Vízimalom - Gyimesközéplok - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Vízimalom - Gyimesközéplok

Vízimalom - Gyimesközéplok

A gyimesközéploki vízimalom a XIX. században épült. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség bejelentkezés után.

***
Néhány további kép: Vízimalom Vizesárok. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Vízimalom Gyimesközéplok fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Gyimesközéplok és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Vízimalom! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak Gyimesközéplok közelében?
9634 Sziklavilág. Sötétpatak az Erős-hegy lábánál található. (látnivaló és geodoboz)
10607 Négy ismeretlen magyar honvéd sírja. Négy ismeretlen magyar honvéd sírja - Hegyes-havas.
10733 Borospataka. (érdekes hely geoládával) 14406 Fa harangláb Hidegség. A mutatós fa harangláb a dombon, a temető közepén emelkedik az ég felé. (itt geodobozt is lehet keresni)
14460 Hidegség. Hidegség a Gyimesek második legrégebbi települése a Gyimesi-szorosnál létrejött Sáncpataka után.
16124 Hármaskő és a Kondra-kereszt. A Hármaskő a Csíki-havasok északi részében, a Kondra-kereszt turisztikai csomópontjától délkeletre található. (látnivaló és geodoboz)
16755 Világháborús katonák sírja. világháborús katona sírja a görög-keleti temetőben, melyet még nem jelöl emlékkereszt.
16846 Bagolyvár. Görbepataka település Bagolyvár elnevezésű csodálatos sziklaképződménye, impozáns sziklacsúcsa a második világháború idején fontos stratégiai szerepet töltött be.
17066 Sebő Ödön keresztje Ugrapataka. Nem volt vitás, hogy ez a kereszt a térképfelvétel idején még létezett,.
17983 Egy viadukt a Gyimesekben. Megépítésére a Monarchia és a román állam közötti megállapodás alapján került sor.
18275 Harangláb Cikolyai temető. 5.8 km-re. Még nem jelöli kereszt a cikolyai temető haranglábja mellett, a Tarhavas-patak hídjának közelében levő, ismert sírhelyet.
19386 Hét német katona sírja. A Tarhavas-patak 12/a úti hídjánál kivégzett 6-7 német katona sírhelye, melyet még nem jelöl emlékkereszt.
19729 Szent Benedek-kápolna. 19958 Utusaly-völgyhíd. A Görbepataki utasok számára a kilencvenes évek közepén létesítették az utusalyi megállót, az utusalyi völgyhíd mellett.
20222 Toronykövek. A Jávárdi-patak földrajzi bal oldalán, Jávárdipataka északi felében, közvetlenül az út mellett, a meredek oldalban impozáns, égbenyúló, torony formájú kősziklák találhatók.
20859 1535. 6.6 km-re. Páduai Szent Antal kápolna - Hidegség.
21801 Hegyi menedékhely. A Naskalat-csúcs közelében felállított faházikót a fehérmezei és Ördög-tavi hasonló létesítménnyel együtt, 2010 nyarán helyezték el a Hargita megyei tanács programja keretében, önkéntes és hivatásos hegyimentők.
22281 Osztrák-magyar honvédek sírja. 64 osztrák-magyar honvéd és tűzér, valamint 3 ismeretlen orosz katona sírja a gyimesbükki vasútállomással szemben, jobbra egy magaslaton, Görbe Péter földjén.
22366 Gyimesi Kálvária. 22454 Magyar és német katonák sírja. Magyar honvédek és német katonák sírja a gyimesi római katolikus nagytemplom kertjében, a 12/A jelzésű út mellett.
22608 Naskalat-csúcs. 22674 Muhos pataki népi fürdő. A gyimesközéploki Hidegségpatakán felfele haladva 10 kilométerre érjük el a Muhos patakot.
22975 Katonasír az Áldomás-pataka aljában. Négy magyar honvéd sírja felett felállított emlékkereszt, az Áldomás-pataka aljában, az út mentén, Antal Péter földjén.
23343 Zúgó-vízesés. A Gyimesek egyik különösen szép vidéke Jávárdipataka, ahol a jellegzetes hegyi faházak közt csörgedező patakot a természet vízeséssel teszi még szembetűnőbbé.
23798 Régi sáncok Gyimesfelsőlok Hargita megye. A sáncok az első katonai felmérésen is jól láthatóak.
23892 Vasútállomás. Monumentális méreteit tekintve a legnagyobb azok közül, melyeket a MÁV faluhelyen építetett.
24143 Német katona sírja Bálványos-pataka. A front elvonulása után a hegyekben lemaradt és nyugat felé menekülő német katonát orosz katonák lőtték le a patak partján.
25145 Ismeretlen magyar honvéd sírja. Ismeretlen magyar honvéd sírja - Lókút, Kánya Miklós földje, bükkfa mellett.
25271 Két ismeretlen magyar honvéd sírja. határvadász zászlóalj katonáinak sírhelye Lókút erdős részén, közel az egykori határvonalhoz.
25418 Két ismeretlen orosz katona sírja. 25607 Lóvészi állomás és alagút. A lóvészi alagút kijárata közelében volt a 17.
25629. 26225 Bástyakő Naskalat-hegycsoport. A Dánfalvi Naskalat csúcsa alatt elvezető, piros sávval jelzett turista úton haladva, a Naskalat-csúcs irányába, egyszer csak egy bástya alakú sziklatömb emelkedik ki a havasi legelőből.
26514 Dánfalvi Naskalat. A Terkő-mező felől érkezve, elhaladunk a Szakadát havasi legelőjének peremén található sziklás csúcsok mellett, és hamarosan fel is kapaszkodhatunk a Dánfalvi Naskalat erdővel borított csúcsára.
26699 Hideg-kút. A Boros-patak völgyében terül el Borospataka, mely Gyimesközéplokhoz tartozó település.
27663 Ladók- vagy Cifra-völgyhíd. 28084 Kóta köve. Jávárdipataka Gyimesközéplok Hidegség nevű falurészének egy utcája.
28329 Magyar katonák sírja. 18 magyar gyalogos, huszár, tüzér és honvéd sírja - Tarhavas pataka 324 szám, 3,9 km a 12/a főúttól.
29312 Ismeretlen német katonák sírja. 1944 szeptember.
29359 Magyar honvédek sírja. 44 magyar honvéd sírja Gyimesbükk ősi temetőjében, a kontumáci (vesztegzári) temetőben, a kápolnától 200 m.

Történelmi-kulturális értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Gyimesközéplok 0.6 km-re. A forrástól a Tarhavas lábánál levő Gyimesi-szorosig, 30 kilométeren végighúzódó Tatros-völgyét nevezik Gyimeseknek.
Bunkerek az Árpád-vonalon
Bunkerek az Árpád-vonalon 1.42 km-re. RH4550 Bunkerek az Árpád-vonalon Gyimesközéplok
Régi zsidó temető
Régi zsidó temető 1.7 km-re. RH4549 Régi zsidó temető Gyimesközéplok
Sarlós Boldogasszony kápolna
Sarlós Boldogasszony kápolna 2.01 km-re. RH4548 Sarlós Boldogasszony kápolna Hidegség
Magyar és román katona sírja
Magyar és román katona sírja - Egy magyar és egy román katona sírja a Buha-patak hídjánál, a 12/a úton, egy építkezési lerakat előtt, Pál Péter földjén.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Gyimesközéplok térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Vízimalom gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni Gyimesközéplok környékére? Tetszett a Vízimalom? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.