Bihar földvára - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Cauaceu Biharia - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Bihar megye

Bihar földvára

A hajdani Biharvár, Bihar vármegye névadó székhelye lett. Hatalmas méretű földvára hazánk legimpozánsabb ilyen jellegű emléke. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Bihar földvára rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
36377 Szent Vince Római Katolikus Intézete. Szent Vince Római Katolikus Intézete, épült 1868-ban. 37328 Adorján vára Szalárd. 37840 Megyei Kórház. Megyei Kórház, egykori Pénzügyi Palota, épült 1806-ban. 37846 Szentlélek kiáradása plébániatemplom kertje. 38826 Ady Endre Nagyvarad. 38895 Ady Endre emlékmúzeum. A park közepén lévő kicsiny emlékmúzeumot 1957-ben létesítették, abban az épületben, amelyikben a múlt századi "Mülleráj" üzemelt. 38939 Szigligeti Ede emlektabla Nagyvarad. 39008 Szigligeti Színház. A Fellner-Helmer bécsi tervezőintézet tervei alapján, 1899-ben kezdik el a színház építését neoklasszicista homlokzatú, neorokkokó belsejű stílusban. 39021 Gomba-kilátó. 39021 Partiumi Keresztény Egyetem. 39341 Görög katolikus papnevelde. Görög katolikus papnevelde. 39369 Millenniumi emlekoszlop Nagyvarad. 39621 Garasos híd. 39661 Garasos hid emlektablaja Nagyvarad. 39793 Fekete Sas fogadó. Fekete Sas fogadó.

Történelmi-kulturális értékek - Bihar megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Református templom 7.45 km-re. RH1485 Református templom Nagyvárad
CET Nagyvárad 9.95 km-re. Első és legnagyobb problémája Nagyváradnak a CET, amely meleg vízzel és fűtéssel látja el a várost.
Bartsch-kúria 10.06 km-re. Bartsch-kúria, ma idősek otthona - Szalárd.
Római katolikus bazilika
Római katolikus bazilika, Szűz Mária mennybemenetele római-katolikus székesegyház - Nagyvárad.
Római katolikus püspöki palota 11.23 km-re. Római katolikus püspöki palota 1762-1776 - Dacia sugárút, Nagyvárad.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.