Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Szemeskő - Büdösfürdő - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Szemeskő - Büdösfürdő fotó

Szemeskő - Büdösfürdő | Hol van ez a hely?

A Szemeskő a Büdösfürdőbe vezető, kék kereszttel jelzett turistaút mellett van, utunk a szikla mellett vezet el. Valamikor szem alakú ürege láthatóbb lehetett, ma már erdő takarja.

Büdösfürdőhöz közel, jobbra pillanthatjuk meg a Szemeskő 1108 m magas csúcsa alatt a lombhullatókkal, fenyőkkel borított sziklát, melynek . A Szemeskő sziklájáról a nép nyelvén él ma is az a hiedelem, hogy abban sok kincs van elrejtve, melyhez csak éjfélkor, mikor a kakas kukorékol, és csak nagyerejű fű segítségével lehet hozzájutni. A Szemeskő legendája.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Szemeskő 7454 7457 Csíkszentkirály Gyík Csipet csapat a Szemeskőn Fenyőakrobatika 1 Fenyőakrobatika 2 Fenyőakrobatika 3. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Szemeskő Büdösfürdő fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Büdösfürdő és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Szemeskő! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Szemeskő Büdösfürdő közelében?
Mesebeli tisztás. Büdösfürdőn nem találkoztam senkivel, akitől érdeklődjek, elég bizonytalanul vágtam neki, és szép kis vargabetűt írtam le. Kovid-teszt - Ha már úgyis ez a divat, arra gondoltunk, hogy bár az égvilágon semmi bajunk, és nincs semmilyen tünetünk, de leteszteljük magunkat. (különleges hely geodobozzal)
Betonkút az erdőben. Elkerített forrás és betonkút, Büdösfürdőtől 500 m-re délre, a kék sávval jelzett túraösvény mellett.
Óriások asztala. Éhesen az asztalnál - Ma arrajártunk, ellenőrizendő a Kőfotel-vízesés rejtését, amit sajnos tönkretettek a favágók. (turisztikai hely geoládával) Kőfotel-vízesés Bánya-patak. Tönkretett vízesés - A Bánya-patak mentén több helyen is erdőirtás volt. Itatóvályú az erdőben Fenyő-tető. 3.3 km-re. Itatóvályú az erdőben - Fenyő-tető, Dél-Hargita.
Harom vára Zsögödfürdő. Harom vára a 12-dik század eleje körül épült és az Erdélyt keletről védelmező várrendszerhez tartozott. Zsögödi túra 1. - Vasárnap lévén, úgy döntöttünk, hogy kirándulunk egyet Zsögöd környékén. (látnivaló és geodoboz)
Lucs tőzegláp Hargita-hegység. Ha a Szécsény-patak irányában felnézünk a Hargita gerincére, két kis tisztást láthatunk, a kettő között magasodik a Nagy-kő bükk, mögötte található a Lucs tőzegláp. A sok áfonya miatt már nem kerestem a dobozt - A Som-kút felől indultam be a Lucsba, itt az erdő szélén nagyon sok fa ki volt dőlve, az erdő is nagyon száraz volt. (különleges hely geodobozzal)
Madártemető Bánya-patak feje. Az 1770-es években itt fürdőtelep volt, ma már ennek a nyomát sem találjuk. Itt sajnos nem volt szerencsénk - A koordináták egy kidőlt fához vezettek.

Szemeskő Büdösfürdő románul - in limba romana: Piatra cu ochi Santimbru Bai


Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Büdösfürdő térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Szemeskő gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • A Szemeskőn - Büdösfürdő felől közelítettük meg...
 • Fenyoakrobatika - Azon rejtesek koze tartozik, ahol hasznos a gps adat, mivel erdo takarja, es ugy a helyet, mint a dobozt, nehez lett volna megtalalni gps keszulek segitsege nelkul...
 • Az ott szep vplt es igaz sem volt - Ez igy van nagyon erdekes egy fajta megbecstelenito, marmint jomagam...
 • Klassz kis túra volt egy klassz kis csapattal - Miután biciklivel megérkeztem Büdösbe, segítettem a barátoknak eltakarítani a négynapos házibuli nyomait, aztán elvittem őket egy "kijózanító" túrára...
 • Sziklaban a Hargitaban - Ideje mar, hogy bejelentsem ezt a megtalalt rejteket is, ha mar en voltam itt az elso, es meg hany doboznal, es meg hanynal nem? Kaptam mar ezert kritikakat is...

Sikerült eljutni Büdösfürdő környékére? Tetszett a Szemeskő? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Büdösgödör
Büdösgödör
Büdösgödör - Vidám-sétány, Büdösfürdő.
Büdös-láp
Büdös-láp
A büdösfürdői Büdös-láp a Dél-Hargita-hegység keleti oldalán, a Kenderes-patak forrásvidéke felett található, 1200-1210 m-es tengerszint feletti magasságban.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.