Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Szemeskő - Büdösfürdő - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Szemeskő - Büdösfürdő turisztikai látnivalói

A Szemeskő a Büdösfürdőbe vezető, kék kereszttel jelzett turistaút mellett van, utunk a szikla mellett vezet el. Valamikor szem alakú ürege láthatóbb lehetett, ma már erdő takarja...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Néhány kép a Szemeskő - Büdösfürdő képtárból:

7454
7454
7457
7457
Csíkszentkirály
Csíkszentkirály
Gyík
Gyík
Csipet csapat a Szemeskőn
Csipet csapat a Szemeskőn

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Szemeskő Büdösfürdő fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22623 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Büdösfürdő és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Szemeskő!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Csíkszentimrei Büdösfürdő, 1,89 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Szemeskő Büdösfürdő közelében?
- Büdös-láp - Büdösfürdő 2 km-re. Van egy tápanyagban gazdag, eutróf része, és van egy oligotróf területe is.
- Vendelné kútja 2,1 km-re. Vendelné kútja a Lucs tőzegláptól nem túl messze, attól észak-keletre található, a Nagykő-bükk hegye és a Kárász feje domb között. Vendelné gombái - A valamikori Fenyőke menedékháztól induló kék sáv jelzésű turista ösvényen jöttem a Lucs tőzegláp mellett, remek nyárvégi biciklis kirándulás sikeredett sok sok gombával és látnivalóval. (látnivaló és geodoboz)
- Csukás-tisztás Csíkszentkirály Hargita megye 2,2 km-re. Fedett asztalokkal és padokkal, mindegyik mellett grillező, katonás sorrendben. (itt geodobozt is lehet keresni)
- Egykori cinóber-bánya - Büdösfürdő 2,3 km-re. A csíkszentimrei Büdösfürdőn, az 1960-as években egy cinóber-(higany)bányát hoztak létre, mely rövid idő után, 1970-ben be is fejezte a működését. Lucs-tőzegláp - Most olvasom, hogy 2017-ben kerestétek a tőzeglápot, de nem találtatok róla ismertetőt. (különleges hely geodobozzal)
- Mofetta - Büdösfürdő 2,3 km-re. Valler Jani (egykori) ládája a Csíkszentimrei Büdösfürdőn. Messze vagyunk a helyszíntől - Hát, sajnos, igen messze vagyunk a helyszíntől, és ezért nem tudjuk a közeljövőben karbantartani a ládát (legközelebb csak augusztus végén keveredünk talán arra).
- Som-kút 2,5 km-re. A Som-kút a Lucs-tőzegláptól délre, a Lucs melléke és a Súgó-tető között található, nem messze a Csíkszentkirályról Büdösfürdőre vezető út mellett. Rossz helyen kerestem a dobozt - Sajnos, rég töltöttem le a rejtekhely koordinátáit de csak most jutottam ide. (különleges hely geodobozzal)
- Mesebeli tisztás - Csíkszentimrei Büdösfürdő 2,5 km-re. Büdösfürdőn nem találkoztam senkivel, akitől érdeklődjek, elég bizonytalanul vágtam neki, és szép kis vargabetűt írtam le. Kovid-teszt - Ha már úgyis ez a divat, arra gondoltunk, hogy bár az égvilágon semmi bajunk, és nincs semmilyen tünetünk, de leteszteljük magunkat.
- Betonkút az erdőben - Büdösfürdő 2,9 km-re. Elkerített forrás és betonkút, Büdösfürdőtől 500 m-re délre, a kék sávval jelzett túraösvény mellett.
- Óriások asztala - Bánya-patak 3,1 km-re. Érdekes, nagy méretű szabályos kő. Éhesen az asztalnál - Ma arrajártunk, ellenőrizendő a Kőfotel-vízesés rejtését, amit sajnos tönkretettek a favágók.
- Kőfotel-vízesés Bánya-patak 3,3 km-re. A Szentimrei Büdösfürdőtől délkeletre található Bánya-patak egyik látnivalója a majdnem 3 m-es, felfüggesztett kőfotelhez hasonlítható vízesés, pontosabban kétlépcsős zuhatag a patak medrében. Tönkretett vízesés - A Bánya-patak mentén több helyen is erdőirtás volt.
- Itatóvályú az erdőben Fenyő-tető 3,3 km-re. Itatóvályú az erdőben - Fenyő-tető, Dél-Hargita.
