Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
CET Nagyvárad - Turisztikai látnivalók <-- Bejelentkezés
 


CET Nagyvárad turisztikai látnivalói

Első és legnagyobb problémája Nagyváradnak a CET, amely meleg vízzel és fűtéssel látja el a várost. A CET magas kéményeiből nem egyszer láttunk már előtörő, fekete, egybefüggő füstfelhőt, amely az éj leple alatt szürkére színezte a fehér havat vagy épp csak a fehér felületeket...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - teljeskörű hozzáféréssel.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a CET Nagyvárad fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22811 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a CET Nagyvárad!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Biharszentandrás, 3,02 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a CET Nagyvárad közelében?
(részletek teljeskörű hozzáféréssel)
Református templom - Nagyvárad - 2,5 km-re. Szent Vince Római Katolikus Intézete Nagyvárad - 3,4 km-re. Szent Vince Római Katolikus Intézete, épült 1868-ban - Nagyvárad.
Római katolikus püspöki palota Nagyvárad - 3,5 km-re. Római katolikus püspöki palota 1762-1776 - Dacia sugárút, Nagyvárad.
Római katolikus bazilika Nagyvárad - 3,6 km-re. Római katolikus bazilika, Szűz Mária mennybemenetele római-katolikus székesegyház - Nagyvárad. Szobor. Egy nagyváradi séta első találata. Nosztalgia. Nagyváradi tartózkodásom alatt megejtett nosztalgikus séta alatt kaptam meg ezt a geodobozt.
Partiumi Keresztény Egyetem Nagyvárad - 3,7 km-re. Petőfi Sándor mellszobor Nagyvárad - 3,9 km-re. Petőfi Sándor park, Nagyvárad. Petőfi Sándor mellszobor, a róla elnevezett park végében, közel a sétálóutcához - 1991.
Szigligeti Színház Nagyvárad - 4,2 km-re. A Fellner-Helmer bécsi tervezőintézet tervei alapján, 1899-ben kezdik el a színház építését neoklasszicista homlokzatú, neorokkokó belsejű stílusban. Váradi séta. A váradi láda-kereső séta második állomása. Átutazóban Nagyváradon 1. Egy kis séta a központban, na meg láda keresés. Nosztalgia. Váradi tartózkodásom alatt egy nosztalgikus séta keretében, kicsit rázósan, de sikerült előkotorni a dobozocskát.
Szigligeti Ede emlektabla Nagyvarad - 4,2 km-re. Ady Endre Nagyvarad - 4,2 km-re. Szent Anna-Orsolyita rendi templom és egykori apácazárda Nagyvárad - 4,2 km-re. A zárdát Szentzy István babolcsai apát és váradi kanonok alapítványának segítségével építették 1771-74-ben, majd 1858-ban bővítették és homlokzatát gótizálták.
Fekete Sas fogadó Nagyvárad - 4,3 km-re. Fekete Sas fogadó - Nagyvárad, 1909.
Szentlélek kiáradása plébániatemplom kertje Nagyvárad - 4,3 km-re. Kocka alakú lombkoronák Nagyvárad - 4,3 km-re. Nagyváradon, a Zöldfa (Vasile Alecsandri) utcában tizenkét Carpinus Betulus fa lombkoronáját kocka alakúra alakították ki. Állítólag ez az első ilyen megoldás az országban, a nagyszebeni Acélmunkások utcában terveznek még hasonlót.
Megyei Kórház Nagyvárad - 4,4 km-re. Megyei Kórház, egykori Pénzügyi Palota, épült 1806-ban - Nagyvárad.
Ady Endre emlékmúzeum Nagyvárad - 4,4 km-re. Nosztalgia. Váradi tartozkodásom alatt egy nosztalgikus séta keretében kaptam meg a geodobozt. Váradi séta 3. A központban való fiszlikolás közben ide is eljuttunk. Fiszlikolás. Bevallom őszintén, hogy nem tudom mit jelent a fiszlikolás szó. Átutazóban Nagyváradon. Nagyváradi sétánk alkalmából ezt is megkerestük. A park közepén lévő kicsiny emlékmúzeumot 1957-ben létesítették, abban az épületben, amelyikben a múlt századi "Mülleráj" üzemelt.
