Síugrósánc - Székelylengyelfalva - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Síugrósánc - Székelylengyelfalva

Síugrósánc - Székelylengyelfalva

Az udvarhelyi síugrósánc Szejkefürdővel szemben, a főút túlsó oldalán található, a Székelylengyelfalva felé vezető út baloldalán. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség bejelentkezés után.

***
Néhány további kép: 2023 - február Régi képeslap Építkezés. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Síugrósánc Székelylengyelfalva fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Székelylengyelfalva és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Síugrósánc! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak Székelylengyelfalva közelében?
3219 Orbán Balázs mellszobra. A Székelylengyelfalván született Orbán Balázs író, történész, természetrajzi, néprajzi, és művészettörténeti kutató, a Székelyföld leírása szerzője.
3498 Katolikus templom. 4069 Székely Kálvária. (turisztikai hely geoládával) 4622 Az Orbán család temetkezési helye Székelylengyelfalva Hargita megye. (turisztikai hely geoládával) 7231 3835. 2.3 km-re. 7950 5039. A Szapulj Kati elnevezésű iszapvulkán Székelyudvarhely északnyugati határában, a szombatfalvi részben, a Farcád felé vezető út és a Fehér-patak közötti Fehérvíz düllőn található, Simó János csűre mögött.
10987 Fekete-tó fürdő. Az egykori Kollégium-kert, a mostani labdarúgópálya és a vasúti sín közötti rész, köré csoportosulnak Székelyudvarhely szabadtéri sportpályái.
10990 Katolikus templom Székelyszentlélek. Vannak, akik a templom építésének idejét a XIII. (itt geodobozt is lehet keresni)
11467 Sütő András szobra Székelyudvarhely. 11521 Gróf Széchenyi István mellszobra. 11590 Tomcsa Sándor mellszobra Székelyudvarhely. Tomcsa Sándor mellszobra, Székelyudvarhely.
11709 Mezítlábas park. Elfáradtál a hintán vagy a csúszdán? Sétálj mezítláb! Cipő nélkül? Igen, mert érdekes és egészséges. (látnivaló és geodoboz)
11762 Fahíd a Nagy-Küküllő felett. A fahíd része a Malom utcának, Székelyudvarhely északnyugati részét köti össze a délkeleti felével.
11766 4871. Egy városi legenda szerint, az egyik székelyudvarhelyi temetőben van, vagy volt egy sírkő, melyen a következő felirat olvasható: "Itt nyugszik Székely Tam.
11788 Elek apó kútja Székelyudvarhely Hargita megye. A kúton lévő dombormű a néhai kolozsvári szobrász Gergely István munkája, a sziklatömböt Zavaczki Walter Levente székelyudvarhelyi szobrász faragta meg.
11822 Szekelyudvarhelyi Varosi Park Hargita megye. Színtere lehet nagyobb buliknak, egy kellemes délutáni sétának is.
11879 Napozó nő. Napozó nő szobor, Székelyudvarhely.
11979 Bocskai István emlékmű Székelyudvarhely. Bocskai István emlékmű, Székelyudvarhely.
12051 Tibód tölgyfája. 12105 Haberstumpf-villa. Restaurálás után, minden bizonnyal múzeumként fog tovább működni.
12265 Székelytámadt vár. Az egykori udvarházból, a domokosrendi kolostorból, illetve a négysaroktornyos erődítményből mára csak a Csonkavár maradt meg.
12312 Üldözöttek áldozatok emlékműve Székelyudvarhely. 12328 Ferences templom és kolostor. Ferences templom és kolostor - Székelyudvarhely.
12378 Vass kalapos ház. Sajnos a gyerekek eladták, most a Demokrácia központ működik benne.
12701 Székelyudvarhelyi városmag tapintható dombormű. A letapogatható bronz dombormű kőtalapzaton áll.
12833 Református templom. 12880 1442. 13037 Vasszékely. Itt áll a Vasszékely.
13066 A tudás kútja Székelyudvarhely. A Modern Üzleti Tudományok Főiskolája fennállásának tizedik évfordulóján rendezett emlékünnepség keretében leplezték le a Kubanek László képzőművész által tervezett emlékművet.
13273 3658. 4.2 km-re. Valamikor itt volt a fapiac, gabonapiac, itt állították fel a mesteremberek a sátraikat.
13427 Budvár-sósfürdő. Egykori helye megközelíthető a Budvár, majd Fürdő utcákon keresztül, át a Székhídján.
13687 Katolikus templom. 4.4 km-re. Nyikómalomfalva közepes nagyságu település az egykori Udvarhely vármegye területén, a Fehér-Nyikó völgyében található.
14017 283. A székelyudvarhelyi csillagvizsgáló a nyolvanas évek végén épült, soha nem használták, jelenleg üresen és romos állapotban áll.
14183 Budvár. 15273 Rez-tető Kadicsfalva Hargita megye. 4.9 km-re. Mindenképpen ajánlom a kadicsfalvi templom mellett elvezető úton indulni, amely a Bagjospataka nevezetű erdőn vezet keresztül.
15973 Ferde torony Sükő. Hol a falu között lefolyó Gátpataka ered, messze fenn a Rez oldalában 2000 lábbal a tenger szinvonala felett fekszik Sükő, melynek cseresnyéje hires az egész székely földön.
16830 Rákóczi utca feletti fenyves. Az erdőcsík a Jézus Szíve-kápolna szomszédságánál kezdődik, keresztezi az Éltetőkút utcát, és a Rákóczi és Kuvar utcák kereszteződésénél levő körforgalomnál ér véget.
16899 Székelyudvarhely. 17126 Udvarhely körüli túraösvény. A fehér alapon narancssárga U betűvel, benne narancssárga ponttal jelzett túraösvény nagyvonalakban követi a város határának vonalát.
17235 Kápolna melletti Sóskert-sósfürdő. Székelyudvarhelyen, a Jézus szíve-kápolna közvetlen szomszédságában gyógyhatású sós források törtek fel.
17330 Jézus-kápolna. Székelyudvarhely nyugati, Székelykeresztúr felé vezető kijáratánál, kőfallal körülvéve áll a kis kápolna, amelyet Jézus szíve kápolnának is neveznek.
17389 Kopjafás építmények. Székelyudvarhely déli bejárata a Csicser és a Mondó-hegy között, a Nagy-Küküllő völgyében található.
18165 Tamási Áron sírja. A szomszédos Szentlélektől több mint száz éve vált el, jelenleg nyolc falu községközpontja.