- Harom vára Zsögödfürdő 3,5 km-re. Csíkszeredától délre, Zsögödfürdő dél-nyugati határában, a Harom-tető 1079 m magas csúcsától keletre található. Zsögödi túra 1. - Vasárnap lévén, úgy döntöttünk, hogy kirándulunk egyet Zsögöd környékén.
- Lucs tőzegláp Hargita-hegység 4 km-re. Ha a Szécsény-patak irányában felnézünk a Hargita gerincére, két kis tisztást láthatunk, a kettő között magasodik a Nagy-kő bükk, mögötte található a Lucs tőzegláp. A sok áfonya miatt már nem kerestem a dobozt - A Som-kút felől indultam be a Lucsba, itt az erdő szélén nagyon sok fa ki volt dőlve, az erdő is nagyon száraz volt.
- Madártemető Bánya-patak feje 4,1 km-re. Az 1770-es években itt fürdőtelep volt, ma már ennek a nyomát sem találjuk. Itt sajnos nem volt szerencsénk - A koordináták egy kidőlt fához vezettek.
- Hirtelen-puszta Dél-Hargita 4,2 km-re. A Hirtelen-puszta a Dél-Hargita egyik turisztikai csomópontja.
- Nyír kútja pihenő Csíkszentimre 4,3 km-re. Egy kőkert jellegű, szikladarabokkal megszórt mező, ahol egy forrást és itatóvályút találunk.
- Csihányos Csíkzsögöd 4,4 km-re. A Csihányos egy délnyugat-északkelet irányban elnyúló hegyláb, amely a Rejtek- és a Szentvér-patak völgye között helyezkedik el, a Várhegytől keletre levő Faragó-domb és Zsögödfürdő között.
- Hadiárok lőállásokkal Csíkzsögöd 4,4 km-re. Félreértett rejtekhely - Vámszer Géza a Csík vármegye településtörténetében három zsögödi várromról beszél.
- Égigérő vackorfa Fenyés Csíkszentkirály 4,8 km-re. Érdemes elolvasni.
- Zsögödfürdői vár Malomföld 5,5 km-re. A zsögödfürdői vár az Olt jobb partján, a Malomföldnek nevezett helyen volt, ott ahol a zsögödfürdői házak felé emelkedő távközlési antenna is van.
- Panoráma a zsögödi szorosra Zsögödfürdő 5,7 km-re. Zsögödfürdő Csíkszereda déli kijáratánál található, a város egyik, szépen rendben tartott szabadtéri, ásványvizes fürdője. Keresés a domboldalon - Többször jártam erre felé, nem tűnt különösebben nehéznek a feladat, miután gps-el felfegyverkezve indultam felkeresni a rejteket, annál inkább lelombozódtam, miután hosszasabb keresgélés után sem sikerült felfedezni a rejteket, pedig kivágott fenyőcske is, kő is akadt nem egy, ilyenformán párosítva is.
- Egykori kemping Zsögödfürdő 5,7 km-re. Egy vizesárokkal körülvett földnyelven 7 plusz 1 kisebb házikó, és 6 nagyobbacska, emeletes faház maradványait láthatjuk még.
- Borvízforrás Zsögödfürdő 5,8 km-re. Zsögödfürdő, a Borszékkal egyidős fürdőtelep, Csíkszereda déli kijáratánál, az Olt jobb partján található. Ládaellenőrzés - Ma este kibicikliztem Zsögödfürdőre, a borvízforráshoz.
- Borsáros-fürdő Csíkszentkirály 6 km-re. It can also be approached from Jigodin Bai, half an hour walking. A kültéri fürdő maradványai megvannak - A kültéri Borsáros fürdő sajnos nincs használható állapotban.
- Zsögödi vár Kis-Vár dombja Csíkzsögöd 6,1 km-re. A zsögödi várnak is nevezett egykori erődítmény az Olt jobb partja fölé emelkedő Kis-Vár dombján volt. Csík felett - Szervízelés idejére kaptam egy cserebringát, amolyan városi bevásárlásra valót, gondoltam ne teljen az idő hiába, felkeresek egy-két rejtekhelyet.
- Ördöglik sziklafal Csíkzsögöd 6,1 km-re. Az Ördöglik sziklafal egy igazi rejtett hely. Várjuk a kreatív ötlet megvalósítását - Én is itt ismerkedtem először a kötéltechnikával, pontosabban ereszkedtem egyet, egy nyolcas segítségével.
