Tartogóvára - Miklósvár - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Miclosoara Baraolt - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Kovászna megye

Tartogóvára - Miklósvár

Tartogóvára Miklósvár fölött található a Csutakosnak nevezett erdőrészen. A faluból kiinduló szekérúton indulunk el, majd a Kövesorr alatti régi kőbányánál balra fordulunk, és megyünk az erdei úton vagy 3 km-t, amíg elérjük a Szélvíz-patak hídját, és itt a vár. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Felfele Tartogóvár felé Fentről nézve Tartogóvár Na itt keresd a sokágú bükkfát Mély-árok Kálnoky-kastély... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Tartogóvára Miklósvár rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
20978 Barót. Barót Erdővidék központja, az 1739-ben született Baróti Szabó Dávid szülővárosa. 21537 Reformatus templom. A szép, rendezett iskola előtti emlékmű szomoru történelmi eseményt idéz. 22454 Zathureczky-temető. Barót északkeleti végében, a Szőlős-oldalon található a Zathureczky-temető, a helység egy régebbi temetője, mely a hatvanas évek elejéig volt használatban. 24257 Református templom. Bodos a Barót felől jövő főúttól kicsit bennebb,  nyugalmas környezetben, dombok között, egy teknőben fekszik. 24508 Vadasi várhegy. A Vadasi varhegyet foleg Kozepajtarol lehet latni espedig pontosabban a falu feletti Domosrol. 26655 Tiborc vára. Tiborc vára, Bibarcfalvától délre fekvő, Várbükk nevű hegyen épült. 26784 Feketevár. Az apácai Feketevárat székely határőrök létesítették a 14. 27114 Unitárius templom. Felsőrákosnak középkori gótikus temploma volt. 27167 Régi székelyház. 1235-ben Cormosbach néven szerepel, mely települést Felsőrákos elődjének tekintenek. 27842 Református templom. Református templom. 29076 Apáca temploma. Apáca egy barcasági magyar falu, lakói lutheránusok. 29277 Unitárius vártemplom. Unitárius templom. 29817 Református templom. Bibarcfalva látnivalója a református templom Szent László-legendát ábrázoló freskótöredékei. 30521 Mária-borvízforrás. A Kormos és Vargyas vize egyesülésénél, a Darabonta nevű helyen fakad fel e térség legjelesebb ásványos forrása, a rákosi borviz, melyet gyakran borszéki gyanánt is hordanak szét. 31309 Bolond-borvíz. Az olaszteleki Bolond-borvíz a Kormos-patak és az egykori Malom-árok találkozása közelében, attól délkeletre található. 31428 Daniel-kastély. A Daniel-kastély az erdővidéki Olasztelek központjában található, reneszánsz stílusú épület, a falu egyik legfontosabb műemléke. 31504 Református templom. Olasztelek református templomának késő román és átmeneti stílusban faragott kapuzata van.

Néhány székely szó jelentése:
Menye vót? = Mennyi volt? Méreg possz = Minden miatt indulatba jön, méregzsák, méregzacskó. Mérőg = Genny. Mezsgés az út = Amikor tavasszal a lefagyott sár olvadozik. Micc = Egy miccre megcsinálom, gyorsan. Mihelyt = Azonnal.

Természeti értékek - Kovászna megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Bükkfej
A Baróti-hegység turisztikai szempontból alig feltárt, alig használt vidék, pedig lombos erdőivel, hangulatos ligeteivel üdítő változatosságot jelent a körötte lévő magashegységek zordon rengetegeihez képest.
Köpeci szil
Az 2011-es év fája Romániában, a köpeci 300 éves szilfa.
Sündisznó-szikla 5.64 km-re
RH1846 Sündisznó-szikla Ürmös
Kerék-domb alatti vízesés
Ágostonfalva közelében, a román térképeken Fenes-pataknak nevezett, a régi osztrák térképeken Pétrisiú-ként megjelenő patak fejében levő egyik oldalágban, a Kerék-domb alatt egy mély gödörbe ömlő, 4-5 méter magas, csinos vízesés található.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Nincs gond - Mint mar mondom nincs gond, en tevedtem mint a datummal, mint a Szallassal...
 • Ékezet, dátum, és román ládaoldal - Nem az ékezet hiánya miatt javítottam át Szállásra, hanem azért mert két l-el küldted a szöveget...
 • Datum - Lehet elirtam a lada leteves datumat, de az 2020...
 • Ékezet - Hibas vagyok, mert nem irok ekezettel, ezert irodott a Szalas magyarul ekezet nelkul...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.