Zöldfa fogadó Nagyvárad - 4,4 km-re. Zöldfa fogadó, Nagyvárad, egykori vengéglátó egység, 1760.
Fuchsl palota Nagyvárad - 4,5 km-re. Fuchsl-palota - Nagyvárad, 1902 1903.
Garasos híd Nagyvárad - 4,5 km-re. Nosztalgia. Váradi tartózkodásom alatt egy nosztalgikus séta alkalmával ezt a geodobozt is megtaláltam. Garasos híd. Megvan. Valami. Valamit megtaláltam, vagyis egy geodobozt találtam meg, de nem a képen láthatót, és nem a román nyelvű leírásban szereplő fekete filmesdobozt, hanem egy fehér-áttetsző filmesdobozt, amiben a fűzet és ceruza mellett egy pici képregény van. Átutazóban Nagyváradon 2. A megadott helyen, a megadott koordinátáknál találtunk egy geoládát. Millenniumi emlekoszlop Nagyvarad - 4,5 km-re. Garasos hid emlektablaja Nagyvarad - 4,5 km-re. Nagyváradi Egyetem Gyógyszerészeti Kara - 4,7 km-re. Középület 1893 1894. A Nagyváradi Egyetem Gyógyszerészeti Karának épülete, az egykori Kereskedelmi Csarknok.
Görög katolikus papnevelde Nagyvárad - 4,7 km-re. Görög katolikus papnevelde - Nagyvárad, 1846 1928, középület.
Emanuil Gojdu Nemzeti Kollégium Nagyvárad - 4,7 km-re. Emanuil Gojdu Nemzeti Kollégium - Nagyvárad, 1895 1896, középület.
Gomba-kilátó Nagyvárad - 5,3 km-re. Nagyváradi Macskadomb. Innen nagyon szép körképet láthatunk Nagyváradról és környékéről. A nagyváradi vár - 5,4 km-re. 1241-ben földvár állt ezen a helyen faépítményekkel. 282 ablak. Érdekes a fenti hozzászólás ékezet- és szóhasználata, népi hiedelmen alapuló tartalma. Váradi séta 4. Régóta meg akartam látogatni ezt a várat, olyasmit is hallottam róla, hogy annyi ablaka van, mint ahány nap van egy évben. 365 ablak. A Püspöki palótának van 365 ablaka. Minden ablakba egy geodobozt. Ha ez egy másik játék lenne, egy másik játszótér, és nem én írnám ezt. Ezen a 150 000 négyzetméteren, 9 évszázadon át egyik itt álló építménynek sem volt nyugodt története.
Levendula Farm Nagyvárad Kisszántó - 8,6 km-re. 2023-ban, a kisszántói Levendula Farm Nagyvárad június 24-25 között szervezi meg a Levendulafesztivált.
Bihar földvára - 9,9 km-re. A hajdani Biharvár, Bihar vármegye névadó székhelye lett. Hatalmas méretű földvára hazánk legimpozánsabb ilyen jellegű emléke.
Félixfürdő - 12 km-re. Félixfürdo Nagyváradtól 8 km-re fekszik, a nagyváradiak népszeru üdülohelye.
Püspökfürdő - 12 km-re. Püspökfürdo, kemping és fürdotelep, Nagyváradtól 8 km-re található. Nevezetessége a termálvizu tóban nyiló tündérrózsa.
Betfia-zsomboly Somló-hegy Betfia - 14,9 km-re. A védett terület látványossága, a Betfiai kráter, amely 80 métert meghaladó mélysége miatt csak barlangászok számára látogatható. A Somlyó-hegy fél hektáron elterülő paleontológiai védett terület, Betfia falu határában.
Betfia kilátótorony Somló-hegy Betfia - 14,9 km-re. Betfia kilátótorony, Betfia-zsomboly, Somló-hegyi őslénytani lelőhely.