Románul - in limba romana: Trambulina Polonita

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Szejkefürdői Borvízmúzeum és Mofetta
Szejkefürdői Borvízmúzeum és Mofetta - Székelyudvarhely Szováta felőli bejáratánál több látnivaló várja az arra látogatókat, átuzatókat.
Vörös oldal 0.54 km-re. A Szejke-tető (Nagy Mál tető) nyugati oldalán, a Sármány nevű helyen, a rozsdás színű földek neve a Vörösoldal.
Kannásné fájának maradványa
Kannásné fájának maradványa - Székelyudvarhelynek egy régi érdekessége, egy öreg 200-300 éves fa az Ugron Gábor utcában, az egyik tulaj kertje végében, amit a köztudat Kanásné fájának nevezett.
Szejkefürdő
Szejkefürdő - Székelyudvarhelytől észak-északnyugati irányban, az egykori Szombatfalva határában, a Parajd felé vezető országút mentén, a várostól 3 km-re, a Sóspatak völgyében, 517 méter tengerszint feletti magasságban fekszik Szejkefürdő.
Orbán Balázs sírja és emlékműve
Orbán Balázs sírja és emlékműve - Orbán Balázs (1829-1890) a legnagyobb székely író, történész, etnográfus, publicista és közéleti személyiség sírhelye és emlékműve a Borvízoldalban van.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Székelylengyelfalva térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Síugrósánc gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni Székelylengyelfalva környékére? Tetszett a Síugrósánc? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.