Vártemplom - Marosvásárhely - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Targu Mures - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Maros megye

Vártemplom - Marosvásárhely

Marosvásárhely monumentális vártemplomának építése a 13-ik századig nyúlik vissza, amikor még Marosvásárhely neve Székelyvásárhely, latinosan Novum Forum Sicolorum volt. A város mai nevét, szabad királyi rangját és címerét 1616 április 29-én adta át Bethlen Gábor erdélyi fejedelem a város főbírájának, Borsos Tamásnak. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Református vártemplom Emléktáblák 3743 Harangláb A templom bejárata Rácsos kapu Templomtorony Marosvásárhelyi vár Vártemplom... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Vártemplom Marosvásárhely rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
619 Alexandru Papiu Ilarian kollégium. Alexandru Papiu Ilarian kollégium. 631 Művészeti iskola. Művészeti iskola, egykori római-katolikus felekezeti leányiskola. 650 Vár sétány. 678 Rákóczi-lépcső. Már a várépítés időszakában létezett itt egy lépcsősor, amely a Szentgyörgy, jelenleg Forradalom utcát kötötte össze a várral. 747 Angyaljárás Marosvásárhelyen. Tisztelt címzett: Péter István, és családja. 864 Súrlott Grádics vendéglő. Egykori Súrlott Grádics vendéglő. 904 Bernády György-emléktábla. Bernády György-emléktábla. 970 Bolyai Farkas almafája. Bolyai Farkas almafája csak 100 évig élt, majd kiszáradt. 1027 Egykori ferences kolostor harangtornya. A ferencesek marosvásárhelyi jelenléte egyenes összefüggésben van a reformációval, ami a XVI. 1061 Bolyai Farkas Elméleti Líceum. 1083 Bolyai-téri unitárius templom. Bolyai-téri unitárius templom. 1083 Bolyaiak szobra. Izsák Márton és Csorvássy István alkotása, melyet a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Líceum előtti Bolyai téren 1957. 1149 Múzsasor. 1165 Toldalagi-palota. Az egykori Nagypiac középső részén áll Erdély egyik legszebb késő barokk épülete. 1190 Nemzeti Színház.

Néhány székely szó jelentése:
Csümördörgölő = Jókora, nehéz, görcsös sétabot. Csupor = Csésze, bögre. Csürke = Csirke. Csutak = Törzsrész. Cukház = Átok, fene, süly. Cüvek = Cölöp.

Történelmi-kulturális értékek - Maros megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


A marosvásárhelyi vár védőművei
A marosvásárhelyi vár napjainkban látható formáját a XVII.
Bernády György-szobor
Bernády György szobra Marosvásárhelyen a róla elnevezett téren található, a vár mellett, a Teleki-ház előtti kis parkban.
Teleki-ház
A Teleki-ház Marosvásárhelyen a Bernády György tér 3-5.
Borsos Tamás szobra 0.1 km-re. Borsos Tamás szobor, a Szűcsök és Lakatosok bástyája előtt, a várfal előtt.
Hunyadi János szobra
Hunyadi János a tizenötödik századi történelem meghatározó alakja, 1446-tól hat éven át a Magyar Királyság kormányzója volt.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Működik - Tényleg így működik, hogy másodszorra, és nappal lehet megtalálni...
 • Felújitva - Négy évvel ezelött játam utoljára erre...
 • Méltóságos óriás - Ebben a templomban konfirmáltam...
 • A var kovei - Orommel latom a felujitott varat...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.