Angyaljárás Szentegyházán - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Angyaljárás Szentegyházán

Angyaljárás Szentegyházán

Tisztelt címzett: Szőcs István, és családja. Áldott karácsonyt! Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség bejelentkezés után.

***
Néhány további kép: Szűzanya-tisztelet Az irgalmasság éve Betlehemi jászol Kosbor Nárcisz Ibolya a tó partján Moly-tó tavaszi kép Nyuszi ül a fűben. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet az Angyaljárás Szentegyházán fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen az Angyaljárás Szentegyházán! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a közelben?
7636 Testvérfenyők. (turisztikai hely geoládával) 7684 Rókaváros. Margit-tárna, Gizella-tárna?
8089 Ördögborozda. 8437 Szentegyháza Gyöngye. Szentegyháza Gyöngye termál strand. (különleges hely geodobozzal)
8497 Székely Selters borvízforrások Szeltersz. (turisztikai hely geoládával) 8550 Csere bérce kilátópont. Jó rálátás nyílik innen a Déllői-borvízforrás melletti kőbányára, legalábbis télen.
8795 Déllői borvízforrás Szeltersz Hargita megye. A Déllői borvízforrás vize a Székely Selters forrásaitól légvonalban 300 m távolságra, északkeletre tör elő, egy faküpüből. (különleges hely geodobozzal)
9473 Vészkaréj. A Vargyas-patak Szeltersz feletti, a Szurdukkal átellenben található földrajzi jobb partját, meredek sziklaoldalát Vészkaréjnak nevezik.
9878 5071. A Székely Selters forrásaitól délre, a Bánya-tető keleti oldala alatt, az út mellettt van egy andezit küpübe foglalt borvízforrás.
10299 Illemhelyek utcája. Szeltersz északkeleti felében van egy mellékutca, ahol az illemhelyeket kerítésen kivül, közvetlenül az utcán helyezték el.
10494 Katolikus templom. A település messze felnyúlik a Hargita lábáig.
10607 Szurduk-vízesés. A Szurduk a Vargyas-patak völgyének a Szeltersz klimatikus üdülőhely északi bejáratánál található, szurdok jellegű helye.
10965 Sziklakilátó. Az alulról is látványos sziklafal tetejéről remek kilátás nyílik a környékre.
11354 Ördögborozda Szentegyháza Hargita megye. A székelyföldi töltésvonulat Ördögútja nevű, Zeteváralja és Kápolnásfalu közötti szakaszának folytatása az Ördögborozda.
11982 Ördögárok Hargita megye. 3.8 km-re. Környékünk tele van titokzatos régi létesítmények nyomaival, egyesekről többet, másokról kevesebbet lehet tudni, vagy éppenséggel csak a regék, mondák tanuskodnak róluk.
12039 Homoródfürdő. Homoródfürdő a Nagy-Homoród és a Fürdő-patak völgyében fekszik, 740-760 magasságban, 18 km-re Székelyudvarhelytől, a 13 számú műúton.
12045 Homoród-tető. 3.8 km-re. Homoród-tető, Kápolnásfalu felett.
12887 Világháborús bunker. A Csíkszereda - Székelyudvarhely közötti országúthoz közel, a Kékvíz-pataktól nyugatra emelkedő domb keleti oldalában egy meglepően jó állapotban levő világháborús bunker található.
13028 Nádasszéki borvízforrás. 13163 Kékvize forrása. Sikertelenül kerestük egy délután a Király kútját, az adott koordináták alapján többször is próbálkoztam.
13238 Nádasszéki sósfürdő. 14422 Római őrtorony. 4.6 km-re. Érdekes hely, nagyon hasonlít a környéken fellelhető maradványokra, mint amilyen a lövétei Várhegyen, vagy a bágyi várnál látható.
14880 Asszony-bosszantó csárda. Az Asszony-bosszantó csárda három út kereszteződésénél található, melyek Kirulyfürdőről, Szeltersz felől, illetve Lövétéről érkeznek.
15986. 16513 A lövétei suvadás. 16670 Pünkösdi rózsa a Hargitán. Szentkeresztbányáról a Tolvajos tető fele, jobb oldalt, van egy parkoló, aminek 2 irányból van bejárata.
17261 Régi kőkereszt. A Csíkszereda - Székelyudvarhely közötti országút déli oldalában levő parkoló mellett, közel ahhoz a kanyarhoz, amely alatt a Gyepü-patak átfolyik az országút alatt, egy régi, több mint százéves kőkereszt árválkodik az oldalban.
17471 Király kútja. Gróf Teleki József 1799.
18243 Bányaüreg Gyepü-patak. A mesterséges bányaüreg hossza körülbelül 50 méter, a járat hirtelen végződik.
18491 Jócsorgó-kővályú. 18504 Forrás a Cekend-tető alatt. 18570 Ördögútja. Az Ördögútja székelyföldi töltésvonulat Málnavész-tisztástól a Homoródi Bükk gerincéig terjedő, kápolnásfalusi szakasza.
19245 Sólyomkő-szikla Kirulyfürdő felett. 19402 Pokolláz. Székelyudvarhely és Homoród  között, az út melletti fasorban van egy kőkereszt.
19421 3665. 19506 Déli kilátópont. 19675 Ördögútja. Az Ördögútja székelyföldi töltésvonulat Rákos-Homoród pataktól Szén-Homoród patakon át terjedő szakasza.
19735 Keresztelő Szent János-kereszt. Kirulyfürdőn, a volt diáktábor területén, a Főkút-forrás közelében, attól délre, egy fedett keresztet találunk, amelyet 2009-ben állítottak Keresztelő Szent János tiszteletére.
19744 Kirulyfürdői pionírtábor Hargita megye. Kirulyfürdői pionírtábor.
19776 I világháborús emlékmű Lövéte. A Kis-Homoród völgyében fekvő Lövétén, a község központjában, az úgynevezett középszegi malom háta mögött, a parókia kertjének előterében impozáns méretű háborús emlékmű áll.
20112 Kőgomba kalap nélkül. Aki nyitott szemmel jár a természetben, lépten-nyomon új dolgokat fedezhet fel.

