''. Gesztenyefa - Na, ezt sem nehéz megtalálni.

Bagoly-forrás

Bagoly-forrás Oltszem 29,3 km-re
Az oltszemi fürdőközpont az Olt lankáján helyezkedik el, megközelíthető az E12 országútról, ahonnan az oltszemi Mikó-kastély melletti utcába kell letérni, majd átmenni az Olt hídján. Másik vizes túra - Most sem volt szerencsénk az idővel. Sasszem a Bagoly-kútnál - A GPS kicsit félre húzott, az emlékmű fele, de meglett a doboz, bár elég szemetes helyen lapult. Egy kut ami nincs es van - Egy szep kut kovacsoltvasbol de szarazon, sajnos.

Nepomuki Szent Janos szobra Haraly Harale 9,42 km-re
Nepomuki Szent Janos szobra Haraly Harale 1796

Bod Peter mellszobra Csernaton 19,63 km-re
Bod Peter mellszobra Csernaton 2001

Parancsnoki bunker

Parancsnoki bunker Kászon-völgye 35,73 km-re
A határvadászok ösvényén, a Bellő-patak baloldali, Töltés és Czikólova gerincén felfelé egy újabb bunkermaradványt találunk, melyre rovásírásos emléktáblát rögzítettek. Tágas bunker - Ötletes rejtekben van a doboz, jó állapotban. Vizes túra I - Nagyon bevállalósok voltunk, ezért mezítláb keltünk át a patakon. Bunker 3 - Ezt a bunkert sikerült elsőre megtalálni a három közül.

Sepsibesenyői tó

Sepsibesenyői tó 19,23 km-re
A besenyői tó Kovászna megye egyik legnagyobb tava, az 1980-as években létesült. Tenyleg nagy doboz - Szep oszi seta alkalmaval meglett sikeresen. Rendben - A nagy doboz a nagy üregben terpeszkedik. Véletlenül parkoltunk a doboz mellé - Ebédkészítés közben kerestük meg a ládát.

Keresztút

Keresztút Csukás-hegység 41,58 km-re
A Vörös-havas a Csukás masszívumban talalható, a Csukás-hegység és a Gropsoare-Zákány hegységgel  egyetemben, közöttük. Kicsi kék emberke a krematórium közelében - A Gropsoarele-Zákány gerinc felől érkeztünk a helyszínre, miután elhaladtunk a közelben levő két krematórium mellett. Cukorkás doboz - Először jártam a Csukás hegységben, és szemem - szám tátva maradt a látványtól, amit nyujtott a hegy ebben az évszakban, meg is feledkeztem mindenről, úgy kellett figyelmeztessn Péter, hogy azert vannak rejtekhelyek is. Kicsikek es kekek - Nagyon sok arrafele az afonyazo no meg a havasszepe gyujtogeto (sajnos).

Minimum Party

Minimum Party Kászonaltíz 47,17 km-re
Az Uz völgye fele vezető út mellett, a Tiszás patak torkolatánál, ott ahol csak a madár jár, a 19. A művészi alkotókészség természetbe kihelyezett nyomai - Kászon, illetve Lemhény környékére indultunk, kincskereső kirándulásra, így kapóra jött a két közeli, frissen bejelentett rejtekhely. Kászon 2 - Második állomásunk a táborhely volt.

Sóskútfürdő

Sóskútfürdő 40,25 km-re
Sóskútfürdő egy szabadon használható gyógyfürdő. Lakodalom - Többször eljártunk a fürdő mellette, többször meg is álltunk, de most egészen más volt a cél. Sóshódfürdő - Későre jöttem rá, hogy nincs (doboz) mit keresni. Hódvolt, hódnemvolt - Nem láttunk hódokra utaló nyomokat a patakon, de az is lehet, hogy csak nem volt szemünk hozzá.

Bronz Vilma

Bronz Vilma Sepsiszentgyörgy 30,12 km-re
Bronz Vilma, az integető lány - Sepsiszentgyörgy. Bronzba ontott no - Vetro Artur alkotasa.

Református templom Étfalva

Református templom Étfalva Étfalvazoltán 26,37 km-re
Étfalva református temploma 1802-ben épült feltehetően egy korábbi helyén. Esőben - Elég nedves idő volt, szemerkélt az eső. Még minden rendben - Ha valaki még nem járt ennél a templomnál, mindenképp látogassa meg. Zoltán és Étfalva temploma - Aznap csak a táblagépemet vittem magammal.