- András Pista-borvízforrás Csíkszentkirály 6,1 km-re. András Pista kútja - Borsáros, Csíkszentkirály.
- Borsáros-láp Csíkszentkirály 6,2 km-re. Zsögödfürdőről gyalog is megközelíthető, fél óra alatt. Lakat alatt - Sajnos ez a rejtekhely már nem látogatható, mivel a bekerített természetvédelmi területet lakattal lezárták.
- Szent Kinga-templom Szécseny 6,3 km-re. 2003 július elején az átrendezés miatt költöztették a Szécseny nevű dűlőbe, a Hargita lábához. Újrarejtés a Rejtők napja alkalmából - Ma május elseje, a Rejtők napja a játszóterünkön.
- Úrkápolna Csíkszentkirály 6,4 km-re. Úrkápolna, mert az Oltáriszentség tiszteletére szentelték s búcsút is tartanak itt Úrnapját követő vasárnap. Nagyon könnyen megtaláltuk - A koordináta nagyon pontos, a füzet szerint hatodik bejegyzők vagyunk.
- Zsögödi régi temető Csíkzsögöd 6,4 km-re. A Fitód-patak partján fekszik, a város déli nyúlványát képezve. Egy kis hezitálás után - A képtárnál eldöntöttük, hogy ide jövünk és nem a Kis Vár dombjára.
- Melegárok Szécseny 6,5 km-re. Tulajdonképpen a Meleg-patak, a ferencjózsefi térképen Kurta-patak, medrét és környékét hívják így.
- Nagy Imre képtár Csíkzsögöd 6,5 km-re. Megtekinthető itt Nagy Imre festőművész munkáinak állandó tárlata. Kupaktanács - Kupaktanács ide vagy oda, a dobozt kiszagoltuk.
- Cserépgyári borvízforrás Csíkszentkirály 6,5 km-re. Alcsík borvízforrásokban leggazdagabb települése, Csíkszentkirály, egyik legforgalmasabb borvízkútja a főút melletti, az egykori téglagyár előtti forrás.
- Bors-kúria Csíkszentkirály 6,5 km-re. Pedig megérdemelné, hiszen tiszteletreméltó kora van. Csíki Sör - Ejj, nem voltunk otthon, pedig jó lett volna kérni belőle.
- Római katolikus templom Csíkszentkirály 6,5 km-re. Alcsík első nagyközsége az Olt mindkét partján fekszik. Ti is éppen így jártok - A cinterem nyitva volt, meglepetésemre megtaláltuk a geodobozt is, azt hittem, hogy a falazott kerítés felújításakor nem figyeltek rá s eltűnt.
- Székely Lehel ajándéka Csíkszentkirály 6,5 km-re. Csíkszentkirály déli kijáratánál, mielőtt elérnénk a temetőhöz, az út túlsó felén, a mezőgazdasági gépeket forgalmazó Agromek vállalat kerítésénél, egy régi szekeret láthatunk.
- Ördöglik Csíkzsögöd 6,6 km-re. Az Ördöglik környékét elsősorban a csíkszeredai terepkerékpárosoknak ajánlom, de a hely természetesen gyalogosan is felkereshető. Jobb és bal szem - Igen, a jobb oldal a Nap, a világosság, a férfi.
- Szeredai fürdő Csíkszereda 6,6 km-re. Állítólag már a fejedelmek korában is ismert volt, Apafi és a Rákócziak is használták.
- Horgász tanya 6,7 km-re.
- Kőhíd teteje Hargita-hegység 6,7 km-re. A Kőhíd teteje, látványos sziklavilág, a Kakukk-hegytől észak-keletre, attól 1,5 km távolságra található.
- Szent Margit-kápolna Csíkszentimre 6,8 km-re. Csíkszentimrétől nyugatra húzódó mező közepén magányosan egy kis kápolna áll. Margó - Holtbiztos voltam, hogy ezt a dobozt megtalálom.
- Római katolikus templom Csíkzsögöd 6,9 km-re. Szép kis temploma XV-dik századi, a gótikus kor alkotása, szentélye gótikus jellegét boltozott mennyezete, szentségfülkéje, szárnyasoltára és Mária-szobra őrizte meg. Szépen rendberakott templom - Kár, hogy nem sikerült bejutnom, pedig azért is választottam a vasárnapot, mert gondoltam, hogy a mise miatt nyitva vannak a templomok.
- Mikó-kúria Csíkzsögöd 6,9 km-re. Mikó-kúria Csíkzsögöd, műemléképület a 19-dik századból.
