Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Gyalogoshíd - Marosvásárhely - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Gyalogoshíd - Marosvásárhely

Gyalogoshíd - Marosvásárhely | Hol van ez a hely?

Gyalogoshíd - Marosvásárhely

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Gyalogoshíd távolról A hídon Kilátás A gát Gyalogoshíd 2 Tartószerkezet Sodrony Hídpillér Részlet 1 Részlet 2 Részlet 3. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Gyalogoshíd Marosvásárhely fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel Marosvásárhely és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Gyalogoshíd! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Gyalogoshíd Marosvásárhely közelében?
Turbina-villanytelep. Az alsó turbina mellett épült 1910-ben a Közüzemek hidro-elektró épülete (Turbina-villanytelep). Rejtés - Ideje volt új dobozt rejteni, ma végre sor került erre. (itt geodobozt is lehet keresni)
Felső gát. A Marosvásárhelyi 1-es gát vagy ismertebb nevén felső vagy régi gát az egyik legrégebbi, amelyet a Maros szabályozására építettek. Szombat esti felderítés II. rész - Másodiknak kiszemelt rejtekhely a Felső gát volt.
Makariás-ház. Régi városi stadion. Marosvásárhely első futballpályáját a Nagyállomás mellett, a Hűtőház területén hozták létre. Terepszemle - Egy kicsit szétnéztem a rejtek körül, és ha az érzékem nem csal, a doboz a kerítésen belül van. (itt geodobozt is lehet keresni)
Holokauszt emlékmű Maros megye. Előbb helyi gettókba, majd az auswitzi koncentrációs táborba szállítottak őket. Ami késik nem múlik - Szerintem biztos fogunk találkozni. (itt geodobozt is lehet keresni)
Petőfi Sándor bronzszobra. A körülbelül 60 cm magas mészkő talapzaton álló életnagyságu bronzszobrot, Hunyadi László alkotását 2000. Cipőfűzős módszer - Elég csendes volt a környék dél körül is. (itt geodobozt is lehet keresni)
Bernády György-emléktábla. Cementlapok. Régi szép idők - A 2000-es évekig sokat jártunk ide, aztán a vízügy "munkálatai" elrontották az egészet. Aranka György szobra. Aranka György szobra a marosvásárhelyi színház mögött, egy parányi, de kellemes hársfás parkban található. Újrarejtés - Eltelt egy pár év, amióta eltűnt az itt elrejtett geodoboz.
Rákóczi-lépcső. Lépcső vagy szőnyeg? - Június második felében, a Digital Transilvania néven szervezett kulturális fesztivál keretén belül, kifestették a Rákóczi-lépcsőt. Művészeti iskola. Művészeti iskola, egykori római-katolikus felekezeti leányiskola.
Evangélikus templom. Az evangélikusok első templomát a Rózsák tere és a Hajósköz, jelenleg Horea utca sarkán építették 1829-ben. Csendes gumiszörny - Kellemes hely, csend van.
Vár sétány. Emlékek - Még most is magam előtt látom a fekete kerítést. Az ortodoxok első temploma Marosvásárhelyen Maros megye. Az Ortodox fatemplom a marosvásárhelyi Thököly Imre, ma Mitropolit Andrei Saguna utca 13.
Nemzeti Színház. Nincs a lemez, itt a lemez - A színház előcsarnokában tartott 22. Borsos Tamás szobra. Zsinagóga. Zsinagóga - Marosvásárhely, 1899-1900, szakralis építmény.
Vakbarát tapintható térkép. Teleki-ház. szám alatt áll.

Történelmi-kulturális értékek - Maros megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Marosvásárhely térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gyalogoshíd gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Szombat esti felderítés I. rész - Úgy adódott, hogy szombat délutánomat a városban kellett töltenem...
 • Gyerekek nélkül - Szép, napos időben indultunk kincskeresésre...
 • Gyerekekkel - Hideg, szeles időben indultunk kincsvadászatra a gyerekekkel...

Sikerült eljutni Marosvásárhely környékére? Tetszett a Gyalogoshíd? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Csók
Csók
A marosvásárhelyi Kárpátok sétányon van két szobor, amely a kommunista korszakban került felállításra, és amelyekről sehol nem találtam leírást, vagy képet.
A volt Városi Közüzem Aquaserv épületei
A volt Városi Közüzem Aquaserv épületei
Marosvásárhely kiemelkedő épületeiről van szó, amelyek mindig egy picit háttérbe szorulnak a város központi épületeivel szemben.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Maros megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.