Barokk kapu

Barokk kapu Zoltán Étfalvazoltán 27,03 km-re
Bodoktól délre az Olt bal partján található Étfalva, a valamivel kisebb területű Zoltán az Olt jobb partján települt, Étfalvától északra. Barokk - Kár, hogy az épületből nem maradt fenn semmi, de ez a kapu is nagyon szép. Kapu - Még régebbi bicikli túráimról ismerem ezt a helyet. Hiányzó láda - Többször voltam Étfalván, de valahogy nem figyeltem erre a kapura.

Református vártemplom

Református vártemplom Illyefalva 32 km-re
A Sepsiszentgyörgytől néhány km-re délre fekvő Illyefalva látnivalója a 15-16-dik század körül épült várfallal körülvett, festett fapados, új kazettás mennyezetű református temploma. Illyefalvi vártemplom - Mivel egy kicsit borús idő volt aznap, így csak egy pár közeli rejtekhelyet kerestünk fel. Itthon vagyunk - A falu lakosaiként engedtünk a közeli csábításnak. Relatív - Ahogy mondani szokták, fél lábbal illyefalvi vagyok, hát ideje volt megkeresni az itt rejtett ládát.

Vigadó Művelődési Ház

Vigadó Művelődési Ház Kézdivásárhely 17,48 km-re
A kézdivásárhelyi főtér északnyugati oldalán áll a Vigadó Művelődési Ház, épült 1902-1904 között.

Csukás-tó

Csukás-tó Tusnádfürdő 41,37 km-re
Tusnádfürdő fő vízfolyása az Olt. Tusnádfürdő 7. - Nagyon tetszett ez a rejtés, igazán ötletes. Sötétben is pontosan - Azt hiszem, utolsónak hagytuk el a fürdő épületét. Zöld tó - A járvány miatt több mint egy évig szünetelt a wellness központ.

Sószékfürdő

Sószékfürdő 44,17 km-re
Csíkkozmás területén ágazik el a Nyerges-tetőn át Kászon felé vezető út, ennek mentén terül el a Kendereskert és Tófenék nevű falurész. Nagy hó - Egy órai keresés után sem találtuk meg. Megtörténhet - A geodobozok sem halhatatlanok. Enyészet - Kerestük szorgalmasan, igaz, koordináták nélkül.

Őrkő

Őrkő Sepsiszentgyörgy 31,76 km-re
Sepsiszentgyörgyön van egy érdekes hely, Őrkőnek hívják. Változás - Nagyot változott az Őrkő környéke. Sepsi 2 - A kilátás igazán szép, ha az ember kicsit távolabbra tekint és nem csak a roma-telepet látja. Kőbánya - Kinyíltak a boldogasszony papucsai a Sugás pataka völgyében, s gondoltam az Őrkő úgyis útban van, hát akkor megkeresem az ott elrejtett dobozt.

Siklótető

Siklótető Kommandó 6,9 km-re
Komandóról Kovászna fele indulva, jobbra elhagyjuk a Máté Pál fele vezető utat, ahol a Lakóca fele lehet menni. Vadonban a medvek kozt - Nem igazan sokan kaptak meg ezt a rejteket, vagy nem kerestek.

Földvár

Földvár 44,28 km-re
1240-ben Castrum Sancte Marie néven jelentkezik a forrásokban, 1379-benSaxonum de Fewldwar, 1381-ben Feulwar alias Marienburg, 1489-benMarienburg, 1529-ben Marienberg formában fordul elő. Gps készülék nélkül is lehet rejteni - Több ízben is eltűnt már a földvári geodoboz. Barcaság - A vár nem látogatható. Nyílt kapuk napja - Népünnepély volt Földváron, a Nyílt kapuk napja programban sikerült mind a templomba, mind az újjáépített várba bejutni.

[ Fel ↑ ]

Kóstelek 65,4 km-re. Kósteleki keskeny palló, Ott rúgott meg engem a ló, Ha még egyszer megrúg a ló, Leszek egy semmirevaló. Új út - Itt is jártunk már, de most az új, közösen, kalákában javított úton csodálkozunk alá a Szellő tetőről.

