Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Síratófal - Bözödújfalu - Turisztikai látnivalók
 


Síratófal - Bözödújfalu

Síratófal - Bözödújfalu turisztikai látnivalói

Bözödújfalu tragédiája az 1980-as években történt. Egy völgyzáró gát építése miatt a falu nagy részét elárasztották vizzel, a lakóit pedig elköltöztették...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - teljeskörű hozzáféréssel.

***

Néhány kép a Síratófal - Bözödújfalu képtárból:

Síratófal
Síratófal
Emléktábla
Emléktábla
Falak
Falak
Falrészlet
Falrészlet
Kiszáradt tó
Kiszáradt tó

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Síratófal Bözödújfalu fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22814 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Bözödújfalu és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Síratófal!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Bözödújfalu, 1,01 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Síratófal Bözödújfalu közelében?
(részletek teljeskörű hozzáféréssel)
2023-ban június 20 és július 9 között szerveztek nyílt napokat, naponta 10-21 óra között.
A szentély sokszögzáródású, de ablakait átalakították, a diadalívet lebontották. Szerintem ez a református templom. Bár erre én is csak akkor jöttem rá, amikor a faluban elhaladtam a másik templom mellett, melyre rá volt írva az Egy az Isten felirat.
Középkori templomról nincs okleveles adat, ennek ellenére bizonyosan már a középkorban volt temploma.
Egy felújított hagyományos parasztházban létesült a Szalmakalap Múzeum, mely egyedi az egész világon. Gömbkövek. Hirtelen azt sem tudtam, hogy a köveket vagy a kalapokat csodáljam. Szalmakalap és nemcsak. Biciklikkel felpakolt autókkal érkeztünk a helyszínre. Érdekes kövek. Nagyon tetszett, hogy a természet a víz erejével milyen érdekes formákat alkotott a kövekből.
Az elmúlt években Bözöd környékén, légi régészet nyomán beazonosították a bözödi halomsírokat.
Innen nagyméretű emberi csontok kerültek elő a múltban, talán ezzel magyarázható e hely neve is.
Közigazgatásilag Makfalvához tartozik.
A Dózsa-Barátosi kúriát a 18-dik században építették.
Ez az a kastély, amelyben Rhédey Klaudia, Mária brit királynő nagyanyja, II Erzsébet ükanyja felnőtt.
Erdőszentgyörgy református temploma gótikus, a 13-14-dik század fordulóján épült.
Makavárának eredete a Váruta helynévhez kapcsolódik, de ellentétben a különböző világhálón található leírásokkal, a Váruta nem egy hegy vagy domb neve.
A Bözöd és Gagy közötti vízválasztó gerincén van egy tanya, ahol valószínűleg a kommunisták által kitaszított emberek, családok éltek, akik ott helyben, a kert végében, temetkeztek is. Csendes, elhagyott hely. Bözöd felől érkeztem, egy kocsit eléggé próbára tevő úton. és békés õz. Sajnos nem volt nalam leiras. Csendes tanya. Megkerestük a gyerekekkel.
A hagyomány szerint a falu először a Kis-Küküllő mellett települt, ahonnan a török pusztítások elöl költöztek fel az erdő mellé. Két doboz. Két dobozt rejtettem. A Rava-patak látványos, vízvájta szorosa és vízesése. Székelyvéckén töltöttem a hétvégét.
A hagyomány szerint, ha a faluból is jól látható Alsó-szikla megszürkül, megváltozik az idő, ugyanis a kék palás rétegek előre jelzik az esőt.
