Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Vártemplom - Marosvásárhely - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Vártemplom - Marosvásárhely

Vártemplom - Marosvásárhely | Hol van ez a hely?

Marosvásárhely monumentális vártemplomának építése a 13-ik századig nyúlik vissza, amikor még Marosvásárhely neve Székelyvásárhely, latinosan Novum Forum Sicolorum volt. A város mai nevét, szabad királyi rangját és címerét 1616 április 29-én adta át Bethlen Gábor erdélyi fejedelem a város főbírájának, Borsos Tamásnak.

A mai vártemplom helyén az első templomot és kolostort Szent Domokos rendjének terjedésével hozzák kapcsolatba. Szent Domokos 1216-ban kapja meg a rendalapítás jóváhagyását. Oly gyorsan terjed, hogy két év múlva Magyar Pált, a híres bolognai magyar jogtanárt is a rend tagjai közt találjuk.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Református vártemplom Emléktáblák 3743 Harangláb A templom bejárata Rácsos kapu Templomtorony Marosvásárhelyi vár Vártemplom. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Vártemplom Marosvásárhely fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Marosvásárhely és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Vártemplom! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Vártemplom Marosvásárhely közelében?
Rákóczi-lépcső. Ezt ujították fel a századeleji nagy városépítés idején, Dr. Lépcső vagy szőnyeg? - Június második felében, a Digital Transilvania néven szervezett kulturális fesztivál keretén belül, kifestették a Rákóczi-lépcsőt. (itt geodobozt is lehet keresni)
Angyaljárás Marosvásárhelyen. Áldott karácsonyt! A leggyorsabb kincskereső - Karácsony alkalmával az angyal négy címzettnek vitt ünnepi geodobozt.
Súrlott Grádics vendéglő. A XVIII-dik században épült Súrlott Grádics az egykori Klastrom (ma Mihai Viteazul) utca 3 szám alatt található.
Bernády György-emléktábla Marosvásárhely. Forradalom út 31 szám, Marosvásárhely.
Bolyai Farkas almafája. Bolyai Farkas almafája csak 100 évig élt, majd kiszáradt. Kicserélem - Köszönöm a visszajelzést! Igyekszem mielőbb kicserélni. (látnivaló és geodoboz)
Egykori ferences kolostor harangtornya. A ferencesek marosvásárhelyi jelenléte egyenes összefüggésben van a reformációval, ami a XVI. A torony megvan - De szerintem a mágneses dobozka nincs már meg. (látnivaló és geodoboz)
(érdekes hely geoládával) Bolyai-téri unitárius templom. 350 m-re. Bolyaiak szobra.  szeptember 8-án lepleztek le az iskola alapításának 400 éves évfordulóján. Eltűnt - Ez a doboz is eltűnt.
Múzsasor. Toldalagi-palota Marosvásárhely. Dobozok - A toronytól idejövet már távolról megláttam a dobozt. Nemzeti Színház. Nincs a lemez, itt a lemez - A színház előcsarnokában tartott 22. Barock. A Barock kávézó egy marosvásárhelyi, főtéri bár, melynek bejárata nem közvetlenül a Rózsák terére, hanem az épület alatti átjáróra nyílik.
Evangélikus templom. A marosvásárhelyi evangélikus templom a Régi Kórház utca 7 szám alatt található. Csendes gumiszörny - Kellemes hely, csend van.
Teleki Téka Könyvforgó. 400 m-re. A Teleki Téka munkaközössége egy könyvespolcot helyezett el, az épület bejáratánál. Munkából hazafelé - Ahoz képest, hogy minden nap erre jövök hazafelé munkából, sok idő eltelt mire bejelenthetem ezt a megtalálást is.
Főtéri hátsó udvarok. De lépjünk be a kapukon, és nézzük meg ezeknek az épületeknek a hátsó részét, rejtettebb udvarait is. Képek feltöltése - Egy rejtekhely weboldalán a képek a jobb oldali oszlopban találhatók, a Rejtekhely-fotók című dobozban.

Történelmi-kulturális értékek - Maros megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Marosvásárhely térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Vártemplom gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Működik - Tényleg így működik, hogy másodszorra, és nappal lehet megtalálni...
 • Felújitva - Négy évvel ezelött játam utoljára erre...
 • Méltóságos óriás - Ebben a templomban konfirmáltam...
 • A var kovei - Orommel latom a felujitott varat...
 • Várt a vár - Szerencsénk volt, mert épp nem volt nagy a forgalom...
 • Beton - nem beton - Hát én sem kaptam meg könnyen, talán azért mert szó szerint vettem a leírást...

Sikerült eljutni Marosvásárhely környékére? Tetszett a Vártemplom? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Marosvásárhelyi vár
Marosvásárhelyi vár
A marosvásárhelyi vár napjainkban látható formáját a XVII-dik században, többszöri munkálatok után nyerte el.
Bernády György-szobor
Bernády György-szobor
Bernády György szobra Marosvásárhelyen a róla elnevezett téren található, a vár mellett, a Teleki-ház előtti kis parkban.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Maros megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.