Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Gyulafehérvár - Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Gyulafehérvár

Gyulafehérvár | Hol van ez a hely?

Gyulafehérvár az Erdélyi Fejedelemség virágzó fővárosa volt. Itt van az erdélyi római katolikus püspökség székhelye. Fontos szerepet töltött be a román nemzeti mozgalmakban és az ortodox vallási életben...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Fal a bejárat mellett 3212 Falmaradvány Akasztófa 3219 Ágyúk 3222 3223 Sötét lépcső Kínzókamra. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Gyulafehérvár fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22747 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Gyulafehérvár! Érdemes regisztrálni!

Szállás

Szállás a közelben


Keress szállást Gyulafehérvár közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 9.1 km-re levő látnivalókkal: Vörös-szakadék - Szászsebes (12 kép).
14714724641100
14714724651101
14714724661102
14714724671103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Gyulafehérvár közelében?
Református templom. Első temploma a XII–XIII. Az ötödik - A mai utam utolsó, ötödik geodoboza. (itt geodobozt is lehet keresni)
Zebernik vára. Zebernik várának romjai Borberektől 2,5 km távolságra vannak északnyugatra, a Vincipatak falu feletti Várhegyen.
Városerődítés. A ma városi rangban levő település területén a régészek már a rómaiak korából találtak szervezett életre utaló leleteket.
Evangélikus erődtemplom. Utána szász település. Belül - A Vörös-szakadékhoz igyekezvén megnéztük a templomot. (itt geodobozt is lehet keresni)
Szív-tisztás. Borosbocsárd település észak-nyugati kijáratától körülbelül 3 km-re, az útból egy ösvény indul balra. (itt geodobozt is lehet keresni)
(érdekes hely geoládával) Templomrom. Borosbenedek egykori gótikus temploma a falu feletti magaslaton az elmúlással küszködik.
Kecskekő vára. Vannak csodák - Most nem a természeti csodákra gondolok, amikben bővelkedik e hely, hanem arra, hogy előkerült a láda. Katolikus templom. Hunyadi kolostortemploma. Nagyon szép - Ezt a templomot meg kell látogatni! Igazán megéri.
Református templom. A középkori plébániatemplomot a román korban építették, legkésőbb a XIII. Tövis - A tövisi református teplomba nem jutottam be.
Diód vára. Diód várának romját Diód belterületének északnyugati szélén, a Diód-patak partján, az ottani tó melletti kisebb kiemelkedésen találjuk.

Gyulafehérvár románul - in limba romana: Traseul celor 3 Fortificatii

[ Fel ↑ ]

- Fehér megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Gyulafehérvár adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Néhány hozzászólás

 • Odalett - A dragonyos ügyet sem vetett rám, mert éppen egy lánnyal volt elfoglalva...
 • Három erődítmény útvonala - Két alkalommal is kerestem ezt a rejtekhelyet, mely (valahol) a gyulafehérvári vár Három erődítmény útvonala bejáratánál levő falban található...
 • Megvan a fal - De sajnos "nem szabad a füre lépni", úgy hogy a doboz továbbra is érintetlen...
 • Tiltás - Én igazán követtem volna a GPS-t de egy "kosztümös" katona határozottan megtiltotta...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Gyulafehérvár? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Dendrológiai park
Dendrológiai park 3.23 km-re
RH1505 Dendrológiai park Gyulafehérvár
Vörös-szakadék
Vörös-szakadék
A Vörös-szakadék természetvédelmi terület Szászsebestől 3 kilométerre északkeletre található.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Fehér megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3609 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.