Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Mohos-kilátó - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Mohos-kilátó

Mohos-kilátó | Hol van ez a hely?

A Szent Anna-tónál, a Mohos melletti dombon, a Nádas-fürdőre vezető úttól balra, már évek óta van egy kilátó. Onnan jól belátható a Mohos, egészen a turistaház körüli táborozó helyig.

Már régóta tervezem egy doboz rejtését e helyen. Most sikerült egy négyszögletű kerek dobozt eldugnom. Igaz, hogy elfelejtettem a tájékoztató szöveget beletennem, s a rejtés dátumát sem írtam fel.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Reggel Napsugarak A kilátó 1 A kilátó 2 A Mohos 1 A Mohos 2 Tengerszem A sátortábor A Mohos 3 Gyapotsás Harmatos őszi pitypang. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Mohos-kilátó fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Mohos-kilátó! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Mohos-kilátó közelében?
Várvápai borvíz Tusnádfürdő Hargita megye. Érdemes itt vizet tölteni a kulacsokba, mert fent nem találunk forrást. Tusnádfürdő túra 1 - Az első állomásunk ezen a kiránduláson. (itt geodobozt is lehet keresni)
Felsőtiszáspataki borvizek. Vallató-fürdő és mofetta. Pontos rejtés - Nem volt nehéz megtalálni, az 50 m az tényleg 5 0m nagyon pontos, kicsit feltűnő is volt. (turisztikai hely geoládával) Veresvíz Tusnádfürdő. 3.3 km-re. Becks helyett Skol - Miután a román geojátszótérről jelezték, hogy valószínűleg eltűnt a geodoboz, a helyszínen ellenőriztem a rejteket. (érdekes hely geoládával) Hammas-fürdő Zsombor-patak fürdői. Csak egy csuprot találtam - Sajnos nem találtuk meg, mindenütt néztük ami esőtől védett lehet, csak egy csupor volt felakasztva egy szögre, továbbiakban nekem elképzelésem sincs hol lehet vagy lehetett a láda mert az is lehet, hogy eltűnt. Molnár Elemér grafikusművész Tusnádfürdő. Molnár Elemér a marosvásárhelyi művészeti középiskolában érett felnőtté. EKE-tábor 2015 - Voltam Elemérbácsinál. (látnivaló és geodoboz)
Alsótiszástövi borvíz Tusnádfürdő. Alsótiszástövi borvíz. EKE-tábor 2015 - Elemér bácsitól nem messze, az erdő hűvössében bújik meg ez a borvízforrás.
Apor-bástya Tusnádfürdő. Egy sétát tervezünk. Emberek és állatok - Tény, hogy a medvék miatt mostanában sokkal izgalmasabb a rejtekhely-keresés.
Anna-villa Tusnádfürdő. Villa - Azért jó látni, hogy régi szép épületet rendben tartanak. Országzászló emlékmű Tusnádfürdő. Erdély egyik legkedveltebb üdülőtelepének, Tusnádfürdőnek a felső sétányán avatták fel a kis magyar világban, az 1940-es évek első felében, de ekkor turul még nem volt rajta. A talapzat mindkét jobb sarka üres volt - Kerestem a geodobozt a talapzat jobb első sarkánál, majd a szemben állva jobbkéz felőli sarkánál is, de egyik helyen sem találtam.
Torzó Bálványosfürdő. Mikes- és Apor forrás Tusnádfürdő. Isti túra 7. láda - Jó kis tankolási lehetőség egy Szent Anna túra előtt. Tűzoltó Park Tusnádfürdő. Tusnádfürdői kirándulás 4 - Igyekeztünk feltűnésmentesen megközelíteni ezt a rejtekhelyet, ami nem volt épp könnyű, fényes nappal lévén. Szegények feredeje Tusnádfürdő. Szegények feredeje - Tusnádfürdő. Feredő - Hát eléggé lerobbant egy hely, még télen is, hát akkor nyáron.
Komlósároki borvíz Tusnádfürdő. A fürdőtelep déli végénél, a Komlósárok előtt, egy Stop feliratu tábla található az ut szélén. Árokban - Megálltam a beton feliratnál és leereszkedtem a kerítések mentén, mivel tudtam egy forrást egy kicsivel lejjebb.
Szent Anna-sétány Tusnádfürdő. EKE-tábor 2015 - Az idei EKE-tábor ideje alatt jutott időm geodoboz keresésre is. Büdös-barlang Bálványosfürdő. Egy néhány méter mélységű üreg, amelyből belélegezve mérgező, de a bőrőn át felszívódva vérkeringést serkentő hatású gázkeverék áramlik ki. Ünnepeltünk - Családi ünnepnek kerestünk helyszínt: szabadban, szép helyen, geodoboz legyen a közelben, s nem utolsó sorban valami finomat is együnk.
Imets Lázár borvize Tusnádfürdő. Ezek egyike az Imets Lázár borvize. Egy eldugott borviz - Koszonhetoen a pontos koordinataknak minden segitseg nelkul ra talaltam.

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Mohos-kilátó gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Macik és szarvasok nyomaiban, az összeomlott kilátóhoz - A Nagy Csomád felől érkeztünk a kilátó maradványaihoz...
 • Kárpótlás - Kárpótlás volt a kilátás, a látvány azért, hogy el kellett hagynunk a Szent Anna-tavat a medvék és emberek okozta káosz miatt...
 • Vasárnapi séta - A kilátó sajnos nagyon romos állapotban van...
 • Bükkfák között - A Mohos melletti úton sétálva szép tisztás fele halad az út, majd megpillantod a kilátót...
 • Decemberi séta a Mohos kilátóhoz - Egy kis decemberi sétára indultunk a kilátóhoz, na meg a Szent Anna tóhoz...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Mohos-kilátó? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Öreg bükkfa
Öreg bükkfa
A Mohos, időközben összeomlott kilátótornyához közel, egy különleges, öreg bükkfát fedeztünk fel.
Mohos tőzegláp
Mohos tőzegláp
A Szent Anna-tó vizét magába foglaló kráter gerincének túloldalán 1050 m magasságban találjuk a Mohos-tőzeglápot.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.