Körösszegi vár lakótornyának romja - 17,4 km-re. A várat a Borsa-nemzetség építtette a tatárjárás után, a XIII-XIV-dik században, lakótornya 25 méter magas. 1291-ben itt halt meg IV-dik Kun László magyar király, 1604-06-ban Bocskai hajdúi rombolták le.
Bartsch-kúria Szalárd - 19,1 km-re. Bartsch-kúria, ma idősek otthona - Szalárd.
Adorján vára Szalárd - 20,8 km-re. Zichy-kastély Bihardiószeg - 25,7 km-re. Zichy-kastély, épült 1701-ben - Bihardiószeg.
Várhegy Tasádfő - 25,7 km-re. Az ásatások során több egymásra telepedett kultúrát találtak, az első már az újkőkorban létezett, de kora bronzkori telepre utaló nyomokat is találtak. A tasádfői Várhegyet 1968-ban fedezték fel, több ásatás volt a helyszínen 1969-1984, 1994-1996, 2007-ben.
Cséffai Természeti Park - 25,7 km-re. Az 5002 ha-os új természetvédelmi terület a román–magyar határ mentén, Nagyváradtól 30 km-re délnyugatra helyezkedik el, Cséffa és Oláhszentmiklós Bihar megyei községek határában és közvetlenül kapcsolódik a Körös–Maros Nemzeti Park területeihez, egy összefüggő, határon átnyúló, közel 13 ezer hektáros védett területet alkotva.
Kossuth Lajos mellszobra Bihardiószeg - 25,7 km-re. Kossuth Lajos mellszobra, 2002 - Bihardiószeg.
Bocskai István mellszobra Bihardiószeg - 25,8 km-re. Bocskai István mellszobra, 2004 - Bihardiószeg.
I es II vilaghaborus emlekmu Bihardioszeg - 25,8 km-re. I es II vilaghaborus emlekmu Bihardioszeg 1996.
Szentjobb vára - 26,8 km-re. Várának helyéhez úgy jutunk el, ha a Berettyó hídján átmenve az útról jobbra térünk. Nagyváradtól északkeletre, a Hegyköz területén fekszik Szentjobb település.
Mercurius apát szobra Szentjobb - 26,8 km-re. Így nem kétséges, sokan felteszik majd a kérdést magukban, amikor a szerzetes szobrát megpillantják az erdélyi Szentjobb központi parkjában: Ki ez az ember? A bencés szerzetes Szent István királyunk jobbját őrizte a ma Romániához tartozó településen. Megvan!. Magát a szobrot alig találtuk meg, hiába volt a főút mellett :) Jó mélyen be kellett nyúlni a növényzetbe, de jó érzés, hogy ezt ládát is én találtam (mi találtuk) meg először. Mercurius apátról jobbára csak egyházi körökben hallottak.
Radványi-erdő - 27,2 km-re. A Tetemre hívás című Arany János balladában is megörökített radványi sötét erdő az egykori Körös menti ártéri keményfás ligetek maradványa. A cséffai természeti park területének védetté nyilvánítását elsősorban az itt található értékes élőhelyek, a nedves-mocsaras rétek, pannon szikesek, a közel 200 hektáros Radványi-erdő, valamint a 700 hektáros mesterséges halastavakhoz kötődő gazdag madárvilág indokolta.
Gyógyfürdő Hegyközszentmiklós - 29,3 km-re. A 60-65 Celsius fokos meleg vízre a 70-es években kőolaj után kutatva találtak rá, ezt követően épült ki a forrástól 500 méterre elhelyezkedő hegyközszentmiklósi gyógyfürdő.
Hegyközszentmiklós - 30,6 km-re. Valamikor a XII-XIII század folyamán a Váradtól Szatmár felé vezető középkori kereskedelmi út mentén. Első találat. Első találatom egy szűz láda. Mit mutat meg ez a rejtés?. Most veszem észre, hogy a nagy lelkesedésben, a ládaoldal elkészítésekor kimaradt a lényeg. Jó rejtés, szép kilátás. Tavaly költöztünk a faluba ma kerítettem időt a keresésre. Hegyközszentmiklós az Érmellék és a Hegyköz találkozásánál, a Cserhát (érmelléki dombok) erdős dombjai között alakult ki.
