Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Nyárádszeredai Padlásmúzeum - Turisztikai látnivalók <-- Bejelentkezés
 


Nyárádszeredai Padlásmúzeum turisztikai látnivalói

A Padlásmúzeum Nyárádszeredában, a Szakadát utca végén, a 26/A számú házban padlásán található. Biró Zsigmond Sándor családi háza ez, melynek padlásterében több száz, paraszti használati tárgy, hadászati és világháborús tárgy sorakozik...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - teljeskörű hozzáféréssel.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Nyárádszeredai Padlásmúzeum fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22826 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Nyárádszeredai Padlásmúzeum!

A legközelebbi település Nyárádszereda, 0,53 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: A Kis-Nyárád völgye A két Nyárád egybefolyása. Nyárádandrásfalva, a keleti vallásu székelyek. Várdomb, Várpatak. Seprőd. Seprődág. Ámé és Baróth pataka. Nyárádszentimre, régi temploma, az egyházközség régi constitutiója. Medgyes család. Medgyes Bálint Ulászló alatt. Balogh József emléke. Bere. Mája. Gönczér bércze, régiségek. Márkod. Zakszőlő. Vataháza, vagy Kada tartománya. Kenőd, e falu költözködése. Bere-Keresztur, az ezen egyházközséghez tartozott 7 falu szerződménye. Temploma, régi harangja. Vároldala. Vármöge. Képesdomb. A Kereszturi család, kastélyuk romjai. Torboszló. Kevereg. Magyaros. Sugópatak. Kati hegyese. Várhely, a falu régi fekhelye. A sorba helyezett dombok. Ásványos források.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Nyárádszeredai Padlásmúzeum közelében?
(részletek teljeskörű hozzáféréssel)
Féreglyuk Csíkfalva
Rigmány Kellemes hely. Szeretem a régi hangulatú falvakat, templomokat, mint amilyen ez is. A koordináták alapján. Eljutottunk a harangtoronyhoz, de geoládát nem találtunk. Érdekes hely, POI. Rigmány csak egy érdekes hely, ahol még nincs geoláda. Olyan szep a kapu. Csak a templomba nem jutottunk be.
Unitárius temető Csíkfalva Megrágva. A sírköveket nem láttam, nem is volt sok időm. Csak a dobozt találtam meg. Kerestem a sírköveket de nem találtam meg.
Unitárius templom Nyárádszentmárton Mégis ott van. Most először jártam úgy, hogy előbb "oda" nyúlok, de bíztos máshol lesz s hát láss csodát. Fej fölött. Felnéztem és megláttam a dobozt.
Református templom és harangláb Nyárádszentsimon Bodobács invázió. A harangláb bodobács invázió alatt volt. Megkerült a doboz. Pontosan ott, ahol a leírás mutatta. Visszatettuk. A geodoboz a földön volt. Érdekesek a harangok. Megtaláltuk közösen maradevel, de nem a helyén, hanem a helye alatt, a földön.
Nyárádszentimrei templom és harangláb Hosszú bejegyzés és tűzoltókocsi. Láttam tűzoltókocsit fentről, és így visszagondolva nem is értem, hogy miért nem figyeltem jobban rájuk. Zsindelyekből kiálló szegek. Bekecs-túrára indultunk a családdal. Keresni lehet. Nem volt a helyén a doboz (és sehol sem volt). Tűzoltókocsi. Nem nézted meg a régi tűzoltókocsikat? Legalább fentről a haranglábtól?.
Református templom Székelybere
Árpád fejedelem szobra Székelybere Száz évvel a budapesti Hősök tere után, Erdélyben először itt avattak Árpád szobrot.
Ropó-domb Székelybere A helybeliektől érdeklődve tudtam meg, hogy Ropó-domb a neve.
Tatárpincék a Csereoldalon Nyárádszentsimon A tatárpincék kincse. Volt tudomásom róla, hogy a geodoboz már nem ép, de reméltem megtalálom legalább a maradványait. Különleges játszótér. 2010 november 3. Jutalom a második megtalálónak. Újra felkerestük a családommal a tatárpincéket. Összetört doboz. A következő értesítést kaptam a facebookon: "Csak szolni szeretnek, hogy Tatarpincek melletti doboz Nyaradszentsimon folott ossze van torve.
