Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Törvényszék - Kézdivásárhely - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Törvényszék - Kézdivásárhely turisztikai látnivalói

A kézdivásárhelyi (egykori királyi) tövényszék épülete a XVIII-dik század közepén épült. Az Ady Endre utca 5 szám alatt található...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Néhány kép a Törvényszék - Kézdivásárhely képtárból:

A bejárat
A bejárat
Dobolyi Tünde ügyvédi iroda
Dobolyi Tünde ügyvédi iroda

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Törvényszék Kézdivásárhely fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22623 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel Kézdivásárhely és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Törvényszék!

A legközelebbi település Kézdivásárhely, 0,25 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: Kézdivásárhely Kézdi-Vásárhely, helyén római telep. E város alakulása, kifejlődése, kiváltságai, jelen dicsősége. Piacza, utczái, katonai növelde. Kanta, iskolája.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Törvényszék Kézdivásárhely közelében?
- Boldog Özséb katolikus plébánia - Kézdivásárhely 100 m-re. A kézdivásárhelyi Boldog Özséb plébániatemplom 1986-ban épült, a tornyot 2003-ban építették.
- Kossuth Lajos mellszobra Kézdivásárhely 150 m-re. Vetró András műve, 2003 július 22-én avatták fel.
- Evangélikus-lutheránus templom - Kézdivásárhely 220 m-re. A kézdivásárhelyi evangélikus-lutheránus templom a Dózsa György utca 10 szám alatt található.
- Egykori árvaleánynevelő intézet - Kézdivásárhely 250 m-re. A kézdivásárhelyi egykori Erzsébet árvaleánynevelő-intézet a XIX-dik században épült.
- Bod Péter Tanítóképző - Kézdivásárhely 320 m-re. Az Ady Endre utca 20 szám alatt található.
- Református templom - Kézdivásárhely 440 m-re.
- Angyaljárás Kézdivásárhelyen 460 m-re. Áldott karácsonyt! Célzás - Kedves ünnepi meglepetés volt.
- Kicsimama utca - Kézdivásárhely 530 m-re. A kézdivásárhelyi 43-as udvarteret ma is Kicsimama utcának nevezik.
- Molnár Józsiás-park Kézdivásárhely 540 m-re. A Kézdivásárhely központjában található Molnár Józsiás-park, a város kiemelkedő személyiségéről, Molnár Józsiásról kapta a nevét. Hűlt helye - Hűlt helye a doboznak.
- Vigadó Művelődési Ház - Kézdivásárhely 540 m-re. A kézdivásárhelyi főtér északnyugati oldalán áll a Vigadó Művelődési Ház, épült 1902-1904 között.
- Szerelmi lakatfal - Kézdivásárhely 550 m-re. A fal alatt egy kis, ráccsal lezárt gödör található, amelybe a lakatok kulcsait lehet eldobni.
- SZNM 4 Kézdivásárhely - Gábor Áron szobra 550 m-re. Székelyek Nagy Kincskeresése - 4-dik stáció - Kézdivásárhely - Gábor Áron szobra. Esti csend és fülemüle - A munka hozott Kézdivásárhelyre, de azért nem hagyhattam ki egy kis keresést, persze csak este, munka után, amikor a fülemüle olyan szépen énekel. (különleges hely geodobozzal)
- Nagy Jáfet-ház - Kézdivásárhely 560 m-re. A műemléképületet a református egyháznak adományozták, jelenleg elhanyagolt állapotban van.
- Millennium szálló Kézdivásárhely 560 m-re. 1944-ig működött benne vendéglátó tevékenység, szálloda és étterem.
- Szőcs Mátyás-ház - Kézdivásárhely 570 m-re. A Szőcs Mátyás-ház fal-kapuval 1836-ban épült, jelenleg fel van újítva.
- Városháza - Kézdivásárhely 570 m-re. A mai kétemeletes polgármesteri hivatal épületét 1907-ben építették, szecessziós stílusban, takarékpénztárnak.
- Patikamúzeum - Finta-ház - Kézdivásárhely 580 m-re. A Finta-ház elődje egy körtornácos ház volt, amit 1835-ben építettek, majd 1972-ben lebontanak.