Chamaecyparis lawsoniana. A hamisciprus-erdőt (Chamaecyparis lawsoniana) kísérleti jelleggel telepítették a Hargita megyei Hidegkút település közelébe, tengerszint felett 600 m-re, a bükkerdő szintjének alsó felébe, más fajtákkal keverve. Ciprus. Nem olyan nagy gond az a ciprus, legrosszabb esetben ültetünk majd egyet :)! A lényeg, hogy az érdekes formájú gömbkövek ott vannak! Alig várom, hogy ne csak fotókon csodálhassam. Hol van a hamisciprus-erdő?. A Rava-patak felől indultam a hamisciprus-erdőt megkeresni, ami jelenleg még csak érdekes helyként szerepel a ládalistában. A világháborúban, az olaszországi Doberdóban hősi halált halt Barabás János emlékére emelték.
Az egykori templom középkori létéről tanúskodik az a leírás, amely Benkőnél olvasható: csinos kőépület, keleti része ódon gót stílusú.
A 19-dik században építettek meg a település központjában a református templomot.
Maros megye egyik legjelentősebb sírkőkészítő központja Havadtő. Befagyva. Érdekes ez a temető. Jellegzetes. Érdekesek ezek a sírkövek,  érdemes volt felkeresni ezt a helyet is.
Népi iskola, Geges.
A gegesi református temetőben érdekes, százévesnél régebbi sírkövek vannak.
Geges az Abod-patak völgyében fekszik, Marosvásárhelytől 24 km-re kelet-délkeletre, a községközponttól, Havadtól 3 km-re északkeletre. Ez nem egy emlékmű, csak egy sírhely. Miután rejtettem egy új geodobozt Geges református temetőjében, amivel a gegesi régi sírköveket szeretném bemutatni, elindultam megkeresni ezt a rejtést is. Ez mashol lehet. E Igen. Igen, erre mondják a faluban.
Itt találkozott egykor a makfalvi és az abodi ifjúság május elsején.
Az Alsó fenyős egy mesterséges fenyő telepítés Makfalvától északra, a Nagymagos erdejében.
Nagyon különleges látvány, olyan ősi érzés ott lenni. Kerékpártúra. Ma egy kb 20-25 fős kerékpártúra alkalmával jártunk erre. Pincék, gödrök, mélyedések.. A tejfölös doboz távol volt a frissen kiásott pincéktől, egy csutakban, de észrevehetted, hogy a doboz környékén gödrök, vagy inkább csak mélyedések vannak, amik mind beomlott, betömött, vagy betömődött pincék. A tatárpincék kincse. Volt tudomásom róla, hogy a geodoboz már nem ép, de reméltem megtalálom legalább a maradványait.
A Fehérnép sarka egy jellegzetes alakú domb Makfalva északkeleti részében, a Kis-Küküllő baloldali partján, a Nagyszeg csorgója és Andrásuta pataka között.
A falu központjában látható református templom az 1792 szeptember 8- án, a Peszente utcában lakó Péter István házánál kiinduló tűzvész alkalmával 110 házzal együtt leégett, a harangok megolvadtak.
Ez a hely, ahol az emberek kies völgyekben élik monotonnak tűnő mindennapjaikat, káros külső hatásoktól még mentesen. Új geodoboz új rejtekben. A közeli Csereoldal tatárpincéit terveztem felkeresni, de ha már itt voltam, elrejtettem a haranglábnál egy új geodobozt, új rejtekbe. Lehet egészen máshova került a doboz. Az első megtaláló a bejegyzése szerint még a rejtekben találta meg a geodobozt. A létra odavitt, de nem találtam meg. A maival együtt már három alkalommal jártam itt.
Remek kilátás nyílik innen a Küküllő vidékére, Firtos, Csombod és Rabsonné felé.
1576-ban mint Gagy szerepel. Gyík van, doboz nincs. Énlakáról hazafele, gondoltuk megkeressük a geodobozt. Maganyos kis templom. Megtalaltam a dobozt, ugy nez ki, elsonek.
Makfalva, illetve a Sokad dűlő északi részén, az abodi határ és Külső Ecsenye közötti, jellegzetes, koporsóra emlékeztető domb neve a Tatársír.