- Nagy Laji dombja Csíkzsögöd 7,2 km-re. Nagy Laji dombja közismert helynév a csíkszeredaiak számára. A dombon - Nehéz volt ráakadni a kicsi sárga emberkére a nagy oldalban, de csak addig amig nem a megfelelő gödörben kerestem, utána ment minden mint a karikacsapás.
- Senki tava Csíkszereda 7,2 km-re. A Senki tava a várostól nyugatra található, a helybeli horgászok egyik kedvenc helye. Senki sehol, se doboz - Ügyes-bajos dolgaimat intézendő, Szeredába karikáztam, és mivel ugy találtam, hogy még jól belefér, hazafele kiruccantam a Senki tavához egy ujabb rejtekhelyet kipipálni.
- Szent Imre katolikus templom Csíkszentimre 7,6 km-re. Csíkszentimre Szent Imre herceg tiszteletére szentelt, római katolikus temploma 1778-ban épült az egyházközség és Henter Ádám költségén. Üres lik - Tusnádfürdőről hazafele beugrottunk megkeresni ezt a dobozt, de várnunk kellett, mert épp jött ki a nép miséről.
- Hegyi menedékhely Kakukk-hegy 7,8 km-re. A Kakukk-hegy menedékhelyet a csúcs keleti oldalában, attól 400 méterre állították fel, közvetlenül a túraösvény mellett. Kakukk-hegyi barangolások - A Dél-Hargita általam kevésbé ismert helyeit kerestük fel a Fő Rejtekhelyvadásszal, egy szép napsütéses szeptemberi napon.
- A hősök régi temetője Csíkszereda 7,8 km-re. A majdnem 1 hektáros terület a város tulajdona. Sírkövek - Az összes középső kerítés elemet végigtapogattam, mert csak azok U alakúak, de egyikben sem találtam dobozt.
- Kilátópont Kakukk-hegy 7,8 km-re. A Kakukk-hegy a Dél-Hargita legmagasabb pontja. Kakukk-hegyi barangolások II - Egy régi vulkán maradványa, sűrű fenyvesek veszik körül, kellemes túrázásra lehet számítani, de a mackókat kerülni ajánlatos.
- Henter-kúria Csíkszentimre 7,8 km-re. A kúriát Henter bárók építtették. Romokban - Borvízért voltam Csatószegen, s gondoltam, ha már arrajárok eljövök Szentimrére is, rejtekhelyeket keresni.
- Törvényszéki palota Csíkszereda 7,9 km-re. Törvényszéki palota - Csíkszereda, 1904.
- Hamerock strand Csíkszereda 7,9 km-re. Nevét a strandot építő és működtető vállalatról kapta.
- Egykori határőrség székhelye Csíkszereda 7,9 km-re. Jelenleg kórház működik az épületben.
- Kőkeresztes emlékoszlop Csíkszentimre 7,9 km-re. 1708 végén Moldvából behurcolták a pestist Gyergyóba. Kerek kereszt - Székelyföldön sok kereszttel találkozik az ember.
- A csíkszeredai Vár-tér 7,9 km-re. Főúri rezidenciának épült a reneszánsz várkastély. Aki nem hiszi, az járjon utána - Remélem azért ügyelsz rá, hogy ne figyeljenek fel rád keresés közben.
- Csiszér-ház Csíkszereda 7,9 km-re. A Csiszér-ház Csíkszeredában, 1911-ben épült, jelenleg lakóház.
- Vákár Lajos műjégpálya Csíkszereda 8 km-re. Annak a nevét, aki a 70 éves csíki jégkorongsportnak hat évtizeden át volt alappillére. Nem a parkban van a geodoboz - A geodoboz nem a műjégpálya épülete előtt levő parkban van elrejtve, hanem oldalt, a Hősök parkja felé.
- A Vár-tér szilfája Csíkszereda 8 km-re. A méltóságteljes fa koránál fogva sokat mesélhet a környezetéről, hiszen a legtöbb épületnél idősebb.
- A fűzfa Csíkszereda 8,2 km-re. Csíkszeredában, a Központi parktól a Vártér felé haladva, a Temesvári sugárút jobb oldalán, a tömbházak között egy érdekes formájú fűzfa található.
- Jégkorongozók Csíkszereda 8,2 km-re. Törős Gábor 1978. A doboznak első megtalálói - Gratulálok az első megtalált geodobozhoz.
