Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Halastó - Szörcse - Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Halastó - Szörcse

Halastó - Szörcse | Hol van ez a hely?

A Szörcse falu melletti, Feketeügy holtágán kialakított tórendszer jobb sorsot érdemelne. A virágzó kaszáló és a madarak kárpótolnak viszont, ha nem szeretsz halászni...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Holtág Őreg fűzfa. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Halastó Szörcse fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22747 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Szörcse és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Halastó! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Szörcse, 1.36 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: Háromszék közép falui és forradalmi szerepe Matisfalva, Markosfalva, Martonfalva, itt tartott gyűlések, s a forradalmi korszaknak e faluval egybefüződő dicsősége. Háromszék önvédelmi harcza és az oroszok elleni csatározása. Léczfalva. Gyárfás család. Léczfalvi országgyűlés. Visszapillantás a székelyek múltjára. Léczfalván tartott székgyűlések. Telek. Makó György. Horváth Károly. Szörcse. Petőfalva. Mikes Kelemen emlék-kelyhe.
Szállás

Szállás Szörcse - Kovászna vármegye


Keress szállást Szörcse közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 10.97 km-re levő látnivalókkal: Rétyi-tó - Kovászna megye (5 kép).
1471471465980
14714775441101
14714775451102
14714775501103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Halastó Szörcse közelében?
Lovak szobra. Az egykori dálnoki ménes szálláshelye előtt áll a Lovak szobra, melyet Miholcsa József szobrász készített, az 1990-es évek közepe táján. A geodoboz a helyén, de a lovak már eltűntek - Brassó felől Kézdivásárhely felé tartottam. (különleges hely geodobozzal)
Középkori temető Zabola határában. Zabola Kovásznától 7 km-re található északra. kijavitas - Ez igy van. (látnivaló és geodoboz)
Fortyogófürdő. Nemcsak a környékről, de messzi tájakról is fogadta a reumatikus bántalmakra panaszkodókat, ugyanis a régi öregek szerint a pezsgő víz csodaszerként hatott ezekre a nyavalyákra. A doboz a helyén - Baráti körben egész napos programunk volt ezen a kellemes, hűvös helyen, mely kis oázisként szolgál a nagy hőségben. (itt geodobozt is lehet keresni)
Katolikus templom. 7.4 km-re. században volt település, melynek temetőjét feltárták. Javítás alatt - A rejteket megtaláltam.
Kézdialbis. 1539-ben Albis néven jelentkezik az oklevelekben.
SZNM 7 Maksa. Ezt könnyű volt megtalálni - A kis dobozka szabadon volt, így könnyű volt megtalálni. (érdekes hely geoládával) Dózsa György szobra. Dálnok ősi székely falu, Kézdivásárhely közelében. Annyira rejtés, hogy már nem is rejtés - Kövek alatt, hát abból itt aztán van jó sok :) Ennek ellenére, nem kellett sokat keresgélni, hiszen ez a rejtés, ott "hányódik" mindenki szeme előtt :) Még jó, hogy az illetékesek nem gyűjtenek gyakran szemetet a környéken, mert kárba veszne.
Emlékpark. 7.7 km-re. Emlékpark - Dálnok.
Harangláb Hatolyka. Hatolykát ásványvize miatt már a legrégebbi leirásokban is fürdőmedencével rendelkező településként tartották nyilván. A domb tetején - A sík mezőben egy kiemelkedő domb tetején áll a hangulatos templom, mely felújítás alatt van.
Hatolykai temető. Legalábbis a felirat szerint. Érdekes évszámok - Sajnos nem találtam meg a geodobozt, úgy néz ki nyoma veszett.
SZNM 8 Eresztevény. Székelyek Nagy Kincskeresése - 8-dik stáció - Eresztevény - Gábor Áron síremléke Gábor Áron 1849 július 2-án hunyt el a kökösi csatában. Sikertelenül - Gyakran járok sétálni, bringázni erre a környékre, háromszor is kerestem a dobozkát de nem találtam.
Márton Áron szobor. Óriáspincetető. Ereszteveny felett magasodik a Pincetető, az Óriáspincetetőn felépített térplasztika. Sanderoval a tetőn - Egy igazi élmény ezen a tetőn állni.
Kádár László emlékplakett. Dr Kádár László emlékplakett, Vargha Mihály - Kovászna.
[ Fel ↑ ]

Természeti értékek - Kovászna megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

  • Hozzászólás és bejelentés
  • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
  • Utolsó megtalálások és hozzászólások
  • Halastó adatlapjának követése
  • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
  • Szörcse térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
  • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
  • Navigálás valós időben a terepen!

Néhány hozzászólás

  • A halasto - Ha mar volt Imecsfalva, lehetett Szorcse is...

Sikerült eljutni Szörcse környékére? Tetszett a Halastó? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Barabás Miklós szobra
Barabás Miklós szobra
Kézdimárkosfalva egyik híres szülöttje Barabás Miklós festőművész, aki 1810-ben látta meg a napvilágot, szegény család sokadik gyermekeként.
Lécfalva
Lécfalva
Lécfalva falu Romániában Kovászna megyében.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Kovászna megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3613 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.