Érdemes egyet sétálni a településen, és megfigyelni a házaikat, ma már erőteljesen alakítják a faluképet.
Most már teljesen el van hanyagolva az egész berendezés, de még így is lenyűgözött a bonyolultságával.
Küsmöd egyik érdekes látnivalója a Fő utcán található Bereczki-ház, vagy Csitkós ház, ahogy becézik.
Az 1567-dik évi regestrum 8 kapuval hozza Rygmany néven. Második alkalommal itt. A helyet már ismertem, 2010 novemberében már jártam itt. Felmászott a toronyba..... F Útban a tatárpincék felé. Útban a tatárpincék felé megkerestem ezt a rejtekhelyet is.
A küsmödi templom zárva volt.
Székelyvécke bejáratához közel faragott tábla hirdeti, hogy a közeli dombon kilátó található. Egyelőre. A régi helyére tettem egy dobozt, a rejtő nevével (fakir), és persze az enyémmel is. Geoláda-keresés Eszterlánc koncert előtt. A magyarországi Eszterlánc zenekar koncertjére érkeztünk Székelyvéckére.
Kibéd 10 km-re fekszik Szovátától, helyi posztóüzeméről híres.
Jézus szenvedéseit örökíti meg 14 megállón keresztül, székelykapukkal és domborművekkel. Erre születni kell. Vagyis ilyen maflának mint én, születni kell.
A temetőben érdekes feliratú régi sírköveket lehet látni. Felújított fal. Csendes kis falu. A székelyvéckei templom kincse. A kilátó után a katolikus templomhoz jöttünk, a templomot övező kőfalon levő bejáratot mi is nyitva találtuk. A doboz jó egészségnek örvend, teljesen száraz. Nem csoda hiszen az esőtől védve van.
Szent Imre tiszteletére szentelték fel, a falu a templomáról kapta a nevét. Szent Imre szobor. Nyárádszeredából hazafele választottam ezt az útvonalat: Seprőd - Abod - Makfalva - Szolokma - Etéd - Énlaka - Székelypálfalva. Részletes beszámolók. Rendben van. Hosszú bejegyzések, automatikusan kitöltött időpont. Nem lehetne néha a mondatokat nagybetűvel kezdeni? Nem lehetne néha a pont, vagy a vessző után szünetet hagyni? Nem lehetne néha a két t helyett helyesen egy t betűt írni, máskor pedig egy t helyett helyesen kettőt? Nem lehetne helyesen írni, hogy ne azzal foglalkozzam állandóan, hogy helyesírási hibákat javítok? Nem kötelező hosszú bejegyzést írni! Honnan veszed, hogy kötelező volna? Egy hosszú bejegyzés olyan, mint amilyent például én írtam a Kossuth-sziklánál.
Kelementelke a Kis-Küküllő jobb partján, Maros megyében, Szövérd szomszédságában található falu.
A falu északkeleti felében kiugró dombon emelt unitárius templom uralkodik a helység, meg a falutól délre eső táj fölött. Göcsörtös fa. Igazán szép ez a félreeső hely. 4 ember. 4 emberkére volt szükség, hogy körbe öleljük a nagy zádokfát. Mondák és regék földje. A Firtos várától ereszkedtünk le torony iránt a csodálatos kis faluba, amelyik nem hiába a világörökség része.
A helyszín közelében parkoló a csekefalvi futballpálya mellett van.
Árpád fejedelem szobrát, Gyarmathy János szobrászművész alkotását, 2012 májusában avatták fel Székelybere központi terén.
A nagykendi levendulagazdaságot 2015-ben alapították, 1,2 hektáron fekszik, ebből 50 árat levendula borít.
Benkő Károly idejében épül fatemploma, mai temploma 1842-ből való.
Biró Zsigmond Sándor családi háza ez, melynek padlásterében több száz, paraszti használati tárgy, hadászati és világháborús tárgy sorakozik.
1643-ból is van adat kápolnáról, amikor még mindig Berekeresztúr filiája.
Székelyberétől észak-északnyugatra egy kerek dombot láthatunk, mely a falu fölé magasodik.