- A református imaház erkélye Csíkszereda 8,2 km-re. Csíkszeredában a Petőfi Sándor utcában, a költő nevét viselő iskolával szemben található a református imaház. Gyerekzsivaj - Délben érkeztem a Konzulátushoz.
- Duglászfenyők Csíkszereda 8,2 km-re. A fenyőkhöz szokott csíkiak érdeklődés nélkül mennek el melletük.
- Óriásfalfestmény Petőfi utca Csíkszereda 8,4 km-re. Ez az óriásfalfestmény a 2023-as Csíkszeredai Városnapok keretében megszervezett PetőfiStreetArt Fesztivál alatt készült, emléket állítva a kétszáz éve született Petőfi Sándornak.
- Suta-tó Csíkszereda 8,6 km-re. A tavat 2007 nyarán lecsapolták, jelenleg csak a Suta II. Elhanyagolt hely - Megtalaltuk.
- Keskenylevelű ezüstfa Csíkszereda 8,7 km-re. Ha beszélni tudna, felhívná magára a figyelmet.
- Véreskép Csíkszentlélek 8,8 km-re. A Csíkszereda és Csíkszentlélek közötti út jobb oldalán, közel a falu kijáratához, a legmagasabb ponton áll az 5,5 m magas és 2 x 2 m alapú emlékmű. Jelentem a geoboz a helyén - Beirtuk a nevunket a kis noteszba.
- Kakukkhegyi erdészház 8,9 km-re. Közvetlenül a Kakukk hegy alatt található ez azerdészház, egy kis erdei tisztáson, ahonnan nagyszerű kilátás nyílik Erdővidékre. Honismereti tura - Az erdovidekiek altal szervezett honismereti turan rejtettuk el a ladat.
- Régi sörgyár Csíkszereda 9 km-re. Ezt később Gál Ferencz veszi át és újítja fel, majd a brassói Czell cég birtokába kerül.
- Kormos-szoros 9,1 km-re. A Dél-Hargita nyugati oldalán, a Kormos-patak völgyében, terepesebb kocsival járható út köti össze a Hargita megyei Csíkszentkirályt, a Kovászna megyei Erdőfülével.
- Aszópataki aranybányák Csíkszentsimon 9,2 km-re. Legalábbis több mint száz évvel ezelőtt.
- Márton Áron Gimnázium Csíkszereda 9,2 km-re. A Márton Áron Gimnázium Csíkszereda legimpozánsabb épülete, a Szék útja és a hajdani Rákóczi utca (ma Márton Áron utca) találkozásának közelében található, szecessziós stílusban épült 1909 és 1911 között. Gimi - Nem gondoltam volna, hogy egyáltalán be tudok jutni az iskola udvarára.
- Micsurin-kert Csíkszereda 9,3 km-re. A régi Micsurin-kert területéből ma már csak egy vékony zöldsáv maradt meg, mely a Piaristák Tanulmányi házától a Szék útja felé vezet. A jó öreg Micsurin - Mivel az iskolát hátulról közelítettem meg, tényszerű volt, hogy a kerten keresztül kell menjek.
- A régi Olt folyó tanösvény Csíkszentsimon 9,3 km-re. A régi Olt folyó tanösvény - Csíkszentsimon.
- Vasfuvó domb Csíkszereda 9,4 km-re. Itt valamikor egy vashámor létezett, de nincsenek részletes adatok róla.
- Piarista tanulmányi ház Csíkszereda 9,4 km-re. Egy esztendei előkészítő tájékozódás után a rendkormány 2007 szeptemberétől adott megbízást két piarista szerzetesnek, Sárközi Sándornak és Kállay Emilnek, hogy kezdjék el csíkszeredai életüket, egy tanulmányi házat létrehozva. Emléksziget - 20 éve néhányan biztosan tudtuk, hogy a régi gazdasági épületet szellemek járják.
- Lina-kanyar 9,6 km-re. Ma már összemosódtak az elnevezések, Lina-kanyarnak azt a szerpentines kanyart hívják, melynek az igazi neve Nagy-kanyar vagy Domb-kanyar. Utolsó - Ez lett a nap utolsó kalandja.
- Barátok kútja 9,6 km-re. Csíkszereda felett az erdőben egy forrásnál megálltunk inni, amiről azt mesélte, hogy valamikor két átutazó barátot megöltek ott, azóta Barátok kútjának nevezik a forrást. Kerékpárral a kocsi tetején - Megfogadtam a rejtő ajánlását, és biciklivel mentem a rejtekhelyhez.