Régi sírkövek Geges
Geges Ez nem egy emlékmű, csak egy sírhely. Miután rejtettem egy új geodobozt Geges református temetőjében, amivel a gegesi régi sírköveket szeretném bemutatni, elindultam megkeresni ezt a rejtést is. Kerítésen belül. A geodobozt megtaláltam könnyen. Igen. Igen, erre mondják a faluban. Ez mashol lehet. E
Unitárius templom Nyárádszentlászló Belépni csak alázatosan. Belépni csak alázatosan lehet, mert alacsony a kapu. Madárábrázolásos régi sírkövek. A helyszínre érkezve már az alsó kapun beléptem a templomkertbe.
Népi iskola Geges Épült 1896-ban.
Nyomáti sírkövek Megkövült kígyók . A két kígyó meg volt kövülve, úgyhogy bátran vettem elő a dobozt. Kígyók. Érdekes a sírfelirat, manapság már csak adatokat írnak fel a csilivili márványra, és mindent körbebetonoznak.
Református templom Berekeresztúr Tető alatt. Nyárádszentimréről jöttünk át Berekeresztúrra.
Nyomáti templom Második próbálkozásra. Még kerestem ezt a rejtekhelyet. Koordináták. Úgy gondolom, hogy tévesen vannak megadva a koordináták. Nyomáti haranglábak és sírkövek. Nyomát háromszögű központjába érve, a két templom, illetve a haranglábak alatt állva, a gps 400 métert mutatott még a rejtekig. Köszönöm. Köszönöm a javítást, és a rejtéseket is a közelben, így már itthon is lesz amit keressek.
Kockásliliom Búzaháza Elég nehezen találtuk meg. De a földrajzi koordináták sokat segítettek. Vékonykarúak elönyben. Minden évben felkeressük a rétet a koczkásliliomok miatt.
Tulipán és levendula Márkod Tizenötezer tő és tízféle tulipán van itt, május első részében tartják a szüretet.
Református templom Nyárádmagyaros 1643-ból is van adat kápolnáról, amikor még mindig Berekeresztúr filiája.
Unitárius templom Székelykál   Nem messze, csupán 15 km-re található Marosvásárhelytől.
Kripta Székelykál Szerintem a helyén van. A megtalálást segítő információ nem költői gondolat. Gödör. Sokáig kerestem a megadott koordinátáknál, de eredménytelenül. Geodoboz a szemetesgödör közepén. A geodobozt nem kellett sokat keressem. Eltűnt. Ez a doboz nem akar megmaradni, mert a valóságban is eltűnt, nem csak a világháborúban.
Kockás liliom Búzaháza Még nincs kinyílva. Az elmúlt napokban olvastam, láttam a képeket, hogy Óvárhely mellett már nyílnak a kockásliliomok.
Síremlék Doberdó Makfalva A világháborúban, az olaszországi Doberdóban hősi halált halt Barabás János emlékére emelték.
Katonáné hegyese Abod Remek kilátás nyílik innen a Küküllő vidékére, Firtos, Csombod és Rabsonné felé.
Református templom Kendő Harangláb. A suvadásnál sajnos már nem volt időnk maradni, de a régi haranglábat megcsodáltuk.
Majálistér Makfalva Abod Itt találkozott egykor a makfalvi és az abodi ifjúság május elsején.
Tatársír Makfalva A hagyomány szerint az egykori legyilkolt tatárok sírhelye.
Unitárius templom Iszló A település földrajzilag az Iszló-patak völgyében, Marosvásárhelytől csupán 19 km-re található.
Kendő régi sírkövei
A református templomkert tujabokrai Backamadaras
Református templom Backamadaras Megint bodobácsok leptek el mindent. A rejtek körül is sok volt a bodobács, de mégis sikerült egyből a dobozt kitapogatnom anélkül, hogy érintettem volna a bodobácsokat.
Alsó fenyős Makfalva
Dózsa-Barátosi kúria Hármasfalu Hármasfalu 244 szám alatt található.
Református templom Makfalva Az egykori templom középkori létéről tanúskodik az a leírás, amely Benkőnél olvasható: csinos kőépület, keleti része ódon gót stílusú.
