Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát! Bejelentkezés után.
Vidraru gát - Turisztikai látnivalók <-- Regisztráció
 


Vidraru gát

A Vidraru tóhoz Curtea de Arges felől, déli irányból, a DN 7C jelzésű műúton lehet eljutni. Erdélyből pedig a DN 1-en, Nagyszebentől Kercisóráig, majd végig a Transzfogarason, de csak júliustól októberig. A Vidraru gát 307 méteren része a Transzfogarasnak, melyet 8 évvel a gát építése után avattak fel...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - regisztráció után, teljeskörű hozzáféréssel.

***

Néhány kép a Rejtekhely.ro képtáraiból:

Borgói-hágó
9955
Csodálatos bükkfa - Tisztás dombja
Teljes nagyságban
Gyimesi Kálvária - Római katolikus nagytemplom - Gyimes
Indulási pont
Sóhát és Sószoros - Parajd
Sóiszap feredő - tábla
Református templom - Székelycsóka
Harang - 2
Csere-erdő - Marosvásárhely
A város távolból
Rüsz
Ferde torony
Csúcsplató - Istenszéke - Kelemen-havasok
Pihenőhely tűzhellyel
Keresztelő Szent János templom - Csíkdelne
Festett szárnyas oltár
Zetelaki gát - Zeteváralja
Piramis a tavon

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Vidraru gát fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Vidraru gát!

A Vidraru tavat mesterségesen hozták létre az Arges folyón épített gát által, 1966-ban, elektromos energiatermelés céljából. A gát építése 5 és fél évet vett igénybe, egy hasonló építkezés ma 450 millió euróba kerülne. Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Capatanenii Ungureni, 3.01 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Vidraru gát közelében?
(részletek teljeskörű hozzáféréssel)
1,9 km-re. Aki járt már a Hét Létra-vízesésnél, értékelni fogja ezt a kiépített kanyont - hiszen sokkal hosszabb, szebb, és látványosabb, mint a Nagykő-havasban található Hét Létra. A Sztán völgye a Vidraru-tó közelében, attól dél-nyugatra, a Fruntii hegységben található, ez utóbbi hegység a Fogarasi havasok része.
21,4 km-re. A bányaszájból jó mínőségű, hideg víz folyik ki, a környékbeli szálláshelyek is hasznosítják. A Piscu Negru menedékház közelében, a Leszpez lábának aljánál, közvetlenül az ösvény mellett, egy felhagyott bányajárat található.
23,6 km-re. A Caltun és a Paltin forrása patakok összefolyásánál két szép zuhatagsort figyelhetünk meg. A Piscu Negru menedékháztól, az Őz-patak mentén, a kék háromszög jelzést követve juthatunk fel a Caltun-tóhoz.
24,2 km-re. Sokaknak elerhetelennek tunik a Lespez-csucs, a nehezebb megkozelitese vegett. A Piscul Negru menedékháztól indulva, a Leszpez-hegylábon haladva közelítettük meg a Leszpez-csúcsot.
24,2 km-re. Caltun-csúcs, magyarul kiejtve Kölcún-csúcs.
24,5 km-re. Caltun-kapu, magyarul kiejtve Kölcún-kapu.
24,6 km-re. A hölgy nyeregszorosa, románul Strunga Doamnei.
24,6 km-re. Hatartura Mozgalom kereteben jarva a Karpatok berceit a lada meglelve. A Leszpezi talalat utan par rejtesre is sor kerult.
24,7 km-re. A Hölgy és az Ördög nyeregszorosok közti csúcs.
25,2 km-re. Tartalmas kis Fogarasi tura alkalmaval 5 odszor vagy 6 odszor jutottam fel a Negoi csucsra. De nagyon nehéz túránk volt b_istvan-nal.
25,7 km-re. Doamnei-nyereg, magyarul A hölgy hegynyerge.
25,9 km-re. A Sarkanykapu ahogyan a turistairodalom elnevezte, nem mas mint az Arpas-nyeregben talalhat Arpas-kapu. A Fogarasi havasok gerincen talalhato 2175 m magassagban, minden gerincvandor erinti csak lehet, hogy nem tudja.
26 km-re. Bilea ablaka, románul Fereastra Balei.
26,1 km-re. Mircsi-csúcs, románul Varful Mircii.
26,2 km-re. Jézer-csúcs, románul Iezerul Caprei.
26,2 km-re. Három lépésre a haláltól, románul La trei pasi de moarte.
26,3 km-re. A 2034 m tengerszint feletti magasságban található tengerszem a Fogarasok legnagyobb terjedelmű tava. Legnagyobb mélysége 11 m, felülete 46500 m2.
26,3 km-re. Sárkányablak, románul Fereastra Zmeilor.
26,3 km-re. A geodoboz nem (annyira) fontos. Nem volt nálam doboz, hogy a közelben levö érdekes helyekre rejtsek valamit.
26,3 km-re. A Zerge-nyereg fontos turisztikai csomópont, innen lehet továbbmenni a Fogarasok gerincének keleti része felé. Az idelátogató turisták közül is sokan kikapaszkodnak ide, hiszen remek rálátás nyílik innen a Bilea-tó festői környezetére, a Transzfogaras magashegyi útra. A Zerge-nyeregbe mentem el a ládától egy pár méterre. Fogarasi gerinctúránk negyedik napján találtam meg. Nagyon jo a kilatas, es hetkoznap is sokan voltak a to korul, az esos ido ellenere.
26,5 km-re. Gyergyó (György) hídja-tó, románul Lacul Podu Giurgiului.
26,7 km-re. Buteanu-csúcs, románul Vanatoarea (Vanataia) lui Buteanu.
27,1 km-re. Gyergyó (György) hídja-nyereg, románul Saua Podu Giurgiului.
27,5 km-re. A csúcs a főgerinctől kissé délebbre, egy oldalgerincen van, így a Fogarasi-medencéből nem látszik, csak a főgerincről. A román geojátszótéren, SorinIov felhasználó jelentette be, hogy folyó év október 1-én kereste, de nem találta meg a geodobozt. Egy jo Podragu menedekhazas ejszaka utan indulva, a sotetben fejlampak fenyeivel, mar a napfelkeltet a Fogaras gerincen ertuk. Szeptember 6-án bukkantam rá, első megtalálóként. A Fogarasi-havasokban található 2544 méteres Moldoveanu-csúcs Románia legmagasabb pontja.