Siklód igazi hegyre szúrt falu, a világ végén, írja Orbán Balázs.
A templom mai napig megőrzött stílusjegyei is erre a korra utalnak, román és gótikus vegyesen. Madárábrázolásos régi sírkövek. A helyszínre érkezve már az alsó kapun beléptem a templomkertbe. Belépni csak alázatosan. Belépni csak alázatosan lehet, mert alacsony a kapu.
A környéket uraló 1025 m magas Siklódi-kő andezit-agglomerátumból, tipikus vulkáni kőzetből áll.
Fazekas Özséb gyulai belgyógyász főorvostól származik. Ujra megvan. 10 ev utan ujra megtalaltuk a dobozt. Sárgarigó. Lementem a térképről mire elértem a kilátót, de lehet, hogy csak az én térképem régi. Fiastető, vihar előtt. Atyha felől személygépkocsival próbálkoztunk közelebb jutni a kilátóponthoz, majd kb.
Mivel a fából készült hidak anyagát az időjárás könnyen tönkretette, Erdélyben több helyen is fedeles hidakat készítettek. Nyoma sincs az egykori faszerkezetnek. Pedig szerettem volna látni. Korabeli fénykép. Ritka, értékes kép érkezett a játszóterünkre, Kanizsay Izabella jóvoltából. Csak híd, fedél nélkül. A Kecske-túrára menet, habár nem volt sok időnk, beszúrtuk még ezt a rejtést.
Az egyházközség jegyzőkönyvében ez a bejegyzés olvasható: 1763 jún 22 a Mária Terézia császárnő engedelméből a régi megrongálódó templom lebontásához fogván a megye egészen felépíttetett és 12 febr.
1335-ben a pápai tizedjegyzékben Berechce szerepel, Berekete néven, amelyet Benkő feltételesen Berekeresztúrral azonosít, ami minden bizonnyal igaz lehet, mert más hasonló helységnév nincs a kerületben. Tető alatt. Nyárádszentimréről jöttünk át Berekeresztúrra.
Szentgerice látnivalója az 1670-ból származó, szép kazettás mennyezetű, unitárius templom. Sajnos nincs doboz. Kerestem a dobozt, de sajnos nincs meg. Aprólékosan megvizsgáltuk a rejteket. A belsejét is tükörrel -elemlámpával, de nem találtunk dobozt.
A Gyárfáskert hátulsó részén áll, a ma védett körtefa. Öreg tanú. Rugonfalva után ez volt a következő állomásunk. Petőfi Sándor . A kertben eltöltött idő alatt volt időnk kitalálni, hogy vajon hol lehet a rejtek, és végül meg is lett, csak meg kellett várjuk, hogy a szerelmes pár eltávozzon onnan. Az öreg tanú. Negyvennyolc július 30.
Mára időutazással felérő kaland vár az idelátogatóra - lelket erősíts, zubbonyt igazíts, irány Atyha, lépés, indulj. Új kápolna. A templomot újra födik. Kivül pléh, belül üres kápolna és rejtek. Igazán különleges ez a település a hegy tetején, de talán a leglátványosabb az odáig vezető út. Sóvidéken. Nem vagyunk ugyan nagyon magasak, de a doboz sajnos nem volt  a leírás szerinti helyen, a rozsdás szeg viszont  igen.
A régi templomot 1851-ben lebontják, helyén 1865-ben épül a mai templom klasszicista stílusban.
A Firtos-tetőn volt már egy közel húszéves kilátó, mely időközben teljesen elkorhadt, valamint a bükkfák is megnőttek körülötte.
Korond és Firtosváralja között, a Kalonda folytatását képező fennsík nyugati, sajátságosan feltarajosodó részén, meredek sziklafalakkal rendelkező Firtos-hegyen épült Firtos-vára. Kerestem. . Legendák nyomán. Firtosváralja felől mentünk fel, a Firtos lova fölött csodálatos erdőben, őzek társaságában. Mélyre besűlyedt geodoboz. Sikeresen megtaláltuk a dobozt, de nagyon mélyen volt a tuskóban.
Firtos kútja.
Székely- vagy Szitáskeresztúr a Székely előnevét onnan nyerte, hogy a lakói székelyek, a Szitás melléknevet pedig arról, hogy itt nagyban folyt a szitagyártás.
