Gyergyócsomafalva település (Hargita megye) Központ: Gyergyócsomafalva. Közeli települések: Gyergyóalfalu (Joseni) 2.72 km-re, Gyergyóújfalu (Suseni) 3.21 km-re, Kilyénfalva (Chileni) 4.19 km-re, Borzont 5.39 km-re, Tekerőpatak (Valea Stramba) 6.45 km-re. Gyergyócsomafalva román elnevezése: Ciumani.
Szállás

Szállás Gyergyócsomafalva (Ciumani) - Hargita


Keress szállást Gyergyócsomafalva közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés

Gyergyócsomafalva (Hargita megye) és környéke turisztikai látnivalói

Szent Péter és Pál katolikus templom 0.23 km-re. Gyergyócsomafalva Alfaluból vált ki faluosztódás révén 1730-ban, Gyergyószentmiklóstól 9 km-re terül el, a 126-os megyei út mentén. Gyergyócsomafalva Gyergyóalfalu és Gyergyóujfalu között terül el ott, ahol a Nagy-Somlyó vize a Marosba ömlik.
Felső-Nyírkert 0.77 km-re. A Felső - Nyírkert tanösvény a Maros bal partján, a Holtágon belüli területen létesült. A környék helytörténeti nevezetességeit és természeti értékeit mutatja be.
Veresvirág sípálya és kilátó 4.11 km-re. A faluturizmus kedvelők figyelmébe ajánlott ez a település. A falu közelében körülbelül 200 olyan hétvégi ház van, amely a csendes természetjáróknak igazi pihentető lehetőséget nyújt.
Jézus lábnyoma 5.31 km-re. A kőtömb amelyen Jézus lábnyoma található, Gyergyócsomafalvától dél - délnyugatra található. Megközelíthető a Veresvirág panzió, sípálya és kilátópont felől.
Vasútállomás Gyergyószentmiklós 6.24 km-re. Vasútállomás Gyergyószentmiklós
Katolikus templom 6.28 km-re. A Gyergyói-medence keleti peremén elterülő Tekerőpatak körtefája Bálint István házának kertjében él már több mint 50 éve. Ha beszélni tudna, elmesélhetné, hogy Tekerőpatak határához tartozott a marosfői Tinka-telep, a Vaslábon átfolyó Heveder-patak mellett tekerőpataki kirajzással jött létre az azonos nevű település.
Szent Róza kápolna 7.03 km-re. Tekerőpatak fölött, a Vasláb felöli dombon áll a röviden csak Szent Rózának nevezett kápolna. Pontos neve Szent Sebestyén, Rókus és Szent Rozália-kápolna.
Lövészárok 7.33 km-re. A Gyergyótekerőpataktól kelet-délkeletre fekvő dombokon több helyen is találunk lövészárkokat. A faluhoz közelebbi első nagyobb magaslaton egy rövidebb árok van, de egy nagyobb gödörrel, valószínűleg ágyúnak.
Síugrósánc 7.56 km-re. A gyergyótekerőpataki síugrósánc a falutól keletre, a Kútfő nevű helyen található. Egykor nemzetközi versenyeket szerveztek itt, ma az enyészet lett úr rajta, a létesítményt felvette a gaz.
Szent Miklós-szobor 7.86 km-re. Szent Miklós-szobor Gyergyószentmiklós
Lázár várkastély 7.99 km-re. Lázár várkastély - Gyergyószárhegy. Gyergyószárhegy településéről az első, napjainkig fennmaradt okleveles adat 1406-ból való, amikor egy Lázár Bernát nevű előkelő mondhatta a magáénak.
Salamon Ernő Gimnázium 8.02 km-re. Salamon Ernő Gimnázium, Gyergyószentmiklós
[ Fel ↑ ]
Kőzúgó 8.12 km-re. Utunk jó darabig a Somlyó vize terén vezetett, azután a Kis-Somlyó hegyek közé mélyedő völgyébe tért be.
Nepomuki Szent János szobra 8.13 km-re. Nepomuki Szent János szobra - Gyergyószentmiklós, 1750.
Fejér Dávid mellszobra 8.15 km-re. Fejér Dávid mellszobra - Gyergyószentmiklós
Csomafalvi Délhegy - Görgényi-havasok
Csomafalvi Délhegy - Görgényi-havasok
Csudáló-kő - Görgényi-havasok
Csudáló-kő - Görgényi-havasok
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Stubeie Tisa - Turisztikai látnivalók Bragadiru - Turisztikai látnivalók Bezdead - Turisztikai látnivalók Matraca
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.