Különleges látnivalók - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Lobogófürdő 0.48 km-re. Szentkeresztbánya környékén ásványvízforrásokat találunk a Kis-Homoród mentén, itt alakult ki a hajdan népszerű Lobogófürdő is.
Vashámor
Vashámor - Az egykori Vlahicai Vasipari Vállalatnak egy egyedi ipartörténeti érték volt a birtokában, a 19-dik században épült szentkeresztbányai vashámor.
Lobogó-borvízforrás
Lobogó-borvízforrás - A Lobogó-borvízforrást a házak között, egy mellékutcán lehet megközelíteni.
Dobogófürdő
Dobogófürdő - Dobogófürdő (Székelyfüred, Ugron fürdő) Szentkeresztbánya délnyugati szélénél, a Kis-Homoród völgyében, Lobogófürdőtől délre található.
Ördög-tó
Ördög-tó - Szentegyháza határában fekvő vulkáni fennsíkon két igen érdekes természeti képződmény található, két állandó jellegű, nem időszakos tó.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Angyaljárás Szentegyházán gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Ami kötelez - Vasárnap reggel félre tettetem minden egyéb teendőt, gondot és elindultam a Zsemle kutyám társaságában, hogy végre megkeressem az elmaradt karácsonyi ajándékot...
 • Megkésett angyaljárás - Ma délután a szentegyházi tavakat kerestem fel...
 • Nem sikerült a meglepetés - Az ünnepi geodoboz rejtése óta eltelt 11 nap, lejárt már karácsony is...
 • Sikerült eljutni a környékre? Tetszett az Angyaljárás Szentegyházán? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.