Újszékelyen felül, a Szurdokpatakának torkolatja előtt fekvő Alsó-boldogasszonyfalva következik, melyet a nép rövidítve egyszerűen Bodogfalának nevez.
A hagyományok szerint a Péter-hegyesén állott egy Szent Péternek szentelt és népes búcsúkkal látogatott kápolna.
2023-ban, június 24-én kezdődik a Dianna Manufaktúra levendulaültetvényények hatodik szüretje.
A falu csupán 2 km-re fekszik Székelykeresztúrtól és 5 km-re Siménfalva községközponttól. Feltételezem, hogy három harangja is van a templomnak. Esélyem sem volt a geodoboz keresésén "dolgozni", mivel a harangozó bácsi végig ott volt mellettem. Az épület árnyékában. Örvendek, hogy sikerült egy kicsit megdolgoztassalak, bár az én elvem az, hogy a helyszín lényegesebb mint a rejtés, ezért nem jó a tulságosan nehéz, ugymond rejtélyes rejtés, mert elvonja a figyelmet, és főleg az időt a helyszín megfigyelésétől,  tanulmányozasától, élvezetétől. Bejutottam a templomba, de nem tudtam keresgélni. A templomhoz érkezve, a kőkerítésen levő bejáratot zárva találtam.
Sóvárad Szováta felőli kijáratánál egy fémből készült, deszka járófelületű függőhíd található. Aranyos függőhíd. Mivel erre jártunk, felkerestük a függőhidat. Ketrec és híd. Régebb szerettem volna itt rejteni, de a híd előtti ketrec mindig visszatartott attól, hogy megálljak itt.
Temploma a két világháború között megcsúszott, megrepedezett, veszélyessége miatt nem lehetett használni.
A falut unitáriusok lakják.
A jelenlegi L alakú, manzárdtetős kastély előtt már a 17-dik században volt itt udvarház, jelenlegi nevét a legutolsó tulajdonostól kapta.
Az 1567. Megint bodobácsok leptek el mindent. A rejtek körül is sok volt a bodobács, de mégis sikerült egyből a dobozt kitapogatnom anélkül, hogy érintettem volna a bodobácsokat.
A legszebb ilyen sírkövek, amelyeken két egymással szembe hajló kígyó domborműves faragása látható, a nyomáti temetőben vannak. Kígyók. Érdekes a sírfelirat, manapság már csak adatokat írnak fel a csilivili márványra, és mindent körbebetonoznak. Megkövült kígyók . A két kígyó meg volt kövülve, úgyhogy bátran vettem elő a dobozt.
A fiatfalvi templomot közösen használják (ami ritkán fordul elő) a reformátusok és az unitáriusok, a feljegyzések szerint 1726 óta.
Az 1567. Második próbálkozásra. Még kerestem ezt a rejtekhelyet. Köszönöm. Köszönöm a javítást, és a rejtéseket is a közelben, így már itthon is lesz amit keressek. Nyomáti haranglábak és sírkövek. Nyomát háromszögű központjába érve, a két templom, illetve a haranglábak alatt állva, a gps 400 métert mutatott még a rejtekig.
Nyárádselyéből közelítettem meg a suvadást, a katolikus templom irányából vágtam bele a suvadás kellős közepébe. Karbantartás. A tegnap délután sikerült újra eljutnom Nyárádselyébe és ellenőriztem a rejteket. Antenna. A doboz valóban a szűk üregben volt. A geodobozhoz nem lehet hozzáférni. Mikháza felől érkeztem Nyárádselyére, amíg a talajút első része tűrhetőnek néz ki, a második fele nagyon le van szakadva.
Régi templomának vagy kápolnájának egyik harangja felirata szerint 1614-ból való: Anno Domini 1614 MPN.
Féreglyuk hegyi kerékpáros ösvény - Csíkfalva.
A Nagy-Küküllő hullámai felett átvezető híd a sárdi hid, a Székelyföld anyaszékének, Udvarhelyszéknek a határszéle nyugatról.
Temploma nem volt, csak harangláb. Harangláb. A suvadásnál sajnos már nem volt időnk maradni, de a régi haranglábat megcsodáltuk.
