Mese - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Mesendorf Bunesti - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Brassó megye

Mese

1289-ben Popteluhy. 1322-ben Messendorf, 1356-ban Mesche, 1418-ban Meschendorf, 1508-ban Messdorf néven jelentkezik az oklevelekben. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Erődített templom A kulcs a 102 sz. házban található A bejárat Erődtemplom Templomfal Bástya A vár A vár Bástya A vár A vár... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Mese rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
36339 Apold piramisai. 36663 Evangélikus templom. Szászkézd Segesvártól 20 km-re fekszik. 36939 Erődtemplom. 37532 Parasztvár. A XIV-dik században egy vár épül Szászkézdtól északnyugatra fekvő hegyen. 37683 Evangélikus templom. A XIII-dik században már itt vannak a szász telepesek, akik templom nélkül nem maradhattak. 39140 Lutheránus templom. Mivel XIII-dik századi szász telepítés, román stílusú temploma is a XIII-dik században épül, erődített templom volt kettős várfallal. 40330 Erked. A XIII. 40547 Evangélikus erődtemplom. Szent Márton tiszteletére szentelt egyhajós torony nélküli temploma a XV-dik század közepén épül késő gótikus stílusban. 41027 Evangélikus erődtemplom. Apold központjában 16. 41125 Sárpatak. 1231-ben jelentkezik először Sarpotoc néven. 42236 Szászdálya vára. Fehéregyháza és Héjjasfalva között, utóbbi határában, a Határ-patak mentén déli irányba vezető földúton, Héjjasfalvától 5 km távolságban, egy 588 m magas hegyen találjuk az eredetileg Szászdálya határához tartozó szászdályai vár maradványait. 45059 Református templom. Korai neve, villa Latina és Waldorph azt jelzi, hogy XII-dik századi szász, azaz vallon telepítés. 50538 Templomerőd. Garat falu 1309-ben Lapis, 1420-ban de Lapide, 1432-ben Siein, 1508-ban Steyn néven jelentkezik az oklevelekben. 53041 Templomerőd. Az Oltmelléki hegysorhoz tartozó Hortobágy-hegység területén, a Tyúkosi-patak mellett fekszik Kóbor község. 53154 Evangélikus erődtemplom. Templomának építési idejét a XIV-dik századra teszik.

Történelmi-kulturális értékek - Brassó megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Miklóstelke
1267-ben jelentkezik első ízben oklevélben praedium Nicolai néven.
Haller kastély
Segesvártól 27 km-re délkeletre fekszik, Szászkézd községhez tartozik, a községközponttól 7 km-re délkeletre van.
Szászdálya
1280-ban Dilia, 1323-ban Dálya, 1353-ban Daly maior, 1488-ban Dallendorf, 1523-ban Dellendorf néven fordul elő az oklevelekben.
Földpiramisok 8.91 km-re
RH1591 Földpiramisok Szászkézd
Erődtemplom
Szászfehéregyháza jellegzetes házakkal rendelkező szász falu.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • A láda itt sincs meg - Ez a templom is teljes felújítás alatt van...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.