Carja-csúcs - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Jiet Petrila - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Hunyad megye

Carja-csúcs

A petrozsényi sítelep fölé magasodó hegyes Carja-csúcs, a maga 2405 méteres magasságával, a Páreng-hegység negyedik legmagasabb pontja. Tetejéről szép kilátás nyílik nyugati irányban a Zsil völgyére, keleti irányban pedig a Nagy-Páreng-csúcsra, illetve számos gleccsertóra. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Észak dél ellen - szárazföld hó ellen Látványos cirkuszvölgy, jobbról a Carja-csúccsal Kilátás a Carja-csúcsról keleti irányba, csipkézett hópárkányokkal Ezt látja a láda... május elején. :) Rianás Carja és Stoienita-csúcsok hajnali fényben Napkelte a Gemanarea oldalából Ébredez a völgy is... Carja-csúcs tavaszi sáfrányokkal Gleccservölgy a Gemanarea lábainál... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Carja-csúcs rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
9210 Mundra-csúcs. A Páreng-hegység (Parang) magasságát tekintve a Déli-Kárpátnk legnagyobb hegyóriása a Fogarasi-havasok után. (rejtekhely geodobozzal) 10689 Grújú-nyereg. Grújú-nyereg, románul Saua Gruiu. 11119 Grújú-csúcs. Grújú-csúcs, románul Varful Gruiu (Gruiul). 11467 Kis-Páreng-csúcs. 12321 Pimpó-szikla. Csató János magashegyi túráján, 1872-ben, a Páreng-hegységben, elsőként találja meg azt a pimpó fajt, melyet Haynald Lajosról, Erdély egykori katolikus püspökéről nevezett el Potentilla haynaldianeának. 12434 Badea-csúcs. 12453 Kis-Páreng. (rejtekhely geodobozzal) 23032 Galcescu-tó. A Galcescu- vagy Calcescu-tó a Páring-hegység legnagyobb glaciális tava. (rejtekhely geodobozzal) 23352 Vidál-tó. A Vidál-tó a Galcescu-tó fölött található a Galcescu-katlanban, 1987 méteres magasságban. (rejtekhely geodobozzal) 23820 Tavak kéménye. A Galcescu-katlanból a Plescoaia-nyeregbe, egy piros háromszöggel jelzett ösvény vezet a Tavak kéményén keresztül. 32361 Urdele-vízesés. A La Vulpita-vízesés egy vízesés sorozat a Transalpina mellett, A Nagy-Muntinu csúcs és az Urdele-hágó között, az Urdele-patakon. 34279 Királyok útja. Hétköznapra terveztük a látogatást, és így volt jó. 38701 Dengheru-csúcs aronbv. A Parang hegységet átszelő Transalpina út mellett fekvő Dengheru-csúcs közelében rejtettünk. 38722 Dengheru-csúcs. Az Urdele-hágó közelében a Transalpina-ról leágazó, Papusa-csúcs felé vezető út mellett található a 2084 m magas Dengheru-csúcs. 40851 Művelődési Ház. Művelődési Ház, egykori Mircea herceg-rendelőintézet 1925.

Természeti értékek - Hunyad megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Sztojnica-nyereg 0.24 km-re. Sztojnica-nyereg, románul Saua Stoinita.
Rudolfshütte
Rudolfshütte, vagy Carja-menedékhely.
Gemanarea-nyereg 1.1 km-re. Gemanarea-nyereg, magyarul kiejtve Dzsemönárea.
Gemanarea-csúcs 1.68 km-re. RH2587 Gemanarea-csúcs Páreng-hegység
Tekánu-nyereg 2.08 km-re. Tekánu (Tecanu)-nyereg.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Naná, hogy ott voltam - Csak azt bántam meg, hogy nem vittem sílécet, nagyon szívesen megsíztem voltna azokat a gyönyörű lejtőket...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.