Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Negoveanu gyüjtőtó - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Negoveanu gyüjtőtó

Negoveanu gyüjtőtó turisztikai látnivalói

A Cód (Sadu) patakon a Berbécsnyak (Gatul Berbecului) szorosra épített duzzasztógát az ország egyik legrégebbi hidroenergetikai létesítménye...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Néhány kép a Negoveanu gyüjtőtó képtárból:

A tárna
A tárna
A forrás
A forrás
Útközben
Útközben

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Negoveanu gyüjtőtó fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22623 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Negoveanu gyüjtőtó!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Szebenjuharos, 6,27 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Negoveanu gyüjtőtó közelében?
- Oncesti-csúcs 4,9 km-re. Az Oncesti csúcs a Szebeni havasok (Cindrel) hason nevű hegyének, 1720 m magas csúcsa... Oncesti-, Batrana- és Rozdesti csúcsok - Elindultam a csúcs fele, temészetesen libegővel... (különleges hely geodobozzal)
- Rozdesti-csúcs Szebeni-havasok 5 km-re. Sziklák - A mai Cindrel túrán megkerestem a Rozdesti-csúcson levő godobozt...
- Csindrel 10,5 km-re. A Csindrel-hegység (Szebeni havasok) egy hegycsoport, a Déli-Kárpátokban, a Páring-hegység csoportjának észak-keleti részén... Jo kis teljesitmenytura volt - Sotetben erkeztunk a csucsra, sajnos a felhos ido miatt nagyon gyenge kilatas volt... (látnivaló és geodoboz)
- Guraró 12,7 km-re. A Szeben folyó mellett, a Csindrel-hegységtől északra, 550 méterrel a tengerszint felett fekszik... Gura Raului Lake 5 - M.. (itt geodobozt is lehet keresni)
- Rosen Garten 13,4 km-re. Az 1979-ben épített Rosen Garten menedékhely közelében levő erdő... Rossz állapotban - Megtaláltam a dobozt, nedves füzettel...
- Resinár 15,3 km-re. Itt született Octavian Goga, román költo és politikus, valamint Emil Cioran, román filozófus...
- Kisdisznódi mészkövek 16,9 km-re. Béka - Látszott, hogy jó idő volt...
- Salgó vára Szibiel 17,1 km-re. Várának romja a falu határában magasodó 1098 m magas Varful Zidului nevű csúcson kereshető fel... Van aki gyalog, van aki motorral - Szibiel felől érkeztem... (itt geodobozt is lehet keresni)
- Szebenkákova 17,4 km-re. Szebenkákova (1964-ig Cacova Sibiului majd Fantanele, németül Krebsbach) Nagyszebentől 20km-re nyugatra található... Több lehetséges rejtek közül az utolsóban - Az Artmania rockfesztivál első estéjének koncertjei után, éjfél körül érkeztem a helyszínre...
- Cód vára 17,7 km-re. A várat a Códhoz tartozó Tocile településrészrőlközelítettük meg a Tocile Mare patakot követő erdőgazdasági úton, majd azerdőben a völgyből kimásztunk a gerincre (nem könnyű)...
- Szebenvár Orlát 18 km-re. A korai szebeni ispánság nyugati peremén, a Szeben patak, illetve a régi sószállító és hadiút közelében, emelték az Árpád-korban a Várhegy lapos tetején azt az erősséget, melynek nyomai még ma is jól láthatóak a falu feletti dombon... Szebenvár és Riesenberg - Igen, ezen a helyen állt a Szebenvár, olvasd el a rejtekhely nagyon részletes leírását...
- Kisdisznód Evangélikus templom 18 km-re. Kisdisznód, románul Cisnadioara, németül Michelsberg, Nagyszebentől 10 km-re délnyugatra, a Csindrel-hegység aljában fekszik... Kazetták - A vár jegyszedőjénél érdeklődtünk a templomba való bejutás lehetőségéről és kaptunk egy telefonszámot, egy nagyon kedves szász hölgy engedett be...

Természeti értékek - Szeben megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Negoveanu gyüjtőtó adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Negoveanu gyüjtőtó? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Rejtett látnivalók a közelben

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Szeben megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3727 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.