- Céhtörténeti Múzeum Kézdivásárhely 590 m-re. A kézdivásárhelyi múzeum épülete 1857-ben épült, sokáig a városháza működött benne.
- Wertán-ház Kézdivásárhely 620 m-re. Az Állomás utca 24 szám alatt található.
- Városi kórház - Pszichiátriai osztály - Kézdivásárhely 670 m-re. Az épület 1897-ben épült.
- Baross Gábor vasminiszter - Kézdivásárhely 1,1 km-re. Baross Gábor (Pruzsina, 1848 július 6 – Budapest, 1892 május 9), a dualizmus korának kiemelkedő gazdaság- és közlekedéspolitikusa volt. Bódé - A bódé a helyén van, de a dobozt több percnyi kutakodás után sem került elő.
- Zsidó-temető - Kézdivásárhely 1,1 km-re.
- Menekülés Kézdivásárhely 1,1 km-re.
- Református templom - Kézdioroszfalu 2,1 km-re. 1600-ban Oroszfalu formában fordul elő. Felso haromszeki portya - Az unneples mellett meg dobozkeresere is szakitottam idot. (itt geodobozt is lehet keresni)
- Dac-tó - Kézdivásárhely 2,2 km-re. A Torja- és a Kászon-patak összefolyásánál elhelyezkedő holtág környékét, a jövőben szabadidőközponttá tervezik átalakítani.
- Fortyogófürdő 2,2 km-re. Kézdivásárhely határában található a Fortyogófürdő nevű, egykori gyógyüdülőhely. Mikor lesz ebből gálickő? - Rettenetesen lepattant hely.
- Székelykapu Torja 4,1 km-re. Tudomásunk szerint a világ legnagyobb székelykapuja Torja község Kézdivásárhely felőli bejáratánál áll.
- Bálint Gábor szobra Szentkatolna 4,2 km-re. Kiváló nyelvész szobra - Szégyen, de meg kellett nézzem, hogy ki volt Bálint Gábor.
- Katolikus kápolna Kézdisárfalva 4,2 km-re. A XVII században anyaegyház, majd Nyujtód filiája 1783-ig, amikor újra külön papot kap Szászfaluval közösen. Ez is marcius idusan tortent - A portyaba ezt a templomocskat is beiktattam. (látnivaló és geodoboz)
- Katolikus templom Szentkatolna 4,3 km-re. A régi templom az 1802. A régi urnavázát nem találtuk - Szép templom és óriási temető.
- Szentkatolnai emlékpark és temető 4,3 km-re. Szentkatolna temploma előtt emlékpark áll, a falu szellemét dícséri. A dobozt sajnos nem találtuk meg - A 6 évvel ezelőtti utolsó bejegyzés óta a terepet alaposan átrendezték, a leírásban említett fábazárt kőkereszt megvan, de a fának már csak a kb.
- Katolikus templom Kézdiszászfalu 4,6 km-re. Később azonban visszaköltöznek a Barcaságba és itt csak székelyek maradnak. Ez is a portyan volt - Ha mar volt Oroszfalu, Sarfalu akkor mar Szaszfalut sem hagyhattam ki. (itt geodobozt is lehet keresni)
- Szent László-szobor Kézdiszentlélek 5,2 km-re.
- Katolikus templom Kézdiszentlélek 5,3 km-re. Templom - Megtaláltam a dobozt! Nem volt nehéz rájönni, hogy hol van.
- Katolikus temető Kézdiszentlélek 5,4 km-re. Rájöttem a hibára - Az történt, hogy a Perkő rejtekhely leírásánál a Székelyszentlélek szó linkesítve volt, Székelyszentléleket bemutatandó.
- Katolikus templom Torja 5,4 km-re. A XIV-dik század elején Altorjának és Feltorjának két külön plébániatemploma van.
- Tarnóczy kastély romjai Kézdiszentlélek 5,5 km-re. Veszélyes megközelítés - A tél folyamán már kerestem egyszer az itt elrejtett geodobozt.
