Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Hegyközszentmiklós - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Hegyközszentmiklós

Hegyközszentmiklós | Hol van ez a hely?

Hegyközszentmiklós az Érmellék és a Hegyköz találkozásánál, a Cserhát (érmelléki dombok) erdős dombjai között alakult ki. Valamikor a XII-XIII század folyamán a Váradtól Szatmár felé vezető középkori kereskedelmi út mentén. Története a szomszédos Szentjobbhoz kapcsolja.

Itt őrízték Szent István királyunk mumifikálódott jobb kezét, amit Mercuris kanonok menekített ide a pogány lázadások idején. Miután Szent László tudomást szerzett az ereklye létezéséről, felkereste a falut, és tiszteletére egy monostort alapított,melyet gazdag adományokkal látott el. Ekkor kapta meg Szentjobb azt a területet is, ahol később Szentmiklós kialakult.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Panoráma. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Hegyközszentmiklós fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Hegyközszentmiklós! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Hegyközszentmiklós közelében?
Millenniumi emlékmű Székelyhíd. Millenniumi emlékmű - Székelyhíd. Érmelléki körtúrán - Érmelléki autós túra keretében jutottam el Székelyhídra.
Adorján vára Szalárd. Kossuth Lajos mellszobra Bihardiószeg. 9.9 km-re. Kossuth Lajos mellszobra, 2002 - Bihardiószeg.
I es II vilaghaborus emlekmu Bihardioszeg. 9.9 km-re. I es II vilaghaborus emlekmu Bihardioszeg 1996.
Bocskai István mellszobra Bihardiószeg. Bocskai István mellszobra, 2004 - Bihardiószeg.
Zichy-kastély Bihardiószeg. Zichy-kastély, épült 1701-ben - Bihardiószeg.
Bartsch-kúria Szalárd. Bartsch-kúria, ma idősek otthona - Szalárd.
Új városi strand Margitta. Uszoda és strand - Megnéztem a város új strandját is, a város határában van. Termál strand Margitta. A város környékén több geotermális forrás is található. Inkább palacsintázzunk - Megtaláltam a város közepén, esztétikailag nem volt élményszerű, ami látszott belőle.
Református templom Margitta. Kettő van - Igen, két termál strand van a városban. (turisztikai hely geoládával) Római katolikus templom Érábrány. Ma református templom.

Természeti értékek - Bihar megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Hegyközszentmiklós gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Jó rejtés, szép kilátás - Tavaly költöztünk a faluba ma kerítettem időt a keresésre...
 • Mit mutat meg ez a rejtés? - Most veszem észre, hogy a nagy lelkesedésben, a ládaoldal elkészítésekor kimaradt a lényeg...
 • Első találat - Első találatom egy szűz láda :) Az utat a főútról alig találtam meg...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Hegyközszentmiklós? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Szűz Mária katolikus templom
Szűz Mária katolikus templom
A Dietrichstein-Stubenberg-kastéllyal egybeépítették 1764-68 között Johann Nepomuk Dietrichstein, a székelyhídi uradalom birtokosa megbízásából.
II Rakóczi Ferenc emléktábla
II Rakóczi Ferenc emléktábla 5.74 km-re
RH3864 II Rakóczi Ferenc emléktábla Székelyhíd

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Bihar megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.