Cycle Map Ormenis Viisoara - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Maros megye

Erődtemplom - Szászörményes - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Erődtemplom - Szászörményes

Erődtemplom - Szászörményes

Szászörményes evangélikus erődtemploma gótikus csarnoktemplom, támpilléres szentélye a nyolcszög három oldalával záródik, hajója elé nem építettek tornyot...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

***

Néhány kép a Erődtemplom - Szászörményes képtárból:

Templom - 2
Templom - 2
Templom - 3
Templom - 3

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Erődtemplom Szászörményes rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Érdekes helyek a közelben:
* Református templom 2.64 km-re - * Szászszőlős temploma 5.34 km-re - Szászszőlős közepén egy egyszerű csarnoktemplom áll , félköríves záródású szentéllyel és négyszögletes ablakokkal. * Evangélikus templom 6.24 km-re - Kund evangélikus templom szakrális építmény a XIV. * Evangélikus templom 8.14 km-re - A Küküllőközi-dombvidék területén , a Szénaverősi-patak mellett fekszik Szénaverős község. * Református templom 10.47 km-re - * Evangélikus templom 10.61 km-re - * Evangélikus templom 11.08 km-re - A Küküllőközi dombvidék területén, a Magyarós-patak mentén fekszik Küküllőmagyarós helység. * Református templom 14.87 km-re - Az 1567.

Néhány székely szó jelentése:
Fenyőalma = A fenyő toboztermése. Féreg = Egér. Feslag = Láda. Fickó legény = Kamasz. Filinkél a hó = Szállingózik. Fintoros = Daróc gyapjúszövet, felgöngyölt anyag, kétoldalon hullámos. Ez a hullámosság fintorosság. Fitat = Keresgél. Fityeg = Lóg. Flékeny = Flekken, szénensült.

Történelmi-kulturális értékek - Maros megye

Turisztikai látnivalók a közelben


Bolyai János édesanyjának emlékhelye
Bolyai János édesanyjának emlékhelye
Domáld, 1966-ig önálló település, ma Csatófalva (Maros megye) része.
Evangélikus erődtemplom
Evangélikus erődtemplom 6.26 km-re. Az első írásos forrás a XV-dik századból származik, itt még Zagorként olvashatunk róla.
Református templom
Református templom
A ma is álló bonyhai református templom építését a Bethlen és Apafi családok őseinek tulajdonítják a tatárjárás utáni évtizedekből.
A fehér amurokhoz-tavak
A fehér amurokhoz-tavak
Az erzsébetvárosi örmény katolikus templomtól Kund felé tartva, nem hagyhattuk ki az Erzsébetváros közelében levő tavakat sem.
Református templom
Református templom
Elso ízben 1324-ben jelentkezik oklevelekben Sanctus Martinus néven.
László István síremléke
László István síremléke
Világháborús emlék, valójában László István síremléke, aki ezen a helyen halt hősi halált.
Örmény katolikus templom
Örmény katolikus templom
A főtéren álló, impozáns méreteivel magasan a város fölé emelkedő örmény katolikus nagytemplom 1766 és 1783 között épült barokk stílusban.
Református templom
Református templom
Székelycsóka a Nyárád és a Kis-Küküllő közti dombvidék alsó részén fekszik, a Töm patak völgyének széles részén.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Lovak legelnek - Minden kapu sajnos zárva volt, pedig valaki rendszeresen bejár az udvarba, a lovait legeltetni...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.