Református templom Székelyhíd - 33,4 km-re. Kárpát-medencei analógiája néhány felvidéki templom, a budaszentlőrinci Remete Szent Pál kápolna és a gyöngyösi Szent Bertalan templom. Székelyhíd vára is itt állt. A református templom magán hordozza a gótika nyomait. A XIII-dik század utolsó negyedében épült, majd a XV-dik században építették új gótikus szentélyét tengelysarkos, sokszögzáródású alaprajzi megoldással.
Halász Székelyhíd - 33,8 km-re. Az Érmellék egykor gazdag vizeinek emlékére az Ady Endre Kulturális Központban nyílt meg egy múzeum. Szobrászalkotás Székelyhídon. Székelyhídon szombati napon piac volt, emiatt nagy közönség vette körül a szobrot. A székelyhídi doktor Wilhelm Sándor nyugalmazott tanár, halbiológus nevéhez fűződik a kiállítás anyagának összegyűjtése.
Petőfi Sándor emléktábla Székelyhíd - 33,9 km-re. Petőfi Sándor emléktábla - Székelyhíd. Petőfi Székelyhídon. Petőfi Sándor 1843-ban szállt meg itt, mint oly sok más helyén is az országnak.
Millenniumi emlékmű Székelyhíd - 33,9 km-re. Érmelléki körtúrán. Érmelléki autós túra keretében jutottam el Székelyhídra. Millenniumi emlékmű - Székelyhíd.
Szűz Mária katolikus templom Székelyhíd - 33,9 km-re. A Dietrichstein-Stubenberg-kastéllyal egybeépítették 1764-68 között Johann Nepomuk Dietrichstein, a székelyhídi uradalom birtokosa megbízásából. Katolikus emlékek Székelyhídon. A római katolikus templom belülről megnézhető a rácson keresztül, az ajtót nyitva tartják.
II Rakóczi Ferenc emléktábla Székelyhíd - 34 km-re. Táborozás. 1703 nyarán itt táborozott Székelyhídon II Rákóczi Ferenc fejedelmünk, miután Bercsényi Miklós vezetésével csapatainak másik része bevette Váradolaszit. Nepomuki Szent Janos Szekelyhid - 34 km-re. Székelyhídi római katolikus emlékek. Érmelléki körtúrán jutottam el a székelyhídi római katolikus templomhoz és a mellette álló Nepomuki Szent János szoborhoz. Stubenberg kastély Székelyhíd - 34,1 km-re. Omladozóban. Kapuja nyitva volt, így benéztem a kastély udvarára is, utána pedig kívülről is körbejártam a kastély telkét.

CET Nagyvárad románul - in limba romana: CET Oradea


Különleges látnivalók - Bihar megye
* Részletek bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Teljeskörű hozzáférés esetén

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • CET Nagyvárad adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • Műholdfelvétel a Gugli térképen - Érdemes rákattintani a ládaoldalon, a gugli-térképre mutató hivatkozásra...
 • Látszik - Ha elég mélyre mész, látszik a rejtekhely-fa is...
 • Gugli utcakép - Igen, ez az úgynevezett Gugli Utcakép, vagy Utcanézet. A Gugli Térkép és a Gugli Föld azon szolgáltatása, mely segítségével virtuálisan bejárható egy hely...
 • Uj doboz - Füst, füst es meg egyszer füst. Mar Debrecen utan lathato a nagyvaradi negativ szymbol, pro natura in romania...
 • Váradi séta - Gyengén pöfékelt a kémény, viszont a környéken valami egyéb ipari létesítmény förtelmes bűzt terjesztett...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a CET Nagyvárad? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8238 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Látnivalók a közelben

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Bihar megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3753 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.