Csompoly - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Csompoly

Csompoly

A Központi Hargita egyik kevésbé látogatott csúcsa a Csompoly, nagyon szép kilátást biztosít a környező csúcsokra - Madarasi Hargita, Csicsói Hargita, Kossuth szikla, Madéfalvi Hargita- de jól látható a csíki medence, Egyeskő, jó látási viszonyok mellett a távolabbi hegyvonulatok is. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség bejelentkezés után.

***
Néhány további kép: A Csompoly Letérő a Csompoly fele A Nagy Mihály Csicsói Hargita A reklám helye Egyeskő Az első megtaláló Kilátás Kosbor Munka közben A Csompolyra érkezve. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Csompoly fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Csompoly! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a közelben?
11147 Kis-Bagolykő. Mivel egy sziklaperem, felülről nem könnyű észrevenni. (itt geodobozt is lehet keresni)
11282 3715. Kellemes kikapcsolódási lehetőségeket biztosít, úgy télen, mint nyáron. (itt geodobozt is lehet keresni)
11335. (érdekes hely geoládával) 11414 Mofetta Hargitafürdő. 11580 Asztag-kő. A Hargita-hegység egyik kevésbé ismert gyöngyszeme az Asztag-kő. (látnivaló és geodoboz)
11744 Szökő vízesés. 11875 Vallató. 3.8 km-re. ..vagy amíg bírja... utána megmelegítheti a mofettában, és megmoshatja  a szemét is  a közelben.
11907 Kígyó-vízesés a Vargyas-patak oldalágán Hargita megye. A Szentegyházasfaluból a Madarasi Hargitára vezető út mellett, a mini vízierőműtől északra körülbelül 600 méterre, a Transzhargita út melletti sziklabástyájától körülbelül 300 méterre délnyugatra, a Vargyas-patak egyik baloldali mellékága hatalmas erővel zúdul alá a hegyoldalon.
12146 3579. 3.9 km-re. Amint később megtudtuk ez a Piricske forrás - bár pár km-re van az ilyen nevű üdülőfalucska, édesvizű forrással.
12265 Sziklakilátó a Borvíz-patak felett. Piricske északi végében, gombaszedés közben, egy sziklakilátóra bukkantunk.
12730 Csíkrákosi Pogányvár. 13756 Mihály-havas. 13803. 13995 Kaolinbánya. 4.5 km-re. 2018-ban a bánya csődeljárás alá került, fokozatosan bezárták.
14573 Balu kalandpark Hargitafürdő. A hargitafürdői Balu kalandpark másfél hektár területén 105 játékelem és 120 fára épített drótpálya kínál nem mindennapi élményt kicsiknek és nagyoknak.
14592 Kossuth-szikla. A sípályákhoz való közelsége miatt a láda télen is viszonylag könnyűszerrel megkereshető, bár Hargitafürdőig kocsival eljutni télen a havas, jeges úton, néha nagyon érdekes lehet.
14651 Szeder-útkereszteződés. Piricske északi végébe érkezve egy útkereszteződéshez jutunk, mely egyúttal túraútvonalak találkozási pontja is.
15050 Madarasi Hargita-csúcs. 15251 Tetőterasz. Ez a rejtés távolabb esik a forgalmasabb helyektől.
15373 Bányanyílás. A Hargitafürdőre vezető út mentén, annak bal oldalán, az út alatt, van egy 1,8 hektáros meddőhányó.
16055 Oltárkő. 16535 Szeles vésze Hargita-hegység. A Hargitafürdőtől délnyugatra húzodó sziklás kráterperem hasonló a Bagolykőhöz, amire szép időben nagyon jó kilátás nyílik, amint a Hargitafürdőre is, valamint a fölötte levő Kossuth-sziklára, a felcsíki falvakra, és a Csíki-havasokra.
16570 A sárkány gerince meddőhányó. A Hargitafürdőre vezető út mentén, annak jobb oldalán, van egy kis, félhektáros meddőhányó.
