Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Bihar földvára - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Történelmi-kulturális érték(általános kép - történelmi-kulturális értékek)

Bihar földvára | Hol van ez a hely?

A hajdani Biharvár, Bihar vármegye névadó székhelye lett. Hatalmas méretű földvára hazánk legimpozánsabb ilyen jellegű emléke. A hely jelentőségét már a bronzkorban is ismerték a falu akkori lakói, hiszen egy szabálytalan (óvális), a Kösmő teraszán emelt földhányást minden bizonnyal nem kevés munkával védelmi célra építették.

A hozzá füződő mondák a török hódítással hozzák összefüggésbe, vagy úgy, hogy a törökök ellen ide menekítették a leányokat, vagy pedig, hogy a törökök itt tartották rabságban az elfogott nőket. Maga a Földvár Leányvártól nyugatra, azt külső falával metszve, ma is becsülendő méretben épült. Területe 4,7 ha.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Bihar földvára fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Bihar földvára! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Bihar földvára közelében?
Szentlélek kiáradása plébániatemplom kertje Nagyvárad. Szent Anna-Orsolyita rendi templom és egykori apácazárda Nagyvárad. Ady Endre emlékmúzeum Nagyvárad. Nosztalgia - Váradi tartozkodásom alatt egy nosztalgikus séta keretében kaptam meg a geodobozt. Szigligeti Ede emlektabla Nagyvarad. 12.4 km-re. Szigligeti Színház Nagyvárad. 12.4 km-re. A Fellner-Helmer bécsi tervezőintézet tervei alapján, 1899-ben kezdik el a színház építését neoklasszicista homlokzatú, neorokkokó belsejű stílusban. Nosztalgia - Váradi tartózkodásom alatt egy nosztalgikus séta keretében, kicsit rázósan, de sikerült előkotorni a dobozocskát.
Gomba-kilátó Nagyvárad. Nagyváradi Macskadomb - Innen nagyon szép körképet láthatunk Nagyváradról és környékéről.

Bihar földvára románul - in limba romana: Cetatea de pamant Biharia


Történelmi-kulturális értékek - Bihar megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Bihar földvára gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

  Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Bihar földvára? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Turisztikai látnivalók a közelben

  Római katolikus bazilika
  Római katolikus bazilika
  Római katolikus bazilika, Szűz Mária mennybemenetele római-katolikus székesegyház - Nagyvárad.
  Adorján vára Szalárd
  Adorján vára Szalárd 11.89 km-re
  RH3147 Adorján vára Szalárd

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Bihar megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

  A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.