Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Ompoly-kövek - Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Ompoly-kövek

Ompoly-kövek | Hol van ez a hely?

Ompoly-kövek..

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Ompoly-kövek 1 Ompoly-kövek 2 Ompoly-kövek 3 Ompoly-kövek 4 Kisompoly völgye Ompoly-kövek 5 Ompoly-kövek 6 Ompoly-kövek 7 Ompoly-kövek 8 Ompoly-kövek 9 Kanyon 1. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet az Ompoly-kövek fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22746 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen az Ompoly-kövek! Érdemes regisztrálni!

A legközelebbi település Kisompoly, 2.19 km távolságra található.
Szállás

Szállás Kisompoly - Fehér vármegye


Keress szállást Kisompoly közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 10.22 km-re levő látnivalókkal: Kecskekő - Torockói-hegység (18 kép).
14714710581100
14714710591101
14714710601102
14714710611103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak az Ompoly-kövek közelében?
Egykori ferences kolostor. Egykori ferences kolostor - Ferdinánd I sugárút 19-21 szám, Gyulafehérvár.
Kecskekő vára. Vannak csodák - Most nem a természeti csodákra gondolok, amikben bővelkedik e hely, hanem arra, hogy előkerült a láda. (turisztikai hely geoládával) Magyarigeni-tengerszem. A Magyarigeni-tengerszem a Torockói-hegység egyetlen nagyobb méretű, természetes képződésű, állandó tava. Új rejtés új helyen - A régi rejtés nem hiszem, hogy megvan még. (látnivaló és geodoboz)
Zebernik vára. Zebernik várának romjai Borberektől 2,5 km távolságra vannak északnyugatra, a Vincipatak falu feletti Várhegyen.
Református templom. Az ötödik - A mai utam utolsó, ötödik geodoboza. (turisztikai hely geoládával) Református templom. Középkori plébániatemploma – amely ma is áll, a XIV-dik századból származik, tehát feltételez egy előbbi templomot. Ódon hangulat - A fallal körülzárt templom ódon hangulata lenyűgöző. (látnivaló és geodoboz)
Martinuzzi várkastély. Romok - Fürgén másztunk be a kapu tetején és úgy éreztük miénk a kastély! Mármint a kastély, melyet hozzá képzeltünk a romokhoz. Templomrom. Borosbenedek egykori gótikus temploma a falu feletti magaslaton az elmúlással küszködik.
Gáldi-szoros. Felsőgáldról Havasgáld felé menet a 107K jelzésű megyei út áthalad a a Gáldi-szoroson is.
Havasgáldi-szoros. Mikulási ajándék - Már rég motoszkált a fejemben egy körtúra a Gáldi-Csáklya részen. Szfinx. A Havasgáldi-szoros sziklakapujának, valamint sziklakürtőjének megközelítésére alkalmas, többnyire kőgörgetegen kapaszkodó, jelzetlen ösvény felett egy érdekes sziklaalakzat található. Nehéz volt, pedig könnyen is mehetett volna - A játékvezető által rejtett dobozok újra ide csábítottak.
Sziklakürtő. A Havasgáldi-szoros monumentális sziklakapujához vezető jelzetlen ösvény elvezet egy kisebb sziklakürtő, vagy kilyukadt zsomboly teteje mellett. Kürtő van, X is, dobozt nem találtam - A Szfinx-től a sziklakapu felé folytattuk az utat.
Sziklakapu. Egy jelzetlen ösvény is indul felfelé, ezen fel lehet jutni a sziklakapuhoz. Eltűnt ez a doboz is, de rejtettem újat - A Szfinx és a Sziklakürtő után a Sziklakapu következett.

Ompoly-kövek románul - in limba romana: Calcarele de la Ampoita

[ Fel ↑ ]

Természeti értékek - Fehér megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Ompoly-kövek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Néhány hozzászólás

  Sikerült eljutni a környékre? Tetszett az Ompoly-kövek? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Turisztikai látnivalók a közelben

  Hollókő
  Hollókő 2.63 km-re
  RH1699 Hollókő
  Szentmihálykő vára
  Szentmihálykő vára
  Tótfalud dél-nyugati részén indul az a földút, melyen dél, dél-nyugati irányba haladva, megkerüljük a várhegyet.

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Fehér megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3614 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.