Halastó - Szörcse - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Surcea Zabala - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Kovászna megye

Halastó - Szörcse

A Szörcse falu melletti, Feketeügy holtágán kialakított tórendszer jobb sorsot érdemelne. A virágzó kaszáló és a madarak kárpótolnak viszont, ha nem szeretsz halászni. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Holtág Őreg fűzfa... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Halastó Szörcse rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
17201 Székelybánja vára 2. A vár a Cófalva és Lécfalva között található, a Feketeügy jobb partján. 17223 Székelybánja vára 1. Lécfalvától délre, másfél km-re fekszik Várhegy település, melynek keleti szélén van a környező árterület fölé emelkedő, kelet-nyugat irányú 550 m magas Várhegy-domb. 17568 Dozsa Gyorgy mellszobra Dalnok. 17779 SZNM 6 Dálnok. Székelyek Nagy Kincskeresése. 18378 Lovak szobra. Az egykori dálnoki ménes szálláshelye előtt áll a Lovak szobra, melyet Miholcsa József szobrász készített, az 1990-es évek közepe táján. 19989 Középkori temető Zabola határában. Zabola Kovásznától 7 km-re található északra. 21390 Fortyogófürdő. Székelypetőfalva határában található Fortyogófürdőnek már az 1800-as években nagy látogatottsága volt. 23308 Katolikus templom. A falu helyén már a 12. 23886 Kézdialbis. 1539-ben Albis néven jelentkezik az oklevelekben. 24056 SZNM 7 Maksa. Székelyek Nagy Kincskeresése. 24228 Dózsa György szobra. Dálnok ősi székely falu, Kézdivásárhely közelében. 24285 Emlékpark. Emlékpark. 26090 Harangláb Hatolyka. Hatolykát ásványvize miatt már a legrégebbi leirásokban is fürdőmedencével rendelkező településként tartották nyilván. 26257 Hatolykai temető. Hatolyka temetőjének egyik érdekessége, egy sírhant, melynek -viselője- 1827-1951 közötti időszakban élt. 27004 SZNM 8 Eresztevény. Székelyek Nagy Kincskeresése. 27327 Márton Áron szobor. 27751 Óriáspincetető. Ereszteveny felett magasodik a Pincetető, az Óriáspincetetőn felépített térplasztika.

Néhány székely szó jelentése:
Szökik = Ugrik. Szokmány = Télikabát harisnyaposztóból. Szőrbincsók = Borotválatlan, magával nemtörődő ember. Szörpötöl = Jő-megy. Szukánti = Fösvény. Szürkünyet = Alkonyat.

Természeti értékek - Kovászna megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Szörcse 1.24 km-re. Lakói a középkorban tiszta katolikusok, a reformáció után pedig reformátusok.
Református templom 3.79 km-re. 1332-ben villa Marci néven jelentkezik az oklevelekben.
Barabás Miklós szobra
Kézdimárkosfalva egyik híres szülöttje Barabás Miklós festőművész, aki 1810-ben látta meg a napvilágot, szegény család sokadik gyermekeként.
Lécfalva
Lécfalva falu Romániában Kovászna megyében.
Református templom
1407-ben Martonfalva néven írják az okiratok.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • A halasto - Ha mar volt Imecsfalva, lehetett Szorcse is...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.