Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Kövesponk - Csomád - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Kövesponk - Csomád

Kövesponk - Csomád | Hol van ez a hely?

Bükszád egy vadregényes hegykebelben fekszik, a tusnádi szoros alsó torkolatában, gyönyörü lombdús hegyektől körülkeretelt fennsíkon, melynek nyugati oldalán mélyen ágyalta be magát az Olt.

Ezen F.-Fehérvármegyéhez tartozó falu egy gyártelep, melynek lakóit gr. Mikó (az addig Ujfaluban volt üveggyár ide áttételével) 1782-ben mint üvegcsűri munkásokat telepitett ide, azok nemzetiségileg székelyek, oláhok, németek, és csehek, de annyira elszékelyesedve, hogy csak is idegen hangzatu neveikről lehet eredetökre ismerni, különben nyelv, öltözet és szokásokban azok tökéletes székelyek.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Helyes úton jársz Kövesponk Lelátó Havas úton Erős várunk nékünk a bokor Bálványos vár csonka tornya Kövesponk 1 Kövesponk 2 A kilátópont Tóbérce Kövesponk. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Kövesponk Csomád fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Csomád és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Kövesponk! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Kövesponk Csomád közelében?
Csíki Bálványos vár. Tusnádfürdő túra 3 - Túránk harmadik állomása. (turisztikai hely geoládával) Mária oltár. A Büdös hegy oldalában nagyon sok a látnivaló. Üres zacskó - Sokszor voltunk a barlangnál, és a Mária-oltárhoz közelítve úgy tűnt ez rövidebb út a barlanghoz, mint a megszokott. (látnivaló és geodoboz)
Vártető II kilátó. Tusnádfürdő túra 2 - Ez volt a második állomásunk. (érdekes hely geoládával) Büdös-barlang. Ünnepeltünk - Családi ünnepnek kerestünk helyszínt: szabadban, szép helyen, geodoboz legyen a közelben, s nem utolsó sorban valami finomat is együnk. (turisztikai hely geoládával) Vártető I kilátópont. Tusnádfürdő túra 4 - Túránk negyedik állomása. Likaskő. A Csomád hegyből lefolyó vastartalmú ásványviz cementezhette össze a folyóterasz egy szakaszát, a mellette levő puha üledéket pedig az erózió lepusztította. Nem hiszem - Véleményem szerint nem tűnhetett el, mert egyáltalán nem forgalmas hely és nincs szem előtt sem.
Apor lányok feredője. Ilyen forrásokat Európában sehol máshol nem találhatunk. Bálványos III - A Vasas forrásnál szokás szerint elkapott egy kiadós eső, de nem tartott túl sokáig, úgyhogy folytattuk a kirándulásunkat.
Gyógyvízforrások. A műút mellett erre egy tábla hívja fel a figyelmet. Bálványos IV - A következő állomásunk a Gyógyvízforrások volt, ahol sajnos nem jártunk sikerrel.
Komlósároki borvíz. Délen Tusnádfürdőt a Komlósárok határolja, melynek baloldalán fakad a Komlósároki borvíz. Árokban - Megálltam a beton feliratnál és leereszkedtem a kerítések mentén, mivel tudtam egy forrást egy kicsivel lejjebb.
Várvápai borvíz. Érdemes itt vizet tölteni a kulacsokba, mert fent nem találunk forrást. Tusnádfürdő túra 1 - Az első állomásunk ezen a kiránduláson.
Mikes- és Apor forrás. Mikes- és Apor forrás, Tusnádfürdő. Isti túra 7. láda - Jó kis tankolási lehetőség egy Szent Anna túra előtt.
Csiszárfürdő. Bálványos várával szemben, az elhagyatott villák mögötti erdőben bővizű borvizek bugyognak, várván az elkezdett felújítás folytatását, a fürdőélet ujraéledését. Feredők - Jó nézni és látni, hogy van ami megújul szűk hazánkban.
Apor-bástya. Egy sétát tervezünk. Emberek és állatok - Tény, hogy a medvék miatt mostanában sokkal izgalmasabb a rejtekhely-keresés.
Komlósároki alsóborvíz. A Komlósárok alsó, Oltba szakadása előtti szakaszán több nagyhozamú foglalt és foglalatlan, 12,5 C hőmérsékletű borvízforrás tör fel. Borvizkostolon - Ezt a borvizet is megismertem, elegge zavaros volt talan meg a Nyarad sem volt ennyire.

Természeti értékek - Kovászna megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Csomád térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Kövesponk gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Kövek - Nem volt egy egyszerű eset a doboz megtalálása...
 • Orbán Balázs szemével - A kilátás valóban páratlanul szép...
 • A lemenő nap fényében - A napnak talán a legszebb részében érkeztünk a Kövesponkhoz, a sziklákat mindenhol aranyszínű, sárgás-barna fény borította...
 • VIII: - Megtaláltuk! Kellene egy ilyen bejegyzés is...
 • Korcsolyázás a Szent Anna tavon - Korcsolyázni mentünk a Szent Anna tóra, és természetesen megálltunk itt megcsodálni a panorámát és megkeresni a dobozkát...
 • Nagy hó - Lábszárközépig érő hóban nem könnyű a keresés...

Sikerült eljutni Csomád környékére? Tetszett a Kövesponk? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Tarzán fája
Tarzán fája
A Szent Anna-tó kráterének peremén, a menedékház közelében áll egy viharvert, csonka bükkfa, a Szent Anna-tó Tarzán fája.
Szent Anna kápolna
Szent Anna kápolna
Lázárfalva határában, a hegyek közt rejlő tengerszem partján 1764–1765-ben a tusnádi és kozmási lakosok egy kis kápolnát építenek Kecskés (vagy Kovács) Pál kezdeményezésére.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Kovászna megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.