Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Csatornaház - Marosvásárhely - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Csatornaház - Marosvásárhely fotó

Csatornaház - Marosvásárhely | Hol van ez a hely?

A marosvásárhelyi Csatornaház az egykori vízművekhez tartozott, a Maros alatt áthaladó alagút vezetékeinek karbantartó műhelye és szolgálati lakása volt. Bernády György építtette, 1910-ben. A vezetékek egy része elszakadt, amikor a régi hidat elbontották, és 30 évvel ezelőtt a maradványait felrobbantották.

Jelenlegi tulajdonosa az Aquaserv felújítja a épületet, melyben az elképzelések szerint egy a víz történetét bemutató dokumentációs központot hoznának létre.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Felújított épület Félkész munka A híd alatt Oldaltorony Maros-híd Falfirka. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Csatornaház Marosvásárhely fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel Marosvásárhely és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Csatornaház! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Csatornaház Marosvásárhely közelében?
Petőfi Sándor bronzszobra. Petőfi Sándor bronzszobra az egykori Kossuth Lajos utca, és az Arany János utca találkozásánál lévő kis köztéren áll. Cipőfűzős módszer - Elég csendes volt a környék dél körül is. (látnivaló és geodoboz)
Aranka György szobra. Aranka György szobra a marosvásárhelyi színház mögött, egy parányi, de kellemes hársfás parkban található. Újrarejtés - Eltelt egy pár év, amióta eltűnt az itt elrejtett geodoboz. (látnivaló és geodoboz)
Lovaspálya. Az apostolok lován - Özönlött a tömeg az ócskapiacról, de nagyrészt az apostolok lován. Zsinagóga. Zsinagóga - Marosvásárhely, 1899-1900, szakralis építmény.
Nemzeti Színház. Nincs a lemez, itt a lemez - A színház előcsarnokában tartott 22. Makariás-ház. Új városi strand. 1959-ben épült a Kárpátok lakónegyed építésekor. Más vizek - Az utóbbi 10 évben vadregényes hely volt, majd 2018 körül nekiálltak bontani. (itt geodobozt is lehet keresni)
Múzsasor. Bernády György-emléktábla. Bernády György-emléktábla - Hunyadi László, 1999.
Bernády-ház. A Bernády György Közművelődési Központ, rövid nevén Bernády-ház, 1994 november 4-én nyílt meg, Marosvásárhelyen, a Baross (Horia)-utca 6 szám alatt.
Művészeti iskola. Forradalom utca 9 szám, Marosvásárhely.
Toldalagi-palota Maros megye. Az egykori Nagypiac középső részén áll Erdély egyik legszebb késő barokk épülete. Dobozok - A toronytól idejövet már távolról megláttam a dobozt. (látnivaló és geodoboz)
Egykori ferences kolostor harangtornya. A ferencesek marosvásárhelyi jelenléte egyenes összefüggésben van a reformációval, ami a XVI. A torony megvan - De szerintem a mágneses dobozka nincs már meg.
Rákóczi-lépcső. Ezt ujították fel a századeleji nagy városépítés idején, Dr. Lépcső vagy szőnyeg? - Június második felében, a Digital Transilvania néven szervezett kulturális fesztivál keretén belül, kifestették a Rákóczi-lépcsőt.
Mézeskalács-ház. A Vámos-ház a Rózsák tere 18 szám alatt található, a Bartók Béla utca sarkán.
Egykori tanítóképző. Cuza Voda utca 22 szám, Marosvásárhely.
Barock. Főtéri hátsó udvarok. Képek feltöltése - Egy rejtekhely weboldalán a képek a jobb oldali oszlopban találhatók, a Rejtekhely-fotók című dobozban. Óratorony. Az egykori Városháza északkeleti részén levő Óratorony, díszes majolikacserepekkel fedett sisakjával Marosvásárhely majdnem minden pontjáról látható. Újdonság - Ahogy másoknak is, nekem is ez volt az első alkalom, hogy fent jártam a toronyban.
Hódolat Hungária előtt. Körösfői Kriesch Aladár szecessziós stílusú, 1913-ban készült, mozaik kompozíciója a marosvásárhelyi Kultúrpalota főhomlokzatán látható.

Csatornaház Marosvásárhely románul - in limba romana: Casa conductei de apa Targu Mures


- Maros megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Marosvásárhely térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Csatornaház gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

  Sikerült eljutni Marosvásárhely környékére? Tetszett a Csatornaház? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Turisztikai látnivalók a közelben

  Aranykakas
  Aranykakas
  A Marosvásárhelyen Bürger-palotaként, illetve Aranykakas vendéglőként ismert szecessziós épületet Bürger Albert építtette családja számára.
  Régi városi stadion
  Régi városi stadion
  A marosvásárhelyi régi városi stadiont 1906-ban nyitották meg, itt hazai és nemzetközi mérkőzéseket és atlétikai versenyeket bonyolítottak le.

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Maros megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.