Mohos-kilátó - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Mohos-kilátó

Mohos-kilátó

A Szent Anna-tónál, a Mohos melletti dombon, a Nádas-fürdőre vezető úttól balra, már évek óta van egy kilátó. Onnan jól belátható a Mohos, egészen a turistaház körüli táborozó helyig. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség bejelentkezés után.

***
Néhány további kép: Reggel Napsugarak A kilátó 1 A kilátó 2 A Mohos 1 A Mohos 2 Tengerszem A sátortábor A Mohos 3 Gyapotsás Harmatos őszi pitypang. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Mohos-kilátó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Mohos-kilátó! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a közelben?
6591 3798. (itt geodobozt is lehet keresni)
6820 Csíki Bálványos vár. Ferenczi Sándor történész szerint bizonyosra vehető, hogy még a szkíták előtt, i. (itt geodobozt is lehet keresni)
7467 Vártető I kilátópont. A Szent Anna-tó fölé magasodó Nagy-Csomád egyik északi mellékkúpján, a néptől Vártetőnek nevezett magaslaton, található Tusnádfürdő egyik érdekes kirándulási pontja, az Orbán Balázs által csíki Bálványos várnak nevezett középkori vár maradványa. (különleges hely geodobozzal)
7467 Vártető II kilátó. (érdekes hely geoládával) 7693 3799. 2012 július 21-én, a Szent Anna búcsú alkalmával, a tó nyugati oldalán 1562-ben már állt Szent Joakim kápolna emlékére egy keresztet állítottak.
8286 Sziklavilág Szent Anna-tó Hargita megye. 9185 3524. Érdemes itt vizet tölteni a kulacsokba, mert fent nem találunk forrást.
9288. 9294 Vallató-fürdő és mofetta. 9718 Alsótiszáspataki borvíz. 10268. 10375 Hammas-fürdő. 3.3 km-re. 10522 Molnár Elemér grafikusművész Tusnádfürdő. A kolozsvári Képzőművészeti Főiskolán csak egy év adatott meg neki, munkát kellett vállalnia.
11053 Alsótiszástövi borvíz. Alsótiszástövi borvíz.
11304 Apor-bástya. Hogy látnivaló is legyen, célpontként irány Tusnádfürdő.
11788 Anna-villa. A tusnádfürdői volt Anna villa, ma Szent László gyermekvédelmi központ.
11832 Országzászló emlékmű. 11838. 11850 Mikes- és Apor forrás. 11963 Tűzoltó Park Tusnádfürdő. 12045 Szegények feredeje Tusnádfürdő. Szegények feredeje - Tusnádfürdő.
12048 Komlósároki borvíz. Délen Tusnádfürdőt a Komlósárok határolja, melynek baloldalán fakad a Komlósároki borvíz.
12108 Szent Anna-sétány Tusnádfürdő. 12117 Büdös-barlang Bálványosfürdő. 3.9 km-re. Egy néhány méter mélységű üreg, amelyből belélegezve mérgező, de a bőrőn át felszívódva vérkeringést serkentő hatású gázkeverék áramlik ki.
12120 Imets Lázár borvize. 12161 Mária oltár Büdös-hegy. 12312 A vasúti híd alatt Tusnádfürdő Hargita megye. 12362 Kosztándi borvíz. Érdekes volt megtalálnom.
12547 Bányászpataktövi borvíz Tusnádfürdő. 12623 Csukás-tó. 12726 GK Hotel Szent Kristof. [EN] GK Hotel Szent Kristof was created to help GeoKrety on their way toward their goal.
12783 Nádasfürdő. 12849 Koncsag borvíz. A Koncsag borvíz a tusnádfürdői állomás feletti, az Olton átívelő vasúti híd jobb oldali részén található borvízforrásások egyike.
12858 Tusnádfürdő tiszafája. A gyönyörű környezetre a legjobb rálátás a Sólyomkőről adódik, innen gyönyörködött Ferenc József császár is a környékben, és adott parancsot a leégett üdülőtelep újjáépítésére.
13081 Komlósároki alsóborvíz. A Komlósárok alsó, Oltba szakadása előtti szakaszán több nagyhozamú foglalt és foglalatlan, 12,5 C hőmérsékletű borvízforrás tör fel.
13263 Rudi forrás. Rudi forrás - Tusnádfürdő.
13336. 13442 Apor lányok feredője Kovászna megye. Igazi világritkaságról van szó.
13540 3516. 13650 Sziklaerkély az Olt felett. Sziklaerkély az Olt, és a szemét :-( felett - Tusnádfürdő.

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Öreg bükkfa
Öreg bükkfa - A Mohos, időközben összeomlott kilátótornyához közel, egy különleges, öreg bükkfát fedeztünk fel.
Mohos tőzegláp
Mohos tőzegláp - A Szent Anna-tó vizét magába foglaló kráter gerincének túloldalán 1050 m magasságban találjuk a Mohos-tőzeglápot.
Tarzán fája
Tarzán fája - A Szent Anna-tó kráterének peremén, a menedékház közelében áll egy viharvert, csonka bükkfa, a Szent Anna-tó Tarzán fája.
Nagy Csomád-csúcs
Nagy Csomád-csúcs 1.6 km-re. RH4427 Nagy Csomád-csúcs
Szent Anna kápolna
Szent Anna kápolna - Lázárfalva határában, a hegyek közt rejlő tengerszem partján 1764–1765-ben a tusnádi és kozmási lakosok egy kis kápolnát építenek Kecskés (vagy Kovács) Pál kezdeményezésére.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Mohos-kilátó gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Macik és szarvasok nyomaiban, az összeomlott kilátóhoz - A Nagy Csomád felől érkeztünk a kilátó maradványaihoz...
 • Kárpótlás - Kárpótlás volt a kilátás, a látvány azért, hogy el kellett hagynunk a Szent Anna-tavat a medvék és emberek okozta káosz miatt...
 • Vasárnapi séta - A kilátó sajnos nagyon romos állapotban van...
 • Bükkfák között - A Mohos melletti úton sétálva szép tisztás fele halad az út, majd megpillantod a kilátót...
 • Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Mohos-kilátó? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.