Természeti értékek
* Részletek bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Teljeskörű hozzáférés esetén

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Vidraru gát adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • Geodoboz és perec - Csak néhány csalán csípett meg, míg kiválasztottuk a megfelelő korlátrészt. Nem volt teljesen néptelen a hely, mások is választották pihenőhelyül, de sikerült nem felhívni magunkra a figyelmet.
 • Az egyes állomások számozása Berecktől Kökösig történt, Gábor Áron születése helyétől hősi halálának helyszínéig. Eseményekhez tartozó rejtések közlése közvetlenül az események kezdete előtt történik, ez más geojátszótereken is így van.
 • Pedig néhol jól jött volna, nem mondom.
 • Majdnem nem talaltam meg. Elindultam korbe, majd ugy tunt, hogy tovabb mar nem lehet menni, ezert visszafordultam.
 • Csak egy idős hölgy volt a közelben, de el volt foglalva egy sír gondozásával. Minden könnyen ment.
 • Az este vettem észre, hogy megjelent ez a rejtekhely. Akkor még nem tudtam, hogy ma a munkám miatt ép a református templom előtt kell elmenjek.
 • Az első Rejtekhely-vadászat Erdélyben találkozó alkalmával kerestük meg ezt a geodobozt.
 • Télen még nem voltam ott, de mindig szép.
 • Igen, a geodoboz pár hete visszaköltözött. Igaz, hogy egy új doboz, de a régi rejtekbe.
 • Lehet, hogy valamikor jo borviz bugyogott fel benne, de mar csak a szomoru emleke maradt. Es sajnos benne a szemet.
 • Minek nevezzem ha egyik lappantyu mogott olvadt muanyag masszat talaltunk kormos ujsagok között_?Vajon ez volt a doboz?
 • Sokszor elhaladtunk itt, anélkül, hogy tudtunk volna erről az érdekes látnivalóról. Igazán megérte.

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Vidraru gát? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!

Néhány látnivaló

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Egyéb rejtekhelyekében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!

[ Fel ↑ ]
A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.