Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Hegyközszentmiklós - Turisztikai látnivalók <-- Bejelentkezés
 


Hegyközszentmiklós

Hegyközszentmiklós turisztikai látnivalói

Hegyközszentmiklós az Érmellék és a Hegyköz találkozásánál, a Cserhát (érmelléki dombok) erdős dombjai között alakult ki. Valamikor a XII-XIII század folyamán a Váradtól Szatmár felé vezető középkori kereskedelmi út mentén...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - teljeskörű hozzáféréssel.

***

Néhány kép a Hegyközszentmiklós képtárból:

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Hegyközszentmiklós fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22819 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Hegyközszentmiklós!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Hegyközszentmiklós, 0,53 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Hegyközszentmiklós közelében?
(részletek teljeskörű hozzáféréssel)
Mercurius apát szobra Szentjobb Megvan!. Magát a szobrot alig találtuk meg, hiába volt a főút mellett :) Jó mélyen be kellett nyúlni a növényzetbe, de jó érzés, hogy ezt ládát is én találtam (mi találtuk) meg először.
Szentjobb vára Várának helyéhez úgy jutunk el, ha a Berettyó hídján átmenve az útról jobbra térünk.
Csíkos-tó Váradolaszi
Szűz Mária katolikus templom Székelyhíd Katolikus emlékek Székelyhídon. A római katolikus templom belülről megnézhető a rácson keresztül, az ajtót nyitva tartják.
II Rakóczi Ferenc emléktábla Székelyhíd Táborozás. 1703 nyarán itt táborozott Székelyhídon II Rákóczi Ferenc fejedelmünk, miután Bercsényi Miklós vezetésével csapatainak másik része bevette Váradolaszit.
Nepomuki Szent Janos Szekelyhid Székelyhídi római katolikus emlékek. Érmelléki körtúrán jutottam el a székelyhídi római katolikus templomhoz és a mellette álló Nepomuki Szent János szoborhoz.
Stubenberg kastély Székelyhíd Omladozóban. Kapuja nyitva volt, így benéztem a kastély udvarára is, utána pedig kívülről is körbejártam a kastély telkét.
Halász Székelyhíd Szobrászalkotás Székelyhídon. Székelyhídon szombati napon piac volt, emiatt nagy közönség vette körül a szobrot.
Református templom Székelyhíd Székelyhíd vára is itt állt. A református templom magán hordozza a gótika nyomait.
Petőfi Sándor emléktábla Székelyhíd Petőfi Székelyhídon. Petőfi Sándor 1843-ban szállt meg itt, mint oly sok más helyén is az országnak.
Millenniumi emlékmű Székelyhíd Érmelléki körtúrán. Érmelléki autós túra keretében jutottam el Székelyhídra.
Adorján vára Szalárd
Kossuth Lajos mellszobra Bihardiószeg
I es II vilaghaborus emlekmu Bihardioszeg
Bocskai István mellszobra Bihardiószeg
Zichy-kastély Bihardiószeg
Bartsch-kúria Szalárd
Új városi strand Margitta Uszoda és strand. Megnéztem a város új strandját is, a város határában van.
Termál strand Margitta Inkább palacsintázzunk. Megtaláltam a város közepén, esztétikailag nem volt élményszerű, ami látszott belőle.
Református templom Margitta Melyik termál strand?. Az általad megadott koordináták a gúgli térképe szerint a mező közepére mutatnak. Termalviz. Pontos mérés. Az itt nem úgy megy. Mi csak akkor vagyunk hajlandók megnézni valamit, illetve elmenni egy helyre, ha geodoboz is van oda rejtve. Azért érdemes megemlíteni. A láda bejegyzés általános jellegű (Margitta), úgyhogy véleményem szerint nem vétek, ha megemlítem a város egyik fő turisztikai objektumát (és természeti értékét), a strandot (N 47.
Római katolikus templom Érábrány Ma református templom.
Fráter kastély Gálospetri Az egyikben az orvosi rendelő működik, a másik korábban a helyi termelőszövetkezet szolgálatában állt, majd annak megszűnése után egyes helyiek láttak elbontásához.
Érsemjén Érsemjén a nevét legkorábbi birtokosai, a Balogh-Semjén család (Boloc-Semyan) név után kapta.
Kazinczy Ferenc mellszobra A szobor 1907 szeptember 22-én került a talapzatra, ugyanekkor emléktábla Kazinczy szülőházára.
Bihar földvára Hatalmas méretű földvára hazánk legimpozánsabb ilyen jellegű emléke.
Dr Andrássy Ernő park Érmihályfalva Esti parklátogatás. A park Érmihályfalva talán leginkább rendben tartott, gondozott része.
Levendula Farm Nagyvárad Kisszántó
Református templom Nagyvárad
