Bodzakraszna település (Kovászna megye) Központ: Szitabodza. Bodzakraszna román elnevezése: Crasna.
Turisztikai látnivalók - Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után

Bodzakraszna (Kovászna megye) és környéke turisztikai látnivalói

- Szent László-köve Bodzakrasznai-szoros 3,65 km-re. A Szent László-köve Kovászna és Bodza megye határán, az egykori Magyarország és Havasalföld államhatárán, a Bodzakrasznai-szorosban magasodik a szurdokvölgy fölé.
- Sasok tava Szilon-havas 8,94 km-re. A Sasok tava, egy másik nevén Feneketlen tó, a Szilon-havasokban található, turisták által keveset látogatott környezetben.
- Erőd Bodzavám 12,27 km-re. A jól látható tüzérségi erőd mellett további hét kisebb sánc, katonai barakk helye található a területen.
- Bölényrezervátum Bodzavám 12,53 km-re. Románia negyedik bölényrezervátumát hozták létre a Brassó megyei Bodzavámon.
- Rakodó források újratöltve 12,77 km-re. E források kristály hullámai esésükben habbá törődve számtalan apró zuhatagban, zeneszerű csörgedezéssel rohannak le a meredélyes szirtlapon, azt napsugarakban ragyogó kristály tükörré változtatva át.
- Rakodó források 12,77 km-re. Bodzavám déli végétől egy földút halad a Nagy-Bodza-patak mentén, a faluból kiérve egy útelágazáshoz érünk, ahonnan a jobb oldali út a Súgó-patak (vagy Malom-patak) völgyén megy felfele.
- Kálvária-domb Bodzavám 12,79 km-re. Bodzavám végén régi templom romjai és egy újkori erőd maradványai ismerhetők fel, a Kálvária körül újkori sáncok láthatóak a harmadik katonai felmérés térképszelvényén.
- Kis-Üvöltő-patak vízesése Bodzavám 12,96 km-re. A Bodzavámról kifele vezető úton a vámház romjait elhagyva az a völgyben jobbra felefele haladunk, megcsodáljuk a Nagy-üvöltőt és a mészkőalakzatokat.
- Pruncea-vízesés 13,99 km-re. A Siriu-víztározó aljából indul az erdei út, és a vízesés az út mellett van.
- Királyhegy Bodzavám 14,13 km-re. Az 1A főúton kell menni Négyfalut elhagyva Ploiesti felé, Cheia üdülőfalu után találunk egy köves utatValea Stanii felé.
- Kreutzburg vára Bodzavám 14,87 km-re. Az 1A főúton kell menni, Négyfalut elhagyva, Ploiesti felé.
- Keresztút Csukás-hegység 16,58 km-re. A Vörös-havas a Csukás masszívumban talalható, a Csukás-hegység és a Gropsoare-Zákány hegységgel  egyetemben, közöttük.
- Fehér-patak szurdokvölgy Csukás-hegység 16,76 km-re. A Fehér-patak völgyében egy sötét, vad szurdokot találunk, mely nem igazán jellemző a Csukás-hegységre.
- Láncoknál Csukás-hegység 17,39 km-re. A Csukás-hegységben, a Zákány-gerincen észak felé haladva, miután átmentünk a Réz-híd alatti kis nyereg-szoroson, egy sodronykötéllel biztosított sziklapárkányra jutunk, melynek a Láncoknál a neve.
- Réz-híd Csukás-hegység 17,4 km-re. A Réz-híd a Csukás-hegységben található, a Zákány-csúcs közelében.
- Sterp-patak feletti felfüggesztett tisztás 17,42 km-re. Sterp-patak feletti felfüggesztett tisztás
- ördög keze-szikla Csukás-hegység 18,03 km-re. Az ördög keze-szikla
- Nicolae Ioan-forrás Csukás-hegység 18,1 km-re. A Beri-patak hídjától a Csukás menedékház felé vezető, kék kereszttel jelzett túraútvonalon, a Beri-patak völgyében, egy bővizű forrás tör a felszínre.
- Csukás-csúcs 18,59 km-re. A Csukás a Keleti Kárpátok déli hegységcsoportjának,a Kárpát kanyarnak a tagja, különös alakú sziklákkal, látványos kőgombákkal.
- Gyulafalva 18,6 km-re. Komandó Kézdivásárhelytől 32 km-re délkeletre, a Háromszéki-havasokban, a Nagy-Bászka völgytágulatában, a Kupán-, Toplica- és Rozsdás-patakok találkozásánál fekszik.
- Vadász-patak 19,33 km-re. A Vadász patakánál volt valamikor a határvonal, a régi öregek szerint.
- Viadukt Keresztvár 19,8 km-re. 1924 és 1928 között a Brassó–Bodzaforduló vasút építése a fellendülés időszakát jelentette Keresztvár életében.
- Mikes-kert Zágon 20,12 km-re. Zágon Mikes Kelemennek a szülőfaluja.
- Tészla-tisztás 21,01 km-re. A Tészla és a Dong-havas a Csukás északnyugati részén, elszigetelve magasodnak a környező alacsonyabb hegyhátak fölé.
