Németkalap - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Sangeorgiu de Mures - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Maros megye

Németkalap

A Somostetőről, Marosszentgyörgyről, és Jeddről is jelzett turistautak vezetnek a vásárhelyiek kedvenc kirándulóhelyei felé: Németkalap, Terebics, Cinege-tető. Ezek közül talán a Németkalap a legkevésbé ismert. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Németkalap Piros pont jelzés Az ösvény kezdete Kiépített ösvény Háromlábú csőtorony Figyelmeztetés Turistajelzések Ez lenne a határjelző halom? A csőtorony maradványa Az első bejegyzés... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Németkalap rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
6145 Ortodox fatemplom. 6481 Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem. A második bécsi döntést követően Kolozsvárott újraalakult a Ferenc József Tudományegyetem. (rejtekhely geodobozzal) 6556 MOGYE Könyvtár. A Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem könyvtára a Kapisztrán János és István király, ma Gheorghe Marinescu utca 38 szám alatt található. 6607 Kosárdombi forrás. A marosvásárhelyi Kosárdombi forrás a Bükkös utca 12B számú tömbházzal szemben található. 6713 Ösvény-kereszteződés avagy Újdomb. Ha a piros sáv jelzést követed, amelyik összeköti a Somostetőt Marosszentgyörggyel, egy adott helyen kiválik belőle a piros kereszt jelzés, amely a Terebicst érintve elvezet Agárdra. (rejtekhely geodobozzal) 6855 Több száz éves tölgyfák. A Máriaffi-kastély szebb időket megért dendrológiai parkjában több száz éves fákat is találunk. (rejtekhely geodobozzal) 6867 Szerelmesek parkja. 6943 Református templom Jedd. 1816-ban kőtemplom épül Jedden, toronnyal. (rejtekhely geodobozzal) 7021 Sándor János-forrás. A marosvásárhelyi Sándor János-forrás a Székely Vértanuk utca szerpentinjei alatt, a Székely Vértanuk emlékműve mellett található. 7043 Máriaffi Lajos-kastély. A Máriaffi Lajos-kastély az országúttól balra, helyezkedik el, ahova egy hosszú sétány vezet. 7269 Ali pasa halmai. Jedd délnyugati határában földcsuszamlás létrehozta halmok találhatók, melyek között 1662-ben Ali pasa is táborozott. 7401 Cinege-tető. A Cinege-tető a maga 446 m-es magaságával Marosszentgyörgytől délkeletre található, a falu szélétől kb. 7473 Weekend Dragon. 7558 Szovjet Hősök Temetője. A Szovjet Hősök Temetője Marosvásárhely keleti részében található, a Somostető város felé néző lejtőjén, a Petri Ádám utca mellett. 7558 Hiperbolikus napóra. A Hiperbolikus napóra Dienes Attila szobrászművész alkotása, Marosvásárhelyen, a Nyár utcai kis parkban található. 7567 Postaréti forrás. A marosvásárhelyi Postaréti forrás a Constantin Romanu Vivu-utcai D11 számú tömbház mellett található. 7825 Mihai Eminescu szobra. Az 1989-ben leleplezett Mihai Eminescu szobor Izsák Márton munkája.

Néhány székely szó jelentése:
Menye vót? = Mennyi volt? Méreg possz = Minden miatt indulatba jön, méregzsák, méregzacskó. Mérőg = Genny. Mezsgés az út = Amikor tavasszal a lefagyott sár olvadozik. Micc = Egy miccre megcsinálom, gyorsan. Mihelyt = Azonnal.

Természeti értékek - Maros megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Kilátàs a semmibe
Kilátàs a semmibe, avagy a kilátástalan kilátó.
Minotaurusz
Minotaurusz - Marosvásárhelyi állatkert.
Állatkert
A Somostető és környéke magába foglalja a Marosvásárhely keleti részén levő magaslatot és annak lankás oldalait.
Máriaffy-kápolna
Marosvásárhely marosszentgyörgyi határánál levő temető északi részén a Máriaffy család temetkező helye és kápolnája található.
Kápolna utcai forrás
A Kápolna utcai forrás a 4 számu házzal szemben található.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Könnyebbítés - Gondolom, hogy többen próbálkozhattak a doboz megkeresésével, de nem számoltak be a kudarcról...
 • A lelemenyesseg buvoleteben - Jol elrejtett geodoboz...
 • Lelemény - Megleltem a leleményes helyet, igaz, én is kezdtem már feladni...
 • Leleményességgel felkészülve - A Megyei Kórház közeléből induló, piros ponttal jelzett, egykor kiépített, egészen a Számológép-gyárig vezető ösvényen indultam a Somostető felé...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.