Guraró - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Gura Raului - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Szeben megye

Guraró

Guraró (románul Gura Raului, németül Auendorf) egy község Szeben megyében, a Szebeni-Hegyalja tájegységben. A Szeben folyó mellett, a Csindrel-hegységtől északra, 550 méterrel a tengerszint felett fekszik. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Duzzasztógát 1 Duzzasztógát 2 Duzzasztógát 3 Duzzasztógát 4 Víztározó 1 Csónak Víztározó 2 Víztározó 3 Bivalyok a sárban Bivaly... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Guraró rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
19050 Szibieli templom. Nagyszeben központjától 20 km-re nyugatra helyezkedik el Szibiel (Sibiel, Budenbach). 24985 Oncesti-csúcs. Az Oncesti csúcs a Szebeni havasok (Cindrel) hason nevű hegyének, 1720 m magas csúcsa. 33925 Resinár. Resinár Szebentol 12 km-re fekszik. 34823 Erődtemplom. Kereszténysziget jellegzetes szász falu, Nagyszebentől 9 km-re fekszik és egy 16. 38148 Rozdesti-csúcs. 39818 Negoveanu gyüjtőtó. A Cód (Sadu) patakon a Berbécsnyak (Gatul Berbecului) szorosra épített duzzasztógát az ország egyik legrégebbi hidroenergetikai létesítménye. 41121 Kisdisznódi mészkövek. 42001 Rosen Garten. Az 1979-ben épített Rosen Garten menedékhely közelében levő erdő. 44255 Kisdisznód. Kisdisznód, románul Cisnadioara, németül Michelsberg, Nagyszebentől 10 km-re délnyugatra, a Csindrel-hegység aljában fekszik. 44889 Kisdisznódi vár. Kisdisznód (Cisnadioara, Michelsberg) csupán néhány kilométerre található Nagyszebentől. 49408 Állatkert. 1929-ben nyitotta meg kapuit a nagyszebeni Fiatalerdőben Románia első állatkertje. 50328 Fiatalerdő. A Fiatalerdő (Dumbrava Sibiului, Junge Wald) Nagyszeben város közigazgatási területén található. 53129 Kistorony evangélikus templom. Kistorony egykor önálló település volt, ma Nagyszeben városának nyugati részéhez tartozik. 53487 Cód vára. Nagyszebentől délre, a korábban Nagydisznód, most Cód falu határához tartozó területen, a községtől nyugatra, 2 km-re, az 1305 m magas Götzenberg északkeleti nyúlványának végén, 875 m magas hegyen található a vár. 54366 Nagydisznód. Nagydisznód központjában található a 13. 56269 Csindrel. A Csindrel-hegység (Szebeni havasok) egy hegycsoport, a Déli-Kárpátokban, a Páring-hegység csoportjának észak-keleti részén. 56969 Erlenpark. A nagyszebeni Erlenpark (Erlen égerfa) az egyik legrégebbi park a mai Románia területén, 1856-ban hozták létre.

Történelmi-kulturális értékek - Szeben megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Szebenkákova
Szebenkákova (1964-ig Cacova Sibiului majd Fantanele, németül Krebsbach) Nagyszebentől 20km-re nyugatra található.
Salgó vára
Nagyszebentől nyugatra, a Szebeni-havasok északi lábánál, a Szibiel-patak mellett települt Szibiel község.
Szebenvár
Nagyszebentől nyugatra, 15 km-re távolságra fekszik Orlát község.
Riesenberg
Nagyszebentől nyugatra, 15 km-re fekszik Orlát község.
Zosim Oancea üvegikon-múzeum Szibiel
Szibielben, a templom mellett található Románia legnagyobb üvegikon-múzeuma.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • GC3RT1Q [TGQ 2012] Gura Raului Lake 5 - ...
 • Megvan - Megvan a dobozka...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.