A Székelykeresztúrtól 2 km-re fekvő Betfalva a Nagy-Küküllő jobb partján települt.
Székelykeresztúr és Sóskút múltja és jelene összefonódik, ezt régészeti ásatások is bebizonyították. Bükk. Eddig nem hallottam erről a fürdőről, de most meglátogattam. Sóskút. Elég későn értünk ide, így a csobbanás elmaradt de majd legközelebb. Ha elragad a hév. G
Ez utóbbi természeti értékünk, bár nem annyira látványos mint a Bodza környéki sárvulkánok, mindenképpen megérdemli, hogy meglátogassuk őket. Inkább érdekes, mint látványos. Nem annyira látványos, mint amennyire érdekes hely, nem véletlenül szerepel a Székelyföld 7 csodája között. Szárazság volt. A szárazság miatt csak a legfelső, D-K-i vulkán működött, enyhén szivárgott az iszap.
Felső, süvegszerű részén hurokká csavarodott, nyitott szájú kígyó látható. Csak a dobozt találtam meg. Kerestem a sírköveket de nem találtam meg. Megrágva. A sírköveket nem láttam, nem is volt sok időm.
A négy saroktornyos, valaha külső falakkal és sarokbástyákkal megépített várkastély a Küküllőközi dombvidék területén állt. Romos falak. Szeretnék visszamenni vagy 150 évet a történelemben, hogy láthassam ezt a kastélyt ép állapotában. Befagyva. Ha ez betonút, akkor a leírás pontos.
Valószínűleg a Mikháza és Szováta közötti, egykori római út maradványa.
Beke ugyanezt az adatot Mező-szentmártonnal azonosítja. Fej fölött. Felnéztem és megláttam a dobozt. Mégis ott van. Most először jártam úgy, hogy előbb "oda" nyúlok, de bíztos máshol lesz s hát láss csodát.
Márkod északnyugati határában levendulást és tulipánültetvényt hoztak létre, melyet Székelybere vagy Mikháza felől lehet megközelíteni.
Legmagasabb pontja a Sóhegy (576 m). Új doboz. Rejtettem egy új dobozt a Sószorosban. Deszkákon. Többször jártam a szorosban, de még a tanösvény előtt. Nem volt bozótvágó késünk. A tavasz első kiruccanása volt.

Történelmi-kulturális értékek - Maros megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Teljeskörű hozzáférés esetén

  • Hozzászólások, bejelentések
  • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
  • Utolsó megtalálások és hozzászólások
  • Síratófal adatlapjának követése
  • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában - Bözödújfalu térkép
  • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
  • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  • Emlékmű - Az esztelen falurombolás során elárasztott település. Furcsa érzés elképzelni, hogy a tó fenekén egy teljes falu van, amit több nemzedék sok munkával épített fel...
  • Szürke gémek - A kidőlt fa megvolt, de akkora volt a bozót körülötte, hogy az már gyanús volt. Gondoltam, hogy tán nem ide rejtette BabBerci a dobozt...
  • Bözödújfalu, a tó fenekén - Még sosem jártam erre, ma került alkalom a hely felkeresésére. Köves, poros úton megkerülve a tavat, majd kátyúkkal teli földúton, jelenleg száraz lábbal juthatunk el a templomtoronyhoz, illetve a faluból megmaradt faldarabokhoz...

Sikerült eljutni Bözödújfalu környékére? Tetszett a Síratófal? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8238 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Látnivalók a közelben

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Maros megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3753 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.