Pisztrángtelep

Pisztrángtelep Erdőfüle 60,1 km-re. A Pisztrángtelep a tiszta vizű Kormos-patak völgyében, a Köves-patak torkolata alatt található. Csíkszentkirály - Erdőfüle út - Megkérdezhetem, hogy az erdőfülei pisztrángtelepet honnan közelítettétek meg? Jól ismerem a Csíkszentkirályról Büdösfürdőre vezető útból kiágazó utat, amelyik Erdőfülére vezet. Erdőfüléről jó az út - Erdőfüle irányából közelítettük meg a helyet, ott teljesen jó út van, de tovább nem mentünk, így nem tudom, hogy a Hargita megyei szakaszon mi a helyzet. Az aszfaltnak és a geodoboznak, se híre, se hamva - Nem volt türelmem tovább várni.

Lenföldek tisztása Keresztény-havas 59,59 km-re. Lenföldek tisztása (Poiana Inului) - Keresztény-havas

Törvényszéki palota

Törvényszéki palota Csíkszereda 63,29 km-re. Törvényszéki palota - Csíkszereda, 1904.

Csinód

Csinód 51,44 km-re. Csinód 14 km-re található Csíkszentmártontól, ahol a falu központjában irányjelző tábla mutatja az Úzvölgye felé vezető utat.

Régi székelyház

Régi székelyház Felsőrákos 55,13 km-re. 1235-ben Cormosbach néven szerepel, mely települést Felsőrákos elődjének tekintenek. Megsétáltam magam Felsőrákoson - Pont 15-én voltam ott, a templomban az ünnepélyre készültek.

Homokkő képződmények

Homokkő képződmények Homoródalmás 68,1 km-re. Homoródalmás felől a Vargyas-szoros felé vezető út bal oldalán, a domboldalban látványos homokkőképződményeket láthatunk. Térképnéző - Hol lehet megnézni a rejtekhelyeket a térképen?Most csak a gps koordinátákat lehet látni. A Térképek feliratú doboz - Bármelyik rejtekhely ládaoldalán, a jobb oldalon, felül, a Térképek feliratú dobozban levő hivatkozásokra kattintva. Térképnéző - Köszönöm az információt.

Ravaszlik Egres-patak völgye 51,94 km-re. Tortomától csekély távolra a Hermánból Bardóczra vezető út mellett van egy most össze omladozott, Ravaszlik-nak nevezett sziklaüreg, mely régi harczias időkben a vidék lakóinak erőditett védhelyül szolgált.

Serbán malma

Serbán malma Göndör hídja 54,12 km-re. Egyike azon malmoknak, amelyek a napjainkig fennmaradtak, a Salamon-kőnél épült egykori turistaház mögött, amit sokan még vengéglőként láthattak működni.

Sólyomkő

Sólyomkő Kirulyfürdő 68,24 km-re. Kirulyfürdő egyik legszebb helye a Sólyomkő, a jobb sorsra érdemes volt pionírtábor felé emelkedik, mintha vigyázna rá. Mászkálás - Légvonalban vágtunk neki az útnak. Favágók - Nem egy horzsolás árán jutottunk fel a csúcsra, ahonnan szerintem szép a kilátás, és jelen van a tériszony izgalma is. Ladapotlas - A lada potolva lett, most egy pet eloforma varja a keresoket, a hely ugyanaz.

Ligat-híd

Ligat-híd Csíkszereda 64,66 km-re. A Ligat-híd Csíkszereda központi részét a város Ligatnak nevezett részével köti össze.

Dofteana Arborétum

Dofteana Arborétum Doftána 57,5 km-re. A Dofteana-szurdok felkeresése előtt érdemes megtekinteni ezt az értékes arborétumot.

Aranygödör-kilátó Keresztény-havas 59,83 km-re. Aranygödör-kilátó és zsomboly (Groapa de Aur) - Keresztény-havas.

Csiszér-ház Csíkszereda 63,33 km-re. A Csiszér-ház Csíkszeredában, 1911-ben épült, jelenleg lakóház.

Bolond-borvíz Olasztelek 54,22 km-re. Az olaszteleki Bolond-borvíz a Kormos-patak és az egykori Malom-árok találkozása közelében, attól délkeletre található.

Tanyavilág Gyürke 61,01 km-re. Gyürke Csíkszentgyörgyhöz tartozik, személygépkocsival megközelíthetetlen.

[ Fel ↑ ]
© 2005-2024 Rejtekhely.ro. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.