18382 Alsó zagytározó. A hargitafürdői, fokozatosan bezárt kaolinbánya után több meddőhányó és zagytározó maradt gazda nélkül.
19609 Nyerges via ferrata vasalt mászóút Madarasi Hargita. 6.2 km-re. Ahol a kék sáv gerincjelzés letér az Ivó felé vezető útról a Fertő-nyereg irányába, mi is jobbra térünk.
20605 1332. Csicsó vára Csíkcsicsótól délnyugatra található, a Központi-Hargita keleti peremén, a Vár-patak baloldalán levő, lemezes elválású, törésű andezit szikla tetején.
20671 4603. Amennyiben a Tolvajos tetőről indulunk a volt Fenyőke vendéglő melletti tisztásról, és nem ragaszkodunk a kék sáv jelzéshez, amelyik amúgy is felújításra szorul.
23487 Sziklakert a Béta oldalában. Innen lehet ugyanis, kikapaszkodva a vársziklához, megnézni annak lemezes törésű, andezit sziklafalait.
24982 Bánya pataka. A régi higanybányák közelében feltörő, gyógyhatású forrás mellett egy 4 x 2 m-es kideszkázott medencével ellátott népi feredőt építettek, mely Küpüs-borvízfürdő néven ismert.
25660 3475. 25801 Forrás Piricske felé. A szemben levő csorgó felett, a víz mentén, egy ösvény vezet az erdőben, egészen a nagyon közeli forrásig.
26279 Bánya-tető. 26652 Barátok kútja. 26747 Hármaskereszt. október 31.
27315 Tolvajos-tető. Itt vezet át a Csíkszereda és Székelyudvarhely közötti országút, mely összeköti a Csíki-medencét Székelyudvarhely vidékével.
27447 Lina-kanyar. Az igazi Lina-kanyar egy kisebb, de lejtős kanyar a Csíkszeredából Székelyudvarhelyre vezető főúton, a csibai letérővel szemben, ahol Lina kocsmája is állt.
27824 Király kútja Virágos Vész Hargita megye. 8.9 km-re. Feliratos, epigráfiai emlékekre bukkanhatunk még az erdők mélyén is.
27880 Szederjesi borvíz Csíkmadaras. 29406 Ördögútja. Cserés-kert - Málnavész-tisztás - Homoródi Bükk gerincének ponkja.
30558 Pucsek Jani ládája a Fertő-nyeregben. júliusában másodszor jártam végig a Hargita gerincét, és ebből az alkalomból 3 ládát helyeztem el az útvonalon, amelyeket a Hargita-túrázóknak ajánlok.
30825. 30844 Csíkrákos. 31017 Siculicidium útja Jézus Szíve templom Madéfalva Hargita megye. A tanösvénynek 14 stációja van, ezek Madéfalva azon részein találhatók, amelyhez a madéfalvi veszedelem valamilyen eseménye társítható.

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Madéfalvi Hargita
Madéfalvi Hargita 0.32 km-re. RH1388 Madéfalvi Hargita
Csicsói Hargita-csúcs
Csicsói Hargita-csúcs - A Csicsói Hargita csúcsáról remek a kilátás, rálátni a Madarasi Hargitára, a Csíki-havasokra, a Nagy-Hagymásra.
Dagadókúp
Dagadókúp - A Csicsói-Hargita északi csúcsrégiójában, a kilátópont szikláitól körülbelül 120 méterre nyugatra, egy piramis formájú csúcsot láthatunk.
Sziklabástyák
Sziklabástyák - A Csicsói-Hargita északi kilátópontja és a kőgombák között, látványos sziklabástyákat láthatunk.
Kőgombák
Kőgombák - A Csicsói-Hargita csúcsplatójának nyugati peremén kőgombákhoz hasonló sziklaképződményekre bukkanhatunk.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Csompoly gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Lecsompolyított csúcs geodobozzal és havasi meggyel - Miután az Asztag-kőnél ellenőriztem a geodobozomat, és megnéztem az ott létrehozott erdei múzeumot, folytattam az utamat a Csompoly felé...
 • Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Csompoly? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.