Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Gyimesi hágó - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Gyimesi hágó

Gyimesi hágó | Hol van ez a hely?

Gyimes vidékének megközelítése a Gyimesi hágó, régi nevén Tekerőhágó, irányából történik. Itt éri el a Csíkszereda és a Gyimesi szoros közötti 12 rszágút a legmagasabb pontját.

Ez volt egykoron a madéfalvi vérengzés miatt menekülő, vagy a szegénység miatt kivándorló székely menekülők útvonala.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Gyimesi hágó Pihenő Ház A ház hátulról nézve. Jobbra fenn Balra fenn. hago. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Gyimesi hágó fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Gyimesi hágó! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Gyimesi hágó közelében?
Széphavas. 3.1 km-re. Szoborállításra készül Szépvíz. Mi se jutottunk be a misére - Hogy juthat valakinek eszébe, nyáron hóembert építeni? Egyébként nem is rossz ötlet, ide télen is feljönni. (látnivaló és geodoboz)
Csíkszépvízi víztároló. 1981 és 1986 között, egy agyagmagot tartalmazó földgát emelésével hozták létre, a Szépvíz-patak völgyének felső szakaszán. Kora esti séta - Nagyon szép volt a tó a lemenő nap fényében, jól esett a tavasz első virágai között járni. (itt geodobozt is lehet keresni)
Rompáca borvíz Csíkajnád. A Rompácai-borvíz kálcium-magnézium-hidrogénkarbonátos tartalmú és mésztufát rak le.
Egy elfelejtett földvar. 3.9 km-re. Elfelejtett ösvényeken az elfelejtett földvárhoz - Miután megjártuk a Hegy útját, a Pogány havasról ezt a várat vettük célba, természetesen árkon-bokron át, erdőn-mezőn át, vagyis inkább csak sűrű, szúrós erdőn át, de végül aztán csak oda jutottunk a várhoz. (turisztikai hely geoládával) Pogányhavasi vár Csíkszentmihály. Az ősi vár a Pogány-havas egyik alább eső, tojásdad alakú dombján, a nép nyelvén ma is Várhegynek nevezett kiemelkedésen, Felcsík völgyére benézve, s a szomszéd hegyeken lévő várakkal láttani összeköttetésben állott.
Kis-Havas Csíkszépviz. Csíkszépviz neve Szent Lászlóval kapcsolatos. Új geodoboz új helyen - .
Hegy útja Csíkszépvíz. Egy ötletes rejtés és egy új látnivaló a Hegy útján - Miután az általam elrejtett, doboz nélküli geodoboz eltűnt, örültem az újratelepítésnek, amit a román geojátszótérnek köszönhetünk. (turisztikai látnivaló geodobozzal) Alsócibrei fürdő Csíkszépvíz. Az alsócibrei fürdő Csíkszépvíz és Csíkszentmihály határában található, a szépvíziek majálisozó helye volt. Emlékmű és új geodoboz - Cibrefürdő bejáratánál egy közel négy tonnás emlékművet helyeztek el, mely az 1694-es tatár betöréskor megsemmisült Cibrefalvának állít emléket.
Felszegi csengettyű Csíkszépvíz. 1873-ban vásárolta, és állíttatta a község akkori közjegyzője Balázs Lajos. Kisharang - Ahhoz képest, hogy az orrom után mentem, könnyen rátaláltam a haranglábra.
Piposz birtok Bükkloka. Csodatanya - Rég készülünk ide, most eljöttünk pár napra. Régi sáncok Gyimesfelsőlok. A sáncok az első katonai felmérésen is jól láthatóak.
Motorsirülő Szénás-út. 6 km-re. A Motorsirülő a Szénás út és a főgerinc találkozásától alig több mint száz méterre található, északkelet felé. Támfal - Egyik, a legkönnyebben megtalált doboz.
Bükkfa a Kolos-tető mellett. A törzse üreges, a szekérút felé eső része hiányzik.
Kolos-tető Csíki-havasok. 6.5 km-re. A Kolos-tető két nyugati hegylába, a Kurta-Koszorú és a Szalonka-tető. A Szénás-úton a Kolos-tető felé - A Szépvízi-víztároló mellől induló Szénás-úton közelítettem meg a helyszínt.
Tatros-forrás Bükkloka. Bükkloka Szépviz felől indulva a Gyimesi-hágó utáni első völgy jobbra. Amikor futnak a nők utánad, jobb ha megállsz - Ma volt a második alkalom az idén, amikor megpróbáltam eljutni (újra) a Tatros forrásaihoz.
Borzsovafürdő. Mosolyka - A rejteket megtaláltuk, de sajnos a mosolyka mögött nem volt semmilyen doboz, pedig átfésültük érte az egész helyet :( Reméljük így is elfogadható a megtalálás. Római-katolikus templom Csíkszentmiklós. Itt is rend és fegyelem - Ahogy tapasztaltam a mai napon, a környék templomai rendbe vannak téve és megtörténhet, hogy több doboz látta a kárát. Szent István katolikus templom Csíkajnád. Csíkajnád első templomát 1514-ben a Bernáld-család építette, a kápolnát később kibővítik.
Rompáca-tanösvény Csíkajnád. A Rompáca-tanösvény hossza két km, bejárása körülbelül 45 perc.
Csíkajnádi Kálvária.

Gyimesi hágó románul - in limba romana: Pasul Ghimes


Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gyimesi hágó gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Piheno - Vasarnap itt kezdtuk a keresest, es meg is talaltuk a dobozt...
 • A doboz megvan - A pogányhavasról vissza fele jövet gondoltuk, hogy még teszünk egy próbálkozást a doboz megtalálására és csodák csodájára a dobozt megkaptuk első megtalálóként...
 • Hihetetlen - Ennnyi ember hiszi azt, hogy egy ház háta mögött csak WC lehet...
 • Megint eltűnt? - Én a geodobozt, az idén május 17-én, újratelepítettem...
 • Újra rengeteg a szemét - Szabadnap lévén kész zsibvásár volt a házikó körül, és rengeteg szemét...
 • Megtalálás elfogadása - Köszönöm a tájékoztatást az eltűnt geodobozról, igyekszem pótolni...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Gyimesi hágó? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Ortodox kolostor
Ortodox kolostor 0.82 km-re
RH4426 Ortodox kolostor Bükkloka
Pogány-havas
Pogány-havas
A Pogány-havas és környéke, az év minden szakában érdekes látnivalót nyújt.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.