Székelybósi panoráma Költözik a kilátás. Úgy látom, hogy a kivágott fák csutakjai nem hosszú életűek, ezért a beléjük rejtett dobozok élete is hamar véget ér. Egy nagyon gyönyörű hely. De sajnos ide is elérkezett az épitési láz hulláma, és egyre több nem épp őslakos épit modern, képbe nem illő palotákat. Szép hely. Tetszik ez a környék. Csak a panoráma volt a helyén. Ali pasa halmai felől érkeztem ide, egy kis erdei terepkerékpározás után.
Dózsa György mellszobra Makfalva
Unitárius templom Hármasfalu Közigazgatásilag Makfalvához tartozik.
Szentgerice Aprólékosan megvizsgáltuk a rejteket. A belsejét is tükörrel -elemlámpával, de nem találtunk dobozt. Sajnos nincs doboz. Kerestem a dobozt, de sajnos nincs meg.
Ehedi temető Ki az a György Tibi bácsi?. Nem készültem különösebben az ehedi rejtekhelyhez. Szép őszi idő. A közelben volt még néhány cseresznyefa, de a repedés nagy segítség.
Suvadás Nyárádselye A geodobozhoz nem lehet hozzáférni. Mikháza felől érkeztem Nyárádselyére, amíg a talajút első része tűrhetőnek néz ki, a második fele nagyon le van szakadva. Antenna. A doboz valóban a szűk üregben volt. Karbantartás. A tegnap délután sikerült újra eljutnom Nyárádselyébe és ellenőriztem a rejteket.
Református templom Székes Turkáltam és meglett. Almafa odvában turkálni élvezet, ha megtalálom. Egérrágta dobozka. Székes református temploma pont az út mellett van, így a rejtés Parkolj le és keresd meg a geodobozt típusú. Alma a fa alatt. Mindig szerettük Székes környékét.
Katolikus templom Székelyhodos Festett órás templomtorony. A helyszínre érkezve, annak rendje-módja szerint a kőoszlopos kapun léptem be a templomkertbe. Csendes falu. Tetszett a falu.
Katolikus templom Deményháza 1671-ben a kápolnát leviszik a mai temetőbe és ott a szent őrzőangyalok tiszteletére szentelik.
Drakula kripta-ház Deményháza Ezekkel a szavakkal hívja fel a különleges létesítményre a figyelmet, a reklámszöveg.
Tájoló kilátó Mikháza Célja az erőd területének megmutatása a tájban.
Alsó-szikla Makfalva A hagyomány szerint, ha a faluból is jól látható Alsó-szikla megszürkül, megváltozik az idő, ugyanis a kék palás rétegek előre jelzik az esőt.
Református templom Nyárádselye
Idődoboz pavilonok Mikháza A két pavilont Sági Gergely tervezte, 2015-ben készültek el, és 2016 májusában avatták őket fel.
Római katonai tábor Mikháza A tábor a Nyárád-völgy felső szakaszának védelmét biztosította.
Keresztelő Szent János fakápolna Mikháza
Havadtő sírkövei Jellegzetes. Érdekesek ezek a sírkövek, érdemes volt felkeresni ezt a helyet is. Befagyva. Érdekes ez a temető.
Maka vára Makfalva Makavárának eredete a Váruta helynévhez kapcsolódik, de ellentétben a különböző világhálón található leírásokkal, a Váruta nem egy hegy vagy domb neve.
Kripta a ferences kolostortemplom alatt Mikháza Geodoboz a kripta bejáratánál. Borús, esős délután indultam el egy kis dobozkeresésre. Nem zár jól a doboz. A doboz előkerült a kövek közül, de a tartalma át van nedvesedve.
Katolikus templom és Ferences kolostor Mikháza Csendes hely. A dobozt a bodobácsok őrzik. Mikháza. B El volt veszve Mikháza?. Ha így áll a dolog, akkor gyakrabban kellene biciklizni. Templomtorony és gólyafészek. A mikházai katolikus templomot és ferences kolostort csak kivülről csodáltam meg.

Történelmi-kulturális értékek - Maros megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Teljeskörű hozzáférés esetén

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Nyárádszeredai Padlásmúzeum adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Nyárádszeredai Padlásmúzeum? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8238 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Látnivalók a közelben

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Maros megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3759 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.