- Árpád-park Torja 5,6 km-re. A világ legnagyobb kopjafája Torja községben áll, az Árpád-park mellett. A vilag legmagasabb kopjafa labanal - Tátott szájjal álltam a kopjafa alatt, olyan nagy volt.
- Szent István-kápolna Perkő 5,7 km-re. Minden év augusztus 20-án itt tartják a Szent István-napi búcsút, mely a háromszékiek legfontosabb katolikus rendezvénye. Rotonda - Ezt, bizony nem találtam meg.
- Szent István emlékkereszt Perkő 5,7 km-re. Kereszt - A leírásnak meg a fényképeknek köszönhetően, nem volt nehéz rájönni, hogy hol lakozik a doboz.
- Berecz asztala Kézdiszentlélek 5,8 km-re. Egy asztal alakú lapos szirt, négy oldalán négy kőszék, amit Berecz asztalának hív a nép. Asztal - A rejteket többször is körbejártam.
- A színpad Perkő 5,9 km-re. Tornyocskák - Mint a mesében.
- Hatolykai temető 6,4 km-re. Legalábbis a felirat szerint. Érdekes évszámok - Sajnos nem találtam meg a geodobozt, úgy néz ki nyoma veszett.
- Harangláb Hatolyka 6,5 km-re. Hatolykát ásványvize miatt már a legrégebbi leirásokban isfürdőmedencével rendelkező településként tartották nyilván. A domb tetején - A sík mezőben egy kiemelkedő domb tetején áll a hangulatos templom, mely felújítás alatt van.
- Katolikus templom Imecsfalva 7,2 km-re. 1567-ben Imechfalva a neve. A fedett kereszt eltűnt - A leírásban szereplő fedett kereszt már nem létezik, legalábbis ott ahol korábban volt most nincs.
- Nyujtódi panoráma 7,3 km-re. Innen, a Perkőtől a Lemhény és Almás közti Szent Mihály-hegyig ellátsz. Felso Haromszeki portyan 2 - Mar kerestem egyszer de akkor megsotetettem es nem is eroltettem nagyon, hogy hol is van a doboz.
- SZNM 3 Nyujtód Hősök emlékműve 7,3 km-re. SZNM 3 - Meglett az utolso SZNM is nekem, de nem utolso a sorban.
- Szűz Mária katolikus kápolna Torja 7,3 km-re. A Szűz Mária szent nevére szentelt római katolikus kápolna 1831-ben épült, építtetője Apor Lázár (1784-1868).
- Székelykapu Imecsfalva 7,4 km-re. Kézdivásárhely és Kovászna között félúton érdemes megállni a kis templomnál, és a falu végén megszemlélni a Fortyogót, a pipáló Zágoni hegyeket, amiről ezt írta Mikes Kelemen: Úgy szeretem már Rodostót, hogy el nem felejthetem Zágont. A székelykapu odalett - Sokszor áthaladtam a kapu alatt az elmúlt évek során, de most már sajnos nincs meg a kapu, csak oszlop mered az ég felé.
- Katolikus templom Polyán 8,2 km-re. Villámgyors megtalálás - Hát, ezt én sem gondoltam volna, hogy ennyire gyors és könnyű lesz.
- Katolikus templom Kézdikővár 8,5 km-re. 1349-ben Pesulnuk néven szerepel. Kőkerítések között - Különleges falu.
- Milleniumi kereszt Polyán 8,7 km-re. Perkőről Kiskászon felett, Polyán felé sétálva, sokszor láttunk itt őzeket, játszadozó mókuskölyköket, kökörcsint. Venul az ember - Ez igy van, venul az ember.
- Honfoglalási emlékmű Csernáton 8,8 km-re. Magyarok nyílaitól... - Ez is egy majdnem eltéveszthetetlen rejtekhely, mert csak a vak kereső nem találhatja meg.
- Felsőtorjai református templom Torja 8,8 km-re. Régen még Szent Márton Torjának is nevezték, a két Torját összekötő magaslatot pedig Szent Ilonának. A libák gágognak, fáznak - Megjött a tél, juhuuuuu, megkezdődött a korcsolyaszezon.
- Sylvester Lajos emléktábla Csernáton 8,9 km-re. Újságíró - Lajos bátyám a falu jeles szülöttje.