Megváltó Jézus-szobor Baromlak A kitárt karjaival keresztet formáló műalkotás, a világ legnagyobb Jézust ábrázoló szobrának embernagyságú mása, Rudolf Docolonansky tanító alkotása 1938-ból.
Sólyomkő vára Sólyomkőpestes
Római katolikus bazilika Nagyvárad Szobor. Egy nagyváradi séta első találata. Nosztalgia. Nagyváradi tartózkodásom alatt megejtett nosztalgikus séta alatt kaptam meg ezt a geodobozt.
Római katolikus püspöki palota Nagyvárad
Petőfi Sándor mellszobor Nagyvárad Petőfi Sándor park, Nagyvárad.
Gomba-kilátó Nagyvárad Nagyváradi Macskadomb. Innen nagyon szép körképet láthatunk Nagyváradról és környékéről.
CET Nagyvárad Uj doboz. Füst, füst es meg egyszer füst. Műholdfelvétel a Gugli térképen. Érdemes rákattintani a ládaoldalon, a gugli-térképre mutató hivatkozásra. Látszik. Ha elég mélyre mész, látszik a rejtekhely-fa is. Gugli utcakép. Igen, ez az úgynevezett Gugli Utcakép, vagy Utcanézet.
Megyei Kórház Nagyvárad
Szentlélek kiáradása plébániatemplom kertje Nagyvárad
Szent Vince Római Katolikus Intézete Nagyvárad
Görög katolikus papnevelde Nagyvárad
Ady Endre emlékmúzeum Nagyvárad Nosztalgia. Váradi tartozkodásom alatt egy nosztalgikus séta keretében kaptam meg a geodobozt. Váradi séta 3. A központban való fiszlikolás közben ide is eljuttunk. Fiszlikolás. Bevallom őszintén, hogy nem tudom mit jelent a fiszlikolás szó. Átutazóban Nagyváradon. Nagyváradi sétánk alkalmából ezt is megkerestük.
Millenniumi emlekoszlop Nagyvarad
Szent Anna-Orsolyita rendi templom és egykori apácazárda Nagyvárad
Ady Endre Nagyvarad
Szigligeti Ede emlektabla Nagyvarad
Szigligeti Színház Nagyvárad Váradi séta. A váradi láda-kereső séta második állomása. Átutazóban Nagyváradon 1. Egy kis séta a központban, na meg láda keresés. Nosztalgia. Váradi tartózkodásom alatt egy nosztalgikus séta keretében, kicsit rázósan, de sikerült előkotorni a dobozocskát.
Emanuil Gojdu Nemzeti Kollégium Nagyvárad
Garasos híd Nagyvárad Nosztalgia. Váradi tartózkodásom alatt egy nosztalgikus séta alkalmával ezt a geodobozt is megtaláltam. Garasos híd. Megvan. Valami. Valamit megtaláltam, vagyis egy geodobozt találtam meg, de nem a képen láthatót, és nem a román nyelvű leírásban szereplő fekete filmesdobozt, hanem egy fehér-áttetsző filmesdobozt, amiben a fűzet és ceruza mellett egy pici képregény van. Átutazóban Nagyváradon 2. A megadott helyen, a megadott koordinátáknál találtunk egy geoládát.
Garasos hid emlektablaja Nagyvarad
Márkaszék vára
Nagyváradi Egyetem Gyógyszerészeti Kara Középület 1893 1894.
Fuchsl palota Nagyvárad
A nagyváradi vár 282 ablak. Érdekes a fenti hozzászólás ékezet- és szóhasználata, népi hiedelmen alapuló tartalma. Váradi séta 4. Régóta meg akartam látogatni ezt a várat, olyasmit is hallottam róla, hogy annyi ablaka van, mint ahány nap van egy évben. 365 ablak. A Püspöki palótának van 365 ablaka. Minden ablakba egy geodobozt. Ha ez egy másik játék lenne, egy másik játszótér, és nem én írnám ezt.
Fekete Sas fogadó Nagyvárad

Természeti értékek - Bihar megye
* Részletek bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Teljeskörű hozzáférés esetén

  • Hozzászólások, bejelentések
  • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
  • Utolsó megtalálások és hozzászólások
  • Hegyközszentmiklós adatlapjának követése
  • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
  • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
  • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  • Első találat - Első találatom egy szűz láda. :) Az utat a főútról alig találtam meg...
  • Mit mutat meg ez a rejtés? - Most veszem észre, hogy a nagy lelkesedésben, a ládaoldal elkészítésekor kimaradt a lényeg. Mit is mutat ez a rejtés? Nem derül ki a leírásból, és fényképek sincsenek feltöltve...
  • Jó rejtés, szép kilátás - Tavaly költöztünk a faluba ma kerítettem időt a keresésre. Jó rejtés, szép kilátással...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Hegyközszentmiklós? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8238 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Látnivalók a közelben

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Bihar megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3753 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.