Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Barót - Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Barót | Hol van ez a hely?

Barót Erdővidék központja, az 1739-ben született Baróti Szabó Dávid szülővárosa. A középkori templom helyébe 1564-ben új templomot építenek vagy újítják és bővítik a régit. 1760–1767-ben új, modern templom épül a régi helyén...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Barót fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22747 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Barót! Érdemes regisztrálni!

A legközelebbi település Barót, 0.29 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: Bardóczszék Bardóczszék politikai kormányzata. Rákóczi György alatt nyert önkormányzati joga. Katonaság. Bardóczszék tájrajzi leirása. Az Olt folyása. Hajókázás. Baróth vize. Baróth keletkezése, néveredete. Nagy- és Kis-Baróth. Vásárai. Baróthi Szabó Dávid emléke. Baróthi Kata. Baróth a reformatió korában. Kőszén. Dungópatak. Régi vasmüvelés nyomai. Bibarczfalva. Régi temploma. Tiburczvára; ennek maradványai. Kilátás. Regék. Hagyományok. Az ősvallást védő Tiburcz.
Szállás

Szállás Barót - Kovászna vármegye


Keress szállást Barót közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 7.56 km-re levő látnivalókkal: Kerék-domb alatti vízesés - Persány-hegység (8 kép).
14714768401100
14714768411101
14714768431102
14714768441103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Barót közelében?
Tiborc vára. Tiborc vára, Bibarcfalvától délre fekvő, Várbükk nevű hegyen épült. Vakond ki - Egy kis őszi séta alkalmával ujra rákerestem a dobozra, de sajnos eléggé szét volt ázva a tartalma. (látnivaló és geodoboz)
Unitárius templom. Teljesen újjáépítették.
Régi székelyház. Megsétáltam magam Felsőrákoson - Pont 15-én voltam ott, a templomban az ünnepélyre készültek. Református templom. Talán ezért mondogatták a szomszéd falusiak tréfából nekik, hogy Bodost akár le is lehetne padolni. Kis templom ures likkal - Bodvaj fele utkozben egy kis kitero es mar meg is van a rejtek.
Református templom. 1332-ben Villa Biborch, 1567-ben Bijbarckfalva néven jelentkezik az okiratokban. Borvízes falu - Ezt a rejtekhelyet már jó régen megtaláltam, mint a letöltött képek is bizonyítják, de fogalmam sincs miért nem jelentettem be.
Bükkfej. Segitseggel - Hat ugy valamikor egy jo par evvel ezelott talaltam meg ezt a ladat. (turisztikai látnivaló geodobozzal) Református templom. Vargyas Erdővidék festett bútorkészítéséről és fafaragásáról híres települése. Templom - Ezt a dobozt nappal, szerintem, lehetetlen megkeresni. (látnivaló és geodoboz)
Tortomai halomsirok. Sajnos - Sajnos a dobozt valaki kiemelte. Oroszlános emlékmű. A vargyasi Elesett hősök emlékműve, vagy helybeli név szerint Oroszlános emlékmű, a Fő út és a Temető utca kereszteződésénél található, 50 m-re északra a Polgármesteri Hivataltól.
Tartogóvára. Nincs gond - Mint mar mondom nincs gond, en tevedtem mint a datummal, mint a Szallassal. (turisztikai hely geoládával)
[ Fel ↑ ]

Történelmi-kulturális értékek - Kovászna megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Barót adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Néhány hozzászólás

  Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Barót? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Turisztikai látnivalók a közelben

  Zathureczky-temető
  Zathureczky-temető
  Barót északkeleti végében, a Szőlős-oldalon található a Zathureczky-temető, a helység egy régebbi temetője, mely a hatvanas évek elejéig volt használatban.
  Daniel-kastély
  Daniel-kastély
  A Daniel-kastély az erdővidéki Olasztelek központjában található, reneszánsz stílusú épület, a falu egyik legfontosabb műemléke.

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Kovászna megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3613 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.