Nyárádszeredai Padlásmúzeum - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Miercurea Nirajului - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Maros megye

Nyárádszeredai Padlásmúzeum

A Padlásmúzeum Nyárádszeredában, a Szakadát utca végén, a 26/A számú házban padlásán található. Biró Zsigmond Sándor családi háza ez, melynek padlásterében több száz, paraszti használati tárgy, hadászati és világháborús tárgy sorakozik. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Nyárádszeredai Padlásmúzeum rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
16746 Nyárádszentimrei templom és harangláb. Érdekes épület a Nyárádszentimre református temploma. (rejtekhely geodobozzal) 16890 Református templom. Benkő Károly idejében épül fatemploma, mai temploma 1842-ből való. 17056 Árpád fejedelem szobra. Árpád fejedelem szobrát, Gyarmathy János szobrászművész alkotását, 2012 májusában avatták fel Székelybere központi terén. 17242 Ropó-domb. Székelyberétől észak-északnyugatra egy kerek dombot láthatunk, mely a falu fölé magasodik. (rejtekhely geodobozzal) 18677 Tatárpincék a Csereoldalon. Ottjártamkor néhány lelkes környékbeli legény és leány éppen kiásott egy beomlott pincét. (rejtekhely geodobozzal) 19722 Régi sírkövek. A gegesi református temetőben érdekes, százévesnél régebbi sírkövek vannak. (rejtekhely geodobozzal) 20030 Geges. Geges az Abod-patak völgyében fekszik, Marosvásárhelytől 24 km-re kelet-délkeletre, a községközponttól, Havadtól 3 km-re északkeletre. 20109 Unitárius templom Nyárádszentlászló. 1332-ben a pápai tizedjegyzék de Sancto Ladislao néven említi. 20479 Népi iskola. Népi iskola, Geges. 21041 Nyomáti sírkövek. A kígyót gazdag jelképi tartalma alkalmassá teszi arra, hogy helyet találjon a sírkövek ábrázolásai között. 21465 Református templom. A szent keresztről elnevezett egyházközségek, illetve falvak mind régiek és a szent keresztről elnevezett templomuktól kapták nevüket. 22247 Nyomáti templom. Első ízben oklevélben 1513-ban említik Monyath néven. 24351 Kockásliliom 1. A Kockásliliom a liliomfélék családjába tartozó fokozottan védett növény. 26254 Református templom. 1590-ben már egyházát említik, ami legalább kápolna létét tételezi fel. 27745 Kripta. A középkori templom a Kripta nevű hegyen állott, ahol az egykori templom alatti kripta helye jól kirajzolódik ma is.

Néhány székely szó jelentése:
Klerika = Papnevelde. Kóborolni = Tétlenül járkálni. Kócs = Kulcs. Kőcsd szűkön = Takarékoskodj és beosztással költsd a pénzt. Kóha = Máglyafa. Kókis = Kakas.

Történelmi-kulturális értékek - Maros megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Féreglyuk 3.81 km-re. Féreglyuk hegyi kerékpáros ösvény - Csíkfalva.
Rigmány
Az 1567.
Unitárius temető
A csíkfalvi unitárius temetőben nagyméretű, különös alakú, régi, megdőlt sírkő található.
Unitárius templom
1332-ben a pápai tizedjegyzékben de Sancto Martino néven jelentkezik.
Református templom és harangláb
Van olyan hely, ahol az idő megállt, úgy tűnik.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.