- Csíkszentléleki 500 éves hársfa 9,7 km-re. Úgy él az emberek emlékezetében, mint egy magányos fa, mely mindig is a templomot őrizte. Csak szólok - Pár napja új geodobozt rejtettek el a csíkszentléleki templom közelében.
- Csíki panoráma Csíkszereda 9,7 km-re. Körbesétálva a templomot, feltárulkozik innen a Csíki-medence teljes körpanorámája. Csiba - Megtaláltuk.
- Bicikliugrató pálya Csíkszereda 9,8 km-re. Bicikliugrató, dirt jumping pálya - Csíkszereda.
- Fontana-borvízforrás Csíktaploca 9,9 km-re. A kutat Fontana névre keresztelték. Első kaland a játszótéren - Ez volt az első kalandunk ebben a játékban (egy pár napja találtam rá a honlapra, addig hasonlóról sem hallottam).
- Szeszgyár Csíkszentsimon 9,9 km-re. Ezek az épületmaradványok okoztak már emberhalált is. Igazi Csíki Sör? - "A Ciuc, a Bucegi, és az Igazi Csíki Sör képviselői elmennek együtt sörözni.
- Csikókert andezibánya 9,9 km-re.
- Forrás Piricske felé Hargita-hegység 10 km-re. A szemben levő csorgó felett, a víz mentén, egy ösvény vezet az erdőben, egészen a nagyon közeli forrásig. Finom víz - Nagyon finom vize van ennek a forrásnak.
- Lázár-kúria Csíktaploca 10 km-re. Ma már ennek a két fának is levágták a felső részét, pedig mesélhetnének a Lázár-családról, akiknek emlékét az itt kezdődő Lázár utca őrzi.
- Fekete nyárfa csonkja Csíktaploca 10,1 km-re. Csíktaplocán, a Lázár-kúriától 100 méterre, a járda közepén, egy 4 m kerületű fekete nyárfa található.
- Árnyék oldala Csíkmindszent 10,2 km-re. Neve az Árnyék. Szép hely - Kellemes hangulatú völgy.
- Katolikus templom Csíktaploca 10,4 km-re. I569-ben Taplocza, 1602-ben Taploczia, 1720-ban Csík–Taplocza néven fordul elő.
- Csíktaploca 10,6 km-re. Szereda Taploca és Zsögöd határán épült fel, lakóit pedig erdőlési jog illette az előbbi két település erdeiben.
- Tolvajos-tető 10,6 km-re. Itt vezet át a Csíkszereda és Székelyudvarhely közötti országút, mely összeköti a Csíki-medencét Székelyudvarhely vidékével. A doboz a helyen van - A doboz a helyen van, tartalma egy kisse mintha atnedvesedett volna, a csomagolasra hasznalt muanyag tasak viszont mar teljesen szetmallott, szerencsere volt nalam egy, amivel potoljam.
- Katolikus templom Csíkmindszent 10,6 km-re. Egyike a legrégibb csíki falvaknak. Mind szentek - Na, ez a rejtekhely majdnem megfogott.

Szemeskő Büdösfürdő románul - in limba romana: Piatra cu ochi Santimbru Bai


Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Szemeskő adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában - Büdösfürdő térkép
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • A Szemeskőn - Büdösfürdő felől közelítettük meg...
 • Fenyoakrobatika - Azon rejtesek koze tartozik, ahol hasznos a gps adat, mivel erdo takarja, es ugy a helyet, mint a dobozt, nehez lett volna megtalalni gps keszulek segitsege nelkul...
 • Az ott szep vplt es igaz sem volt - Ez igy van nagyon erdekes egy fajta megbecstelenito, marmint jomagam...
 • Klassz kis túra volt egy klassz kis csapattal - Miután biciklivel megérkeztem Büdösbe, segítettem a barátoknak eltakarítani a négynapos házibuli nyomait, aztán elvittem őket egy "kijózanító" túrára...
 • Sziklaban a Hargitaban - Ideje mar, hogy bejelentsem ezt a megtalalt rejteket is, ha mar en voltam itt az elso, es meg hany doboznal, es meg hanynal nem? Kaptam mar ezert kritikakat is...

Sikerült eljutni Büdösfürdő környékére? Tetszett a Szemeskő? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Rejtett látnivalók a közelben

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3727 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.