- Orszagzaszlo es vilaghaborus emlekmu Csernaton 8,9 km-re.
- Katolikus templom Petőfalva 9 km-re. A falu helyén már a 12-dik században volt település, melynek temetőjét feltárták - Írott forrásban először 1567-ben említik Peteofalva néven. Javítás alatt - A rejteket megtaláltam.
- Futásfalvi zarándokhely 9,1 km-re. A Sarlós Boldogasszony napján a zarándokok bejárják a Kereszt útját, a dombtetőn levő oltárig. Zarandoklat - Haromszeken elek mar egy jo par evtizede de meg Futasfalvan nem volt szerencsem jarni, no most erre is sor kerult.
- Református templom Kézdimartonfalva 9,1 km-re. Az 1567. Van doboz vagy nincs doboz - A kézdimartonfalvi temetőbe mentünk gyertyát gyújtani, és így kihasználva a lehetőséget megnéztem a református templomot is.
- SZNM 5 Csernáton Hősök emlékműve 9,1 km-re. VIII. Állomás - Télen elég kopár a környék, nem annyira megnyerő, de megvan a maga varázsa.
- Zambler János szobor Csernáton 9,1 km-re. Fej - Könnyen megtalálható a rejtekhely, mivel közvetlenül az út mellett van, egy tömbház előtti parkocskában.
- Fortyogófürdő Székelypetőfalva 9,2 km-re. Nemcsak a környékről, de messzi tájakról is fogadta a reumatikus bántalmakra panaszkodókat, ugyanis a régi öregek szerint a pezsgő víz csodaszerként hatott ezekre a nyavalyákra. A doboz a helyén - Baráti körben egész napos programunk volt ezen a kellemes, hűvös helyen, mely kis oázisként szolgál a nagy hőségben.
- Katolikus templom Kézdiszárazpatak 9,3 km-re. 1324-ben Zarazpotok, 1349-ben Zarazpotok formában szerepel. Út mellett - A sírboltot megtaláltuk, de a dobozt nem.
- Régi kőhíd Csernáton 9,4 km-re. Régi, 1907-ben épült kőhíd - Csernáton. IX. Állomás - Ki kellett várni a megfelelő pillanatot, amíg a szomszéd udvarról nem figyelt senki.
- Nepomuki Szent Janos szobra Haraly Harale 9,6 km-re.
- Bod Peter mellszobra Csernaton 9,8 km-re.
- Bodor György mellszobra Gelence 9,9 km-re. Bodor György mellszobra, 2004 - Gelence.
- Jancsó Benedek mellszobra Gelence 10 km-re. Jancsó Benedek mellszobra, 2001 - Gelence.
- Márton Áron szobra Gelence 10 km-re. Márton Áron szobra, 2006 - Gelence.
- Szent Imre herceg mellszobra Gelence 10 km-re. Szent Imre herceg mellszobra, 2008 - Gelence.
- Fekete János főesperes szobra Gelence 10 km-re. Fekete János főesperes szobra, 2007 - Gelence.
- Szent Bertalan római katolikus templom Bélafalva 10,1 km-re. Kézdiszentkereszt filiája, mindvégig tiszta katolikus falu. Zárt templomok látogatása - Majdnem minden templom esetében, az épület mellett van a papilak, a kántor vagy a harangozó lakása.
- Négy ház 10,1 km-re. A helyet valamiért Négy háznak hívják errefele. Fészekalja - Keresés közben majdnem belenyúltunk a frissen kikelt pihe-puha madárfiókák fészkébe.
- Szemmosó-kút Torja 10,4 km-re. Torja igen csodálatos, és értékes természeti kincsekben gazdag. Egy erdekes gyogyforras - Nahat, hogy meg ilyen forras is letezik Felso-Haromszeken, nem is gondoltam volna.
- Nádika feredő Gelence 10,4 km-re. Ezért a településnek nincs népi gyógyfürdője.
- Görög-katolikus templom Gelence 10,7 km-re. Meglepetes templom - Nem is tudtunk errol a templomrol, bar sokszor jartunk mar Gelencen.