- Kommandó Ringó-híd 21,31 km-re. Az iskola és a Likistein - ahogy a kommandóiak nevezik a svájci mintára készült épületet.
- Kommandó 21,37 km-re. Kommandó Székelyföld legmagasabban fekvő települése.
- Papolci panoráma 21,43 km-re. Papolcról Komandó fele gyönyörű őszi panoráma fogadott,  innen a Perkő is látszott a szép tiszta őszi időben.
- Laur-hegyi panoráma Kommandó 21,67 km-re. Az erdő széléről látni a falut, szemben a Medvefej, tőle jobbra a Kecskefej, a Papolci köztető, majd a Barta tető látszik, lefele pedig a Baszka folydogál Gyulafalva felé.
- Nagy Piliske 22,34 km-re. A Nagy Piliske, az 1223 méterével, Brassó és Háromszék határán található és a Bodzai-havasok egyik jellegzetes csúcsaként ismeretes.
- Református templom Feldoboly 23,03 km-re. Feldoboly látnivalója a festett fastukkóval díszített mennyezetű, 1768-ban épített református temploma.
- Lisznyópataki világvége 23,81 km-re. A világ kezdete vagy vége az az elhagyatott gyümölcsös?
- Közép-domb Háromszéki-havasok 24,31 km-re. Közép-domb
- Borzvára Kispatakon 24,43 km-re. Kisborosnyó részének tekintik Kispatakot, pedig bő 1,5 kmtávolság választja el a két települést.
- Kisvár Keresztvár 24,97 km-re. Brassótól kelet-északkeletre, a Csukás-hegység északi lábánál, a Barcaság síkságának keleti szélén, a Nyén-patak mellett fekszik a körülbelül 6 km hosszan elnyúló Keresztvár község.
- Zöld Kemping kalandpark Vadu Oii 25,06 km-re. Zöld Kemping kalandpark - Vadu Oii
- Nagyvár Keresztvár 25,31 km-re. Brassótól kelet-északkeletre, a Csukás-hegység északi lábánál, a Barcaság síkságának keleti szélén, a Nyén-patak mellett fekszik a körülbelül 6 km hosszan elnyúló Keresztvár község.
- Törökvár 25,64 km-re. Dobollópatak és Lisznyópatak között egy majdnem kelet-nyugat irányú hegyvonulat ágazik le a bodzafordulói hegyek legmagasabb pontjától, a Szeredő ponktól.
- Siklótető Kommandó 25,79 km-re. Komandóról Kovászna fele indulva, jobbra elhagyjuk a Máté Pál fele vezető utat, ahol a Lakóca fele lehet menni.
- Református templom Keresztvár 25,84 km-re. 1212-ben castrum Crucpurg néven jelentkezik a forrásokban.
- Egykori Kommandó-Kovászna kisvasút 25,89 km-re. A régi Kommandó-Kovászna kisvasút nyomvonala.
- Kőrösi Csoma Sándor mellszobra Csomakőrös 25,89 km-re. Kőrösi Csoma Sándor mellszobra - Csomakőrös
- Csoma-diófák Csomakőrös 25,95 km-re. Csomakőrös Kovásznától néhány km-re fekszik, Kőrösi Csoma Sándor, a világhírű utazó szülőfaluja.
[ Fel ↑ ]
- Református templom Kézdimárkosfalva 36,7 km-re. 1332-ben villa Marci néven jelentkezik az oklevelekben.
- Aldoboly 36,89 km-re. Aldoboly neve első ízben 1461-ben jelenik meg oklevélben, Feldobollyal együtt.
- Óriáskő Szotyor 37,01 km-re. Az Óriáskő Szotyor határában, a falu felső végén, a sportpálya fölötti terasz oldalában van, a Köveskert nevű helyen.
- Református templom Kézdimartonfalva 37,09 km-re. 1407-ben Martonfalva néven írják az okiratok.
- Nepomuki Szent Janos szobra Haraly Harale 38,08 km-re. Nepomuki Szent Janos szobra Haraly Harale 1796
- Unitárius templom Kilyén 38,31 km-re. A templom a XV-dik században gótikus formát kap, szentélye ma is őrzi gótikus jellegzetességeit.
- Evangélikus erődtemplom Szászhermány 38,33 km-re. Gótikus erődtemplomát 12 m magas várfal veszi körül, a XIII-dik században épült - a 7 védőtoronnyal erősített belső várfal oldalán, lakásra is alkalmas helyeket alakítottak ki.
- Boglya-tető 38,42 km-re. A Boglya-tető a szénaboglya formája miatt kapta a nevét.
- Nádika feredő Gelence 38,58 km-re. Gelence környékén nincs sok borvíz-, illetve gyógyforrás, viszont több édesvízi.
- Katolikus templom Imecsfalva 38,91 km-re. 1561-ben Imecsfalva néven jelentkezik az oklevelekben.
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Látnivalók Székelypetőfalva - Látnivalók Papolc - Közeli települések: Zabrató 3,09 km-re - Almás látnivalói 5,9 km-re.
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.