- Ika vára Felsőcsernáton 10,7 km-re. Ika vára a Nagy- és az Ika-patakok által közrefogott Várbércen áll, egyetlen megmaradt zömtorony henger alakú formájában. A befedett torony - A Malomkertbe igyekeztünk buliba, amikor megpillantottuk a mutatós tornyot az új tetővel.
- Hegyestető Felsőcsernáton 10,8 km-re. Hegyestető - Felsőcsernáton.
- SZNM 2 Lemhény Falukapu 10,9 km-re. Székelyek Nagy Kincskeresése - 2-dik stáció - Lemhény - Falukapu. Szentföldi kincskeresés - Mi is ezzel a rejtekhellyel zártuk "szentföldi" kincskeresésünket.
- Barabás Miklós szobra Kézdimárkosfalva 10,9 km-re. Kézdimárkosfalva egyik híres szülöttje Barabás Miklós festőművész, aki 1810-ben látta meg a napvilágot, szegény család sokadik gyermekeként. Csernatontol Katolnaig - Hat ez a rejtekdoboz egy nagyon kitett, helyen talalhato.
- Református templom Kézdimárkosfalva 10,9 km-re. 1332-ben villa Marci néven jelentkezik az oklevelekben.
- Ozsdolai Óriáskő 10,9 km-re. Ozsdola és Martonos között, egy dombon, a Kurtának nevezett helyen, van egy nagy, bár nem óriás méretű, de legendás kő.
- Szent Imre erődtemplom Gelence 11 km-re. A műemléktemplom előtt, a harangtoronytól nyugatra található Szent László király mellszobra. Régi ismerős - Régi-új helyet kerestünk fel ebben a kutyát-se-ki időben.
- Martonosról Ozsdola fele 11,3 km-re. A Felsőháromszék legfelső csücskében vándorolva megcsodáltuk a medencét Kézdimartonos és Ozsdola között félúton. Elso tobbek kozott... - Na meg ilyent, hogy elso legyek egy haromszeki rejteknel.
- Bagolylik-sziklavilág Gelence 11,4 km-re.
- Katolikus templom Esztelnek 11,7 km-re. Az esztelneki templom, melyet Szent Simon és Júdás tiszteletére szenteltek fel, eredetileg legkésőbb a pápai tizedjegyzék korában már állott. Télen nem olyan, mint nyáron - Miután megkerestem a berecki földvárak rejtéseit, hazafelé tartottam.
- Szent Mihály-templom Lemhény 11,7 km-re. A római katolikus vártemplom középkori eredetű, Kézdialmás és Lemhény között a Szent Mihály-hegyen áll - a középkori templom összeomlott és 1510-ben újat kellett építeni helyette. Csalán gyüjtés.... - Mindent sikerült gyüjtögetni, csalánt is főzeléknek és ládát is az élvezetért.
- Esztelnek és Csomortán közötti kereszt 11,9 km-re. Kereszt - Na, ezen a rejtekhelyen sem sikerült megtalálnom a dobozt.
- Kézdialbis 12,1 km-re. Az 1567.
- Csomortán 12,1 km-re. Közigazgatásilag 2004 óta Kézdialmáshoz tartozik. Román helységnevek - Csomortán románul Lutoasa.
- Katolikus templom Kézdimartonos 12,4 km-re. A falu alsó végén a Kápolnaszernek nevezett helyen a XVII-dik században kolostor állt, melynek nyoma nem maradt. Kaptam ide egy csendes tarsat - Miutan jol beettunk a tokanybol a Nagy portan, elcsaltam Katat egy kis ,,terepmunkara" .
- Szentkert Felsőcsernáton 12,4 km-re. A Bodoki hegység keleti lábánál megbújó Szentkert temploma Székelyföld legkorábbi várfallal övezett egyházi épülete.

Törvényszék Kézdivásárhely románul - in limba romana: Judecatoria Targu Secuiesc


Történelmi-kulturális értékek - Kovászna megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Törvényszék adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában - Kézdivásárhely térkép
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  Sikerült eljutni Kézdivásárhely környékére? Tetszett a Törvényszék? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Rejtett látnivalók a közelben

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Kovászna megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3727 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.